Piroseper

20 értékelés

Azték Choxolat!

Az aprócska, elrejtett kávézó a Deák tér és az Astoria közé esik. Csendes hely, a régi bérház udvara remekül elszigeteli Károly körút zajától. Az Azték Choxolat különlegessége, hogy igazi étcsokoládéból főzött forrócsokihoz lehet jutni, különleges ízesítésekkel – nem tudok leszokni a marcipánosról, de a kardamomos például nem tudott megnyerni magának –, illetve szezonális ajánlatokkal. Kézzel készített bonbonokhoz kimérve lehet hozzájutni, akár díszcsomagolással; személyes kedvencem a csokoládéval bevont kávészem. Mivel a hely tényleg nagyon apró (a belső rész gyakorlatilag két asztalból és néhány párnázott padból áll), télen érdemes arra számítani, hogy nem lesz ülőhely amikor betérünk ide. Abszolút kedvenc hely!

Hasznos ez a vélemény? Igen

Karting Promotion

Bónusszal igen kedvező áron, nagy lelkesedéssel érkeztünk a Westendben lévő gokart pályára. Majdnem három órával később, átfagyva távoztunk, úgy, hogy foglalt időpontra érkeztünk, és mindössze 3x8 perces futamban volt részünk. A pályát nem szerettük meg: csúszós és göröngyös volt, viszonylag sok visszafordító kanyarral. A személyzettel sem voltunk megelégedve: a pénztáros hölgy hiába próbálta ellensúlyozni a kedvességével a pályán dolgozó srác nemtörődömségét. (Az egyik futamban a kicsúszott társunknak két kört kellett várnia, egy másiknak pedig meg kellett állnia, hogy szóljon, segítségre lenne szükség.)
Összességében érdemes inkább más gokart pálya után nézni, főleg, ha valaki teljes árat fizet a szolgáltatásért!

Hasznos ez a vélemény? Igen

Építész Pince Étterem Söröző

Az Építész Pincében majdnem hőgutát kaptam egy nyári látogatáskor. Ennyire még nem vágytam légkondira, mint amikor ott jártam, és a limonádéban keveseltem a jeget. A berendezés és a fények kellemes hangulatot teremtenek. Amellett, hogy a hely könnyen megközelíthető a Kálvin térről, az ételeket és italokat elfogadható árban kínálják. A kerthelyiség futónövényekkel befuttatott házak között helyezkedik el, az udvart fal választja el az úttól, így egy kicsit zártabb, mint a közelben lévő egyéb kávézók. Beszélgetős délutánokhoz, estékhez remek hely lehet. Hűvösebb időben biztosan.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Táskarádió Eszpresszó

A Táskarádióba mindig két dolog miatt megyünk: a limonádéjuk és a hely hangulata miatt. Félreértés ne essék, a limonádéjuk nem kiemelkedően jó, de a forrócsokijuk porból készül, így mindig az előbbinél maradunk. A retró hangulat azonban verhetetlen: a gondosan válogatott színek, jó állapotú és remekül csoportosított fröccsöntött játékok és a kellemes megvilágítás miatt szeretünk odajárni. Hosszabb beszélgetésre nem feltétlenül javallott a hely: nem egyszer az üresen kongó kávézó ellenére is a pincérek éreztették velünk, hogy ideje lenne távoznunk, amennyiben nem rendelünk újabb pohár frissítőt. A Táskarádió nem a legolcsóbb helyek közé tartozik.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Leves.

Aprócska hely, ahol nem lehet leülni; papírpohárba mérik, elvitelre, a hideg vagy meleg leveseket. Minden nap ötféle leves közül lehet választani: két meleg vega (krém)leves, két meleg csirkeleves és egy hideg gyümölcsleves közül. Az ízek mindig meglepnek, de kellemesen, bátran lehet vállalkozni valami újra. (Milyen gyakran jutsz kókuszos sütőtök- vagy sáfrányos répaleveshez?) Minden hét elején elérhetővé teszik az éppen aktuális ízkínálatukat/menüjüket. A levesekbe bátran lehet feltétet kérni; mindig megörülünk, amikor a kenyérkockáért vagy a reszelt sajtért nem kell felárat fizetni. A kiszolgálás remek, az árak nagyon barátiak, a levesek laktatóak, de ha ez nem lenne elég, vasalt szendvicseket is ehetsz itt. Feltétlenül ajánlott a hely!

Hasznos ez a vélemény? Igen

Pár perc krumpli

A pár perc krumpli a sült krumpli imádók mekkája. Frissen kisütött, valódi cikkelyes krumplit vehetsz papírtölcsérbe, több méretben. mindenféle mártogatós szósszal vagy fűszerezéssel. A Ráday utcában éppen csak egy beugró kiszolgálóhelyiségük van, és a szabadban egy terasz, ahol nyáron remek leülni, most télre pedig infralámpás fűtést ígértek. Krumpli mellett hamburgert, és egyéb frissensülteket (például krumplilángost) árulnak, melyek szintén megérnek egy próbát. Áraik barátiak, a sült krumpli mindig finom, a kiszolgálással pedig sosem volt még problémám. Bátran ajánlom a helyet!

Hasznos ez a vélemény? Igen

Apacuka Kávézó, Étterem és Varieté

Az Apacuka teraszán vacsoráztunk egy kellemes nyári estén. A terasz egy bérház belső udvarára esik, a hely csendes és tágas. Az ételek remekül megkomponáltak, mind íz mind tálalás szempontjából. Megmosolyogtuk, hogy az étlapon minden ételnél volt egy-egy szó melynek fogalmunk sem volt a jelentéséről. Az étlap egyébként szezonálisan változik, így nem zavaró, hogy a kínálat inkább szűkösnek mondható, bár minőségi. A belső termeknek különös hangulata van, minden bizonnyal egy hűvösebb vagy esősebb napon is remekül éreztük volna magunkat. A rendezvényszervezés azonban nem ment gond és bosszúság nélkül, már az e-mail fogadás is problémás. A lebonyolításnál pedig a hangosítás rettenetes volt. Összességében remek hely, bátran ajánlom, akár kávézós-beülős, akár ebédelős, vacsorázós programra, rendezvénynél azonban alapos átbeszélés szükséges.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Apacuka Bisztró

A Nagymező utcai Apacukához képest, jóval mozgalmasabb, zajosabb és kisebb hely. Az étterem hangulata is eltérő, de a kiszolgálás, az ételek íze és tálalása ugyanolyan remek. A Ráday utca forgatagában nem biztos, hogy feltűnik a hely, de érdemes lehet ezt választani. Ha nem egyszerűen arra-járunk-és-szeretnénk-enni-inni helyzet áll fenn, hanem tudatos a tervezés, akkor inkább a Nagymező utcai Apacukát javasolnám. Oda szívesen visszajárok, a Ráday utcába inkább csak akkor térek majd be újra ha véletlenül arra keveredem. Hosszú trécselésre is javasolt a hely, a pincérek nem jártak a nyakunkra, és kedvesek voltak. Egyre ritkábban akadok ilyen helyekre.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Szimpla Kert

A Szimpla kert olyan, mint egy álombéli labirintus (hogy rémálom, vagy remek álom, az személyfüggő). Tele van rejtett zugokkal, és gondosan összeguberált retró berendezéssel, melyekkel rendezett káoszt teremtettek a gondos kezek. Szeretem, hogy különböző témák köré piacokat szerveznek (bringás bolha, biopiac), így a népek nappal is részesei lehetnek a hely hangulatának. Esténként a világítással tovább erősítik a hely kicsit lidércnyomásszerű alter atmoszféráját. Télen hideg van, a hősugárzók vajmi keveset érnek, de bőven lehet alkohollal kompenzálni. A kakaójuk finom, a bögréjük pöttyös, a kekszük háztartási. Remek hely, gyakran visszajárok!

Hasznos ez a vélemény? Igen

Noiret Biliárd és Darts Szalon

Viszonylag tágas vendéglátóegység, de legtöbbször meg is telik estefelé és hétvégenként. Ahogy a hely neve is mutatja, van itt biliárd, csocsó, darts, de egyszerű beülős iszogatásra is teljesen alkalmas a hely. Elfogadhatóak az áraik egy belvárosi sörözőhöz mérten, a kiszolgálás általában remek, bár nagyobb tömeg esetén egy kicsit lassabb. Nagyobb társaságnak is jó választás lehet a Noiret, asztalfoglalás lehetséges. Ilyenkor mindig a “zsiráfot” választjuk, mely egy három és fél literes, hengeres alakú keskeny tartály, amiből az egész asztaltársaság csapolhat magának. Egyértelműen ajánlott a hely!

Hasznos ez a vélemény? Igen

0 Lista

Még több »

0 Fénykép

Még több »
Még nincs fénykép

0 Kedvenc hely

Még több »
Még nincsen kedvenc hely