phyllie

phyllie

26 értékelés

Barba Negra

Első élményem rendkívül meghatározó volt a Barba Negrával. Az elvárásokon jóval felül teljesített, és ez nem csak a koncertélmény miatt volt így. A hely mindent teljesít, amit egy szórakozóhelynek kell: egyéni (és nagyon meghatározó) stílus jellemzi, a dolgozók a ruhatárostól a pultosig mind igen vendégszeretők, az árak abszolút reálisak. A kalózos-hajós stílus mindenre kihat, legyen az az oszlopok kötélhágcsós díszítése, az egyik pultsor hajószerű kialakítása, vagy a mosdó berendezése. Ha valaki egy jó helyre szeretne menni egy koncert miatt, remek választás.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Akvárium Klub

Elég forgalmas, (szerencsés) helyen van az Akvárium névre keresztelt szórakozóhely. A Gödört siratóknak is megéri betérni, mert bár teljesen átalakult a belső (és külső) dizájn, a változás nem okozott csalódás, sőt! A kinti műanyag halacskák ötletesek, de szerencsére nem vonul végig a cuki-vízben-élő-állatkák stílus az egész helyen, csak a poén erejéig. Belül igényes, szerencsére sok más hellyel szemben a mosdómennyiség végre elegendő. Több terem található benne, a belső koncertterem ideális volt a tapasztalatszerző HS7 koncertre. Ami külön plusz, hogy az ajtóban nem tipikus nagydarab biztonságis fogadja belépőket, hanem segítőkész dolgozók.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Szatyor Bár és Galéria

A legeredetibb és legmeghatározhatatlanabb belső szféra díját biztos a Szatyor vinné, mely sokaknak nagy kedvence. Nem véletlenül. A melegszendvics kötelező kör, ha valaki beül, és csajos koktélok is az ajánlott listán vannak, nemcsak a reális árak miatt, hanem az igényes (nem hat másodperc alatt összedobott) elkészítés miatt is. A kiszolgálás csillagosötös, keresve sem találhatunk morcos felszolgálót vagy pultost. Tökéletes helyszíne egy baráti (vagy tipikus hosszan csevegős lányos) összejövetelnek, beszélgetésnek, erre a célra a legmegfelelőbb a galéria kanapés része. Főleg fiataloknak, egyetemistáknak, fősulisoknak ajánlanám.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Teaház a Vörös Oroszlánhoz

Örök kedvenc a Jókai téri Vörös Oroszlán. Alapvetően teázó, de értelemszerűen harapnivalót is találunk az étlapon. A részletekre is odafigyelnek, legyen az a csészék mintázata, vagy a felszolgálók egyenruhája. Bár a Jókai téri is igazán különleges a piros-rózsaszín színvilággal, illetve a kicsit sejtelmesre hagyott világítással, nagy szívfájdalom, hogy a Villányi úti bezárta kapuit. A teák értelemszerűen nem okoznak csalódást, plusz pont jár, hogy gyümölcsdarabokkal és a nélkül is kérhetőek. A kávék közül ajánlott a kókuszos macchiato, bár az én örök kedvencem a Párizs-New York járat marad...

Hasznos ez a vélemény? Igen

Marcello Étterem

Ha az ember fia a Móricz és a Gellért tér között megéhezik, több szempontból is jó választás a Marcello. Bár alagsori étteremről beszélünk, hangulatos berendezése miatt ez nem fog eszünkbe jutni ebéd közben. A boxok szerencsére megfelelően vannak elválasztva, így nincsen túlzsúfolt hatása a helynek. Főleg a pizzakínálata miatt érdemes betérni, széles választék és normális árak jellemzik. A desszert azoknak is kötelező, akik nem szoktak a főétel után semmit megkívánni. A profiterols-szal érdemes vigyázni, mert rendkívül könnyen rászokik az ember, és egy adag nem lesz elég… Napi menüjük is van, ami nagyon-nagyon baráti áron kapható, és jól is lehet vele lakni.

Hasznos ez a vélemény? Igen

DiVino Borbár

A borozás fellegvára, azoknak is kellemes élmény, akik nem kifejezetten borkedvelők. A borkorcsolya sem marad el természetesen, kiváló minőség, ami után valóban jól esik egy pohárral. Főleg turistáknak jó választás, hiszen (eddigi tapasztalatom szerint) szinte csak magyar borokkal foglalkoznak, de azzal igen széles (és minőségi) választékban. Természetesen a magyar borok rajongóinak első számú célpont. Árban inkább baráti, aki volt már a várban borfesztiválon, az hasonló árakra számítson. Beülős hely, inkább beszélgetős-összejövős. A hajnali kettőig tartó nyitva tartás és a hely atmoszférája miatt akár egy randi helyszínnek is tökéletes.

Hasznos ez a vélemény? Igen

TG Italiano

Aki szereti az olaszos helyeket, olasz kajákat, vagy bármit, ami olasz, annak kötelező betérnie legalább egyszer a Tom George-ba. Nem egy kifejezetten olcsó hely, de az olaszos hangulat (és persze az ételek) kárpótolnak minket. Külön érdekessége, hogy teraszos résszel is rendelkezik, mely lefedve télen is működik, ami abszolút tökéletes választás, ha egy téli hónapban nincs ötletünk, hogy milyen helyszínt válasszunk egy első randinak, vagy egy igen fontos vacsorának. Az étlaphoz jól jöhet némi olasz nyelvtudás. Megközelítése sem nehéz, hármas metró a Deák felől és onnantól egy pici séta.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Iguana Bar & Grill

Amikor először találkoztam az Iguanával, arra gondoltam, hogy végre egy nem tipikus, unalmas sablonév, hanem valami eredeti és nem mellesleg nagyon találó név. Szerencsére nem csak a neve cseng jól, és mellőzi a megszokott sablonosságot. A mexikói étterem főleg a kaják világára gyúr rá. Főleg azoknak érdemes betérni, akik vevők az ABSZOLÚT mexikói hangulatra (stílus, ételek nevei stb.) Mindenkinek nagyon ajánlott, korhatár nélkül, de asztalfoglalás szükséges, ha meg akarjuk tudni, milyen érdekes hely is ez. Egy szülinapozásra kiváló helyszín, mindenképpen maradandó lesz az élmény!

Hasznos ez a vélemény? Igen

Laci! Pecsenye

Névről először nekem egy piros-kockás terítős étterem jutna eszembe, házias ételekkel. Nos, a házias ételek stimmelnek is, de ne tipikus, magyaros stílust képzeljünk el a vendéglő külsejének. A berendezés inkább modern, nagyon nívós, a részletekre is adnak. A házias kaja a-tól z-ig megvan, a klasszikus magyar ételektől még a mamakedvencei típusú vendégek is megnyalják mind a tíz ujjukat. Turistáknak kihagyhatatlan, ha valami nagyon ízleteset és magyarosat akarnak kóstolni, de azoknak is kiváló, akik hétvégén nem jutnak el a mamáig. Szintén a Bazilikától nem messze találhatjuk, így alkalmas egy városnézés egyik állomásának, főleg, ha német vendégekkel vagyunk, akik különösen kedvelik az ilyen helyeket.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Ötkert

Egyik legjobban menő klubnak mondanám az Ötkertet. Klasszikus szórakozóhely, rendes zenével, és sokáig tartó táncolással. A sokáig jelen esetben nem tudom kinek mit sugall, de a hely hajnali ötig tart nyitva. Főleg fiataloknak javallott, a bulik jók szoktak lenni, a hely hozza a szintet, hogyha valaki nívósabb táncoshelyen akar pörögni és lehetőleg sokáig, akkor ezt a helyet válassza, főleg, mert árban sem rossz, nem megy a tipikus szórakozóhelyes árak fölé az italkínálat. Érdemes bandával menni, de a hely nagysága és népszerűsége miatt a rendszeresen odajárók mindig összefuthatnak valamilyen ismerőssel.

Hasznos ez a vélemény? Igen

0 Lista

Még több »

0 Fénykép

Még több »
Még nincs fénykép

0 Kedvenc hely

Még több »
Még nincsen kedvenc hely