Novák Nikolett

14 értékelés

Tükör Patika Gyógyszertár

Igencsak kis üzlethelyiséget sikerült találni ennek a patikának, mivelhogy a sok termék csak egymás hegyén-hátán fér el. Persze nem szó szerint, de a polcok valóban szűken vannak elhelyezve, egyenesen lavírozni kell köztük a pénztárhoz. A szűkös hely nem megy a minőség rovására, a gyógyszertáros hölgy nagyon türelmesen és kedvesen, szakértő módon szolgált ki. Az egyik sarokban a helyhiány ellenére is ott állt egy kis asztal és egy szék egy kancsó vízzel és poharakkal, mint általában lenni szokott a gyógyszertárakban. Árban nem vettem észre különbséget a többi patikához képest.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Monyó Café

Nem vagyok sörivó, de mivel kézműves sört még nem ittam, ezért megpróbálkoztam egy hozzám illővel. A békésszentandrási meggyesre esett a választásom, ami azért volt érdekes, mert elütött az összes többi ízesített márkás sörtől, amit eddig kóstoltam. Nem éreztem fanyar utóízt, a sör ízét is teljesen elvette a meggy. Gyakorlatilag olyan volt, mintha üdítőt ittam volna. Én ezt egy cseppet sem bántam, de egy sörínyenc biztos elfintorodott volna. A hely számomra semmi "café"-sat nem tükrözött, a kávéházas érzetet csak a székek és asztalok keltik, egyébként inkább kocsma hangulata van (biztos a kopott padló teszi). Tompított fények, focimeccs a tévében, ami egy üvegfalban van kézműves sörös üvegekkel körülrakva. Ettől Monyós. A mellékhelyiség női szakasza tényleg 21. századi dizájnt öltött és tiszta! A fekete és a piros színek és árnyalatok az egész helyet betöltik. A kiszolgálás rendben van, értik a dolgukat az ott dolgozók, és pénztárcabarát, ami fontos szempont a fekvése miatt is.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Budapest 72. Posta

A nagy terület az előnye, de egyúttal a hátránya is. Először jártam itt, és igencsak bajos volt a tájékozódás. Nem elég, hogy koszos, még az elrendezése sem épp előnyös. Elöl vannak azok ablakok, ahol pénzzel kapcsolatban lehet ügyintézni, hátul, az "aulában" vannak a levél- és csomagfeladásra, -átvételre, és egyéb szolgáltatásra szakosodott ablakok. Teljesen más, mint egy mezei posta, mondhatni, ez a postai nagyüzem itt, a Keleti pályaudvar mellett. A sorszámos rendszer helytálló, mert valóban van akkora forgalma, ami indokolttá teszi, sőt, mégis csak a 21. században élünk, rend a lelke mindennek. De egy egyszerű erkölcsi bizonyítvány kikéréséhez és feladásához négy különböző dolgozóhoz kellett fordulnom... Először a levélfeladással foglalkozó kolléga visszairányított a Postabolthoz, ott tudtam megvenni a nyomtatványt. Kitöltés után a csekket be kellett fizetnem az erre kijelölt ablaknál, aztán a lezárt borítékot a levélfeladásnál beadni. Még olvasni is tortúra, nem hogy megélni... Na de nem mindennap veszünk erkölcsit, viszont jó, ha ezzel is képben van az ember. Türelmes voltam én is, de a postai dolgozók is, és viszonylag hamar, cirka negyed óra alatt végeztem.

Hasznos ez a vélemény? Igen

WestEnd City Center

Hosszú idő óta a napokban ismét ellátogattam a pesti belváros legnagyobb plázájába - hacsak nem tesz túl rajta az Aréna. Két órás bolyongásom alatt szinte minden ruházati üzletbe betértem, hogy megtaláljam a No.1 téli kabátot.
Most már tudom, hogy azért nem szeretem, mert kevés az átjárási lehetőség a szintek között (pusztán marketing okokból van az egész, de akkor is...), kevés az ülőhely (ha már egyszer vannak, akkor ne csak olyan kevés, mert mindegyiken mindig ülnek - ez is marketingfogás, ha jobban belegondolunk), és még mindig sok az olyan üzlet, ahol nem fogadnak el bankkártyát (ez viszont nagyon rossz marketingfogás...). Másrészről szeretem, hogy hatalmas és rengeteg a választék, csillogás-villogás minden négyzetméteren, és kitűnő üzletek vannak. Az árfekvését már nem mondanám pozitívnak, de ha szerencsénk van, mindig elcsíphetünk egy-két jó akciót. Az előnyei és a hátrányai ellenére sem találtam meg a hőn áhított kabátot, ezt egyszerűen csak a magas igényeimnek köszönhetem: legyen jó minőségű, divatos, ne tömegcikk, de olcsó legyen... Sajnos ezek a jelzők együtt egy boltban soha nem fordulnak elő a Westendben.

Hasznos ez a vélemény? Igen

MRE Bethesda Gyermekkórház

A Bethesda ezen részén a pszichés betegekkel foglalkozó ambulanciák vannak. A gyermekpszichiátrián nagyon segítőkész orvosok dolgoznak, akik közül kiemelném Dr. Sztanó Flórát. Minden előzetes megbeszélés nélkül toppantam be hozzá, ő mégis készségesen fogadott. Világos magyarázatokat, útbaigazításokat adott a megkeresett üggyel kapcsolatban, amiért nagyon hálás vagyok. Bár néha tényleg nehéz őt utolérni, de mivel orvos, ez érthető is. Az épület kívül-belül rendben van, autóval és tömegközlekedéssel is könnyű megközelíteni.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Ruhadoki Kispest

Gyakran előfordul, hogy a ruházati üzletekben vásárolt konfekció nadrág szára lóg rajtam. Ilyenkor vagy másikat keresek, vagy elviszem a ruhadokihoz, ahol minden gond nélkül rám szabják. Amellett, hogy roppant praktikus, még olcsó is. Legyen szó bármilyen alakításról, itt biztosan értő kezekbe kerül. Igaz, elég kis üzletről van szó, de nem is arra szolgál, hogy a vevő kényelembe helyezze magát, hanem hogy a varrónő végezze kényelmesen a munkáját, aki tényleg segítőkész szakember. Jól megközelíthető helyen van, és a nyitvatartása is megfelelő.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Auchan Soroksár

A nagy bevásárlóközpontok közül az Auchan a kedvencem. Több okból is. Először is, óriási területen működik, ergo rengeteg árucikk fellelhető. Kifejezetten azoknak találták ki, akik egy helyen szeretnek vásárolni. Igaz, vannak részlegek, amik nem teljesek, tehát szakemberek ne itt vásároljanak, mert könnyen előfordul, hogy üres kézzel távoznak. A nagybevásárlásokra viszont mindenképp ajánlom, mert a háztartás számára minden kapható. Saját példámon okulva tudom javasolni, hogy a szavatossági időt mindig ellenőrizzük, különösen a gyorsan romló élelmiszereknél. A zöldség-gyümölcs osztály kellően felszerelt, mindig roskadoznak a ládák, általában minőségi áruktól. Meglepően nagy a választék a húspultokban, a pékségnél. A juharszirupos csiga az új befutóm, érdemes megkóstolni. Rengeteg ember van, akárhányszor megyek, ezért a tisztaságra fokozottan figyelnek; tisztítógépekkel járják a sorokat. A pénztárosok figyelmesek, udvariasak, mindig elégedetten távozom.

Hasznos ez a vélemény? Igen

VakEgér Tőzsdekocsma

Egy csajos este folytatását tartottuk a Vakegérben, de mint kiderült, kicsit későn indultunk el... Maga a kocsma tényleg jó, ha az italkínálatot és az árakat nézzük, de mondjuk a táncolni vágyóknak nem feltétlen a legjobb választás; a táncparkett ördögöknek szélesebb helyet javallok. Szerencsére van ruhatár is, nem kell a téli gúnyánkat magunkkal hordozni vagy állandóan rajta tartani a szemünket. Az éjszaka közepén már biztos nem zsúfolt a kocsma, ezt tanúsíthatom, de az viszont egyáltalán nem biztos, hogy pl. a Cuba Librébe kap lime-ot a vendég. Mindenesetre a pincér jelezte, hogy elfogyott és csak anélkül tudja adni - azon a kései órán már tényleg mindegy volt, hogy lime-mal vagy anélkül keveri... Állítólag ötig szól a nyitvatartás, de már egy órával korábban figyelmeztettek a biztonságiak, hogy ugye, ez az utolsó italunk... Biztosak voltunk benne, hogy ez az utolsó...

Hasznos ez a vélemény? Igen

Gyermekház Általános Iskola, Gimnázium, Kereskedelmi, Vendéglátó, Idegenforgalmi, Informatikai Sport és Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény

A Cházár utcai tagintézménye egy régi épületet foglal el, amely hasonlít a Bajza utcaihoz. Az általános iskola kapott helyet benne, ami meglátásom szerint egész jól működik. Habár alapítványi, de a lehetőségekhez mérten egész jó színvonalú oktatás folyik. Belülről a berendezés kissé kopott, de a dekoráció némiképp kompenzálja. Pozitívan csalódtam az intézményben. A tanulási problémákkal küzdő gyerekek számára ideális választás. Nem utolsó szempont, hogy tömegközlekedéssel és autóval is jól megközelíthető helyen fekszik.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet

Fura volt, meg kell, hogy mondjam. Alapvetően azért jelentkeztünk be ide, mert túl elfogult voltam a gyerekkel szemben, és szerettem volna egy külsős szakember véleményét hallani. Könnyen elérhető helyen, szinte a "kapualjban" van az iroda, ami meglepően ügyfélbarát kedves titkárnővel. A polcokon továbbtanulásos és egyéb kapcsolódó szóróanyag, kényelmes székek a váróban. Egyrészt hasznos információkat kaptam a tanácsadáson, másrészt megfordult a fejemben a konzultáció közepén, hogy egy szó nélkül felállok és otthagyom az egészet. Talán csak az zavart, hogy beskatulyázták rossz és neveletlen tanulónak, és ezért csak szakiskolába küldetnék a gyereket. Kevéske biztatás után, hogy "ha javítasz a jegyeken, akkor bekerülhetsz egy nem túl nehéz szakközépbe", szerencsétlen gyereknek a kedve is elment az egésztől... Talán csak én fújom fel a dolgot épp az elfogultságom miatt, de legalább kijelölhetnék a célt a gyerek elé a hőn áhított iskolába kerüléssel.

Hasznos ez a vélemény? Igen

0 Lista

Még több »

3 Fénykép

Még több »

1 Kedvenc hely

Még több »
Tre Viet Eat
Ráday utca 15, 1092 Budapest