(6 szolgáltató)

Könyvmolyságom

Minden, ami könyv.

OhayoNikki OhayoNikki >99 értékelés 15 követő 16 plecsni
 1. SZTE Klebelsberg Könyvtár

  SZTE Klebelsberg Könyvtár

  Könyvtár még nem nyűgözött le annyira, mint a szegedi TIK. Az épület modern, bár sikerült belecsempészni klasszikus elemeket, mégis remek az összhatás. Az, hogy ablakokkal van borítva, rendkívül jó ötletnek bizonyult, mert egyrészt nappal elektromos energiát takarítanak meg, másrészt természetes fénynél jobb olvasni. Három emeletnyi tömény tudás a legkülönbözőbb tudományokból, elég nagy csábítás a tudásra szomjazóknak! Emellett két szinten is jól felszerelt számítástechnikai részleg várja azokat, akiknek munkájához elengedhetetlen a számítógép vagy az internet használata. Az épület mindig ragyog a tisztaságtól - a mellékhelyiségek is -, minden hétre akad valami érdekes program, bár olyankor általában a nyitvatartási idő lecsökken. Kedvezőek a kölcsönzési díjak, a ruhatár is ingyenes, ill. a diákigazolvánnyal működtethető elektronikus ruhásszekrények. Minden adott, hogy tökéletesen felkészüljünk egy vizsgára, előadásra, vagy csak elmerüljünk egy jó olvasmányban.

 2. FSZEK Üllői úti könyvtár

  FSZEK Üllői úti könyvtár

  A tagkönyvtárak előnye, hogy minden kerületben megtalálhatóak. Habár lényegesen kevesebb példányszámai vannak, mint a központinak, ettől függetlenül érhetnek meglepetések. Az Üllői úti könyvtárban olyan könyvek is akadnak, amelyek alig-alig kölcsönözhetőek máshol. Például számos tudományos könyvért nem kell befáradnom a belvárosba, mert itt is megvan. Ezzel sok időt megspórolok. Nem szabad megfeledkeznem a rengeteg programról, amiket rendeznek. Bár előnyben vannak a gyerekprogramok, de ezek többsége a családoknak is szólnak. Minden hónapban szerveznek olyan előadásokat, amik a felnőtt korosztályt szólítják meg, így ők sem maradnak ki az igényes művelődésből. A könyvtár területe nem nagy, de mindenképp elég ahhoz, hogy baráti-családi hangulatban teljen el az a néhány óra. A kényelmes helyben olvasáshoz, az internetezéshez, a gyereksarokhoz is megvan minden, amire csak szüksége van annak, aki hasznosan szeretné tölteni a szabadidejét.

 3. Kőbányai Könyvtár

  Kőbányai Könyvtár

  A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár másik olyan tagkönyvtára, ahova érdemes elmenni, akár a közelben lakik az ember, akár nem. A nemrég felújításon átesett könyvtár modernebb belsőt kapott. Két szinten várja a könyvmolyokat. Az alsó szinten kapott helyet a gyerekkönyvtár, amely tényleg a gyerekek igényeire van szabva. A földszinten van lehetőség folyóirat olvasásra, valamint a CD és DVD állomány is itt foglal helyet. Az emeleten számtalan szakirodalom közül böngészhetünk. Kifejezetten szeretek ide helyben olvasásra beülni, mert nagyon világos és csendes, több asztal áll az olvasók rendelkezésére. A könyvtárosok szerencsére segítőkészek és jól tájékozottak.

 4. Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Dagály utcai tagkönyvtára

  Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Dagály utcai tagkönyvtára

  Ebben a kicsit szocreál hangulatú könyvtárban is jól érezheti magát akármilyen könyvmoly, mert hozza azt a nívót, amit elvárunk egy tagkönyvtártól. Sok könyv, csend, nyugalom. Azért szoktam idejárni, mert nem egy ritka könyv, dokumentum itt van "elrejtve". Ez az egyetlen könyvtár, ahol addig húzom a visszavétel határidejét, amíg lehet, mert elég sokat kell utazni érte. A távolság ugyan ellene szól, de a szükség törvényt bont alapon át szoktam hidalni. A könyvtárosok nagyon készségesek, örömmel állnak az olvasó rendelkezésére.

 5. Bookline könyvesbolt

  Bookline könyvesbolt

  Ha Bookline, akkor az Örs vezér tér. Nemcsak a könnyű megközelíthetőség miatt, de ez sem egy elhanyagolható szempont. Általában az internetes felületükön rendelem meg a hőn áhított könyvet. Gyakran vannak akcióik, ezért különösen kedvelem. A Sugárban található üzletük nem nagy, de a célnak megfelel, hiszen elsősorban átvevő pont. Ettől függetlenül mindig késztetést érzek, hogy szétnézzek, és elmerüljek a kínálatban.

 6. Libri KÖKI Terminál Könyváruház

  Libri KÖKI Terminál Könyváruház

  A könyvesbolt az a hely, ahova ha egyszer betéved az ember, érdemes becserélnünk a pénzünk egy jó könyvre. Könyvre mindenképp. De ezen kívül itt a Libriben másra is. CD-re, utalványokra, sőt, újabban kézműves és hobbi eszközökre, tárgyakra is. Két emeletnyi könyves polcok ízlésesen elrendezve, a különleges ajánlatok kiemelve, így hívja fel a vásárlók figyelmét az üzlet. A böngészés után a második emeleten a Libri saját kávézója csalogat pihenésre, vagy belemerülni az új szerzeményünkbe egy csésze fekete társaságában.