martino2

15 értékelés

Replay Café Restaurant

Egy januári hétvégén jártam Pécs környékén, és ebédelni beugrottam Pécs belvárosába, a Replay étterembe.
Közepesen átsütött prémium báránysteaket rendeltem vargányagombás szósszal és steakburgonyával, és mint kiderült, remek választás volt: omlós, ízletes hús, isteni szósz, finom krumpli! Tízből 10 pont! Vissza fogok még jönni ide!
És a legjobb, hogy kutyabarát hely. Mindkét kistestű kutyám bejöhetett, és még vizet is kaptak! Természetesen nekik is ízlett a bárány :)

Hasznos ez a vélemény? Igen

Soul Café & Restaurant

Kevés ételük van az étlapon, de az a pár, amit vegigkóstoltam, egész finom volt. Péntek este lévén kicsit sokat kell várni egy-egy fogás között, de még elviselhető.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Savannah Restaurant, Café, Bar & Music Club

Egy hétfő este látogattam meg ezt a helyet, amellyel már régóta szemezgettem. Első pillantásra nem lehet eldönteni, hogy mi akar lenni, szórakozóhely, étterem, vagy koktélbár. Valószínűleg azért, mert mind a három egyszerre. Afrikai vendégek és magyar pultos/pincér lány fogadott.
A rendelésfelvétel rendben zajlott, megkaptuk az italokat, majd vártunk a levesekre jó sokat. Azonban megérte várni: a friss hal pepper soup, ami valójában kb. 100ml leves és 100g hal, nagyon-nagyon finom volt, a hal ízletes, a leves kellemesen borsos-chilis volt.
Főételnek kétszemélyes Savannah-tálat rendeltünk, amin kétféle rizs volt végtelen mennyiségben, valamint két-két csirke alsó- és felsőcomb, néhány marhadarab, és fura zöldségekből készült izék.
Mindehhez kaptunk kókuszos, mogyorós és paradicsomos szószt, amit kedvünk szerint adagolhattunk a falatokhoz.
Az ízek nagyon könnyen értelmezhetőek európai ízlés szerint is, sokkal furcsább ízvilágra számítottam, mikor az ételt kiválasztottam.
Összességében ajálom a helyet!

Hasznos ez a vélemény? Igen

Govinda Buda Vegetáriánus Étterem és Salátabár

Ebélelni voltam ebben a pincehelyiségbeli krisnás étteremben, és az ételeik minősége pozitív meglepetést okozott. Finom, fűszeres, ízletes vega fogásokat tartanak. Az adagok nem túl nagyok, de jól lehet velük lakni. Egy tál ételért és egy limonádéért kb. 1200 forintot fizettem. A kiszolgálók nagyon be vannak lassulva, sok volt a hárekrisna :)

Hasznos ez a vélemény? Igen

Árendás Kft.

Az egy héttel korábban vásárolt autómban egyszer csak kigyulladt a motorhiba-jelző lámpa, és a teljesítményt nagyon lekorlátozta az elektronika.

Egy márkafüggetlen szervizben a hibakódot kiolvasva azt mondták, hogy autómban az elektromos szívósorállító léptetőmotor romlott el, és azt csak Mercedes szervizben lehet cserélni.

Még sosem voltam Mercedes szervizben, így távolság alapján a solymári Árendás szervizt és a Kárpát utcai Pappast néztem ki. Telefonon abszolút segítőkész volt az Árendás, a Pappas visszahívást ígért, de egy óra várakozás után még mindig semmi. Így fogtam magam, kivittem Solymárra az autót.

Kiolvasták ők is a hibakódot, és ugyanazt állapították meg, mint a független szerelő. Árajánlatot adtak, és elkezdték a szerelést. Az időközben felfedezett további apró hibákkal kapcsolatban Árendás Imre úr személyesen hívott fel, és elmondta, mi mennyibe kerül, kérem-e a javítást.

Másnapra, mikor az alkatrész megérkezett, kész lett a jármű, a számla pedig pontosan azokat a tételeket tartalmazta, amelyekről szó volt. Az autót még le is mosatták, aminek külön örültem!

Összességében nagyon elégedett vagyok.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Veranda Grill & Wine

2011. novemberéig legalább százszor ettem a Verandában :) Délben kiváló, korlátlan fogyasztásos svédasztalos menüik vannak, amelyeknél mindig egy levesből és két főételből ehet az ember annyit, amennyit csak bír. Az utóbbi egy-két évben sajnos egyre drágábbak és egyre egyszerűbbek lettek a déli menük, de még mindig sokszor találtam olyat, amiből tényleg korlátlanul fogyasztottam.

Nagy kedvencem tőlük a babgulyás, illetve a mézes-mustáros grillezett csirkemell filé, de a sajtos mártásban elkészített pulykaraguikat is nagyon szerettem. Gyrost inkább ne egyen ott senki, aki a tradicionális török/arab gyrosra számít.

Finom még a harcsapaprikásuk is, azt is tudom ajánlani!

Az édességeiket sajnos csak kevésszer tudtam megkóstolni, de azok mind-mind kiválóak voltak!

Ha már itt ebédel az ember, feltétlenül érdemes egy csésze Goppion kávét is kérni étkezés után!

Hétvégén több főételből, előételből és levesből lehet választani, és ha jól emlékszem, egy üdítő is jár a menühöz!

Az a'la carte ételeiket csak egyszer-kétszer kóstoltam, de azokkal is meg voltam elégedve.

Mindenkinek ajánlom a helyet!

Hasznos ez a vélemény? Igen

Kisfaludy Strand Balatonfüred

A Kisfaludy a kedvenc balatonfüredi – ha ugyan nem kedvenc balatoni – strandom. Legalább tizenöt éve járok ide rendszeresen.
Nem olyan felkapott, mint az Eszterházy, viszont rendes, szépen gondozott, néhol árnyékos, kulturált fürdőhely, ahol vannak szabadtéri öltözőkabinok, amit kifejezetten szeretek. A büféket általában nem használom, legfeljebb hűtött vizet veszek ott. Van egy zenés kávézó is a strand nyugati felében, ahol finom jegeskávét készítenek 5-600 forintért.
Sajnos főszezonban itt is iszonyat nagy tömeg szokott lenni ugyanúgy, ahogy bármelyik másik strandon a környéken.

Hasznos ez a vélemény? Igen

MindQuest

Születésnapomra meglepetésként kaptam egy csoportos játéklehetőséget a MindQuest egyik szobájában. Olyan ez, mint a Blue Chamber és hasonló flash-es játék voltak 2005 környékén, csak épp fizikai valójában. Van egy szoba, ahol mindenféle tárgyak vannak, és a cél, hogy megfejtse az ember, mit mire kell használni ahhoz, hogy megszerezze a jól elrejtett és bezárt gyémántot.

A hely egy pincehelyiségben található, ahol a segítőkész személyzet a kezdeti tudnivalók ismertetésén túl az egész játékot figyelemmel kíséri egy monitoron, és ha bármi probléma akad, segít, vagy ha muszáj, tippet ad.

A helyen a levegő elég párás volt, emiatt a kutatás és próbálkozások során nem volt tökéletes az ember komfortérzete, de azért nem volt elviselhetetlen.

A teljes boldogsághoz hiányzott az, hogy a végén az utolsó zárat is ki tudjuk oldani, mert éppen valami nem működött rendeltetésszerűen. A felügyelőnk azonban segített, mikor látta, hogy a helyes megoldás megvan, de mégsem nyílik a zár. Így a végső örömujjongás elmaradt, de a sikerélmény azért így is megvolt.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Vajda Gumiszerviz

Hosszú útra indulás előtt elkezdte ereszteni a levegőt az autóm egyik gumija. A veszprémi Vajda gumiszervizbe vittem a kocsit a reggel 8 órai nyitásra, ahol három szerelő srác rögtön neki is látott a hibát megkeresni. Sikerült is nekik, bár a budapesti és környéki gumiszervizekhez képest kicsit álmosan és kevésbé rutinosan dolgoztak a szerelők.
A hibát rendesen megjavították, de a gyári Mercedes-Benz logós, fémből készült szelepsapkát – vagy szándékosan vagy csak bénaságból – egy sima műanyaggal akarták helyettesíteni. Ha nem szólok, lenyúlják...

Hasznos ez a vélemény? Igen

Hekk drive

A hal és bor fesztivál idején ettünk hekket ezen a helyen. A rendszer utónév-kiabálós, azaz amint megsül az étel, ordítják az ember nevét. Ez még elviselhető. Viszont az, hogy a 100%-os narancslevet pofátlanul vizezik, és az ételekről nem adnak nyugtát, csak a kézzel firkált fecnit, kiborítja a bilit. A hekk normális volt, ezért nem kapnak szélsőségesen negatív pontot.

Hasznos ez a vélemény? Igen

1 Lista

Még több »

8 Fénykép

Még több »

3 Kedvenc hely

Még több »
Centrum Apartmanhotel
Damjanich utca 11., 7624 Pécs
Allegretto Étterem
Monostori út 31, 1031 Budapest
Forward Media
Törökvész lejtő 28/b, 1026 Budapest