(4 szolgáltató)

Szabadulós játékok

A klasszikus, számítógépes "room-escape" játékokat már élőben is lehet játszani. Egyre több hely nyílik, ahol egy órád van arra, hogy logikai feladványokkal, fejtörőkkel, asszociációs játékokkal megoldjad a végső rejtélyt, és kijuss a szobából.

V.Andi V.Andi 30 értékelés 0 követő 9 plecsni
 1. Trap

  Trap

  Az egyik legizgalmasabb szabadulós játék, amit valaha próbáltam. A hely különlegessége nemcsak az, hogy egy pincében alakították ki, hanem, hogy itt nem egy szobából kell kijutnod, hanem az első szobából mindenféle fejtörők és talányok megoldásával kell eljutni a negyedik szobáig, ahol meg kell szerezned a végső kódot a kijutáshoz.
  Végig dübörög az adrenalin a füledben, hiszen hiába sikerül megoldanod egy szoba rejtélyét, ahogy tovább mész, a következő szobában mindent elölről kell kezdened...
  Ha nagyon elakadtok, természetesen a játékmester ad egy támpontot, merre folytassátok, de nagyon "észnél kell lenni", hogy beleférjetek a hatvan percbe... Én csak ajánlani tudom, talán a legjobb szabadulós hely a városban.

 2. MindQuest

  MindQuest

  60 perc egy szobába zárva, és nekünk kell megfejteni a kijutáshoz szükséges fejtörőket? Naná, menjünk! - ez volt az össznépi felkiáltás, amikor 4 barátnőmmel együtt közös programot kerestünk.

  A MindQuest egy teljesen elvarázsolt hely, ahol egy órára nyugodtan visszaváltozhatsz gyerekké, és izgatottan illesztheted össze egy krimi puzzle darabjait.

  A szabadulós játékban két szoba közül választhatsz. Az egyikben egy bombát kell hatástalanítanod, a másikban egy óriás gyémántot kell megszerezned. Mi elsőnek a bombás kalandot választottuk, ami szó szerint egy óra tömény adrenalin-bomba volt logikai fejtörőkkel, ügyességi feladatokkal és józan paraszti ész felhasználásra szólító feladványokkal. Sajnos a legutolsó lépésnél elbuktunk, a bomba felrobbant, de ez nem gátolt meg minket abban, hogy ne jelentkezzünk a gyémántos szobába. Azt hittük, hogy már van tapasztalatunk, és így könnyebb lesz a megoldás, de itt is kemény fejtörőkbe ütköztünk. Nekem ez a szoba jobban tetszett, talán azért, mert sok feladvány megfejtésére én jöttem rá, és ez nagyon motivált végig. Persze a gyémántot az idő szűkössége (vagy a mi lassú észjárásunk? :) miatt nem sikerült megszereznünk, de megfogadtuk, ha újabb szobát nyit a MindQuest, azt is mindenképpen kipróbáljuk.

 3. Szobafogság

  Szobafogság

  Egy újabb szabadulós játék, ahol a cél hatvan perc alatt megoldani az összes rejtvényt és logikai feladványt, majd a megszerzett kóddal kijutni a zárt ajtón...
  Már volt "szabadulós tapasztalatunk", mikor nekivágtunk a Szobafogság "Gyilkossági helyszín" nevű szobájának. A Szobafogság-csapata (nagyon kedves srácok)még a játék elején elmondt, hogy itt sem kell izgulnunk, bár ránk zárják az ajtót, a szobában sem leszünk magunkra hagyva, a tévén keresztül 10 percenként kapunk segítséget, és egy walkie-talkie segítségével is kommunikálhatunk a "játékmesterrel", ha elakadnánk.
  A játék sztorija szerint egy sorozatgyilkos nyomába kell erednünk, és megtalálnunk az utolsó fogva tartott lányt, akit akár meg is menthetünk...
  A szobában találtunk rengeteg logikai feladatot és fejtörőt, kulcsokat, tárgyakat és bútorokat - melyek közül bármelyik a játék részévé válhat. Nagyon nagy élmény volt egyenként kirakosgatni egy bűnügyi puzzle darabjait, úgy hogy közben vészesen fogyott az időnk. Nekünk szerencsénk volt, az utolsó egy percben jöttünk rá a megoldásra. Legközelebb a másik szobát, a Pártitkár irodája nevet viselő hely rejtélyét próbáljuk majd felgöngyölíteni.... mert visszamegyünk, az biztos!

 4. BezárLak

  BezárLak

  Nagyon vártam már, hogy kipróbáljam a BezárLakot, az első szabadulós szobát Budán. Mivel eléggé rá vagyok kattanva erre a szórakozási formára, jártam már egy-két helyen a fővárosban. Ez a szoba azonban különbözött az eddigiektől pozitív és negatív értelemben is. Pozitív, hogy egyik általam próbált szobára sem hasonlított, és az újdonság erejével hatott ezért. Negatív, hogy a szobából való kijutáshoz francia-kártyás műveltségre és pókertudásra van szükség, neélkül sajnos nem lehet kiszabadulni. Szerintem kicsit túlbonyolították a kijutást a szervezők, ami azért baj, mert az ember ilyen helyekre az adrenalin szintjének emelésén túl azért is megy, hogy egy kis sikerélményhez jusson. Nekem, nekünk, itt most ez nem sikerül, úgy érzem a kevesebb itt egy kicsit több lenne, azaz kevesebb bonyolítás, több sikerélmény.