Tóth Ildikó

1512571_10151870287467006_30263995_n.jpg

2 értékelés

Fővárosi Állat- és Növénykert

Az elmúlt 3 évben 2x voltam a Fővárosi állatkertben, és csalódás egy picit, ha összevetem a Nyíregyházival. A vendéglátásban van mit tanulni, a tisztaságban (és ezt értem a mosdóra, étteremre és az állatok helyére is). A kis oroszlánok voltak a nyerők, 270db fényképből, amit csináltam, kb. 100 róluk szólt, ha nem lettek volna, akkor 2 órával hamarabb elhagyjuk az állatkertet. A Nyíregyházi állatkertben a fókashow nagyobb attrakció, az állatok helye tisztább, ha vége a fókashow-nak jegesmedve látványetetés zajlik. Majd az elefántokat kihozzák az emberek közé, ahol lehet velük fényképezni és megengedik, hogy 1-2 látogató megsimogassa Tény, hogy a város szélén van, de nem olyan büdös és koszos, mint a pesti. Hiányolok látványetetéseket, attrakciókat. A kifutók egy része úgy van megcsinálva, hogy szinte nem is lehet látni az állatokat, ha hűsölni szeretnének, ill. 6 után már bemehettek a helyükre, így amelyik állat lustább, valószínű, h zárás előtt 1 órával, ha tehetik be is mennek a helyükre. Így nem láttuk a leopárdot, a párducot sem, a tigrist sem nagyon, pedig direkt délután mentünk, hogy talán aktívabbak lesznek az állatok.
Ami még negatív volt, hogy vannak ezek a kis kocsik, amiket húzhatnak a családok. Ez jó is és rossz is. A családok, szülők úgy gondolják, hogy ez egy ember és ha valahol valami van, legyen az kisállat etetés, bemutatás, beállnak vele, így elvesznek 1-2 embertől helyet, arról nem beszélve, hogy nem figyelnek, rátolják a másikra. A gyerekeknek odaadják, akik pláne neked mennek, a sarkadon, lábadon átgázolnak.... Elhiszem, h sok lehet a cucca egy családnak, de lehet érdemesebb lenne hátitáskát vinni annak, aki kulturáltan nem tud ezzel bánni. Ez még fejlesztendő.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Aquaréna Aquapark és Kemping

Kellemesen csalódtam, ami a csúszdákat illeti. Kicsi a sor, gyorsan megy, és az a hullám csúszda, ahol akár 5-en is le lehet menni, fantasztikus. Amit viszont fájlaltam, ill. kellemetlen volt, az az étel. Körbejártuk és megnéztük, hogy mennyiért lehet enni, hiszen éhesek lettünk. A probléma már a bejáratnál kezdődött, miszerint egy papír karszalagot kell feltölteni kp-val és nem lehet arra a SZÉP kártyát használni. A belépőjegy valami 1000-1500ft-tal olcsóbb délután 15 óra után, mint ha egész napra megyek, ami fura, ezt kifizethetem a kártyámmal, de ahhoz, hogy az éttermekben fogyasszak, már fel kell tölteni a karszalagot. Ezt nem lehet SZÉP kártyával rendezni, miért? A budapestiben utólag kell fizetni, távozáskor, ami sokkal jobb, mert mindent kiegyenlíthetek arról és nem kerül úgymond egy fillérembe sem. Ezek után neki álltunk késői ebédet keresni. Az árak döbbenetesek. Az egyik kisebb étkezdét választottuk, ahol sült krumplit vettünk, egy hamburgert és egy amerikai hot-dogot. Mikor megkaptuk kb. 5-6 perc elteltével, kissé meglepődtem. Szinte hidegek voltak, úgy hogy elméletileg ott csinálta az orrom előtt. A sült krumpli kb. reggeli lehetett és hideg. Aki evett már "régi" hideg sült krumplit az tudja, h milyen csalódás volt. A hot-dog-nak igen fura íze volt, száraz volt a kifli és hideg a virsli, a hagyma, a kifli... Kiadtunk valami 2900 ft-ot és cserébe kaptuk a nagy 0-át. Életem legrosszabb ételét ettem ott, csalódtam és még éhes is maradtam, kifizettünk valami 500ft-ot a sült krumplira, amit ki kellett dobni. Ezek után, alig értem haza, gyorsan rohannom kellett az illemhelyre....
A csúszdák fantasztikus élménye megmaradt, de hogy menjen oda az ember, ha nem tud enni egy jót, és ha még nem is kap hasmenést, akkor is hideg, száraz és nem friss kajával kínálják igen borsos áron.
Ezen mindenképpen változtatni kellene, valamint a fizetési rendszeren. Egyébként maga az ötlet és a megvalósítás, a szabadban való csúszda, a pörgős sorban állás igen jól meg van oldva. Itt le a kalappal, hogy nem kell "gyilkolászni és lökdösni" a másikat, mert már az 5. matracot halássza el az orrunk elől, hanem csak ottani dolgozók adhatják oda, és minden alkalommal a kezükbe kell adni. Ez szuper. De a vendégek kiszolgálásán, az étel minőségén, a karszalag korszerűsítésén és hogy ne kelljen egy kulccsal menni fürdeni, ezen még van mit változtatni.
Itt a csúszda megkapja a maximális csillagot nálam, ami 3 és a maradék kettőt a vendéglátás és a beléptető rendszer miatt vonom le.

Hasznos ez a vélemény? Igen

0 Lista

Még több »

1 Fénykép

Még több »

0 Kedvenc hely

Még több »
Még nincsen kedvenc hely