(6 szolgáltató)

Édesen szép az élet

Kata7555 Kata7555 >99 értékelés 17 követő 18 plecsni
 1. Levendula Kézműves Fagylaltozó

  Levendula Kézműves Fagylaltozó

  Mivel a Blahán lakok, ezért szeretem tudni, hogy mi van közel a lakhelyemhez. Sokat sétálok a körúton, tájékozott vagyok a körülöttem lévő környezettel kapcsolatban. Talán egy éve figyeltem fel erre a nem hagyományos fagyizóra. A kerékpár és a pad a fagyizó előtt igen kellemes látványt tár elénk és ez még csak az első "külső" benyomás, amint belép az ember valami csodálatos meleg érzés keríti hatalmába. Azt nem lehet tudni, hogy a kis hely, az eladó vagy maga a környezet fogja meg így az embert. A belvárosban azt gondolnánk, hogy nincs túl sok ilyen hely, de ebből is látszik, hogy túl sok előítéletünk van. Számomra ez volt a meglátni és megszeretni érzés.

 2. Fragola Fagylaltozó

  Fragola Fagylaltozó

  Nagyon szeretem a különleges helyeket. A lakásunkhoz közel már sikerült felfedeznem egy-két jó fagylaltozót. Igaz a Fragola Fagyizó nem közvetlen a lakásunknál van mégis megéri elsétálni az Oktogonig onnan pedig a Nagymező utcába. Sokan nem is hallottak még erről a fagylaltozóról. Az én figyelmemet is az egyik barátnőm keltette fel. Egy nyári séta alkalmával próbáltam ki először ezt a fagyizót. Nálam a fagyi a csokifagyinál kezdődik, amint meglátom a cukrászdában, fagyizóban a csokifagyit egyből tudom, hogy ott jó lesz e a fagyi vagy sem. Amikor ide beléptem egyből tudtam, hogy jó helyre kerültem. Itt is megtalálható mindenféle íz, a chillis csokitól kezdve a különlegesebbnél különlegesebb gyümölcsös finomságokig. Tehát kevés ember jön ki úgy a fagylaltozóból, hogy nem talált magának semmi finomságot.

 3. Kati Cukrászda

  Kati Cukrászda

  A Kati Cukrászda egy olyan helyen van, amelyet én csak "átutazásra" használtam eddig, vagyis az előtte elterülő utcarészt. Az Üllői út egyik üzletsoros részén található ez a kis cukrászda.
  A kerékpárommal nap, mint nap előtte mentem el, amikor egyszer csak rájöttem (persze kis segítséggel), hogy egy kedves ismerősöm pont ott dolgozik. Egy forró nap leszálltam a kerékpáromról és egy igen aranyos kis cukrászdát pillantottam meg. A pult mögött kedves, igazán segítőkész eladók várják a betérő vásárlókat. A pultban számtalan fagylaltkülönlegesség és persze a jól ismert régi kedvencek találhatóak. A fagylaltot helyben készítik, így friss és igazán ízletes a fagylalt. Természetesen a diabetikus fagylaltok is helyet kaptak az üzletben, így az is kedvére válogathat, aki nem a hagyományos ízeket keresi. A fagylaltok mellett a jégkása is vonzó lehet egy forró nyári napon nemcsak a gyerekek számára. A hideg finomságok mellett természetesen a sütemény, marcipánfigurák és az egyéb édes kiegészítők is megtalálhatóak.
  A cukrászda mellett néhány asztal és szék is helyet kapott, így nyugodtan fogyaszthatjuk el az általunk választott finomságot.
  Én diabetikus fagylaltot ettem, amely gránátalma ízű volt, így egy újabb ízélélménnyel gazdagodhattam.

 4. Guru Mammut

  Guru Mammut

  A MAMMUT Bevásárlóközpontban található Guru étteremben már többször jártam. Első alkalommal egy barátnőm mutatta meg ezt a helyet és azóta visszajáróvendég vagyok. Nagyszerű limonádékkal, palacsintákkal, szendvicsekkel várják a vendégeket és soha nem távozik az ember üres gyomorral. Palacsinta alatt nem egyszerű, otthoni, kis palacsintákra kell gondolni. Óriási adagokat hoznak ki a pincérek az asztalokhoz és az tuti, hogy itt senki nem marad éhes.
  Egyik alkalommal egy 10 perces hátmasszázs is hozzátartozott a vacsorához, aminek nagyon örültem, mert legalább ki lettek masszírozva fáradt izmaim az egész napos fárasztó munka után.
  Csak ajánlani tudom ezt az éttermet mindenkinek, aki szereti a finom ízeket és nem ijed meg a nem átlagos adagoktól.

 5. Csokoládé Outlet

  Csokoládé Outlet

  Egy véletlen folytán találtam rá erre a helyre. Szeretek a körúton sétálni, bár ez az üzlet pont nem ott van, hanem egy kicsit eldugottabb részén a városnak. Mégis nagyon rácsodálkoztam, hogy mi minden van az üzletben. Csak egyszer kell belépni az üzletbe és beleszeret az ember. Szeretem a csokit, de ínyencnek számítok. A kedvencem az étcsokoládé és általában próbálok diabetikus termékeket vásárolni, ezért gondoltam, hogy ez nem az én helyem lesz. De tévedtem, itt mindenki megtalálhatja a maga számára a megfelelő édességet. Természetesen nemcsak a hagyományos értelemben van csokoládé az üzletben, itt mindent megtalálhat az ember, ami a nagyszótárban az édesség címszó alatt le van írva.

 6. Marcipán Cukrászda

  Marcipán Cukrászda

  Régebben a Petőfi Sándor utcában dolgoztam, előtte a Váci utcában, tehát mindkét alkalommal közel a Párizsi utcához, ami azért érdekes, mert hazafelé úton mindig a Marcipán Cukrászdába botlottam. Amit nem sajnáltam, mert nyáron magamnak mindig tudtam venni egy-két gombóc finom fagyit, a párom pedig imádja a kis csokis finomságokat, így ő azt kapta tőlem a nap végén. Mindig találtam magamnak egy új ízt, ami kifogástalan volt. A Szamos termékek mindig minőségi termékek, a fagylaltok, csokoládékon kívül a sütemények is nagy számban megtalálhatóak az üzletben. Minden igazán ínycsiklandozó és az ember a szemével szinte mindent felfalna, néha talán túlzásba is eshetünk, ha nem vigyázunk.
  Természetesen nemcsak magamnak vásároltam ott, nagyon nagy segítség volt, ha elfelejtettem egy-egy alkalmat, születésnapot, névnapot vagy fontosabb eseményt, mert itt mindig találtam valami aranyosságot, finomságot az ajándék nélkül maradt ünnepeltnek.