(3 szolgáltató)

A kultúra jegyében

Kata7555 Kata7555 >99 értékelés 17 követő 18 plecsni
 1. Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ

  Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ

  A Pataky Művelődési Központ többször szerepet kapott már az életemben. Az első találkozásom ezzel a hellyel még általános iskolás koromban történt. Az iskolánk rendszerint itt rendezte meg a "Ki, mit tud"-ot, melyben én is többször felléptem. Már akkor is imádtam. Később volt szerencsém a könyvtár szolgáltatásait igénybe venni, illetve több bemutatón is részt tudtam venni, mint néző. Mivel imádok táncolni és a hastánc is az éltem része lett, szerencsésnek éreztem magam, mikor néhány évvel ezelőtt kiderült, hogy ez a Művelődési Központ lesz táncunk színhelye. Feledhetetlen élménnyel lettem gazdagabb. Nincs annál felemelőbb érzés, mint 500 ember előtt táncolni egy olyan érzéki táncot, mint a hastánc.
  Június közepén újra visszatérhettem a Patakyba, most csak nézőként, de hasonló izgalommal ültem végig a hastáncestet, melyet a Yasmina hastánciskola tárt a szemünk elé újból elvarázsolva a nézőtéren ülőket.

 2. Zöld Macska Diákpince

  Zöld Macska Diákpince

  Nem is hallottam erről a csodás diákpincéről addig a napig, amíg úgy nem döntöttem, hogy veszek két jegyet az egyik előadásra. Az előadás a Viszlát, Föld! című darab volt. Az első benyomás az volt számomra, hogy ez tényleg az egyetemisták és a diákok pincéje. Aztán idővel, ahogy haladtunk a terem belseje felé egyre inkább hívogató és lágy, melegséges lett úrrá rajtunk. Talán a szilvás kézműves sör volt, ami jobb belátásra bírta érzékeinket, bár ezt kétlem, mert alapvetően nem szeretem a sört, ebből néhány kortyot mégis megkóstoltam.
  Az előadás időben kezdődött, a színészek jól felkészültek voltak és vicces perceket szereztek nekünk a dolgos hétköznapok forgatagában. Sokszor magunkra ismerhettünk a szereplők személyében, amely még emberközelibbé hozta az előadást.
  A hely különlegesnek számít, ha arra gondolok, hogy egy színház alapból nem így néz ki. Mégis volt valami ebben a helyben, valami különleges, valami varázslatos, amit az emberek, a színészek és az egyszerűség adott meg.

 3. Vam Design Center

  Vam Design Center

  A Vam Design Center falai között már számtalan kiállítás került megrendezésre. Én a Bodies II. megrendezésének alkalmából léptem át a VAM kapuit első alkalommal, azóta már többször jártam ott. Mégis a Bodies volt a legnagyobb hatással rám, hiszen nem sok ilyen kiállítás van a világban.
  Érdekes, kicsit riasztó, mégis vonzó az egyszerű ember számára, aki szájtátva figyeli a termeket, a testeket és a bennük lévő részeket. A kiállítás során orvostanhallgatók válaszolgattak a kíváncsi nézelődök kérdéseire, táblák tájékoztatták a kiállítás résztvevőit. Kicsit sokkoló, mégis olyan érzése van az embernek, mint amikor egy balesetet látva el kell takarnia a szemét, ugyanakkor látni is szeretné a részleteket. Nekem napok kellettek ahhoz, hogy feldolgozzam az ott látottakat.
  A szervezés kitűnő volt, a terület megfelelő és nem volt olyan érzése az embernek, hogy bármi hiányzott volna a palettából, illetve, hogy még szüksége lett volna bármi kiegészítésre a kiállított testekkel kapcsolatban.