nagyjozsi

941193_177810829043852_1623167236_n.jpg

19 értékelés

Matias Kávéház és Cukrászda

Kalandvágyból vonattal kirándultunk Győrbe. Nagyon megtetszett a terasz a sétálóutcában, beültünk. Rémlett, hogy ismerős a Matias név, aztán rájöttünk, hogy Villányban már jártunk ilyen nevű étteremben és az nagyon bevált. Itt sem csalódtunk, izgalmas volt az étlap, érdekes nevű ételek és viszonylag részletesen leírva, mire számíthatunk. Különlegességek: győrzámolyi sörök, levendulaszörp, kávéfantáziák. Rendeltünk: melegszendvics tojásbundában, ajváros kolbászkák, először. Fantasztikus a tálalás, nagy téglalap alakú, fehér tányéron kapod és mellé a savanyúság, vagy a birsalmakompót aranyos, csatos kis üvegtégelyben, olyan lezárható fajtában, mintha tényleg most vették volna le a kamra polcáról. Délután már biztosra mentünk, akkor is finomat ettünk. Többnyire helyiek voltak a vendégek, leültek egy kávéra, ha ismerős járt arra, beszélgettek, kutyával is le lehet ülni. A pincér nagyon gyorsan jött, az étel forró és friss volt. Sohasem értettem, hogy rendelés után miért viszik el szinten mindenhol rögtön az étlapot, itt ez sem volt probléma, megkérdezték, ottmaradhat-e, hátha kérünk még valamit. Maga Győr is lenyűgözött. A buszmegállóban ki van írva melyik busz jön legközelebb, mikor, mielőtt megérkezik, bemondja egy hang. Mondjuk az automata érmés része nem működött, de papírpénzzel és bankkártyával is lehet jegyet venni. Csak lestem, Magyarországon vagyok? A Széchenyi téren is rengeteg teraszos étterem és egy nagyon izgalmas szökőkútszerűség van, változatos programmal, a gyerekek is nagyon élvezték, hogy tocsogni lehet a vízben. Jó buli volt.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Cáfé Mozart

Szép név, de ezenkívül semmi különös, viszont jó drága. A pincérek sem törik össze magukat a vendégért.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Taverna Zorbas

Szeretem a görög éttermeket, ez amolyan bevásárlóközpontos, a gyorsétterem és egy igazi taverna között. Önkiszolgáló módon választhatok, aztán kihozzák a frissen készült ételt. A berendezés és különösen a felső rész elég hangulatos, de viszonylag drága étterem, ahhoz képest, amit nyújt. Az étel amúgy finom, mindenesetre vannak ennél sokkal jobb görög éttermek Pesten.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Mici Vendéglője

Az 1-es főút mellett, Budaörs szélén lévő családi házból kialakított étterem, sok éve üzemel, hálás törzsközönséggel. Megbízható konyha, változatos, frissen készült grillételek. A terasz nyáron állandóan tele van, hétvégén célszerű előre asztalt foglalni. Semmi felesleges cicoma, azt nyújtja, amire az ember sokszor vágyik: finom ételek, kedves, gyors kiszolgálás, kellemes környezet. Külön tetszik, hogy szódavizet kínálnak, nem tukmálják a drága ásványvizet.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Budaörs Városi Uszoda Sportcsarnok és Strand

Csodás környezet, nagy medencék. Gyönyörűen karbantartott pázsit, idén már napernyők is vannak. A gyerekmedencék is praktikusak. Szerencsére nem túl zsúfolt. Azt kevéssé értem, hogy 1 hónapos jakuzzi-felújítás után máris hiányoznak mozaikdarabkák. Ugyanez elmondható a zuhanyzókra is. Állandóan javítgatják, mindenféle anyaggal, de mégse jó, viszont szedett-vedett benyomást kelt a pár éves uszoda. Sajnos az öltözőket is alulméretezték, szinte mozdulni sem lehet, nemhogy kényelmesen öltözni-vetkőzni. Ezzel együtt nagyon szeretek ide járni, mert a víz és a személyzet rendben van, és az különösen érdekes, amikor az ember feje fölött percenként szállnak fel-le a repülők, helikopterek és odahallatszik az autópálya zaja, mi meg békésen úszkálunk.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Auguszt Cukrászda

Nagy nevű cukrászda, sokat hallottam róla. Külföldi vendégekkel mentünk el, de mi csalódtunk. A kerthelyiséget sajnos a jó idő ellenére nem nyitották meg, keskeny lépcsőn kell felóvatoskodni az emeleti részre. A pincérek egyáltalán nem barátságosak. Szépen fogyasztottunk, az indiáner nem volt az igazi, nekem a lényege, a karamellás bevonat hiányzott, ami az indiáner speciális ízét adja. Fizetéskor pedig kissé ingerülten közölték, hogy itt nem lehet bankkártyával fizetni, csak készpénzt fogadnak el.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Erzsike Cukrászda

Kellemes hely, a forgalmas, régi balatoni út mellett. Régi kollégával találkoztam itt, mert ezt választotta. Az út zajától és porától átlátszó plexi lapok választják el. A teraszon kiszolgálás nincs, bent lehet kérni, tálcára teszik és magunknak kell kivinni a teraszra. Viszont lehet kártyával fizetni, és nem veszik zokon. Kb. 10-féle, finom fagyi, sajnos étcsokis nem volt. A sütemények bizalomgerjesztőek, most nem kóstoltuk meg. Elég nagy a forgalom, nem volt ugyan telt ház, de folyamatosan jöttek, beültek, cserélődtek a vendégek. Amikor elfogyott a fagyi, jött a pincérnő, elvitte az üres kelyheket, de semmi kellemetlen érzésem nem volt, hogy esetleg kinéznének, mert még hosszasabban ott üldögéltünk. Összességében rendben van, nem mondom, hogy külön elmennék még egyszer, de ha útba esik, nyugodtan ajánlható.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Agárdi Gyógy- és Termálfürdő

Lassan törzsvendégnek számítunk ebben a kellemes fürdőben. Gyerekekkel kiváló célpont, nyáron a "Keszeg Karcsi" nevű program keretében animátorok foglalkoznak a kisebbekkel, ezen kívül is sok játék, kifogástalan játszótér van. A személyzet kedves, mindig készségesek és nemcsak az idősebbek, hanem a fiatalok is. Nagyon tetszik, hogy az étterem rész úgy van kialakítva, hogy a hűtőtáskával érkező, kevésbé vastag pénztárcájú vendégek is kényelmesen, asztaloknál ehetik meg az ebédjüket, uzsonnájukat. Van minden: csúszda, sodrófolyosó, vattacukor, főtt kukorica, frissen sült lángos és isteni krémes. Kézműves sörök, csülkös pacal, szóval: mindenki megtalálja a kedvencét és tiszta, kultúrált körülmények között fürödhet - ha már a parti strandot a Velence kapuja projektre hivatkozva már három éve tönkretették.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Velencei Vízi Vár - VVV - Strand és Rendezvénypark

A munkahelyem bérelte ki egy júniusi hétvégén a rendezvényparkot, előtte sohasem jártam itt. Hatalmas, szépen parkosított part, mindenféle szórakozási és egyéb lehetőséggel. Gyerekes családoknak is ideális, a személyzet kitüntetett módon figyel az aprónépre. Erre szükség is van, mert a nagy területen elég hamar elkószálhatnak, a rengeteg lehetőségtől könnyen elcsábulhatnak, a legnagyobb vonzerő a csúszda. Ottlétünk alatt egyszer bemondták, hogy félórán belül vihar közeledik, de mindenki elfér a sátorban, vészeljük ott át. Aztán egy idő múlva szóltak, hogy elkerült minket. Jól esett ez a figyelmesség. A meder jól karbantartott, gyerekeknek van külön sekély rész. Sárkányhajó versenyt is rendeztek, izgalmas program volt. Ezen a napon az ugrálóvár, baltadobálás (műanyag), logikai játszóház kicsiknek, mini asztalitenisz ingyen volt, de az árjegyzéket elnézve, egyébként sem megfizethetetlen, ha valaki kulturált körülmények között akar strandolni. Lángos, csapolt sör - a szokásos választék adott.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Dr. Nagy Vilmos háziorvos

Nem teljesen friss az "élmény", de egy ilyen tapasztalatot nem célszerű megfontolás nélkül leírni. Nem múló, erős mellkasi fájdalommal, tartósan magas vérnyomással, 2012. karácsonya utáni napon mentünk el a rendelőbe.
Az ügyeletes orvos sajnos betegnél volt, és másfél óra várakozás után, mivel a vérnyomásomat a kapott gyógyszerrel sem sikerült lejjebb vinni, az asszisztensnő javaslatára felmentünk az éppen bent lévő háziorvoshoz. Nagyon kedves volt, közölte, hogy szimpatikus túlsúlyom van, de nem infarktus, mert abba már belehaltam volna. Megvizsgált stroke-tünetekre, mindent rendben talált és felírt egy gyógyszert, mondván reumás fájdalom. Megnyugtatásomra adott egy beutalót, hogy majd újév után csináltassak egy EKG-t, most sajnos nincs a házban erre lehetőség.
Hazaérve még rosszabbul lettem, vissza az ügyeletre, szerencsére akkor már ott volt a doktornő, meg az EKG-készülék (ugyanazon épület földszintjén), már fel se kelhettem, rohammentővel vittek kórházba, azonnal megműtöttek - mégiscsak infarktus volt. Meg szerencsém. Bár azóta rendben van a szívem, erre a doktor úrra nem tudok jó szívvel visszagondolni.

Hasznos ez a vélemény? Igen

0 Lista

Még több »

4 Fénykép

Még több »

0 Kedvenc hely

Még több »
Még nincsen kedvenc hely