JuditH

JuditH

10 értékelés

Szimpla Kert

A kezdetek kezdetének tekinthető a Szimpla kert a romkocsmák történetében, a neve ma már fogalomnak számít, ha kissé divatossá és megszokottá vált is. A viszonylag nagy teret elfoglaló szórakozóhely szinte mindig tele van, érdemes időben érkezni és gyorsan lecsapni valamelyik régi és kopott ülőalkalmatosságra a hozzá tartozó és hasonló állapotban lévő asztallal együtt. A szedett-vedett bútorok viszont hozzájárulnak a hely hangulatához – az emeleten az egyik „kisteremben” egy régi kádban helyezkedhetnek el azok, akik már unják a megszokott székes megoldást. A falakon üzenetek sora virít, leginkább külföldiektől, akik a helyet dicsérik, és nem mulasztják el persze a dátumot sem felírni, mikor jártak a Szimplában. Ha megéhezel, különféle ajánlatokból választhatsz, persze a Szimpla elsősorban nem étterem, így a párolt kacsacombot és hasonló társait senki ne keresse.
Legutóbbi tapasztalataim alapján a közönség jó része külföldi fiatalokból áll – spanyolok, franciák, németek és angolok fordulnak meg nagy számban itt. Ha egy olyan helyet keresel, ami a belvároshoz közel van és ahol jó hangulatban lehet indítani az estét, a Szimpla kertet válaszd.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Mika Tivadar Mulató

A VII. kerületi Kazinczy utca gyűjtőhelye a jól kialakított helyeknek: ezek sorába tartozik a Mika Tivadar mulató is. Klassz, hangulatos, félhomállyal és fabútorokkal, mindezt a helyhez illő jazz zene kíséri, persze akik nem rajongói a jazznek, azok se ijedjenek meg, többféle zenei stílus is megjelenik a palettán. Hideg lévén a kert le van zárva, a tutajt sem lehet használni, egyedül a dohányosok lépnek ki. De nem lehet panaszkodni a belső térre, kedvesek a pincérek, az árak viszont kissé magasak. Az átlag korosztály 25-30 év vagy afölött mozog, úgy érzem nekik szólnak elsősorban az árak és a berendezés is. Ennek ellenére csak ajánlani tudom bárkinek, életkortól függetlenül, aki egy hangulatos, belváros-közeli helyre vágyik.

Hasznos ez a vélemény? Igen

á table!

Azaz Asztalhoz! Személy szerint a baguette nagy híve vagyok, de az igazié, amihez annak a baguette-nek nem sok köze van, amit nálunk általában lehet kapni a pékségekben. Az Á table-ban kínált baguette hamisítatlanul francia, vezetője francia származású, nemrég nyitották második pékségüket az Arany János utcában.
A Retek utcaiban nem pusztán elvitelre kérhetőek a pékáruk és a sütemények, aki maradni szeretne, az megteheti, helyben is fogyaszthatók, bár a tér nem túl nagy. Az árak sem túl alacsonyak, viszont a minőség ennek megfelelően magas. Aki vágyik valami másra, esetleg szintén a francia pékáruk rajongója, annak örömmel ajánlom. Az első látásra szűkösnek tűnő hely ellenére érdemes leülni a frissen sült illatban és megkóstolni valamelyik jellegzetes francia süteményt.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Café Panini

Ötletes és dizájnos reggelizőhely a Duna-parton. Az étlapon viszonylag nagy a választék, a szendvicsektől és paniniktől a tojáson át több minden fellehető, még menüben is kérhetünk reggelit, amibe beletartozhat a frissen facsart narancslé és a kávé is.
A belső elrendezés megkapó és otthonos, de készüljünk fel, hogy ha hétvégén látogatunk el és többen vannak, várni kell az ételre, azt ugyanis helyben és frissen készítik el. Jó időben ki lehet ülni a Cafe elé is, ki hogy érzi jól magát. Amikor én ott voltam, a mellettünk lévő asztalnál egy kutyus is „hűsölt”, de gondolom ez nem kivétel, hanem megszokott a hely részéről. A kiszolgálás kedves és természetes, a pincérlány felhívta a figyelmünket arra, hogy várni kell a „tömeg” miatt. Ennek ellenére egy-egy ráérős, kutyasétáltatós hétvégén mindenképp térjetek be – kutyával vagy anélkül.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Írók Boltja

Válogatott, magas szintű szépirodalom, különböző szakmai folyóiratok és irodalmi találkozások. Mindez jellemzi az Írók boltját, ami ugyan talán egy szűkebb réteget szólít meg, de ez előnyének is tekinthető. A kortárs magyar és külföldi szépirodalom képviselőinek művei nagyobb számban találhatók itt meg, mint más könyvesboltokban, bár a hely cseppet sem nagy. Belépve olyan érzése támad az embernek, mintha egy könyvtárban járna, csend, nyugalom és könyvek hosszú sora fogad. Az eladók kedvesek és segítőkészek, de nem akaszkodnak rá a látogatókra. Szinte hetente futhatunk bele különböző irodalmi programokba, dedikálásokba, amik nyilvánosak és ingyenesek az érdeklődők számára. Mindenképp megéri ellátogatni, már csak a hangulat miatt is, aki pedig a kortárs irodalom rajongója, annak kötelező itt túrát tennie.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Dr. Cseh Erika szülész-nőgyógyász

Az orvosi rendelő metróval könnyen megközelíthető, a Duna plazánál kell leszállni és onnan pár perc séta. Csendes, megnyugtató környezetet sikerült kialakítaniuk a várószobában, minden nagyon tiszta és pedáns, ami úgy vélem nem elhanyagolható szempont egy ilyen helyzetben. Az időpontot tartják, ritkán fordul elő csúszás és várakozás, ha nem vizsgálatra megy az ember, soron kívül is behívhatják. A doktornő alapos és precíz, nem túl beszédes, de bármilyen kérdésre szívesen és részletesen válaszol. Modern eszközökkel dolgozik, az árkategória talán kicsit magas, de megbízható ellátást nyújt, s úgy vélem, erre megéri rászánni az időt és a pénzt is. Aki magánrendelőt keres, annak csak ajánlani tudom.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Coda Hangszer

Ami itt nincs, az nem létezik. Ez volt az első gondolatom, amikor beléptem az üzletbe, gitárok hosszú sora fogadott a földszinten és a felső szinten is. Teljesen analfabétaként mentem oda, csak annyit tudtam, hogy gitárt szeretnék vásárolni olyannak, aki most szeretne megtanulni játszani. A választék hatalmas, de az ott dolgozók maximálisan értenek hozzá és segítenek tájékozódni is. Nem pusztán hangszerekből van nagy választék, a hozzájuk tartozó kiegészítőkből is: mikor visszamentünk hangolót választani a korábban vásárolt gitárhoz, legalább ötféle került ki elénk a pultra. Széles a skála az árak tekintetében is, annak megfelelően, ki mennyit szeretne vagy tud rászánni, s ez nem csak a hangszerekre igaz. Legyen szó tapasztalt vagy tapasztalatlan vásárlóról, véleményem szerint itt mindenki megtalálhatja a kedvére valót.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Trófea Grill Étterem Belváros

A Trófea éttermek az egyik legnépszerűbb helynek tűnnek Budapesten, mikor legutóbb a Király utcaiban jártam, várnunk kellett egy szabad asztalra (hirtelen ötlet volt persze és nem foglaltunk előzőleg). Hatalmas a választék a fogásokat tekintve, és a minőségük is magas színvonalú. Mindig sokan vannak, de a nagy tér miatt ez nem zavaró, így ráadásul folyamatosan fogynak az ételek és gyorsan cserélődnek, mindig frisset találhatunk a pultokon. A különleges halaktól kezdve a különféle pácolt húsokig mindent meg lehet kóstolni. A fix ár talán kicsit magasnak tűnhet, de az étel mellé fogyasztott innivaló is beletartozik, nem kell érte külön fizetni. A pincérek nagyon kedvesek és udvariasak, folyamatosan cserélik a tányérokat, a nagy tömeg ellenére is gyorsak. Egy családi vagy munkahelyi rendezvénynek ideális helyszín, érdemes ide szervezni őket, itt nem kell aggódni azon, hogy mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt.

Hasznos ez a vélemény? Igen

VinoWonka Csokoládé és Borbár

A VinoWonka ez év augusztusától a Corvin sétányon található meg, a Corvin Plaza szomszédságában. Viszonylag kicsi, de annál hangulatosabb és népszerűbb hely, elsősorban kitűnő borokat és minőségi csokoládékat kínálnak. A borok listája a falon található egy táblán, de ha nincs konkrét elképzelése az embernek, az ott dolgozók szívesen segítenek. Az árak ugyanolyan sokrétűek, mint a borok: találhatunk drágább és olcsóbb kategóriájút is, ki mire vágyik. Hétköznap kicsit csendesebb, péntek este már nagyobb a tömeg, érdemes ide is időben érkezni. A bonbonok kicsit borsosabb áron mozognak, de a minőségük vitathatatlan. Amit semmiképp nem szabad kihagyni, az a frissen sült pogácsa, mindenképp próbáld ki a választott bor mellé!

Hasznos ez a vélemény? Igen

Aréna Plaza Bevásárlóközpont

Az Arena Plazat tartom az egyik legjobbnak a budapesti bevásárlóközpontok közül. Pedig az elhelyezkedése nem a legideálisabb, a legegyszerűbben talán autóval lehet megközelíteni, s máris itt az egyik előnye: ingyenes a parkolás. Szeretem az elosztását, tágas és így nem zavaró, ha nagy a tömeg. Az üzletek listája hosszú, van olyan, ami egyedül itt található meg (Oysho), ugyanúgy, ahogy VIP terem is egyedül az Arena mozijában lelhető fel. Az összes nagyobb márka jelen van: Zara, Mango, H&M, Pull and Bear és még sorolhatnám. Ha enni szeretnénk, a szokásos gyorséttermi szekción kívül megtalálható itt a Pizza Hut, az Okay Italia vagy a Leroy is, ha pedig kávéra vágyunk, választhatunk például a Starbucks, a McCafe vagy a Libriben lévő Frei Cafe közül.

Hasznos ez a vélemény? Igen

0 Lista

Még több »

0 Fénykép

Még több »
Még nincs fénykép

0 Kedvenc hely

Még több »
Még nincsen kedvenc hely