35 értékelés

Csutora Étterem

Remek hely Agárd szívében, kerthelyiséggel, élő zenével. Az ételek kifogástalanok mind ízre, mind adagra. Kiváló ár-érték arány. A pincérek mindig kedvesek és mosolygósak.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Sir Lancelot Lovagi Étterem

Eddig még nem voltam ehhez hasonló étteremben. Már otthon a neten megnéztem az étlapot, hogy ne az étteremben töltsek el "órákat" a választással, de még így is elkélt a segítség a titokzatos elnevezések miatt. Például számomra csak ott derült ki, hogy az "étvágycseppek" valójában a pálinka elnevezése. Két személyes tálat rendeltünk hárman (még maradt is elcsomagolásra). A kaja finom volt, bár a köret szerintem elég fantáziátlan és az italokban nagyon sok a jég (üdítőkben is és a long drinkekben is), ráadásul hideg időben voltunk és nem volt túlfűtve a helyiség, úgyhogy elgondolkoztam rajta, hogy vissza vegyem e a kabátomat. A pincérnőnk nagyon kedves és segítőkész volt. Törzshelyem biztosan nem lesz, mert szerintem drága (nem tudom amúgy hogy a többi lovagi étterem milyen áron dolgozik), mikor megláttam, hogy egy üdítő 850 forint (igaz fél liternek van kiírva, de mint említettem jég a fele) azt hittem dobok egy hátast. Jópofa, hangulatos, finom de nem több. Egyszer azért érdemes meglátogatni.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Tortuga Étterem

Mivel sok ismerősömtől hallottam már erről az étteremről, nagy reményeket fűztem hozzá. A párom is járt már itt azelőtt, hogy együtt beültünk volna egy vacsorára. A berendezés jópofa, kalózhajót idéz. Az asztalok között olyan mintha patak csörgedezne s benne teknősök úszkálnak - sajnos ezeket már csak hallomásból tudom, ugyanis se víz, se tekik nem voltak mikor ott jártam, nem tudom azóta ez a része működik e a helynek. Vegyes érzelmeim vannak vele, mert a kiszolgálás jó volt, az ételek átlagosak, de jól éreztük magunkat, a számla végösszege viszont elég borsos volt (kettőnknek 22.000 forintocska). Ezért tőlem közepes pontozást, azaz 3 csillagot kapnak.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Rossmann

Nagyon szeretem ezt az üzletet és nem csak azért mert baromi közel van az otthonomhoz. Szuper választék, az üzlet elrendezése. Az eladók közül aki már régebb óta dolgozik a boltban már megismer. Mindig segítőkészek. Például ha épp parfüm akció van és az első nap kifogytak (sajnos sokszor előfordul hogy elkapkodják a készletet, de mint megtudtam a központ automatikusan rendeli be nekik az árut így nem is tudják, hogy a második szállításnál érkezik e) javasolják mikor érdemes benéznem újra (mikor kapnak árut).

Hasznos ez a vélemény? Igen

SPAR

Majdnem minden nap megfordulok ebben a közértben, mivel itt van a "szomszédomban". Igaz a környéken van több kis-közért, de azok jóval drágábbak még a nem éppen olcsó Sparnál is. Mióta felújították igazából azóta járunk ilyen gyakran ide, mivel most már van felvágottas és sajt pultjuk és frissen sütnek több féle pékárut is. Az eladók és a pénztárosok nagyon kedvesek, ismerik a "törzsközönséget". Ha magát a Spar csoportot kéne értékelni csak 3 csillagot adnék az árak miatt, de ez az üzlet megkapja az 5 csillagot.

Hasznos ez a vélemény? Igen

CBA Príma

Ami erről a szupermarketről először eszembe jut: AZ IGAZI CSALÓDÁS. Az előző közért, ami még nem viselte a "príma" jelzőt (2011. októberében leégett) nem volt ugyan ennyire dizájnos, de olcsó volt és minden megtalálható volt benne amit egy ilyen jellegű üzletben keresünk. A pékáru mindig friss volt és friss is maradt (ami a mostani Prímánál már nem mondható el). Igaz, hogy felvágottakat egy idő után már nem vásároltam itt, mert 2 nap után megromlottak, sajnos ez a most is igaz (valószínűleg ez nem a hűtés vagy a közért hibája, hanem a gyártó sara). Még az újra nyitáskor próbálkoztam valamiféle sonkával és trappista sajttal (kár volt), a sonka a 2. nap ragacsos, a sajtnak pedig már a kicsomagoláskor volt valami gyógyszerre emlékeztető mellékíze (azóta ilyen jellegű termékekkel nem próbálkozom). A tőkehússal eddig még gond nem volt az elfogadható. Az üzlettér ugyan szépen be van rendezve, de nagyon sötét. A zöldség és gyümölcs áru nem valami szép (és drága). A termékek többsége még az akciókor sem mondhatóak olcsónak, sőt azok is drágák, drágák, drágák. Ezért a CBA Príma tőlem mindössze 2 csillagot kap.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Sugar Shop - Petőfi út

Ez a hely egyszerűen fantasztikus. Az édesanyám 50. születésnapjára rendeltem tőlük egy formatortát (húúh pedig nekem elég messze van a cukrászda). Cuki retikül és egy pár csini szandi ez volt a torta (megjegyzem a szandál még a mai napig megvan Anyunak). Az ízesítés pontos nevére nem emlékszem, de isteni finom csokoládés valami volt (pont kellemes, nem túl édes). Az a pazar berendezés pedig hmmm, csokik, cukorkák, nyalókák nagyon kafa. Nekem amúgy Katy Perry - California Gurls klipjéről jut mindig eszembe a Sugar Shop. Aki itt jár, annak érdemes betérnie az üzlet alatt található Horváth Cukrászdába is, visszatérő vendég lesz mindkét helyen. Nekem 5* :)

Hasznos ez a vélemény? Igen

Club Aliga Üdülőközpont

Ez egy nagyon szuper hely! Leginkább a kisgyermekes családok vagy a kifejezetten pihenni vágyók számára. Mi 3 évvel ezelőtt voltunk a Club Aligában és mondhatom remekül éreztük magunkat (az égiek is segítettek, az időnk ugyanis kifogástalan volt). A komplexumban található egy felújított (ez kicsit messzebb van a parttól és a szállás drágább) és egy elég retro (30 méterre a parttól, olcsóbb - mi itt szálltunk meg) hotel valamint apartmanok is. Maga az üdülőközpont egy völgyes részen található, ősfás, gyönyörű helyen várja a nyaralókat (csak a hotel lakói jöhetnek be, illetve aki strandbelépőt vált). Egész nap őrök járják a partot mindenkinek előre köszönnek. A hotel és a hozzá tartozó strand teljesen el van kerítve. A part füves, rendezett. Mivel ennyire "elzárt" nagyon kedvelt a közismert emberek körében is (név nélkül, többel is találkoztunk). A szállást félpanzióval kértük. Annyira sok és sok fajta volt a svédasztalos reggeli (gabonapelyhek, pékáruk, reform reggeli, stb.) hogy többször nem is ebédeltünk. A vacsora szintén svédasztalos, több féle leves, egytálétel, frissensült, köretek és desszert valamint gyümölcs. A part nincs teletömve büfékkel (összesen 3 vagy 4 van) és a klasszikus Balatonos vízi szórakozási lehetőségek is elég csekélyek. Viszont nyugalom van, nem kell állandóan azon parázni, hogy mikor viszik el a parton hagyott holmikat. Többen kamerával drága fényképezőkkel jöttek le és simán ott merték hagyni letakarva egy törölköző alatt. A szállás miatt adok csak 4 csillagot, lehet hogyha a felújított részben lettünk volna 5-öt adtam volna.... Örülnék ha a parthoz közelebbi hotelt is felújítanák.

Hasznos ez a vélemény? Igen

OTP Bank

Ez egy viszonylag nagy bankfiók, sok ügyintézővel, de még így sem fordult elő velem (sajnos), hogy 10 percnél kevesebbet kelljen várakozni (kiv. az utsó alkalmat, mikor időpontra érkeztem). Ritkán járok bankfiókban (előnyben részesítem a netbankot a személyes ügyintézéssel szemben), de sokszor elkerülhetetlen a fiók felkeresése. Sajnos volt már nagyon rossz tapasztalatom is és a fiók legkedvesebb, legprecízebb ügyintézőjét csak az utolsó előtti fióki látogatásomkor ismertem meg (az utolsó alkalommal is hozzá kértem időpontot) így az összes eddigi tapasztalatomra hagyatkozva az ügyintézők hozzáállása miatt (és a várakozási idő hossza miatt), mely számomra egy erős közepes szintet üt meg ezért ez a fiók 3 csillagot kap.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Zsuzsi Cuki

Közép árkategóriás cukrászda. Széles választék finom sütik - mindig frissek, fagyik és kedves kiszolgálás. A kiegészítő termékeket (gyertya, tűzijáték) viszont inkább szerezzétek be máshol, én itt elég drágának találom.
Mivel nem túl nagy a vendégtér ez a cuki inkább az "elviteles" kategóriához tartozik (én pl. még soha nem fogyasztottam helyben).
Parkolni az utcában lehet, szinte mindig van hely.

Hasznos ez a vélemény? Igen