(6 szolgáltató)

A japán kultúra szeletei

Ami csak kapcsolódhat Japánhoz.

OhayoNikki OhayoNikki >99 értékelés 15 követő 16 plecsni
 1. SakuraZaka

  SakuraZaka

  Egy falatka bolt, azaz kóstoló a mennyországból a manga és anime rajongóknak. Szinte egyedülálló a maga nemében, hiszen még egy ilyen boltot nem minden sarkon talál az ember. A kis üzletben egy bélyeget nem lehetne a falra ragasztani, mert még ott is poszterek sokasága tarkállik. A vitrinek roskadoznak a különböző nippektől, bögréktől, táskáktól, hogy képregényekről ne is szóljak. Még a plafonról lógva is állandóan a vendégre kacsint egy-egy zenekar vagy anime karakter vigyora, vásárlásra csábítva. Legyen szó belépőjegyekről, rendezvényekről, egy helyen tájékozódhatunk a jcult-os eseményekről is. Tehát aki ide betér, az akár akarta, akár nem, nem tud üres kézzel távozni. Én sem tudok…

 2. Hopp Ferenc Kelet-Ázsiai Művészeti Múzeum

  Hopp Ferenc Kelet-Ázsiai Művészeti Múzeum

  Már régóta szerettem volna eljutni ide, és egy érdekes kiállítás végre tényleg elcsábított. Maradandó, emlékezetes élményeket adott a japán viselet- és használati tárgy, illetve a témához kapcsolódó kortárs magyar iparművészeti kiállítás, amelynek keretében volt szerencsém megismerni a múzeum profilját. A pénztáros jól tájékozott, igazán segítőkész volt, de nekem kissé idegen volt, hogy a jegyváltást követően a terem személyzete egy kis brosúrát adott a kezünkbe, amely arra szolgált, hogy a kiállítási darabok számozásai alapján ebből kaptunk magyarázatot az adott tárgyról. Maga az épület is megér egy misét, elvégre Hopp Ferenc egykori rezidenciájáról van szó. Kisebb-nagyobb szobák vannak benne, amik alkalmasak az ázsiai kultúrák egy-egy részterületének bemutatására. Az árakkal nincs gond, nem fog nemet mondani a pénztárcánk. Könnyen el tudunk ide jutni, már ami a tömegközlekedést illeti, bár én csak ezt ajánlom erre a környékre.

 3. La-Guna Sushi Bar

  La-Guna Sushi Bar

  Az első hely, ahol valaha is megfordult sushi a számban. Ami jó dolog, ha bemegy egy külföldi ételekre specializálódott étterembe az ember, ha a felszolgáló magyar, de a szakács ízig-vérig annak az országnak a szülötte, amelyiknek az ételeit készíti. A következő benyomást a hely adja, ami vagy ízlésesen van berendezve, vagy nem. A La-Guna esetében ugyan kis vendéglátó térről beszélünk, de nagyon kényelmes és mutatós. A lényeg pedig nem más, mint az étlap. Az étlap, ami meghatározza jövetelünk célját. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem nyeltem nagyokat a gusztusosnál gusztusosabb képek, és nem esett volna le az állam az árak láttán! A menüben majdnem kétszáz féle étel között böngészhetünk, igen-igen kedvező áron. Lehetőleg csukott szájjal tegyük, ne nyálazzuk össze az étlapot, gondoljunk másokra is, akik később rendelnének belőle. A választás általában hosszú folyamat annak, aki bizonytalan és kétségei vannak a sushit illetően. De ha végre rendelt, a szakács nem marad hálátlan. Olyan tálat rak a vendég elé, ami nem csak a szemét gyönyörködteti. A legjobb hely, ha valami különlegeset szeretnék enni.

 4. La-Guna Étterem & Pizzeria

  La-Guna Étterem & Pizzeria

  Az étterem keleti specialitásokra szakosodott, ezt azonnal ki lehet szúrni, amint átléptük a küszöböt. Fantasztikus a berendezés, már-már giccses, de aki egy cseppet is ismeri az efféle éttermeket, nem lepődik meg túlságosan és elmerül az Ezeregyéjszakában. Igazán változatos a kínálat, az étlapon figyelmesen fel van tüntetve melyik étel mit tartalmaz, és egyáltalán melyik nemzetközi konyha specialitása. Bevallom, a sok újdonság kicsit megrémített, de aki ide belép, annak kint kell hagynia a kételyeit és merészen belevetni magát az ízek világába. Gyakorlatilag semmivel nem fogunk mellé, ha tudjuk, milyen ízeket nem szeretünk mixelve.

 5. Japán Cuccok

  Japán Cuccok

  Már volt szerencsém tőlük vásárolni, és az animecon-okon is mindig jelen vannak egy kis standdal. Sokféle mütyüröket és kiegészítőket árulnak, a legújabb találmányuk azonban egyedi tervezésű pólóik. Figyelemreméltó, ahogy igyekeznek bővíteni a kínálatot. Valami mindig megragadja a tekintetem, és csak nehezen tudom megállni, hogy ne szerezzek be valami újdonságot. Nagyon interaktívak a közösségi oldalukon, a régi és új vevőkkel is segítőkészek.

 6. A Tan Kapuja Buddhista Főiskola

  A Tan Kapuja Buddhista Főiskola

  A hely, ahol tudást és életérzést szívhat magába Kelet titkaiból a hallgató. Még ha elsőre nem is tükrözi a keleti varázst az épület, elég néhány órát eltölteni itt, és máris megváltozik a véleményünk. Ami számomra azt sugallta, hogy egy idegen kultúrába csöppentem, az a vörös szőnyeges szoba, ahol nagy valószínűséggel meditálnak a hallgatók. Régebben már jártam itt, akkor bódító füstölő illata idézte a buddhizmus szellemét, ezúttal viszont elmaradt. Talán annyira nem is baj, hiszen a karuta játékhoz nem árt a tiszta fej, különösen, ha bajnokságot rendeznek belőle :) Igen sokféleképpen próbálják a keleti kultúra szeleteit megeleveníteni, ezért érdemes figyelni az aktualitásokat, mert gyakran a külső szemlélőből észrevétlenül cselekvő lesz, és rájön: "Az igazság odaát van."