Nagyné Erzsike

Nagyné Erzsike

1 értékelés

SZTE-ÁOK Urológiai Klinika

Az elmúlt hónapokban elég sok elmarasztaló cikk jelent meg a magyar egészségügyi intézményekben tapasztaltakkal kapcsolatosan. Ezeknek a közléseknek biztosan megvolt az oka, hiszen köztudott, milyen sok hiányosság van egészségügy terén, és mennyire kevés az anyagi lehetőség, amivel ezen javítani lehetne.
Mindezek ellenére most a saját pozitív tapasztalatomat szeretném megosztani a nyilvánossággal, előrebocsájtva azt, hogy az elmúlt héten nem „valakinek az ismerőseként” kerültem a Szegedi Tudományegyetem Urológiai Klinikájára, hanem ugyanolyan egyszerű emberként, mint a kórteremben velem együtt fekvő többi beteg.
Az első kellemes meglepetés akkor ért, amikor a kórlap kitöltéséhez szükséges adatfelvételkor megkérdezték tőlem: „hogyan szólíthatjuk, amíg nálunk tartózkodik”? Nem vagyok már fiatal, az életem során több műtéten estem át, de még egyszer sem kérdezték ezt tőlem.
Bár a kórterem 8 ágyas, de tiszta, tágas és világos volt, zárható öltöző szekrényekkel. A kórteremből került leválasztásra a kétállásos tusoló-mosdó és a külön WC. A mosdónál folyékony szappan, fertőtlenítő folyadék, a WC-ben pedig WC papír folyamatosan volt. Minden nap korán reggel takarítottak, felmostak, és amint távozott egy beteg, azonnal fertőtlenítették az ágyát, a hozzá tartozó szekrénykét, és máris húzták fel a friss ágyneműt.
A második pozitívum az volt, amikor a műtét előtt az orvosi team vezetője: Dr. Pintér Olivér tanár úr részletesen elmondta, mi vár rám a műtét során, és kedves, megnyugtató szavaival biztatott, hogy minden rendben lesz. Ezt tapasztaltam egyébként a műtéti előkészítés során is: mosolygós, kedves nővérkék próbáltak lelket önteni belém, úgyhogy teljes nyugalomban, minden feszültség nélkül kerültem a műtőbe.
A műtéti altatásból felébredve ugyanez a vidám, viccelődő, kedves nővérke: Vígh Barbara gondoskodott rólam - és persze a többi betegtársamról is -, aki egy-egy simogató mozdulattal és bátorító szóval nyugtatgatott, hogy „minden rendben van, túl van a nehezén, nem lesz semmi baj!”. Aki volt már hasonló helyzetben, tudja, milyen sokat számít ilyenkor egy kedves szó, egy együttérzést tanusító nővérke, aki a zsúfolt napi tevékenysége során időt szakított arra, hogy többször is visszatérjen megkérdezni, „hogy vagyok, van-e szükségem valamire?”.
Az orvosi ellátás jó hírét és az itt dolgozó orvosok kiváló szakmai munkáját igazolja az is, hogy a kórteremben fekvő betegtársaim között nemcsak helyiek, hanem másik megyéből, Budapestről, sőt Romániából érkezett beteg is volt, akik kizárólag azért jöttek ebbe az intézménybe, mert hallottak a klinika orvosainak eredményes munkásságáról.
Ezúton is szeretném megköszönni kezelőorvosom kimagasló munkáját és a teljes orvosi és ápolói teamnek a szakszerű és humánus ellátást. További munkájukhoz sok sikert és jó egészséget kívánok!
Szeged, 2016. május 19.

a 17-es kórterem betegei nevében is:
Nagyné Erzsike

Hasznos ez a vélemény? Igen

0 Lista

Még több »

0 Fénykép

Még több »
Még nincs fénykép

0 Kedvenc hely

Még több »
Még nincsen kedvenc hely