(4 szolgáltató)

Ahol finom a ház bora

Szeretem a bort, de azt nem ha elképesztően drága. Sok étterem, italozó ajánlja a ház borát, ami sokszor jelentősen olcsóbb, mint a borlapon lévők. Általában rizikós ilyet kérni. Találtam pár olyan helyet, ahol kifejezetten érdemes a legolcsóbb bort választani, mert kifejezetten finom!

Cs.Tímea Cs.Tímea >99 értékelés 17 követő 19 plecsni
 1. Téli Kertem

  Téli Kertem

  A Rákóczi út felöl a Kazinczy utca első beülős helye. Ez idáig nem voltam még itt, ma véletlenül mégis benéztünk és nagyon megtetszett a hely. Kintről nem is lehet látni, hogy valójában mekkora. Van galériája, ami úgy van megcsinálva, mintha egy olasz kis falu egyik házának emeletén lennénk és lenéznénk a főtérre. Nagyon hangulatos, tágas, az emelet kifejezetten romantikus. Kellemes zene szólt. Nem rádió, nem agyon játszott muzsika. Bort kértem, és szokásommal ellentétben bevállaltam a folyó rosé bort, és kellemeset csalódtam. Finom volt és mivel „folyó bor” nem is volt drága. Egyébként az árak azért tükrözik a belvárosi árakat. A helynek konyhája is van, egyszerűbb (pl. bagett és szendvicskrém) és bonyolultabb (pl. gulyásleves) ételek is szerepelnek az étlapon. Szerintem egészen kiváló hely, vissza fogok térni.

 2. Stardust Coffee

  Stardust Coffee

  A Corvin Mozi épületében található kávézó mellett sokszor elmentem. Főleg amióta megnyílt az új plaza. Mindig figyeltem, hogy milyen hangulatos a terasza, és hogy soha nincsen tömeg, de azért kellemesen sokan vannak. A zárt udvarban olyan nyugodtság van, persze az emberek jönnek-mennek, de legalább az autók nem. Télen hősugárzókat tesznek ki és plédeket, narancssárgás lámpák világítanak. Ittam már nagyon jó turmixot, finom bort, és hideg sört. Mivel a mozi része, így a moziba is be lehet vinni az itt vásárolt italokat. Egyszer épp turmixot kértem, amit direkt elvitelre csomagoltak. Nagyon jó ötletnek tartom, hogy nem csak a mozi büféjének szokásos szénsavas üdítőit lehet kapni, hanem finom kávékat is például. Közlekedés szempontjából tökéletes helyen van, a metró megálló és a 4,6 villamos fél percre sincs. Nagyon jó kis hely. Ajánlom randi helyszínnek, beszélgetős estére.

 3. Sonkaarcok

  Sonkaarcok

  Egy étterem kritika alapján találtam rá a helyre. Az vonzott benne, hogy hideg tálat is lehet rendelni, olyat, ami különleges, pikáns ínyencségeket tartalmaz. A helyre mindenképp asztalt kell foglalni, nyáron már a teraszra is, mert biztos, hogy tele lesz. Az igazi tömeg 20 körül érkezik. Az étlapon sok féle hideg ételkülönlegesség szerepel. Az ajánlott tálakon kívül, a vendég kedvére a delikátpultról bármilyen válogatást készítenek. A sonkákat, sajtokat fatányéron hozzák, és összeállíthatják több személyre is. A kenyeret, baguettet külön kell rendelni. A borlapról egy spanyol rosét kóstoltam, ami bár a legolcsóbb volt, de nagyon finom. Meg kell jegyeznem, hogy ez egy drága hely, itt a legolcsóbb, máshol a legdrágább. Ár-érték arányban mindenképp megéri, mert különleges ételeket lehet kóstolni, kedves a személyzet és jó a hely hangulata.

 4. Púder Bár

  Púder Bár

  A Ráday utca elején található ez a kis bohém bárszínház, ahogy magukat nevezik. A színház jelleg annyiban érvényesül, hogy szép és érdekes a „díszlet”. A bútorokat a romkocsmákhoz hasonlóan valószínűleg lomtalanításokon válogatták. Az árszínvonal és a vendégkör tükrözi azt, ami általában a Ráday utcára jellemző. Pozitív csalódás azonban, hogy nem indokolatlanul drága, nem csak a turisták pénztárcáját célozza. Az italokon kívül kaphatóak „nasik”. Finom és gusztusos a fűszeres burgonya, amit snackként kínálnak és isteni a sütőtökleves. Azon kevés hely közé tartozik, ahol iható a „ház bora”, így nem kell valami méregdrága bort választani a borlapról. Negatív tapasztalat is ért már itt: a teraszon ülve 15 percig felénk sem szagoltak, pedig a bejáratnál ültünk és a pincér egyenesen ránk látott. Többen bementünk a mosdóba, várakoztunk, kacsingattunk felé, de semmi. Ez igen rosszul esett, így távoztunk. Ettől függetlenül fogok még egy esélyt adni a helynek.