(5 szolgáltató)

Ahol jól esik egy ebéd

A belvárosban járva vagy ott dolgozva, én a listámban található éttermekben szoktam ebédelni. Az árszínvonal nagyon változatos: a Phad-thai és a Sonkaarcok a drágább kategóriát képviseli, ám az íz és a minőség mindent ver. A Kekszben kellemes és olcsó a napi menü, a CBA Príma üzletekben nagy a meleg étel választéka. A Pasta pedig gyors és trendi, és néha nap jól esik a tészta.

Cs.Tímea Cs.Tímea >99 értékelés 17 követő 19 plecsni
 1. Padthai Wok2Go

  Padthai Wok2Go

  Tegnap hajnalban, éhesen kifejezetten ide szerettem volna jönni. Nem próbáltam még korábban, csak követtem a gyomrom parancsát. Oh, ilyen egy jó döntést :) A hely csodás. Ínycsiklandozó, izgalmas. Különböző alapokhoz különböző feltéteket és szószokat lehet választani. A kombinációk száma szerintem végtelen. A teljeskiörlésű tészta a marhával és a thai szósszal isteni volt. Külön öröm, hogy én nem szeretem a hagymát, és tudtam teljesen hagymamentesen kérni. Az adag számomra hatalmas volt. Bevallom, nem bírtam megenni. Nagyon fájt a szívem ott kell hagyni azt a néhány falatot, mert mennyei volt. Az ára a minőségéhez képest elfogadható, de azért a drágább kategóriába tartozik. Ár ide vagy oda, alig várom, hogy megkóstoljak egy újabb és újabb kombinációt! Hajnalban, reggel, ebédre, vacsira...

 2. Keksz

  Keksz

  Épp ma ebédeltem itt, még friss az élmény. A teraszon ültünk le a, mert szépen odasütött a nap. Az asztalok és székek elég labilisak, de tudom, hogy ma ez a stílus a felkapott. A napi menüt választottam, amihez finom bodza vagy szamóca szörp is járt. A kiszolgálás gyors volt és figyelmes. A brokkoli leves és a pulyka brassói is meglepően finom volt. A brassóiból nem sajnálták a húst. A menü 990 Ft, ami üdítővel együtt nagyon megéri. Egyetlen apró hátrány, hogy a Madách téri parkoló nagyon forgalmas, és épp egy ütvefúróval dolgoztak a közelben. Persze ez nem a hely hibája. Déli ebéd szempontjából nekem ötös!

 3. Pasta.

  Pasta.

  Ebédszünetben épp a Pasta mellett mentem el és gondoltam kipróbálom. Hétköznap 12 előtt nem volt tömeg, de szépen szállingóztak az emberek. A kiszolgálás kedves volt, a látványkonyha érdekes. A napi 4 féle tészta közül (melyek tartalma részletesen le van írva) egy Hófehérke elnevezésű tésztát kértem, amit helyes kis fém foganytús papír dobozban kaptam meg. Úgy alakult, hogy 1 óra múlva tudtam megenni, és meglepő módon a papír dobozban meleg, azaz ehető hőmérsékletű maradt az étel. Az ízvilága kellemes volt, a mennyiség számomra bőséges. Nekem 990 Ft-ért egy kicsit drágának tűnik, de az étel "trendiségét" és újszerűségét meg kell fizetni. Egy sima kifőzdében biztos nem vennék ennyiért tésztát, de a Pastában venni kicsit másabb. Nem minden nap, de egyszer-egyszer kirúgva a hámból, érdemes betérni.

 4. CBA Príma

  CBA Príma

  A CBA-ról azt tudom, hogy ahány CBA, annyi féle üzlet. Általában kifejezetten rosszak. Szegényes választék, alig van friss áru, és találkoztam már olyan CBA-s csemegepultossal, aki kioktatott, mikor megkértem, hogy vegyen már le a felvágottból, mert 15 dkg-t kértem, nem 22-t. Viszont ez a CBA nem hasonlít az átlagos CBA-khoz. Hatalmas a választék, már-már hipermarketszerű, csak ruhát nem árulnak. A választék mindig bőséges, a pékáru részleg kifejezetten jó, még teljes kiőrlésű, magvas árukat is kapni. Ami pedig a legnagyobb előnye, a kis kifőzde. Ezt nagyon jó ötletnek tartom. Van egy pult, ahol frissen készült ételekből lehet válogatni, vannak saláták is, és sütemények is. Mindenki magának kis dobozba pakolhatja, megméri, és már viheti is a kasszához. Van egy másik kiszolgáló pult is, ahol pedig frissen készült, főleg rántott húsféléket, pörköltöket lehet kérni. Általában egész jók az ételek.

 5. Sonkaarcok

  Sonkaarcok

  Egy étterem kritika alapján találtam rá a helyre. Az vonzott benne, hogy hideg tálat is lehet rendelni, olyat, ami különleges, pikáns ínyencségeket tartalmaz. A helyre mindenképp asztalt kell foglalni, nyáron már a teraszra is, mert biztos, hogy tele lesz. Az igazi tömeg 20 körül érkezik. Az étlapon sok féle hideg ételkülönlegesség szerepel. Az ajánlott tálakon kívül, a vendég kedvére a delikátpultról bármilyen válogatást készítenek. A sonkákat, sajtokat fatányéron hozzák, és összeállíthatják több személyre is. A kenyeret, baguettet külön kell rendelni. A borlapról egy spanyol rosét kóstoltam, ami bár a legolcsóbb volt, de nagyon finom. Meg kell jegyeznem, hogy ez egy drága hely, itt a legolcsóbb, máshol a legdrágább. Ár-érték arányban mindenképp megéri, mert különleges ételeket lehet kóstolni, kedves a személyzet és jó a hely hangulata.