SG1990

SG1990

1 értékelés

Dr. Martin László PhD klinikai szakpszichológus

Az idei év elején vettem fel a kapcsolatot Martin Úrral. Egy pszichés eredetű fizikai probléma megoldásában kértem a segítségét. Telefonos időpontegyeztetésünket követően egy szombati napon kerestem fel először, ahol tájékoztattam problémámról, valamint egy "kikérdezést követően" szerződtünk a probléma megoldására egy 15 alkalomból álló terápia keretében. Ezt követően 7 ülésen vettem részt, melyek a következő eredménnyel zárultak:
Eredeti problémám 2 ülést követően megszűnt, de Martin Úr felhívta a figyelmem rá, hogy nem tanácsos a terápiát megszakítanom, mert kárt okozok vele magamnak. Természetesen folytattam, és további ülések következtek, melyek során gyermekkori élményeim (elsősorban sérelmeim) kerültek terítékre. Az üléseket követően egyre rosszabbul kezdtem érezni magam, (az sem segített, hogy az általa meghatározott, és általam rugalmasan kezelt időpontok több ízben is módosításra kerültek különböző indokkal) majd eljutottunk az 5. alkalomig, amikorra krízishelyzetbe kerültem. Nem tudtam sem aludni, sem enni, ill. nagymértékű félelemérzet uralkodott el rajtam. Az említett okok miatt telefonon kerestem, és kértem a következő ülés időpontjának előrehozatalát, azonban olyan válaszokat kaptam, melyeket nem vártam: "Kedves SG, nem érek rá...", vagy "Kedves SG! Megmondtam, hogy Jövő kedd!". Mivel korábban azt az információt kaptam, hogy amennyiben abbahagyom a terápiát magamnak okozok kárt, elhatároztam, hogy mindenképp végig fogom csinálni, túl fogom élni a nehéz időszakot, mert jobb emberré szerettem volna válni a szó minden értelmében.
A következő ülésig hátralevő időt nagy nehezen, de sikerült túlélnem, ám Martin Úr közölte velem, hogy "B" terve most lép életbe, és a terápiát itt befejeztük, mert ez "pszichiáter" hatásköre. (Annak ellenére, hogy korábban biztosított róla, hogy amin keresztül megyek, az teljesen normális, nem kell aggódnom miatta...) Visszakaptam a terápia előfinanszírozott üléseinek összegét, kaptam 2 Pszichiáter elérhetőséget, és utamra lettem bocsátva. Itt tenném hozzá, hogy az elérhetőségek nem voltak aktívak, így a következő egy hétben gyakorlatilag non-stop telefonáltam, és próbáltam egy olyan pszichiátert találni, akinek a leterheltsége megengedi, hogy időpontot adjon nekem, és segítséghez jussak. Rövid gyógyszeres kezelést, és 3 ülést követően a krízishelyzetet sikerült megoldani, és pszichiáterem azt tanácsolta, hogy többet ne menjek analitikus jellegű terápiába.
A fent leírt kálvária eredményeképp megoldódott az eredeti problémám, viszont kaptam helyette újat, és sok-sok melankóliát, ami csak nagyon lassan múlik. Nem igazán tudok az a régi felszabadult személyiség lenni, aki voltam, bár dolgozom rajta minden nap.
Kár, hogy az eredeti célomat, a jobb emberré válást, és a fejlődést nem sikerült elérnem, ellenben megingott a pszichológusok segítő munkájába vetett hitem, mivel nem kaptam meg azt a segítséget, amiben mindvégig hittem. Célom a fent leírtakkal nem anyagi kár okozása, vagy szakmai hírnév rontása, csupán történetem megosztása, és a nehéz helyzetben lévők bíztatása egy dologra: Legyetek türelmesek magatokkal...
SG

Hasznos ez a vélemény? Igen

0 Lista

Még több »

0 Fénykép

Még több »
Még nincs fénykép

0 Kedvenc hely

Még több »
Még nincsen kedvenc hely