(10 szolgáltató)

Legjobb budapesti játszóházak

A gyerekeim révén rendszeres játszóház-látogató lettem. A véleményemet kizárólag a két kis "szakember" benyomásaira lapozom, akikkel már jó néhány játszóházat meglátogattunk Budapesten. A csodák Palotáját is idevettem, mert ugyanúgy játszóházként látogatják azt is - legfeljebb többet okosodnak közben.

Árpád Árpád >99 értékelés 3 követő 20 plecsni
 1. Állatkerti Játszóház

  Állatkerti Játszóház

  Szerintem Budapest legjobb játszóháza.
  Gyerekeim (és az ő osztálytársai) révén több születésnapot is végigcsináltam. A születésnapkor nem csak helyet biztosítanak, hanem animátort is, aki törődik a gyerekekkel, játszik, vetélkedőt is szervez nekik, és így a gyerekek nem csak a szokásos kétórás örjöngésen vesznek részt. A szülők pedig felhőtlenül tudnak haverkodni. (Direkt olyan képet kerestem, ahol nem annyira a gyerekek képe látszik, amikor az animátor beöltözteti őket)
  A szokásos ugrálóváron, kiskonyhán, mászókán csúszdán kívúl nagyon sokféle építő és társasjáték is van.
  Nem olcsó hely, de nem fog csalódni, aki megengedheti magának.

 2. Challengeland Kalandpálya Csillebérc

  Challengeland Kalandpálya Csillebérc

  A régi csillebérci úttörőtábor mellett van ez a kalandpálya. Több szinten zajlanak az események. A föld közelében a kisebbek, magasabban a bátrabbak kúszhatnak, mászhatnak. Karszalagot kell váltani - a kísérőknek is. Maradandó élmény a gyerekeknek. szülinapi bulinak is kiváló. Parkolni mindenki az úton próbál, és az iszonyú körülményes. Parkolásra a legjobb tipp: be kell menni az úttörőtáborba (500 Ft) és a portás megmondja, hogy hova kell állni. Van egy hátsó bejárata a kalandpályának, odáig el lehet menni. Gyermekvasúttal is oda lehet jutni.

 3. Budapesti Vidámpark

  Budapesti Vidámpark

  Ha rögtön azzal akarod kezdeni, hogy 15%-ot spórolsz a családnak, akkor interneten foglald a jegyedet, ráadásul a neten vett és kinyomtatott jeggyel az első pénztárnál soron kívül be lehet suhanni.
  A Vidámpark mellett nyílt egy parkoló is, az így megspórolt pénzt ott el tudod költeni (de legalább lesz a közelben normális helyed).
  A Vidámpark fénye kissé megkopott már, a régi nevezetességek már inkább a retró kategóriába sorolhatók, az újak a menőbb búcsúkon is elő szoktak fordulni. A többi megjegyzésem a fényképeknél.

 4. Campona Kalandpark

  Campona Kalandpark

  Jól felszerelt játszóház. A Tropicarium után jó "levezető". A golyóágyút élvezték legjobban a gyerekek.

 5. Csodák Palotája interaktív múzeum

  Csodák Palotája interaktív múzeum

  Gyerekeknek a legjobb múzeum, de felnőtteknek is kiváló szórakozás. Mindent meg lehet tapogatni, ki lehet próbálni, ráülni, megragadni, rázni - és közben sokat lehet szórakozni és tanulni. Nagyon tanulságosak és szórakoztatóak az előadóteremben a látványos előadások is. Ha valakinek elege van abból, hogy játszóházba vigye a gyereket, ez is jó alternatíva, ezt legalább a szülők is élvezik.
  A közelben van a Mammut bevásárlóközpont, de a múzeum alatt is van egy mélygarázs, így a parkolás kulturáltan megoldható.

 6. Elevenpark Játszóház

  Elevenpark Játszóház

  Azzal reklámozzák, hogy ez Magyarország legnagyobb beltéri játszóháza. Tényleg veszett nagy. Olyan mint egy hatalmas sportcsarnok telis-tele játékokkal, ugrálóvárakkal, stb. Ebben a nagy légtérben minden zsivaly összeadódik egy hatalmas zsibogássá. A hatalmas méret miatt még olyan dolgok is belekerültek, mint egy kisautópálya, ami máshol nem nagyon van.
  Az árai is egész jók. Nem percalapú, mint sok játszóház, így egy hosszabb játékidő esetén sokkal olcsóbb mint ezek.
  Mégsem tudom, hogy miért, de nem tetszik annyira ez a játszókombinát, mint mondjuk az állatkerti.

 7. Kalandpark - Lurdy Ház

  Kalandpark - Lurdy Ház

  Viszonylag jó elrendezésű játszóház. sok zegzuggal a gyerekeknek. Az ugrálóvár tekintélyes méretű, az a legnagyobb szórakozás a gyerekeknek.

 8. Kölyökvilág Játszóház

  Kölyökvilág Játszóház

  Ez a játszóház a Bécsi úti Tescóban van. Nem túl nagy alapterületű viszont igen nagy belmagasságú, és ezt kihasználva egy 5 szintes mászóvárat csináltak, ami a legizgalmasabb része. Az ilyen helyen kötelező ugrálóvár és csúszda mellett egy nagyméretű trambulin is van.
  Ha valaki nyugodtan akar vásárolni a Tescóban, akkor egy jó megoldás, nem fog a gyerek unatkozni.

 9. Kópévár

  Kópévár

  Viszonylag kicsike játszóház az Új udvar 2. emeletén. Hamar ráuntak a gyerekeim.

 10. Játékpalota Áruház és Játszóház

  Játékpalota Áruház és Játszóház

  Két születésnapon meg egy spontán játszáson vettünk részt. Nem igazán tett mély benyomást a gyerekekre. Viszonylag kicsike. Két alkalommal alig bírtam bemenni, olyan lábszag volt, amit még egyetlen játszóházban sem tapasztaltam, pedig a gyerekeknek mindenütt le kell venni a cipőt, és nem hiszem, hogy Óbudán, a Csillaghegy környékén a legbüdösebb a gyerekek futóműve. Ha valaki a Csillagvárban van, akkor inkább egy órára a sóhomokzóba vigye a gyerekét - különösen, ha az meg van fázva. Az a saját műfajában sokkal jobb mint ez a játszóház.