Gaddemon

Gaddemon

16 értékelés

Bambuszliget Japán Étterem - Takebayashi Restaurant

Nagyon finom ételek remek alapanyagokból, udvarias kiszolgálás. Az egyetlen, ami negatívum, hogy rengeteget kellett várni az ételre mind a két alkalommal, mikor ott jártunk, pedig az étterem messze nem volt tele, sőt még félig sem. De a tálalás gyönyörű, ez mindenért kárpótol. Szívesen ajánlom mindenkinek.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Bocanova Étterem és Pizzéria

Régebben sokat jártunk ide, amíg a Gastro cardos kedvezmény vonatkozott az ételekre, teljes áron viszont elég drága. Eléggé kívül esik a hely, viszont az étterem maga nagyon kellemes hely, az ételek általában finomak, bár volt egy-két csalódás (egyszer a lazac steak borzasztó kicsi volt és agyonsütött). Összességében azt mondhatom, tényleg igazi finom, olaszos kaják vannak, viszont a pincérnők stílusa nekem egyáltalán nem tetszik. Folyamatosan tegeznek, még ha magázódva is köszöntünk belépéskor. Én nem szeretem ezt a haverkodós, néha már egyenesen nyegle stílust, illene megadni a tiszteletet a vendégeknek.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Kaja.hu - Cybergastro

Az étel kritikán aluli, számomra érthetetlen, hogy ilyen helyek egyáltalán működhetnek. A tálalás egy nulla, az ételek agyon vannak fűszerezve mindenféle szárított vacakkal, a "párolt" zöldségről csorog a margarin... A kiszolgálás ugyan viszonylag gyors, de elég primitív az egész hely. Folyamatosan hallani, ahogy a pincérek meg a szakács kocsmastílusban ordítva dumálgat egymással, fennhangon kibeszélik a vendéget, aki épp távozott - tiszta menza hangulat. A pad alatt való folyamatos egerezés, ahogy a rendelést kell leadni, irtó zavaró. Végig olyan érzésem volt, mintha stikában magamhoz nyúlnék. Tuti biztos vagyok benne, hogy akinek ez megfelel, az még életében nem evett egy jót, és kulturált étteremben sem járt. Ha fizetnének se mennék vissza.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Fuji Japán Étterem

Az egyik legjobb japán étterem Budapesten. Az elhelyezkedése mondjuk nem a legjobb, nem lehet csak úgy beugrani, eléggé kiesik. A kiszolgálás figyelmes, bár nekem kissé lassú és finomkodó, de mindenki nagyon kedves. Az ételek finomak, főleg a nyers halas dolgok, ilyesmit kétszer is meggondolja az ember, hogy hol merjen megenni, de itt nyugodt szívvel falom be. :)

Hasznos ez a vélemény? Igen

Új Tündérkert Vendéglő Nosztalgia Cukrászda és Kávéház

Nem ajánlom senkinek. Mikor mi mentünk, az étterem teljesen kihalt volt, rajtunk kívül még 1 asztalnál ültek vendégek, ehhez képest a kiszolgálás borzasztó lassú volt. Legalább fél óra eltelt, mire az első fogást megkaptuk, utána szintén még minimum ugyanannyi idő kellett, hogy a főételt kihozzák - pedig 3 pincér is volt, igaz, nem tudom, mire, amikor vendég nincs, így csak ácsorogtak. Az egy dolog, hogy az étlapon szereplő ételek egy része nem kérhető, mert nincs hozzá alapanyag (ezt a pincér vállrándítással közli), de pl. mikor kértem, hogy a halhoz tészta helyett párolt zöldséget hozzanak, háromszor jött vissza a felszolgáló, mert képtelen volt megjegyezni. Akkor miért nem írja fel?? Végül egy feketére sült, szottyadt, olajban úszó vackot kaptam, amit fel is számoltak +400 Ft-ért!! Ezt nem is említették, csak akkor láttuk, mikor a számlát kihozták. Egyébként nagyon drága étterem ahhoz képest, hogy milyen minősíthetetlen a felszolgálás és az étel is, ennél jobb áron messze finomabbakat lehet enni a város különböző pontjain, amik ráadásul nincsenek a világ végén! Én senkinek nem ajánlom.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Hotel Residence Ózon**** Conference & Wellness Hotel

Most voltunk itt negyedszer, eddig meg voltunk elégedve, de most keserű szájízzel távoztunk, így többet nem hiszem, hogy visszatérünk. A WiFi lassú, alig használható. A szoba dohos szagú, penészes volt a zuhanyfej, ráadásul megérkezéskor egy nagy narancshéj volt a padlón. A takarítás nulla, egy napon nem is jöttek, másnap mikor viszont jöttek, abban sem volt köszönet. A vacsora csütörtökön kritikán aluli volt, pénteken jobb, szombaton kiváló (mindennap ezt várná a vendég). Reggelinél könyörögni kell 1-1 tükörtojásért, mikor mondtuk, hogy 4-et kérnénk, bent az egyik alkalmazott felkiáltott: NÉÉÉGY? Mégis egy felnőtt embernek mennyivel kellene jól laknia? Nem mintha közül lenne hozzá, ki mennyit eszik. Kecskesajt egyik reggel nem volt, a gyümölcsök hamar elfogynak, a zöldségek több reggelen penészesek voltak, egyszer hajat találtunk benne. A Joya rizsital kiváló, ez plusz pontot érdemel, de pl. natúr zabpehely nem volt. Vacsoránál sokkal jobban kellene figyelni, hogy glutén- és tejtermékmentes ételek nagyobb választékban legyenek, pl. desszert bár nagy választékban volt, de ételallergiások semmiből nem ehetnek. A gyerekek viselkedése minősíthetetlen, az étteremben rohangálnak, a földön fetrengenek, a wellness részlegben a medencébe ugrálnak, hogy mások még véletlenül se tudjanak kikapcsolódni. Úgy gondolom, a személyzet rájuk szólhatna, bár tudom, nekik is kellemetlen, de mégis. A kinti kis medence alja teljesen feljőve, a vize nem elég meleg a kinti mínuszokban. Az is szerencsétlen, hogy a kinti medencékhez ill. a nagy kinti szaunához nincs fedett részes átjáró, így a téli hidegekben csurom vizesen kell visszaszaladni az épületbe. A gőzkamrában nem volt gőz... Ezen kívül az egész hotelben klórszag terjeng! Roppant zavaró. A 3 órai becsekkolás és a 10 órai kicsekkolás nevetséges, másutt előbb lehet elfoglalni a szobát, és ráér az ember később elmenni (lsd. külföld vagy akár belföldi hotelek, átlag 14:00 és 11:00 vagy 12:00 óra). Pláne, hogy amint az ábra mutatja, a takarítással nem sokat bajlódnak, így nem tudom, mire a sietség. Ezen kívül jó lenne, ha a személyzet nem szidná a vendégeket a hátuk mögött, más vendégek füle hallatára! Egyébként a legtöbben nagyon kedvesek, udvariasak, a környék gyönyörű és az ingyenes parkolás is előnyös. Amit még sérelmeztünk, hogy bár 4. alkalommal jártunk a hotelben, mégis megkérdezték, először vagyunk-e... Véleményem szerint a törzsvendégekre megérte volna nagyobb figyelmet fordítani. Ez alkalommal meglehetősen kiábrándultunk a hotelből, ennyi pénzért én színvonalasabb szolgáltatásokat várnék. Mellesleg jegyzem meg, hogy a véleménykérő lapot és az e-mailben érkezett kérdőívet is kitöltöttük, de válaszra nem méltattak.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Ape Regina Restaurant & Bar

A személyzet nagyon kedves, de nem gondolom, hogy megér egy ilyen ebéd 6.000 Ft-ot. Zömmel focaccia van különböző feltétekkel, amivel hamar jól lehet lakni, és nem túl költséges étel. Tengeri herkentyű elég kevés volt, 1 féle hal, rák és calamari. Édességben szinte mindegyik valamilyen krém, csak az öntet különbözik. A saláta választék szintén szegényes. Nekem a Trófea ugyanilyen áron jobban megfelel, ott szélesebb a választék, és nem érzem magam feszélyezve - itt kicsit volt egy ilyen érzésem.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Gundel Étterem

Az Étterem hét keretein belül jártunk itt, és nagyon tetszett, hogy egyáltalán nem éreztették velünk (ellentétben néhány eddigi étteremmel), hogy "megtűrt" személyek vagyunk, a személyzet maximális figyelmét élveztük. A kiszolgálás tökéletes volt: roppant figyelmes és előzékeny volt mindenki, az ételallergiára vonatkozó kérésünket is szó nélkül teljesítették. Gyönyörű Zsolnay étkészlet, szép, ízléses berendezés. Nagyon tetszett, hogy az ételeket felszolgáláskor először egy kis asztalkára tették, majd onnan át elénk. A welcome falat kecskesajt isteni volt, finom meleg kenyereket is kaptunk, az előétel libamáj bonbon szintén kiváló, a szarvasgombás volt a legfinomabb. A lassan sült kacsamellet közepesnek mondanám, a fele isteni omlós, puha volt, míg a másik fele keményebb, szárazabb. A borjú lábszár omlós, puha volt. Desszertből a Gundel palacsinta 5*, a csokoládés krémes erdei gyümölcs raguval szintén jó volt, bár mivel én az étcsokoládét szeretem, nekem túl édes volt, de finom és nagyon dekoratív. Összességében nagyon elégedetten távoztunk, örülök, hogy megtapasztalhattunk egy ennyire kifinomult és kedves, de nem tolakodó vagy túl mézes-mázas felszolgálási módot. Kiemelném még, hogy adtunk borravalót, de a felszolgáló kedvesen figyelmeztetett, hogy az összegben már benne van a felszolgálási díj. Ez szintén megnyerő volt.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Costes Downtown

Az étterem maga gyönyörű, a berendezés kifinomult és igényes. A személyzet kedves, segítőkész volt, de néha kicsit túlbuzgónak találtuk őket. Ennek ellenére egyáltalán nem éreztük magunkat feszülten, nem volt semmilyen felesleges manír vagy kimértség, csupa kedvességet tapasztaltunk. Kaptunk egy üdvözlőfalatot valamilyen hajszálvékony lángos-szerűséggel és ahhoz egy citromos krémet; a krém egész jó volt, a „lángos” nekem egyáltalán nem ízlett. A szintén elő-előételként kihozott meleg buci egész finom volt, hozzá vaj és reszelt kecskesajt járt. Még nagyban ettük, mikor már álltak felettünk a levessel, ami kissé zavaró és fura volt. A padlizsán krémleves hajdinával igazán finom volt, a hajdina tökéletesen volt elkészítve, nem főzték túl. A lazacpisztráng szintén finom volt. A főétel durbincs tarhonyával és hagyma-variációkkal, ami egyszerűen tökéletes volt. Bár én szívesebben ettem volna a halhoz lencsét, ami a másik főétel körete volt, de tényleg fenomenális volt, főleg a különbözőféleképp elkészített hagymák. A sertés lencsével és újhagymával szintén finom volt, bár a hús alja nagyon száraz, nehezen vágható/rágható volt, de a többi része csodálatos, puha, míg felül a bőr ízes, ropogós, a hozzá adott lencse szintén mesterien volt elkészítve. A mélyrepülés egyértelműen a desszert. Olyan hatalmas csalódás volt mindkettőnk számára, és egyáltalán nem tudtuk értelmezni, hogy egy amúgy kimagasló konyhát vivő séf és személyzete hogyan adhat ki a keze közül egy ilyen fantáziátlan, kommersz, gejl valamit, mint az a két desszert. Áfonyás tortácska: filléres linzertésztában édes krém, mellette morzsa és lemon curdhöz hasonló valami. A másik desszert pavlova, szintén citrusos krémmel és ugyanazzal a morzsával: a pavlova gyakorlatilag elvághatatlan volt, tisztán hallottam, ahogy recseg, amint a másik asztalnál ülő hölgy szintén próbálja késsel-kanállal szétfűrészelni. A két előző fogás hatalmas élményét nagyon lerontotta ez a két förtelmes desszert. Ami még tetszett, hogy minőségi borokat kínáltak reális áron a menü mellé, ebből fogyasztottunk is. Búcsúzófalatként 3 apró édességet kaptunk, a figyelmességet nagyra értékelem, a tálalás gusztusos, de szintén gejl és semmitmondó desszertfalatok voltak. Összességében nagyon örülök neki, hogy sikerült ide eljutnunk az Étterem hét keretein belül.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Up & Down

Az étterem kialakítása és berendezése nagyon egyedi, mixeli az elegánst a bizarral, de nekem nagyon bejött. Modern és vagány, ráadásul remek asztalt kaptunk, ketten egy négyfőshöz ülhettünk, pont ráláttunk a Szabadság-hídra. A felszolgálók mind nagyon kedvesek és figyelmesek voltak, férjem ételallergiájára is nagyon odafigyeltek. Üdvözlőfalatként avokádókrémet kaptunk kis kenyér-krékeren, nagyon finom volt. Az első fogás shiitake gombás gőzgombóc pak choi-jal ill. kacsamáj salátaágyon. Mindkét fogás fantasztikus, friss, üde volt. Főétel lazac édesburgonya pürével ill. pad thai csirkemellel. Mindkettő remek volt, a lazac puha és omlós, de nem sületlen, a püré és mellé a pak choi szintén hibátlan volt. A pad thai nagyon kiadós, a csirke vékony, jól átsült, pont, ahogy én szeretem. :) Desszert rumbaba tejföl fagylalttal, ez is tökéletes, a tészta puha és nagyon eteti magát, édességét jól egyensúlyozta a citrusos fagylalt. A másik desszert panna cotta eperrel, ez szintén nem volt rossz, igaz nem is volt különleges. Búcsúfalat 1-1 kocka buborékos fehércsoki, ami szintén jó volt. Nagyon tetszett, ahogy ötvözik a különböző konyhákat, és ahogy párosítják az elsőre együtt furcsának ható ízeket! Ezután az ebéd után végképp nem értem a fanyalgó értékeléseket, mi mindennel nagyon meg voltunk elégedve, és biztosan visszatérnénk.

Hasznos ez a vélemény? Igen