(3 szolgáltató)

Teázók

Budapesti kedvenc teázók

Timmi Timmi >99 értékelés 11 követő 15 plecsni
 1. Teapalota a Potalához

  Teapalota a Potalához

  Évek óta a kedvenc teázóm. Elsősorban az olyan teaházakat kedvelem, ahol cipő nélkül bekuporodhatsz a puffok, párnák közé; hát a Potala ilyen. Van neki székes/foteles része is természetesen, de mégiscsak a földön, alacsony asztalkánál ülve a legjobb fogyasztani a teákat. Mióta odajárok, már többször változtattak rajta, átrendezések itt-ott, de az alaphangulata ugyanaz maradt.
  Sok teát kóstoltam már náluk, nyaranta inkább shake-et vagy turmixot szoktam. Teák közül emlékezetes maradt a marcipán, a vaníliás fekete tea (Császárvanília), a diótea, és náluk is lehet kapni csáj teát, amit mindenképpen érdemes megkóstolni!
  Lent a pultnál pedig teás kellékeket tudsz vásárolni, szebbnél-szebb teás dobozkákat például.

 2. Mozaik Teaház és Kávézó

  Mozaik Teaház és Kávézó

  Mikor Budapestre költöztem, ez volt az első teaház, ahol jártam. Ennek a helynek illata van. Mozaik-illata. Sokat jártunk ide. Télen. Nyáron. Esőben. Napsütésben is. Ültünk mindenhol, ittunk mindenfélét, voltunk egyetlen vendégek, maradtunk zárásig, de a dobókockával még nem nyertünk. Régen még vízipipáztunk is náluk, de sajnos ma már ezt nem művelhetjük.
  Az ablakból nézheted a Király utcai forgatagot, a „párnás sarokban” pedig csak szimplán elmerenghetsz az élet értelmén, vagy azon, hogy megkóstold-e a gyümölcsteás kancsó tetején illatozó kiázott gyümölcsöket, vagy ne. Vagy vitát indíthattok a barátaiddal arról, hogy rágógumi ízű-e a japán cseresznye tea vagy sem.
  A gyümölcsteákon kívül egyébként abszolút kedvenc a „Mozaik mix csáj” nevezetű teakülönlegesség, amit itt ittam életemben először, azóta imádom. Bár már itthon is szívesen készítem el, néhanapján vissza kell térni a gyökerekhez és inni egy mozaikos csájt is:)

 3. Sirius Teaház

  Sirius Teaház

  Azt hiszem, a Sirius a második kedvenc teaházam a Potala után, és a Mozaik előtt. Nagyon közel van az ELTÉ-hez, ezért az egyetem alatt egész sokszor látogattunk el oda. Bevallom, megesett, hogy ez egy-egy óra rovására történt.
  A „szekrény”-nek nevezett része a kedvencem, itt is főleg a galéria alatti nagy párnák, de maga a galéria is izgalmas, egy kötélen tudod megközelíteni. A rajzok a falon, vagy a vendégek firkái, a kis csengő, amivel a pultosért csöngetsz, mind-mind hozzátartoznak a Sirius-hangulathoz. A teádhoz egy szem teasüteményt kaptál régebben (lehet, még ma is így van), de az étlapról rendelhettél olyasmi néven futó sütiket is, mint „finom sütemény”, „nagyon finom sütemény”, „kevésbé finom sütemény”. Ezen mindig jót derültem, mikor megláttam.
  A teáik finomak, a kiszolgálás is kedves, képes beszippantani a hangulat, ha nem vigyázol:)