(21 szolgáltató)

Hol lehet télen úszni Budapesten?

Sokan vagyunk, akik az uszodában nem lubickolási lehetőséget, hanem azt keressük,hogy hol lehet normális körülmények között rendszeresen fél-egy órát úszni. Remélem, másoknak is segítek azzal, ha sorra veszem a lehetőségeket. A lista folyamatosan bővül, mert csak olyat írok bele, amit magam is kipróbáltam. Persze hiába írom, hogy a Pesterzsébeti a legjobb, egy óbudainak akkor sem lenne jó választás. Eddigi látogatásaim alapján javaslom, hogy attól függően, hogy kinek melyik esik útba, napi rendszeres úszásra a Pesterzsébetit, Sportmaxot, a Sun Palace-t, az Újhegyit, a Szentmihályit, az Erzsébetligetit, a városmajorit, a Kispestit, a Csillaghegyit, a Római Teniszakadémiát, a Mányoki útit, a Dagályt, a Rudast, az Aquaworldot és a Broadway fitnesst ajánlom. A Gellértet ebből a célból annak sem javaslom, aki a Gellérthegyen lakik. Néhány leg: A legolcsóbb: az Újhegyi uszoda; A legdrágább: a Gellért; A legújabb: Szentmihályi; Ár/érték arányban a legjobb: Pesterzsébeti A legtovább nyitvatartó: Sportmax Hegyvidék; Téli úszási lehetőséggel legjobban ellátott kerületek: a 3. és a 13. kerület; ahol eddig nem találtam téli úszásra alkalmas uszodát: az 5.,7.,8.,9.,15.,20.,21. kerület

Úszó Úszó 22 értékelés 2 követő 10 plecsni
 1. Pesterzsébeti Uszoda

  Pesterzsébeti Uszoda

  Itt komolyan veszik a sportot. Az uszoda egy fedett jégcsarnok mellett van. Minden nap reggel hattól este nyolcig lehet róni a köröket. Reggel nyolcig 900 forint az úszójegy ezért cserébe egy kiváló 33 méteres 8 pályás medence és egy 25 méteres melegvízű tanmedence van (a gyerekekre gondolva a meleg víz kiváló ötlet). A belépéskor nem órát, hanem karszalagot adnak. Az öltözőszekrények, zuhanyzók is kiválóak. Hajszárítóból is van elég, de konnektor is van azoknak, akik inkább saját hajszárítóval nyomulnak. A személyzet nagyon segítőkész volt, a hölgy nem lohadó lelkesedéssel magyarázta minden újoncnak, hogy mi a szisztéma az uszodában.

 2. MOM Sport Uszoda és Sportközpont

  MOM Sport Uszoda és Sportközpont

  A környéken lakóknak ez a legjobb választás. És ezt a környéken lakók is bizonyára tudják, mert igen sokan járnak ide. A 25 méteres medence mindig fedett, a 33 méteres szabadtéri, de télen lefedik, ezért ott is lehet úszni. Ha verseny vagy nagyobb edzés van, akkor a honlapjukon is van egy telítettségi tábla. Egyszeri látogatásra egy 2 órás 1200 forintos úszójeggyel lehet a legolcsóbban kijönni. Egy karórát adnak, amivel szekrényt választhatunk magunknak. Szaunázás is benne van az árban. Az épület is fizető parkoló zónába esik, a legrosszabb esetben a mellette levő MOM Parkban lehet parkolni.

 3. World Class Health Academy Sun Palace

  World Class Health Academy Sun Palace

  Rendszeres napi úszásra ideális hely. Egy 25 méteres medencéjük van. Korán reggeltől estig nyitva áll. Egy próbaalkalom 1200 forint, bérlettel még olcsóbb. Adnak törülközőt is, a zuhanyzóban szappan is van. Szaunázni is lehet. A költséghatékonyság miatt viszonylag sokan vannak, de kulturáltan a hasonló sebességű úszók egy sávba orientálódnak, így ez nem veszélyes. A környékben lakók, dolgozók számára a legjobb megoldás.

 4. Újhegyi Uszoda és Strandfürdő

  Újhegyi Uszoda és Strandfürdő

  Ár-teljesítmény viszonyban a közelben lakóknak igen kedvező. Kétórás úszójegyért mindössze 600 forintot kell fizetni. Ezért cserébe egy 6 pályás fedett 25 méteres medence jár és még a hajszárítóért sem kell külön fizetni. Ha valaki szaunázni is akar, azért még egy kicsit fizetni kell. Az öltözőszekrények nem állnak a helyzetük magaslatán, de a személyzet ott terem egy kulccsal, ha valaki nem tudja legyőzni a szekrények öregedő elektronikáját.

 5. Vizes Nyolcas Uszoda és Szabadidőközpont

  Vizes Nyolcas Uszoda és Szabadidőközpont

  Óbudaiként ez közelebb van nekem mint pl. a pesterzsébeti, ezért belevettem a listába, annak ellenére, hogy ez már nem Budapesten van. Kiváló komplexum. Belépéskor egy karórát adnak, 1650 forintért lehet használni az uszodát. Az öltözőszekrényeket a karóra nyitja. Picike szekrények, nincs külön cipőrekesz (ezt találtam a leggyengébb láncszemnek). A nagymedence 33 méteres, kiválóan lehet benne róni a köröket. Hátul van egy kisebb tanmedence a gyerekeknek. A wellness gazdagon felszerelt, az felárért érhető el. A hajszárító benne van az árban. Ide annak is érdemes jönni, aki csak úszni akar, és annak is, aki hosszabb wellness kikapcsolódásra is vágyik.

 6. Szentmihályi Uszoda

  Szentmihályi Uszoda

  Nagyon praktikusan megtervezett korszerű uszoda. A 25 méteres medencében 6 pálya van dobogóval, a hátúszóknak zászlós kötéllel. Az úszómedence mellett van kis medence gyerekeknek. Az öltöző is jó állapotú, a beléptető karórák jól működnek és a szekrényeket is hibátlanul működtetik. (Ezt csak azért írom le, mert egy csomó helyen hasonló rendszer van, de nem mindig százas). Itt láttam először beállítható magasságú hajszárítókat. Belül nem csináltam fényképet, mert valamilyen rejtélyes ok folytán ezt tiltják, pedig szépen néz ki az uszoda belső tere. Ha csak úszni akarunk, a belépő 1600 Ft.

 7. Erzsébetligeti Uszoda

  Erzsébetligeti Uszoda

  A környéken lakóknak szerencséjük van, hogy ilyen jó kis uszodájuk van. Előszöris rendesen lehet az udvarán parkolni. Kulturált öltözője és egy igényes 25 méteres uszodája van. A belépőjegy felnőtteknek 1600 forint a diákoknak 920 forint - ezért 3 órán keresztül lehet bent maradni. Ezért egy karórát adnak amivel az öltözőszekrények nyílnak. Az öltözőszekrények picurkák és nincs cipőrekesz, fogas és akasztó. A zuhanyzó kulturált bár a fiam szerint nem volt elég meleg a vize, ezért vacogva nyavajgott alatta. A 25 méteres medence mellett egy tanmedence is van.

 8. Hegyvidéki Szabadidősport Központ

  Hegyvidéki Szabadidősport Központ

  Mindennapi úszásra felnőttnek és gyereknek megfelelő hely. Egy felnőtt napi úszójegy 1300 forint gyereknek 900 forint. Valamilyen zálogért cserébe lakatot adnak az öltözőben levő szekrényekhez. Innen vezet az út a két medencéhez. Egy 25 métereshez és egy kicsi tanmedencéhez. A 25 méteres medencében ki van írva, hogy melyik sáv a lassú és melyik a gyorsabban úszóké. Szükség is van rá, mert sokan járnak ide. Hátúszóknak fent zászló, hogy ne koppanjon a fejük. Akinek szerencséje van, az az épület előtt tud parkolni. Tömegközlekedésileg is jó helyen van a környékben lakók számára.

 9. Kispesti Uszoda

  Kispesti Uszoda

  Közlekedésileg a környékben lakóknak nagyon jól megközelíthető: a Köki mellett található, de autóval is lehet a környéken parkolni. Egy háromórás felnőtt jegy 1430 forint a gyerekjegy 760 forint. Aki úszni akar, annak ez teljesen rendben van. Karórával lehet bemenni és az öltözőszekrényeket használni, ezért 1000 forintos kauciót kérnek. Bent két medence van. Egy nagy 33 méteres és egy kisebb tanmedence gyerekeknek. A nagymedence teljesen alkalmas a normál napi úszásra, ezért is találtam benne viszonylag sok úszót, amikor odamentem. A kiszolgáló helyiségek kicsit már megkoptak, de funkciójukat teljesen ellátják. A hajszárításért külön kell a hajszárítónak enni adni legalább húsz forintot. A környékbelieknek melegen ajánlom.

 10. Csillaghegyi Strandfürdő és Uszoda

  Csillaghegyi Strandfürdő és Uszoda

  Úszni tökéletes. A 33 méteres úszómedencén kívül a végében csak egy kis melegvízű medence van, így itt nem valószínű, hogy a lubickolók ugrálók megzavarják a körök rovását. Reggel 1100 forintból kijön a belépő (már hattól lehet jönni). Úszósapka kötelező. Ha elfelejted, akkor 100 forintért adnak, egy egyszer (talán) használatos nejlon úszósapit. A belépő árában benne van a szauna is. Rendes értékmegőrzés és kulcsos szekrény alapból jár. Parkolni a közelben ingyen lehet.

 11. Római Teniszakadémia

  Római Teniszakadémia

  Úszni tökéletes. Egy 25 méteres sátorral lefedett medencéje van - 4 sávval. A hátúszóknak fent szépen zászlócska, hogy ne verjék be a fejüket. A víz reggel sem hideg, mert letakarják fóliával. Egy alkalomra 1800 forint a belépő. Legolcsóbban egy 20 alkalmas bérlettel lehet (alkalmanként 1200 forintért) kijönni, ezt a bérletet csak reggel és este lehet használni, ami nem nagy baj, mert ekkor sokkal kevesebben vannak. Nappal hétköznap gyerekcsoportok úsznak. Az öltözőszekrény jó nagy, ami a télikabát-szezonban nem utolsó szempont. Szauna is benne van az árban. Parkolni könnyen és ingyen lehet mellette.

 12. Mányoki úti Uszoda

  Mányoki úti Uszoda

  Minden uszodát ugyanabból a szempontból értékelek. Lehet-e télen kulturáltan úszni egy fél órát. Itt is lehet. 1950 forint a belépő, ami nem alacsony, de a Gellért hegyen szerintem ez belefér. Lehet kártyával fizetni. Az öltözőszekrény kulcsát egy zálogért cserébe kapja meg az ember (egyben értékmegőrzés is). A 25 méteres medencében széles sávok vannak, így két ember rendesen elfér egymás mellett. Külön van férfi és női szauna és a medence mellett egy kis merülőmedence. A hajszárítók elég gyengécskék. A rutinosabbja egyszerre kettővel szárított hajat. Az uszoda a Nemzeti Közigazgatási Egyetem létesítménye (ex Államigazgatási Főiskola).

 13. Aquaworld Budapest

  Aquaworld Budapest

  Egy 25 méteres úszómedencéje van, ami kiválóan alkalmas úszásra. Mive sok más élménymedence és gyermekmedence van, ezért ritkán téved bele olyan, aki nem úszni akar. Néha búvárokat oktatnak, de azok csak egy sávot foglalnak el. Aki rendszeresen akar úszni, annak a reggeli úszójegy kiváló lehetőség, akkor még a létesítmény többi részéből csak néhány szauna működik, amit lehet is használni az úszójeggyel. A közelben lakóknak vagy a Megyeri híd fele közledekedőknek kiváló hely a napi úszásra.

 14. Rudas Gyógyfürdő és Uszoda

  Rudas Gyógyfürdő és Uszoda

  Ha a Gellértre hármast adtam, akkor ez ötös. Mindig a Gellérthez hasonlítgatom, hiszen hasonló műfajban utazik és nagyon közel van. Előszöris ha csak úszni akar, az ember, akkor van úszójegy az uszodába 1450 Ft-ért (ami ugye harmada a Gellértnek). Az uszoda alkalmas az úszásra (nem csak körözgetésre). Hossza 22 méter. A hely fel van újítva, a személyzet segítőkész. Kocsival drámaian nehéz megközelíteni, de parkolni akár előtte is lehet - ingyen.

 15. BVSC uszoda - Laky Károly uszoda

  BVSC uszoda - Laky Károly uszoda

  A BVSC sportkomplexumban van az a sportuszoda, amit idén átkereszteltek Laky Károlyra. Az uszoda elsősorban a sportolók számára üzemel. A közönség például vasárnap reggel kilencig birtokolhatja a két medencét a 25 métereset és az 50 métereset. Én is ekkor próbáltam ki. A 25-ösben volt kötél az 50-esben nem, ami elég érdekes élmény volt. A hátúszók bolyongtak a hátukon össze vissza. Aki nem figyelt eléggé, kapott az orrára. A hétvégi belépő mindössze 1050 forint, öltözőlakatot zálogért cserébe adnak. Az öltőszekrények egyterűek és picik. Nem tudom, hogy pakolok be, ha mondjuk havazik, és a hólé csorog a cipőmről. Hajszárító a bejáratnál újabb 50 forintért kérhető (3 percre).

 16. Lukács Gyógyfürdő és Uszoda

  Lukács Gyógyfürdő és Uszoda

  Kiváló gyógy és wellnessközpont, nagyon szépen felújították. A személyzet is kedves volt, amiért négyest adok az az, hogy pusztán úszásra nem ez a legjobb hely, mert ha csak ezért veszi igénybe akkor drága, és meg kell barátkozni a gondolattal, hogy két szabadtéri medence között kell választani egy 22 és egy 26 fokos között. Találkoztam olyan rozmárral, aki lelangyizta a 26 fokos medencét, de azért a többség mégis csak ezt választotta. A legolcsóbb belépő 2800 forint. Ezt akkor érdemes megvenni, ha az ember nem csak úszni megy oda, mert akkor ezért a pénzért sok mást is kap.

 17. Dagály Strandfürdő és Uszoda

  Dagály Strandfürdő és Uszoda

  Két úszómedencéje van, az egyik 25 méteres és télen lefedik. Az utcáról ez látszik (a fényképen). Van egy 50 méteres úszómedencéje is, ez viszont a szabad ég alatt van, de télen is üzemel. Gondoltam az a legférfiasabb, ha ezt próbálom ki. A téli öltözőből, ahol a bejáratnál kapott karórával mindenki választhat magának egy öltözőszekrényt, egy hosszú fedett sátorszerű kijárat visz a medencéhez, ami nem fűtött. A medence 25-26 fokos. A legolcsóbban úgy próbálhatjuk ki mindezt, ha egy kétórás úszójegyet veszünk 2000 forintért. Ez elég borsos, hacsak nem használjuk a többi ilyenkor is működő szolgáltatást a szaunát meg a gyógymedencéket. A téli öltöző egyébként elég jól felszerelt.

 18. Bliss & body Fitness és Wellness központ

  Bliss & body Fitness és Wellness központ

  A környéken nincs uszoda, de ebben a fitness-létesítményben van egy 19 méteres medence, ahol lehet róni a köröket. Aki először jön, az egy 990 forintos bevezető jeggyel megúszhatja (200 forintért törülközőt is adnak), utána már többe kerül, hacsak nem vesz valaki bérletet. Szaunázni is lehet. Hajszárító és centrifuga is van. (Ez utóbbi épp most nem üzemel). A környéken lakóknak, dolgozóknak ajánlom.

 19. Császár-Komjádi Sportuszoda

  Császár-Komjádi Sportuszoda

  A környéken K-sugarú körben ez az uszoda. Itt van 50 méteres medence, itt vannak edzések. Aki csak úgy úszni szeretne, annak erre itt sok lehetősége van, de a "hivatásosok" előnyt élveznek. Korán kelőknek a reggeli úszójegy a leghatékonyabb megoldás.

 20. Aquincum Spa - The Aquincum Hotel Budapest

  Aquincum Spa - The Aquincum Hotel Budapest

  Korábbi értékelésemet lerontom kettesre. Bérletem volt ide, sosem gondoltam volna, hogy a fél évvel ezelőtt kapott számlára szükségem lenne. A szállodában levő wellnesst egy alvállalkozó üzemeltette, amíg össze nem különböztek a szállodával. Egy hétig be is zárták a helyet, utána biztonsági őrök állnak az ajtóban. Igazi pusztai történet. Abba a helyzetbe kerültem, hogy hiába volt bérletem, a szállodaigazgató személyesen kérte a számlákat, különben nem lehet belépni. Nem hiszem, hogy egy ötcsillagos szálloda megengedhet magának ilyet.

 21. Gellért Gyógyfürdő és Uszoda

  Gellért Gyógyfürdő és Uszoda

  Hatalmas csalódás volt. Úszásra alig alkalmas. A gyönyörű megjelenésű medencében lehet körözgetni a 26 fokos vízben úszósapkában. A belépő ára horribilis a nyújtott szolgáltatásokhoz képest. 4100 forintnál csak akkor lehet olcsóbban megúszni, ha délután megy az ember. Megnéztem a wellness részt, de ettől sem voltam elájulva. egészen addig, amíg a wc-be és a zuhanyozóba nem mentem be, addig négyest akartam adni, de azóta a hármashoz ragaszkodom, de azt is csak a nagyon szép műemléki látványért. Nem megyek többet. A közelben lakóknak a Mányoki úti uszodát ajánlom helyette. 350 méterre van mindössze innen.