RolandK

31 értékelés

Könyvudvar

Igazi kincsesbányára lelhet, aki átmerészkedik a Múzeum körút egyik nyitott kapualján, nem véletlen, hogy a Könyvudvar hosszú évek óta töretlen népszerűséggel és forgalommal működik az Astoriánál. Személy szerint nem is emlékszem olyan alkalomra, hogy egyedül válogattam volna a boltban a könyvek között, még a hétköznap délelőtti órákban is tucatnyian vannak, akik valami különleges kiadványra vagy jó kis regényre vadásznak minél olcsóbban. Meglepően jutányos áron lehet gyönyörű albumokat, klasszikus regényeket és köteteket venni, olykor ritkaságokat is, így a Könyvudvar azok számára is tökéletes választás lehet, akik kifejezetten ajándékot szeretnének választani egy ismerősüknek.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Két Szerecsen Kávéház és Bisztró

Az Andrássy út környékének egyik legbarátságosabb bisztrója, amelyet éppúgy választottam már üzleti jellegű beszélgetés helyszínéül, mint egy évforduló megünneplésének alkalmából. Kedvelem az olyan éttermeket, melyek bár magas színvonalat lőnek be a konyha terén, nem akarják ezt rideg és szigorú, túl komoly hangulattal ötvözni - a Két Szerecsen épp ilyen vendéglátóhely. Ugyan nem árt, ha az ember odatelefonál több órával az érkezés előtt, hogy biztos legyen asztal, de nem volt probléma akkor sem, amikor az utcáról beesve érkeztünk. Az étlap ugyan elég változékony, az ételekkel sosem volt komolyabb problémánk. Sőt, a rizottójuk kifejezetten isteni volt, és még az adagok tekintetében is el tudják találni általában az arany középutat.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Menza Étterem

Érdekes kettősség feszül a Menza neve és a belépés utáni első élmények között, ugyanakkor ez az izgalmas ellentét is biztos rásegített arra, hogy a Menza kifejezetten trendi és egyedi hangulattal bíró színfoltja lett az Andrássy környékének. Még érdekesebbé teszi a dolgot, hogy bár az enteriőr inkább idéz egy éttermet (még ha az fiatalos színekkel és állandó nyüzsgéssel hódít), az étlapon éppúgy feltűnnek olyan tételek, melyek akár egy klasszikus menzán is elénk kerülhetnének. Az ételek minősége szerencsére semennyire sem korrelál az említett menzához: még a bécsi szeletet is képesek voltak úgy elkészíteni (kéksajtos öntettel felszolgált friss salátával), hogy sok-sok korábban elfogyasztott társához mérten kiugró élményt adott.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Arriba Taqueria - Teréz krt.

Ha csak olyan gyorséttermek lennének a városban, mint az Arriba, egészen biztos, hogy sokkal egészségesebben élnének és étkeznének a budapestiek. A kifejezetten forgalmas, mexikói vonalon mozgó helyen sose ettünk még olyat, amin ne érződött volna a frissesség, a burritot csordultig kérhetjük kukoricával, babbal, rizzsel és salátával, gyorsan elkészül, ráadásul a pénztárnál se fizetünk sokkal többet, mintha csak egy sajtburgeres-kólás menüre ugrottunk volna be máshol. A különbözet még kevésbé fog feltűnni az Arriba vidám, ötletes színvilága és olyan egyedi mexikói italai miatt, mint a horchata (fahéjas rizstej), amihez foghatót nem is tudom, lehet-e inni máshol a városban. Különleges hely :)

Hasznos ez a vélemény? Igen

Szimpla Kávézó

A Szimpla napjainkra legendává vált, a budapesti romkocsmakultúra bölcsőjévé. Azon kevés helyek egyike, melyeket még ma is elsők között említek, ha a törzshelyeimről kérdezősködnek: noha már korántsem járok annyit ide, mint régebben, amikor egy semmihez sem mérhető "szimplás hosszúkávé" nélkül nem telhetett el nap. Na persze, nem a kávézó hibája ez, mert még ma is ugyanolyan hibátlan a kávé, ízletes a zsíroskenyér és családias a koncepció, ahogy az emeleti falakon sokasodnak az aláírások, a filcrajzok. Azt hiszem, a "Kisszimpla" örökké az a hangulatos, bohém és nagyszerű kocsma-kávézó marad, ami a kezdetek kezdetén volt.

Hasznos ez a vélemény? Igen

A38 Hajó

Ha valaki ma Budapesten képben szeretne lenni a friss és aktuális zenei élettel, egészen biztos, hogy nagyon hamar szembetalálja magát az A38 Hajóval és annak nagyszerű előadókat befogadó koncertjeivel. Az underground dj-ktől egészen a közismert popzenekarokig minden megfér az A38-on, ami nemcsak Magyarország (sőt, Európa) egyik legkülönlegesebb helyszíne, de egy minden szempontból előremutató és igényes szórakozóhely is egyben. Talán nem a legolcsóbb és nincs a legközpontibb részen, mégis azt mondom, a "hajó" nélkül sokkal, de sokkal szegényebb lenne a magyar kulturális élet. Igazi hiánypótló vállalkozás, amelyet nemrég a Lonely Planet kiadvány a "A világ legjobb klubja" címmel is kitüntetett - még egy ok, hogy büszkék legyünk rá.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Akvárium Klub

Az A38 Hajó mellett a régi Gödör volt az a koncerthelyszín, ahol mindig a legnagyobb nyüzsgésbe és izgalmas élményekbe futhatott az ember, és szerencsére az "utód", az Akvárium se változott túl sokat ehhez képest. Ha azt mondom, a város közepe, nem csak fizikailag értem: mindenféle zenekar és ember, kiállítás és program megfordul itt az év során. Noha a koncertek hangosításának minősége eléggé hullámzó, és télen eléggé beszorul a föld alá a hely, ezzel együtt is megkerülhetetlen pont az éjszakai életben. Ehhez mérten mégsem elszálltak az árak, szóval nem kell irreálisan vastag pénztárcával indulni egy hosszabb estére.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

A nagy múltra visszatekintő múzeumaink klasszikus tárlataival szemben vérpezsdítően izgalmas ellenpont a gyönyörű környezetben és dunai panorámával bíró LuMú, ahol nem is egy, egész életemre emlékezetes kiállítást volt szerencsém látni. A vezérfonal szinte mindig a progresszív összeállítás, mindig igyekeznek valami szokatlant megmutatni, a művészet azon oldalát, ami újszerű és formabontó, de sosem öncélú. A Fényjátékosok installációi, az Édentől keletre fotórealisztikus képei szerintem rengeteg ember szemét felnyitották, akik nem is tudtak róla, hogy ilyen is lehet a művészet. Ha tartalmas programra vágysz Budapesten, mindenképpen csekkold le, mi megy éppen a Ludwigban.

Hasznos ez a vélemény? Igen

400 Bár

A "Négyszázas" jó példa, hogy ha az ember a VII. kerületben mászkál este a haverokkal, nem kell feltétlenül romkocsmákban gondolkodni. A Kazinczy utcai szórakozóhely az egyik legforgalmasabb szakaszon van, mégsem túl zsúfolt általában, az üvegfalakon keresztül pedig gyakran láthatunk meg ismerősöket. Ehhez kapcsolódóan az enteriőr is a fiatalos, mozgalmas vonalon mozog, szellős az egész, a kiszolgálás is hozza az elvárható szintet és sebességet. Külföldiekkel ismerkedni meg pláne kitűnő lehetőség, akik nem favorizálják annyira a kocsmákat, rendszerint itt kötnek ki, ha nem akarnak messzire gyalogolni.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Jedermann Kocsma

Szertelen és bohém jazzlokált sikerült összehozni a Ráday utca Nagykörúthoz eső végén, egy meglehetősen zsúfolt utcához mérten egész nyugodt helyen. Egy kedves ismerősöm jazzkoncertjén voltam itt egyszer, sokan, de nem túl sokan voltunk egy havas téli estén: mondanom se kell, hibátlan volt az összkép. Az árkategóriával se szálltak el annyira, mint a Ráday elején néhány étteremben, így általában jó szívvel ajánlom azon ismerőseimnek, akik ilyen jellegű szórakozásra vágynak, és nem félnek egy jammelő társaságba belefutni.

Hasznos ez a vélemény? Igen

0 Lista

Még több »

0 Fénykép

Még több »
Még nincs fénykép

2 Kedvenc hely

Még több »
Szimpla Kávézó
Kertész utca 48, 1073 Budapest
Arriba Taqueria - Teréz krt.
Teréz körút 25., 1067 Budapest