F. Andrea

168 értékelés

Publo Étterem és Pizzéria

2013. március 19-én ebédelni szerettünk volna. Nagyon kedvesen köszöntek a bejáratnál, leültünk az asztalhoz. Megrázó volt először is a kárpitozott székek piszkossága, még hangyák is mászkáltak rajta. Ezt még kibírtuk, de sajnos 10 perc elteltével sem jött felénk egy pincér sem. Még két asztalnál ültek vendégek, fiatal focisták, ők már az ebédjük vége felé jártak. Mivel hiába vártunk, felöltözködtünk és kimentünk. Kifelé is kedvesen elköszöntek. Szóval: csak éppen ebédelni nem tudtunk. Többet nem fogunk próbálkozni.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Levendula Falatozó

Kiváló konyha, hatalmas, frissen sütött lángos, pazar kiszolgálás. Több külföldi is volt, őket is nagyon kedvesen szolgálták ki. Nagyon finom meggysörük van.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Mezőkövesdi Zsóry Gyógy-és Strandfürdő

Gyönyörű környezet, tisztaság, csodás víz és személyzet.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Csákvári Csárda

Több, mint 10 éve járunk ide. Változatlan magas színvonal, egyszerű ételek, de azok nagyon finomak, az árak megfizethetőek. Különösen ajánlom a rizseshúst, annyira egyedi és tökéletes az ízesítése, hogy csak na. Szépen karbantartott környezet, kedves, gyors kiszolgálás.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Fenyves Központ

Csodálatos környezet, rengeteg mókus, csend, béke, nyugalom. A kinti medencében még békák kuruttyoltak, fürödni a wellnessben lehet, többen úszkáltak, jól néz ki. Közel van Egerszalók, Mezőkövesd és egyéb rengeteg látnivaló. Tökéletes konyha, koktélok, finom ételek, a reggeli bőséges svédasztalos. Nagyon jól éreztük magunkat. Mi a kúria épületben laktunk, reggel a falon mászkáló és hancúrozó mókusok ébresztettek, én ennél klasszabb ébresztést el sem képzeltem. A fenyveserdőben van egy meditációs ösvény, sok paddal. Az autók biztonságban, kerítésen belül, a kapu csak kérésre nyílik. A szoba gyönyörű, berendezés, fürdőszoba minden kifogástalan. Tv is van, de mi azt persze nem néztük. Sétáltunk a közelben, szemben szürkemarhák, birkák legelnek. Egyszerűen tökéletes!

Hasznos ez a vélemény? Igen

Fővárosi Állat- és Növénykert

Rövid időn belül háromszor is meglátogattuk az Állatkertet. Bárhol járunk a világban, mindig megnézzük a helyi állatkerteket és ezért van összehasonlítási alapunk. Az állatsimogató szenzációs és a falusi udvar is. Egyéb szempontból elég sok mindent furcsálltam. Kezdve azon, hogy igen drága a belépő, ugyanannyiba kerül hétvégén, mint hét közben. Nyugdíjas jegy csak hétfőn és kedden van. A családi jegyek ára sem igazán kedvezményes. Viszont profi a jegyváltás, még vasárnap is gyorsan be lehet jutni, pedig hosszú sorok kígyóztak minden pénztárnál. Az információs táblák elég gyengék, nagyon nehéz megtalálni, amit az ember keres. A kapunál van egy tábla az "állati programok" időbeosztásáról. Ennek alapján elindultunk megnézni néhányat. Ott ért a meglepetés, hogy ezek a programok csak hétvégén vannak. Miért? Egy vasárnapi látogatáskor sikerült megnéznünk a fóka-mókát, szenzációs volt. Azt is megtudtuk, és láttuk is, hogy a fókák is élvezik és nagyon várják. Akkor miért nem lehet hétköznap is megtartani ezeket a programokat? Szép időben rengetegen vannak, mi azt tapasztaltuk, hogy a látogatók jelentős része külföldi, nekik aztán semmilyen tájékoztatás nincs, sehol egyetlen idegen nyelven sincs kiírva semmi, még az állatfajok neve sem. Viszont remek a kiskocsik ötlete, gyerekeseknek életmentő. A játszótér is fantasztikus, az egyik hétköznapi látogatásunkon viszont az is zárva volt. A pálmaház két alkalommal is zárva volt, minden indok nélkül, sőt a felirat szerint nyitva kellett volna lennie. Egyszer aztán nyitva találtuk, de 30 fok volt kinn, nem volt igazán vonzó. Talán inkább rossz időben lett volna indokolt, hogy ne legyen zárva. Kicsi Asha elefántnál az egyik oldal zárva volt, mentünk a másik oldalra, ahol viszont ki volt írva, hogy bejárat kizárólag a túloldalon, és csak 12 és 16 óra között, az időpont stimmelt. Aztán tétovázásunkat látva kinézett egy gondozó, kérdezte: segíthet-e. Persze, meg szeretnénk nézni a kis elefántot, messziről jöttünk. Ja, ő kint van, mert szép az idő. Ilyenkor miért nem tesznek ki egy másik táblát? Iszonyú sokan veszik meg a belépőjegyet, egy kicsit jobban kéne a látogatókkal törődni. Az akvárium borzasztó csalódás volt, a tartályok fele üres, a másik felében vannak halak, állatok, de csak néhol vannak feliratok, hogy mit látunk. Csak javasolni tudom, hogy az étterem feletti terasznál senki ne egyen lángost, mélyhűtött volt és a belseje fagyos maradt. Ezek után szegény külföldiek nem igazán érthetik, mi az a szenzációs "magyar lángos". Szép az állatkert, lelkesek a gondozók, de valami összevisszaság és rendetlenség uralkodik, szerintem.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Bergmann Cukrászda

Nagyon fincsi sütemények, kenyeret is vettünk. A parkolás is megoldott, a teraszról látni az autót. Sajnos nem tudtunk mindent megkóstolni, de igyekeztünk! Nyáron is megnézzük, lehet, hogy akkor nehezebb lesz helyet találni.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Karolina Kávéház és Koktélbár

Február-márciusban többször is volt szerencsénk sütizni ebben a fantasztikus cukrászdában. A terasz is nyitva volt, és a "jobb" helyeken már megszokott takaró mellett kaptunk forró párnácskákat, amivel sikerült teljesen lenyűgözni. A süteményválaszték hatalmas, napról-napra változik, sokszor van nyírfacukorral készített torta is. A pogácsák is egyediek, a somlói nálam mindent visz. A teaválaszték hatalmas, különleges és minden fajtához külön elmagyarázzák, hogyan célszerű inni. A kiszolgálás példaértékű, sajnos kevés helyen lehet ennyire vendégbarát pincérekkel találkozni. Egyszerűen kifogástalan minden.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Borcsa Étterem és Pizzéria

Februári hidegben nagyobb társasággal tértünk be, jót ebédeltünk. Kellemes volt a melegből nézni a Balatont és a kacsákat. Kicsit furcsa volt belépéskor a rengeteg pincért látni, és hogy ennek ellenére viszonylag sokat kellett várni az ételre, és nem igazán sikerült friss, forró fogásokat kapni. Összességében kellemes környezet, átlagos étterem.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Pár perc krumpli

Nagyon friss, nagyon finom, különleges szószok. Sikerült beválasztanom egy hatalmas adag sült krumplit, nem bírtam vele. Legközelebb tudom, hogy a nagy adag, itt ténylegesen nagy. 2100-ért dugig ettük-ittuk magunkat. Akkor is jó, ha sietsz, de kényelmesen is megebédelhetsz, forró sült krumplit és a krumplilángos is finom.

Hasznos ez a vélemény? Igen

2 Lista

Még több »

Ahol édes az élet

Kedvenc cukrászdáim

 1. Daubner Cukrászda

  Azt hittem, engem cukrászda szempontból meglepetés már nem érhet, aztán mégis. Ez kérem nem cukrászda, hanem egy cukrászati nagyüzem a profizmus felsőfokán. Nyilván a tájékozatlanságom miatt, de arra készültem, hogy beülünk egy nagyon jó, híres, ezért drága cukrászdába és eltöltünk ott egy órácskát, finom süteményeket kóstolunk, esetleg iszunk egy jó kávét hozzá. Ehhez képest az ember belép a viszonylag szűk, keskeny előtérbe, iszonyú sok ember, szinte átláthatatlan sorok. Egyszerű feliratok, A4-es lapokon a különböző információk és sokkot kaptam a bőségtől, ez pedig azóta sem múlt el. Leülni nem lehet, állva pultnál be lehet kapni a kért süteményt, de ide nem ezért járnak az emberek hetedhét országból. Elsőre kértünk: feketeerdő, oroszkrém, puncs és E80 tortát (ennek az elnevezésnek utánajártam: csokis-kávés-marcipános kalóriabomba, csak erős idegzetűeknek, egy híres cukrász 80-ik születésnapjára készült). Elmondhatatlanul finomak voltak, a puncs egy árnyalattal édesebb volt a kelleténél, de ez ugye nem riasztja el az embert, sőt, vérszemet kaptunk. Tehát elvitelre kértünk tökmagos pogácsát, házmester stanglit. Aztán még francia krémest - mire a kérdés: sima vagy házi? Meg még mákos-almás tortát, aztán muszáj volt venni moszkauert is. Az árak sem megfizethetetlenek, arányosak a minőséggel, a kézzel facsart narancslé viszont kifejezetten olcsó, 100 forint/deci.
  A kiszolgálók pörögnek, de nem kapkodnak, oda mennek, ahol hosszabb a sor és végtelenül kedvesen, türelmesen dolgoznak. Külön rész van az előrerendeléshez, jó vastag "könyvből" lehet választani komplett tortákat, van 4-8-16 szeletes, 34-féle tortát számoltam meg, ezenkívül 49-féle formatorta is rendelhető, meg még esküvői fantáziák természetesen, a csúcs a 82-szeletes torta. Vannak egyéb különlegességek is. Láttunk például magassarkú cipőt marcipánból, benne bonbonok. Eltelt két nap, elfogyott minden és most már azokat a tortákat sajnálom, amiket nem sikerült megkóstolni. A házmester stangli egyszerűen fenomenális, persze a pogácsa sem marad el igazán mögötte.
  Ezek után megértettem, hogy a saját parkolójuknál az a felirat szerepel, hogy max. félóráig ingyenes a parkolás. Na, ennyi idő alatt elég sok mindenre el lehet csábulni. Sajnálom, hogy nem lehet leülni, de valószínűleg csak a hűvösvölgyi nagyréten lenne elég hely ahhoz, hogy mindenki elférjen, aki a Daubner cukrászdában akar üldögélni. Ezért aztán a helyszínen kiválasztasz háromszor annyit, mint amit meg tudsz enni, és otthon kényelmesen dőzsölhetsz. Zseniális üzletpolitika!
  Ilyen forgalom mellett, ilyen szuper minőség - csak ötcsillagos ötös fejezi ki a véleményemet.

 2. Karolina Kávéház és Koktélbár

  Február-márciusban többször is volt szerencsénk sütizni ebben a fantasztikus cukrászdában. A terasz is nyitva volt, és a "jobb" helyeken már megszokott takaró mellett kaptunk forró párnácskákat, amivel sikerült teljesen lenyűgözni. A süteményválaszték hatalmas, napról-napra változik, sokszor van nyírfacukorral készített torta is. A pogácsák is egyediek, a somlói nálam mindent visz. A teaválaszték hatalmas, különleges és minden fajtához külön elmagyarázzák, hogyan célszerű inni. A kiszolgálás példaértékű, sajnos kevés helyen lehet ennyire vendégbarát pincérekkel találkozni. Egyszerűen kifogástalan minden.

 3. Jégbüfé

  Annyira jó, hogy még van az igazi Jégbüfé! Ha a belvárosban járok, ki nem hagyom. Nekem a Rothschild-piskóta a kedvencem, veszek néhányat és mire jön a busz, már el is fogy 1-2. Rutinos vagyok, bőven csomagoltatok, még pár nap múlva is finom. Remélem, még sokáig megmarad. Igazi retro-élmény, külföldi vendégeim sosem értették, miért rajongok érte, úgyhogy most már nem terhelem őket vele. Én szeretem továbbra is, úgy, ahogy van.

Fürdőhelyek

A legjobban bevált élményfürdők, strandok

 1. Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő

  Élményfürdő, gyógyfürdő, de a jobbik fajtából. Itt van az ország legszuperebb sodrófolyosója. Jó erős, és folyamatosan megy, nincs szünet. A medencék ötletesek, az élményelemek működnek. Feltűnően nagy a tisztaság, folyamatosan járnak, törölnek, takarítanak. Az étteremben nagy a választék, külön gyerekülések vannak. Közel van Hévízhez, aki nem akar a tóban fürödni, annak ideális.

 2. Gyulai Várfürdő

  Hatalmas, gyönyörű park. Télen-nyáron ajánlható, az élményelemek is sokszínűek, nekem a skót zuhany a kedvencem. Rengeteg étterem, büfé, reális árak és finom ételek. Rengeteg medence van, nemcsak a reumásoknak, hanem fiataloknak is. Nem is panaszkodnak, hogy ne lenne vendég, még az országhatáron túlról is vannak törzsvendégek. Maga a város is csodás, csupa virág és park, több napot is érdemes maradni.

 3. Saliris Resort Thermal Spa és Strandfürdő - Egerszalók

  Luxus wellness, gyönyörű környezetben. Kint is bent is egyedülálló élménymedencék, kényelem, kényeztetés, nagyon tetszett a Kneipp-taposó. Az is jó, hogy nem kell pénzt hurcolászni, a karszalagra történik minden fogyasztás, aztán a kijáratnál lehet rendezni a számlát.

82 Fénykép

Még több »

9 Kedvenc hely

Még több »
Karolina Kávéház és Koktélbár
Zákonyi Ferenc utca 4., 8230 Balatonfüred
Kányai Uram Fogadója
Üdülőtelep 1., 3221 Gyöngyös
Calico Jack Pub
Bem tér 15., 4030 Debrecen
Jégbüfé
Ferenciek tere 10., 1053 Budapest
Xantus János Állatkert
Kiskút liget 1., 9027 Győr
Főnix Panzió
Doktor Babócsay utca 56., 8380 Hévíz
Eckhardt Ház
Batthyány Lajos utca 31., 7773 Villány
Dr. Kulin Enikő gyermek háziorvos
Kossuth u. 9., 2040 Budaörs
Daubner Cukrászda
Szépvölgyi út 50, 1025 Budapest