(5 szolgáltató)

Egy kis szabadidő

Kata7555 Kata7555 >99 értékelés 17 követő 18 plecsni
 1. Rokon Sport

  Rokon Sport

  A Rokon Sport dolgozóival egy igen érdekes apropóból sikerült első alkalommal találkoznom. Ez az alkalom nem volt más, mint, hogy elmentem egy futóversenyre. A Rokon Sport vezetői úgy gondolták, hogy törekvéseket tesznek egy sportosabb, fittebb kis csapat kiépítésére. A Maraton lefutása volt a cél váltócsapatban. A csapat főként a dolgozókból állt az első néhány alkalommal, de 2012 szeptemberére már a csapat 15 főre duzzadt és a szervezők szerint ez a sportos csapat csak még tovább fog gyarapodni.
  A cél az lenne, hogy minél több embert a sportolásra buzdítsunk és hogy minél több ember a mozgást válassza a kanapén ülés helyett.
  A váltófutás azért jó, mert nem kell lefutnod a Maratont, ha nem akarod, mégis egy jó ügyért futsz és a mozgás az életed része lesz. Jó egy csapatban lenni, jó valahova tartozni. Az érzés, mikor megkapod az egyenpólót, a chipet, a rajtszámodat, ez mind, mind olyan érzés, mely csak egy verseny során tud annyira doppingolni, hogy ne állj meg és lefusd a rád kiosztott (vagy általad választott) távot.

 2. Dance4Fun

  Dance4Fun

  A jó dolgok általában szájról-szájra terjednek. Így volt ez velem és a Dance4fun-nal kapcsolatban is. Az egyik kedves rokonomtól hallottam, hogy erről a helyről, pontosabban magáról a tánciskoláról. A rokonom a Gyálon lévő kirendeltségre jár zumbázni, de szerencsére a tánciskolának több helyen is van terme. Így lehetőségem volt nekem is megismerkedni a zumba igazi örömével. Már több helyen voltam, mielőtt kipróbáltam volna a Podmaniczky utcai termet. Szabó András tartotta az órát és igazi felhőtlen szórakozást és kikapcsolódást jelentett számomra. Az óra 20.00-kor kezdődött, ami egy kicsit későinek számított, de ez nem okozott problémát, még annak sem, aki mondjuk 19.00-ig dolgozott, mert teljesen elfelejti az ember a fáradtságot és a kimerültséget. A koreográfia egyszerű, könnyen megjegyezhető és igazán szórakoztató. András egészen más megvilágításban tárja elénk a tánc, a zene, a koreográfia és a zumba egyvelegét. Vicces, érdekes és még a botlábúak számára is megjegyezhető koreográfiákat tanulhatnak a mozgás szerelmesei.
  Azoknak tudom ajánlani, akik szeretik a pörgős, vidám órákat és szeretik, ha óra végére folyik róluk a víz és elégedett fáradtsággal hagyhatják el a zumbatermet.

 3. Westend Rádió 1 Jégterasz

  Westend Rádió 1 Jégterasz

  Igaz idén még nem került elő a szekrény mélyéről a jégkorcsolyám, de imádok a jégen siklani, imádom, ahogy a hideg kicsit csípi az arcomat, illetve azokat a részeimet, amelyeket felelőtlenül szabadon hagytam. A sapka, a sál és a kesztyű a korcsolyán kívül alapfelszerelés a jegyes sportok szerelmeseinek. Az se mindegy, hogy hol hódolunk ennek a szerelmünknek. Sok pályát volt már szerencsém kipróbálni, de több kedvencem is lett az évek folyamán. A favorit eddig a Városligeti Műjég volt, de a felújítások miatt új területeket kellett kipróbálnom, így esett a választásom a Westend Rádió 1 Jégteraszára. Sokan mondják, hogy nem egy nagy pálya és kicsit szkeptikusak is a hellyel kapcsolatban, de én szeretem kipróbálni az új dolgokat, így voltam a Jégterasszal is.
  Jó élmény volt a pályán siklani, a zene remek volt és persze a hely önmagában kevés lenne, ahhoz, hogy felhőtlenül jól érezzem magam, természetesen ehhez az egyveleghez a társaság is nagyban hozzájárult, hogy ilyen jó szájízzel távozzak a helyről.

 4. Karting Promotion

  Karting Promotion

  Karting Promotion

  Életem első gokartozása a Karting Promotion nevéhez fűződik, a WestEnd tetőparkolójában lévő területen. Ugyan van jogosítványom, de igazán keveset vezetek, ezért azt gondoltam, hogy a gokart sem fog nagyon lekötni, illetve nem leszek túl jó benne. Az ugyan igazolódott, hogy nem vagyok túl jó benne, viszont nagyon élveztem. Egy verseny keretein belül ültem először a gokartba, természetesen utolsóként végeztem, mert nálam sokkal jobb versenyzők voltak a pályán, illetve férfiak, ami azért nem elhanyagolható információ.
  Az első kör után úgy éreztem, hogy soha többet nem fogom tudni kiegyenesíteni az ujjaimat és az is kétséges volt számomra, hogy a derekam lesz egy újból egyenes, de a 2. és 3. kör után úgy gondoltam, hogy ennek a sportnak adhatok még egy esélyt a távolabbi jövőben.
  A Karting Promotion emberei teljesen felkészülten várták a versenyzőket, az információkat megfelelő módon továbbították a kezdő embereknek, így a baleset esélye minden esetben elkerülhető volt, még annak is, aki először ült egy ilyen járgányban.
  A tetőparkoló ugyan kicsit hűvösnek tűnhet már ebben a novemberi időben, mégis, amint a gokartban ül az ember, egyből a versenyszellem járja át, így a hideg idő már egy pillanat alatt feledésbe merülhet számunkra az első hely reményében.

 5. Mászóbirodalom

  Mászóbirodalom

  Számomra a Mászóbirodalom igazán jó „csalódás” volt vagy talán nem is biztos, hogy a csalódás a jó szó, inkább a jó élmény. A magasság és én soha nem voltunk jó barátságban, sőt nagyon féltem a magasságtól. A Mászübirodalomban megtapasztalhattam egy borongós vasárnapi napon, hogy nem kell félni a magasban. Barátainkkal mentünk el a párommal és bizton állíthatom, hogy kevésbé félek a magasságtól, mint annak előtte. Szakértő kezekbe kerültünk, amint beléptünk a birodalom ajtaján. Kis teremnek tűnik első pillantásra a hely, mégis el tud fáradni az ember, ha minden centimétert be akar járni kézzel, lábbal.
  Gondoljunk arra, hogy csak először tűnik könnyűnek minden, aztán átgondolva, kipróbálva rájövünk, hogy ez igencsak embertpróbáló feladat, még egy aktívan sportoló embernek is. Pláne azoknak, akik csak hébe-hóba járulnak a sport oltára elé.
  Mint annyi más sport, ez is olyan, amit többen jó csinálni és minél többen vagyunk, annál szórakoztatóbb az ember.
  A cipők kényelmetlennek tűnnek és kell pár darab mire megtaláljuk a kényelmesnek tűnő lábbelit, mégis megéri több cipőt felpróbálni, mert a kényelem itt fontos szempont lehet jelen esetben.
  A kezünknek betonbiztosnak kell lennie, nehogy megcsússzunk és kellemetlen pillanatokat szerezzünk annak, aki éppen biztosít bennünk és nem utolsó sorban magunknak is megspórolhatunk egy nagy ijedtséget.