M. Éva

M. Éva

21 értékelés

Ramada Balaton Hotel

A Ramada korántsem éri el a 4*-os színvonalat!
Azért volt jó tapasztalat is, melyről először írok: gyönyörű kilátás; a takarító- és wellnesszrészleg személyzete kedves és segítőkész; az animátor és a főszakács tökéletes választás a HR részéről!!!

DE! Most jön a döbbenetes negatív tapasztalat: svédasztalos étkezések alatt a koszos tányérokat/evőeszközöket nekünk kellett másik használaton kívüli asztalra áttenni. Ha zárás előtt egy órával mentünk enni, akkor leszedetlen asztalok tömkelege fogadott bennünket. A helyzet átmenetileg, sajnos csak átmenetileg változott miután egy vendég hangot adott a felháborodásának, és azonnal elhagyta a szállodát. Az eredmény: megjelentek minden bizonnyal felsőbb vezetők, akik irányították a pincéreket, pincérlányt, és minden úgy zajlott, ahogy annak alapjáraton kellett volna. A legutolsó nap ismét kezdődött elölről az egész! :(
Továbbá nem vártuk el, hogy minden nap nagytakarítást végezzenek, de legalább amikor megérkeztünk, akkor lehettek volna vízkő-mentesek a csaptelepek; illetve egy csavarral kellett volna csak meghúzni a lógó éjjeli lámpákat, koszos asztalláb, stb..
A kissé leamortizálódott szaunarészlegen (ahol szintén lógtak a finn szaunában az izzót eltakaró íves falapok, amit én megigazítottam :) ) nem volt rossz, bár a félhomályban kissé koszosnak tűnt.
A Ramada lényegesen több mint 300 fő befogadására képes. Ennek ellenére a wellnessz részlegen egyetelen egy 6 személyes pezsgőfürdőkád várja a vendégeket.
Kedves Ismeretlen Pihenni Vágyók! Ez nem jakuzzi, ez egy szimpla pezsgőfürdőkád!!!!
Ami pedig a ráadás: ugyan jó illatúak és tiszták voltak a Ramada-s fürdőköpenyek, de egy napot kellett várnunk, mire kaptunk, mivel elfogyott!?!?!? Ráadásul mindkettőnké szakadt volt (leszakadva az ővbújtató, a zseb, a széle)! Nem különbül jártunk a szaunázáshoz kért törölközőkkel: szakadtak nagy lukakkal!
Összességében: jártunk már 3*,4* és 5*-os szállodában is. Ha mérlegelünk, akkor nagy jóindulattal a Ramada 3*-osnak felel meg, de semmiképp 4*-osnak!!!
Megnyitáskor minden bizonnyal egy színvonalas szálloda lehetett, melyet mára számos vendégtársunk a "szocreál" kifejezéssel azonosított!

Hasznos ez a vélemény? Igen

Balatoni Bob

Legalább kétévente elmegyünk a balatoni Bobpályára.
Imádunk száguldozni és gyönyörködni a csodálatos kilátásban! :)
Minden egyes alkalommal vásárolunk a pálya automatikus fényképező-rendszerében készült jó minöségű fotókból, melyeket akár hűtőmágnes formájában is lehet kérni! Szerintem nagyon jó ötlet a hűtőmágnes is!
Nagy örömmel tapasztaljuk azt is, hogy időről-időre valamilyen újításon, fejlődésen esett/esik át a Park. A Parkban mindenki megtalálhatja a kedvére való kikapcsolódási lehetőséget: Bobpálya (ezt már említettem, de még egyszer a pontosság kedvéért! :D ), Serpa Kalandpark (kisfiam fő kedvence), Paintball, Hintóka, Mászótorony, Íjászat, kisebbeknek egy igen tartalmas szórakozást nyújtó játszótér. Majd az aktív mozgáshoz szükséges energiaforrásokat is meg lehet támogatni, azaz lehet mindenféle finomságokat enni-inni!

Hasznos ez a vélemény? Igen

Leitner Ház

Először 2009-ben voltunk Balatongyörökön a Leitner apartmanban. Azóta minden évben a nyári programok közé beiktatjuk és megszállunk náluk. Ár-érték arányban tökéletes választás, nagyon kedves tulajdonosi hozzáállással! :)
A strandot, a Szépkilátó felfedezését, a hajókirándulást is mindenképp érdemes kipróbálni!
Majd ha mindez megvolt, akkor jöhetnek a környékbeli települések kínálata (többek között a keszthelyi Festetics Kastélymúzeum Vadászati kiállítása lélegzet-elállító, stb.).

Hasznos ez a vélemény? Igen

Kék Öböl Panzió

2012-ben szálltunk meg a Kék Öböl Panzióban, melynek minden egyes, pontosabban mind a 11 szobája (sőt lakosztályokat is lehet foglalni) igényesen berendezett, tiszta, jó illatú.
Szolgálatkész és kedves a tulajdonos hölgy és a recepciós is!
Az alapárhoz tartozó reggeli: bőséges, változatos és finom!
A Panzió tökéletes, a strand jó, a partközeli "közért" ijesztő, az egyetlen egy szuvenír árus pedig furcsa és kissé mogorva, pedig dícsértük a kínálatát.

De, nem a környékbeli adottságokat kell most értékelni, hanem a Kék Öböl Panziót, akiket tökéletes választásnak tartunk!

Hasznos ez a vélemény? Igen

Sörös Pál képzőművész

Egy kedves kis településen Bakonybélen pihentünk egyik ősszel, és szokásunkhoz híven az adott helység látnivalóit és a környékbeli adottságokat is megnéztük. Néhány a teljesség igénye nélkül: Szent-kút kápolna (ezt nem szabad kihagyni: csak aki ott járt az tudja felidézni, hogy milyen nyugalom járja át az embert), múzeum, számos túraútvonal (pl. az Odvaskői barlanghoz).
A Szent-kút kápolnához igyekeztünk, amikor ráakadtunk a Petőfi utcában Pálra, aki az alkotó műhelyébe beinvitált bennünket.
Olyan fogadtatásban volt részünk, mintha régi és kedvelt(!) barátait üdvözölte volna! :)
Kaptunk házi készítésű csipkebogyó-likőrt, illetve a vásárolt festmények mellé egy üveg bakonyi bort is. Az effajta megtisztelő szolgáltatást sajnos csak nagyon kevesen művelik, de a lényeg, hogy nekünk volt szerencsénk részesülni benne!
Biztos, hogyha ismét megszállunk a Bakonyban, ha nem is Bakonybélen, akkor is felkeressük a művészurat!
Még hozzá kell tennem, hogy nemcsak festményeket, hanem szobrokat is készít.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Bakonyi Kemencésház

Egy kedves kis településen Bakonybélen pihentünk egyik ősszel vendégszerető házigazdáknál a Bakonyi Kemencésházban megszállva. Szokásunkhoz híven az adott helység látnivalóit és a környékbeli adottságokat is megnéztük. Néhány a teljesség igénye nélkül: Szent-kút kápolna (ezt nem szabad kihagyni: csak aki ott járt az tudja felidézni, hogy milyen nyugalom járja át az embert), múzeum, túraútvonalak (pl. az Odvaskői barlanghoz).
Ahogy azt írtam, szeretünk megnézni mindent, és ezért is indultunk el a hozzávetőleg másfél órás patakmenti túraútvonalra, melynek végén láttuk az Odvaskői-barlangot is érintő újabb túraútvonalat - hát persze, hogy nekünk oda is fel kellett kaptatnuk - számos felejthetetlen természeti értékkel.
Viszont mi ezt a mind időben, mind távolságban hosszúra nyúlt "sétácskát" egy kettő éves kisemberkével tettük meg, akit félúton már cipelni kellett! :) Ráadásul esteledett is, de ekkor jött a kedves gesztus: a házigazdánk elindult értünk autóval, mivel tartott attól, hogy bajunk esett, hisz ez csak maximum két órás patakmenti séta lett volna! :)
Ár-érték arányban és főként a vendégszeretet figyelembe véve mindenkinek ajánlani tudom ezt a szállást!

Hasznos ez a vélemény? Igen

Dr. Várbeli István fogorvos, Szigetszentmiklós

A doktor úrhoz először a 6 éves kisfiamat vittem, akinek a tejfoga mögött jött ki a maradó foga.
A tejfogát úgy húzta ki, hogy szó szerint észre sem vettem, de a kisfiam se! :)
Majd a hős kisfiam bátorságán felbuzdulva a hozzávetőleg 25 éve halogatott elhalt fogamat gyökérkezeltettem fájdalomcsillapító nélkül az Istvánnal. Hozzá kell tennem, ha profi a fogorvos, akkor nem kell fájdalomcsillapító. Szerencsére az első fogorvosi élményem pozitív lett.
Nem tudom miért paráztam ekkorát a fogorvosoktól!?!? :)
Az is elgondolkodtató tény, hogy egy rendelőben kettő fogdoktor szokott rendelni, persze a másiknál alig-alig van beteg, a Várbeli Istvánra pedig sokszor még este 8 után is várakoznak! ÉS: nem azért várakoznak, mert lassú, hanem mert olyan sokan szeretnének bekerülni hozzá!

Mindenkinek ajánlani tudom a doktorurat!!!

Hasznos ez a vélemény? Igen

Eszterházy Pince

Immár negyedik éve Szigliget vonzáskörzetében szállunk meg minden évben.
Ugyan nem vagyunk nagy alkoholfogyasztók (nem ide tartozik, de egy kis sztori: vendégek jöttek, akik szintén nem nagy ívók, és vettünk két dobozos sört, ha mégis a nagy melegben szeretne a férj inni, akkor legyen mivel kínálni. A vendégférj, illetve a férjem összesen egy doboz sört ittak meg. A másik pedig ránkromlott! :D ), de minden alkalommal sort kerítünk arra is, hogy a szigligeti Eszterházy Pincébe elmenjünk borokat vásárolni.
Mindenki figyelmébe ajánlom a Pincészet exkluzív bodza borát, illetve a Badacsonyi Ürmös borukat. Az utóbbi főleg a hölgyek kedvence lehet, bár az előbbi is egy karakteres borkülönlegesség.
Összességében nem szeretem az alkoholt, de ezek a borok igazi inyencségek!

Hasznos ez a vélemény? Igen

Szászi Pince

Igazi minőségi borok készítője! Ráadásul saját bioszőlészetből!!! És a ráadás: mindezt verhetetlen árakon (többször összehasonlítottuk a budapesti árakkal)!
Még a legkedvezőbb árú boraik is igazi hamisítatlan MAGYAR finomságok!

Hasznos ez a vélemény? Igen

Bucka Pub Steak House

Szigetszentmiklóson az Ádám Jenő sétányon található a western hangulatú étterem, sajnos csak szerdától vasárnapig 12-24-ig van nyitva.
ÉS!! Végre egy olyan hely ahol nem azt nézik, hogy nő vagyok és biztos fogyozom, vagy tudom is én, hogy mire gondolnak, és kapok olyan gusztusosan elkészített, ízletes ÉS NAGY adag ételeket mint a férjem!!! :D
Igen, jól olvastátok: nagy adag ételekről regéltem, mivel imádok enni! :D
Persze a kiszolgálás is kifogástalan!

Hasznos ez a vélemény? Igen

0 Lista

Még több »

0 Fénykép

Még több »
Még nincs fénykép

0 Kedvenc hely

Még több »
Még nincsen kedvenc hely