G. Andrea

5 értékelés

Fővárosi Állat- és Növénykert

Pár éve nyári munkát is vállaltam itt, de igazából 30 éve nem telt el úgy év, hogy minimum egyszer ne látogattam volna meg a Fővárosi Állat - és Növénykertet.
Belső tapasztalataimra is támaszkodva mondhatom, hogy igazán színvonalas, családbarát és főleg a természetet kiemelkedően szerető és támogató állatkertről beszélünk most.
Amit talán kevesebben tudnak, az az, hogy koncertek, rendezvények színtere is ez a kis zöld folt Budapest szívében, tehát nem csak magát az állatokat ismerhetjük meg itt, hanem igazi társasági életet is élhetünk kedvünk szerint.
Az itt dolgozók nagyszerűen látják el feladatukat, lelkiismeretesen gondozzák az állatokat, épp ezért az idelátogatók szinte otthon érezhetik magukat, miközben új ismeretekre tehetnek szert az élővilággal kapcsolatosan, vagy épp a régit frissíthetik fel.
Nagyszerű hely, én idén se fogom kihagyni, de most kivételesen ősszel szeretnék látogatást tenni, mert a gyönyörű növények és az állatok télre való felkészülése ugyanolyan lebilincselőek, mint akár tavasszal, vagy nyáron.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Daubner Cukrászda

Budapest egyik legjobb cukrászdája. Kedves kiszolgálás, jó minőségű, esztétikus sütemények, mi kellhet még?
Én ugyan nem rajongok a túl édes, túl krémes dolgokért, viszont az itt kapható különböző sós sütemények is isteniek, kellő állagúak és folyamatosan frissek. nyilván ezt a nagy forgalom teszi lehetővé, hiszen nem gondolom, hogy ekkora vásárló közönség mellett napokig állna bármi.
Aki még nem járt Náluk, tegye meg!

Hasznos ez a vélemény? Igen

Zöld Pardon

A ZP nem egy szórakozóhely, hanem egy fogalom. Egy hely, ahol egész nyáron kikapcsolódhatnak a zene szerelmesei, barátságok, szerelmek szövődhetnek, és ami a legjobb, hogy a túlzsúfolt koncertekkel ellentétben itt az ember nem köteles mások hátát, hónalját bámulni. Hosszan tudnám még ecsetelni miért teltek az elmúlt éveim úgy, hogy szinte bentlakásos voltam, de most ez mellőzném.
Mióta elköltözött a hely, sajnos romlott a színvonal is. Mind a fellépő zenekarok, mind a látogatók összetételében. Bár jó ötlet, hogy tribünöket raktak ki, így aki nem szeretne tolongani az ülve is élvezheti a zenét, de sajnos az a régi fíling elveszett, ami a ZP-t övezte egykor.
Az árak felmentek ( persze mindenhol máshol is, így ez nem túl nagy hátrány, de nyilván előny se) a megközelíthetősége már problémásabb ( persze lehet csak azért tűnik így, mert a régibe csukott szemmel, négykézláb is odataláltunk).
Lehet, hogy csak meg kell szokjam az új helyet, de a régihez fűződő imádatom mit sem változott.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Bujdosó Székely Vendéglő

Nagyon szeretem ezt az éttermet, sokszor jártam már náluk.
Leginkább baráti találkozókra ülök be, mert nagyon kellemes a környezet, szép a berendezés, elég sokáig el lehet nézelődni a falakon függő képeken, valamint igazi kuriózum az a csodás székelykapu a csúf betontenger közepében.
Azért ebédelni is szoktam időnként, a Ciuc sör szürcsölésén kívül, és mondhatom nagyon ízletes és bőséges adagokkal szolgál az étterem.
A kiszolgálás kedves, bár időnként sokat kell várni a felbukkanó felszolgálóra, de azért összességében jó kis hely, úgyhogy bátran ajánlom mindenkinek, aki szereti, vagy csak kíváncsi az erdélyi ízekre. Van itt minden, ami a szórakozáshoz kell, sportmérkőzés nézhető a belső teremben, időnként jó hangulatú koncertek a zenekedvelőinek, jó ételek, finom italok, mi kellhet még ? :)

Hasznos ez a vélemény? Igen

Tropicarium - A cápás állatkert

A Camponában található ócenárium szerintem a Fővárosi Állat- és Növénykert mellett a második legjobb hely az országban a természet rajongói számára.
Az a rengetek édes- és sósvízi hal, hüllő, rovar, korall, egzotikus kis- és kicsit nagyobb állat egyszerűen lenyűgöző élményben részesít.
A környezet igényes, szemmel láthatólag az állatok igényét maximálisan kielégíti, ezen felül a látogatóknak is nagyszerű élményt biztosít, akár a trópusi viharsarok, ahol napi rendszerességgel kicsit beleélhetjük magunkat abba milyen, mikor az esőerdőben elered az eső, akár a cápa medence körül felállított pihenő, figyelő terület. Oda beülve a csodaszép relaxációs zene mellett a fenséges állatok látványa kimondottan hipnotizáló, feltöltő hatású.
Csak köszönettel tartozhatunk a Farkasdy családnak, amiért megálmodták nekünk ezt az ismeretterjesztő, kikapcsolódásra tökéletesen alkalmas kis paradicsomot a beton dzsungel közepén.
Mint majd' minden kicsinek, nekem is a rájasimogató a kedvenc területem, és bár a ráják nem dorombolnak vissza az emberre, azért én mindig könyékig lógok a medencébe, és élvezem, ahogy a sikamlós, puha kis bőrükkel elsuhannak a kezem alatt. A sikamlós szó lehet elriaszt pár embert, aki irtózik az így jellemezhető élőlényektől, de különösen azért tetszik ez a medence, mert számtalan esetben láttam, ahogy ellenkező gyereket, felnőttet vettek rá, hogy csak próbálja ki egy picit. Kevés kivétellel a legtöbben szintén vigyorogva turkáltak tovább a vízben, mert valóban különleges élmény ráját cirógatni.
Ma, október 4-én az állatok világnapján javaslom mindenkinek, aki megteheti, látogasson el ide, ha már járt itt, azért, ha nem, akkor meg pótló jelleggel. Nem fogja megbánni!

Hasznos ez a vélemény? Igen

0 Lista

Még több »

1 Fénykép

Még több »

1 Kedvenc hely

Még több »
Tropicarium - A cápás állatkert
Nagytétényi út 37-43, 1222 Budapest