Árpád

105 értékelés

Csillaghegyi Strandfürdő és Uszoda

A kis családom Görög Zitával és gyermekével együtt mártozott. Annyira nem lehet rossz hely.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Római Strandfürdő

A strand kellemes volt, de tegnap távozáskor az óra automatákkal nem álltak a helyzet magaslatán, ezért kicsit nehéz volt távozni.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Pünkösdfürdői Strand

A Rómaifürdőnél kisebb medencékben zsúfoltabban voltunk. A karórák helyett karszalag van, ami nem tud elromlani (nem úgy mint a rómain). Sok gyerek volt, több úszótábor is zajlott egyszerre, amikor ott voltunk.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Aquaworld Budapest

A legjobban az tetszik, hogy adnak egy karórát, amivel nem csak az öltözőszekrény működik, hanem mindenütt vásárolni lehet a fürdő területén, így nem kell a táskát sasolni, hogy ki nyúlja le a pénztárcádat. Rossz időben is elég jól el lehet lenni a fedett részben. Elég húzós ára van. Viszont nem engednek be több embert mint amennyi tényleg befér.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Postahivatal

Állítólag az ország egyik legmodernebb postája. Az biztos, hogy jó nagy, és az is hogy sorszámot lehet kérni, így a szokásos magyaros postai tülekedés kulturáltabban zajlik, ráadásul jó sok ablak van. Az irdatlan tömeghez képest, amikor ott voltam, egész gyorsan szabaduétam.

Hasznos ez a vélemény? Igen

KTM Kerékpárszaküzlet

Kicsit drágább mint a közelben a Szenterndrei úton levő Tandsport, de egy kicsivel márkásabbak is a biciklik is, és az eladó is nagyon a topon van, tud mindent a bringákról. A Keve utcai suli mellett van - bizonyára ezért is - jó a választék gyerekekenek való gépekből is.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Patrióta Gyulai Kisvendéglő

Nem volt rossz a kaja, de ettünk már jobbat is, ráadásul az adagok is soványkák voltak. A szemközti Fuszekben feleennyiért kétszerennyit lehet enni. Mondjuk itt a zene jobb. Erkel Bánkbánja pörög. Bankkártyával elméletileg lehet fizetni csak akkor romlott el, amikor voltunk (hehe)

Hasznos ez a vélemény? Igen

Százéves Cukrászda

Valójában 160 évesnél is idősebb. A sütik viszont nagyon tudnak. A személyzet is profi, a hely pedig látványnak is egyedülálló. Nem szabad kihagyni Gyulán ezt a helyet.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Kézműves Cukrászda

A Százéves Cukrászda közelében tönkremenne egy olyan műintézmény, ami nem veszi fel a kesztyűt, de felveszi. Nagyon finom krémest tömtünk itt magunkba.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Maestro Étterem és Panzió

Röviden összefoglalva: KERÜLJÉTEK A MAESTRO ÉTTERMET. Kivülről gusztusosoan néz ki (belülről is), de a pincér - mondjuk ki egyenesen - sz*rt ránk. Étlapot még csak hozott. Utána vége. Az utánunk jövő családot azonnal elkezdte kiszolgálni, tőlünk még azt se kérdezte, mit iszunk. Ilyenkor jobb odébbállni. Megtettük. Távozáskor köszönt, de nem érdekelte, hogy miért toltuk odébb a biciklit. A Fregattig toltuk, nem bántuk meg.

Hasznos ez a vélemény? Igen

4 Lista

Még több »

Drágán add a halálod

Édesapám halála és az azt követő ügyintézéshegyek közben látom, hogy a szolgáltatók jó része nincsen felkészülve ügyfeleik távozására. Szeretnének még kérdezni tőlük, üzenni nekik vagy csak még sok-sok pénzt leakasztani róluk. A kafkai mennyiségű papírmunkát a legtöbben természetesnek gondolják. Szomorú tapasztalataimból készítettem egy csokrot. Tudni kell, hogy apám a régimódi, minden számlát lelkiismeretesen fizető nyugdíjas volt.

 1. T-Pont

  Nem csak ehhez a helyhez kapcsolódik, hanem általában a T-hez, hogy kegyelet vonatkozásában ez nőtt fel legjobban a feladathoz. Meghalt édesapám, üres lesz a lakás, nem kell kábeltévé és nem kell telefon. Miután megkaptak egy levelet és a beszkennelt halotti anyakönyvi kivonatot, megállapították, hogy mennyi tartozás maradt, és nagylelkű levélben erről le is mondtak. Igaz, hogy utána küldtek egy felszólítást, hogy mégis fizessem be, de kiderült, hogy adatfrissítés miatt tévesen jött egy levél, amit sűrű elnézéskérések közepette vontak vissza.

 2. Allianz Hungária Biztosító

  Apám halála nyomán a lakásbiztosítást is el kellett intézni. Egy rövid telefonnal és két e-maillel mindent tisztázni lehetett. A lakásbiztosítást egy online felületen is újra lehetett kötni. Profik.

 3. Nyugdíjfolyósító Igazgatóság (NYUFIG)

  Apám az utolsó nyugdíját már nem tudta átvenni, így a hagyatéki eljárás lezárultával a Nyugdíjfolyósító Igazgatósághoz kellett fordulni. Telefonon gyakorlatilag elérhetetlenek voltak. Csak egy olyan embert sikerült találni, aki annyit mondott, hogy egyszerűbb, ha bemegyek. Ezt tettem. Amennyire reménytelen volt a telefonos ügyintézés, annyira flottul ment a személyes. Nem kértek felesleges papírokat, csak annyit, amennyit kellett. Még ügyintézőablakhoz sem kellett mennem, az ügyet már a sorszámot kiadó hölgy elrendezte ripsz-ropsz. A négyest a telefonos elérhetetlenség miatt adom.

Kedvenc múzeumaim, kiállítóhelyeim Budapesten

Ha turista lennék, ezek miatt jönnék vissza Budapestre.

 1. Művészetek Palotája

  Magyarország vezető kulturális intézménye. A pincétől a tetőig 100%-osan a célra megalkotva és üzemeltetve. Jól megközelíthető, többemeletes mélygarázs és külső parkolóhelyek százai állnak rendelkezésre. A belső terek gyönyörűek, tágasak és funkcionálisak, és a termek akusztikája is első osztályú (a tömegtől függően szabályozható). Még a mellékhelyiség is a kultúráról szól. (öntisztító illemhelyek)
  És ami ezek után a legfontosabb: a koncertek, a kiállítások világszinvonalúak és a shop is nagyon színvonalas. Karácsony előtt itt gyorsan lehet szép könyveket ajándéktárgyakat beszerezni néhány négyzetméteren. Gyerekeknek is rendszeresen vannak kiváló programok.

 2. Iparművészeti Múzeum

  A múzeum állandó és időszakos kiállításai sem rosszak, de az épület a szecesszió csodája. Egy világörökségi napon a picétől a padlásig meg lehetett nézni.

 3. Az Országház (Parlament)

  A gyerekeknek a legnagyobb élmény a parlamenti őrség fegyveres-átvilágítós felhajtása.

Legjobb budapesti játszóházak

A gyerekeim révén rendszeres játszóház-látogató lettem. A véleményemet kizárólag a két kis "szakember" benyomásaira lapozom, akikkel már jó néhány játszóházat meglátogattunk Budapesten. A csodák Palotáját is idevettem, mert ugyanúgy játszóházként látogatják azt is - legfeljebb többet okosodnak közben.

 1. Állatkerti Játszóház

  Szerintem Budapest legjobb játszóháza.
  Gyerekeim (és az ő osztálytársai) révén több születésnapot is végigcsináltam. A születésnapkor nem csak helyet biztosítanak, hanem animátort is, aki törődik a gyerekekkel, játszik, vetélkedőt is szervez nekik, és így a gyerekek nem csak a szokásos kétórás örjöngésen vesznek részt. A szülők pedig felhőtlenül tudnak haverkodni. (Direkt olyan képet kerestem, ahol nem annyira a gyerekek képe látszik, amikor az animátor beöltözteti őket)
  A szokásos ugrálóváron, kiskonyhán, mászókán csúszdán kívúl nagyon sokféle építő és társasjáték is van.
  Nem olcsó hely, de nem fog csalódni, aki megengedheti magának.

 2. Challengeland Kalandpálya Csillebérc

  A régi csillebérci úttörőtábor mellett van ez a kalandpálya. Több szinten zajlanak az események. A föld közelében a kisebbek, magasabban a bátrabbak kúszhatnak, mászhatnak. Karszalagot kell váltani - a kísérőknek is. Maradandó élmény a gyerekeknek. szülinapi bulinak is kiváló. Parkolni mindenki az úton próbál, és az iszonyú körülményes. Parkolásra a legjobb tipp: be kell menni az úttörőtáborba (500 Ft) és a portás megmondja, hogy hova kell állni. Van egy hátsó bejárata a kalandpályának, odáig el lehet menni. Gyermekvasúttal is oda lehet jutni.

 3. Budapesti Vidámpark

  Ha rögtön azzal akarod kezdeni, hogy 15%-ot spórolsz a családnak, akkor interneten foglald a jegyedet, ráadásul a neten vett és kinyomtatott jeggyel az első pénztárnál soron kívül be lehet suhanni.
  A Vidámpark mellett nyílt egy parkoló is, az így megspórolt pénzt ott el tudod költeni (de legalább lesz a közelben normális helyed).
  A Vidámpark fénye kissé megkopott már, a régi nevezetességek már inkább a retró kategóriába sorolhatók, az újak a menőbb búcsúkon is elő szoktak fordulni. A többi megjegyzésem a fényképeknél.

Budapesti uszodák, strandok

Családom budapesti uszodaélményeiből készítettem listát.

 1. Aquaworld Budapest

  Kipróbáltunk szauna estet. Ez minden második szombaton van. Kiváló szórakozás. Minden félórában több felöntés is van, a medencék ezalatt is használhatók azzal a különbséggel, hogy alig vannak benne.

 2. Dagály Strandfürdő és Uszoda

  A klasszikus strand. Jó időben kiváló program az ilyesmit kedvelőknek. Parkolás pár utcával odébb. A beléptető rendszer általában jó, legfeljebb nagy tömeg esetén romlik el, de akkor is valahogy beengedik az embereket.

 3. Aquincum Spa - The Aquincum Hotel Budapest

  Tegnap óta műszaki okokra hivatkozva nem üzemel. Nem szóltak előre, és azt sem tudják, meddig nem fog. Sunnyognak. Előtte lelkesen küldözgették a hírleveleket hetente most ha betelefonál vagy odamegy az ember akkor is csak hadoválnak.

145 Fénykép

Még több »

1 Kedvenc hely

Még több »
Könyvelés.hu Könyvelő Iroda
Rozália utca 24, 1031 Budapest