vadvirág

45 értékelés

Krisztina Cukrászda

A tejeskávéjuk nagyon jó, azóta sem ittam sehol jobbat. Udvarias, kedves kiszolgálás, finom sütemények, amik közül nem könnyű választani, mert már kinézetre is nagyon jól néznek ki. barátságos hely. Csendes és különleges hangulata van. Régen voltam itt, de máig él az emléke. Romantikus hangulatú, randira nagyon alkalmas hely, elsőre pedig különösen. JVonatállomás mellet található, nálam ez mégsem zavart be a hangulatba. Több ilyen külvárosi hely lenne jó, akár úgy is, hogy esetleg belvárosban van, de külvárosias érzést kelt. Mindenkinek ajánlom, aki egy kis meghittségre és finom sütikre vágyik.

Hasznos ez a vélemény? Igen

IKEA Bútoráruház Étterme

Ha egyedüllétre vágyom, az első gondolatom egy csésze kávé társasága az Ikeában. Nagyon finom. Itt készültem a művészeti felvételimre, ami sikerült is. Baráti társasággal lassan a törzshelyünk lesz. Egy alkalommal megkívántam a wrapot, a vegetáriánust, mert kevés zöldséges dolog eddig igazán, pedig szeretem a zöldségeket. Ez olyan volt, hogy elmondani nem lehet! Annyira jó az íze, hogy az hihetetlen! Olaszos korszakom van, itt mégis próbálkozom a svéd ételekkel, mert kellemes meglepetéseket tudnak okozni. A húsgolyóval most barátkozom, és nagy esélye van rá, hogy igazán megszeressem. A barátaim mindig ilyet esznek. Egyedi hangulata van a helynek.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Aum Jógaközpont Pest

Nyílt napon voltam, először próbáltam ki a jógát és a meditációt. Mindkettőbe beleszerettem. Annyira pont jó volt minden. Az oktatók kedvesek, a hely családias. Kipróbáltam a gerincjógát és a stresszoldóst is. Talán a meditáció volt a legmeghatározóbb. Vizuális, az oktató mondta, hogyan lazuljunk el. Sorban végigvezetett az ellazítandó testrészeken. Kezdőként én még nem boldogulok azzal a meditációval, amelyikben „magamra vagyok utalva”, önmagamnak kell rátalálnom a belső csendemre, ezzel viszont sokkal könnyebb dolgom volt. A nap végén beszélgetés volt teázással. Itt döntöttem el, hogy hamarosan az életem részévé válik a jóga és a meditáció.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Métisz Nyelviskola

Egy szép külvárosi tér közepén van. Amikor először jártam ott, egy pillanatra azt éreztem, hogy már ennyi is elég ahhoz, hogy a sok nyelviskola közül ezt a helyet válasszam. Beléptem az épületbe, és a következő jó pontot a recepció kapta. Egy kedves hölgytől megkaptam a szintfelmérő tesztemet, miután megtudta, hogy miben segíthet. A tesztet nyugodt körülmények között tudtam megírni, a megfelelő csoportba kerültem. Évek óta küzdök az angollal, itt végre megértettem a nyelvtani rendszerezőn a nyelvtani alapokat. Kedves és jól felkészült tanárok tanítanak itt. Ha véletlenül másik teremben voltunk, mindenki hamar megtudta. Az egész nyelviskolában jó volt a hangulat, szerencsém volt, mert a csoporttal hamar összebarátkoztunk.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Kiscelli Múzeum-Fővárosi Képtár

Az Óbudai kísérleti lakótelep kiállítására mentem el tavaly és kellemes meglepetésemre az összes kiállítást megnézhettem a belépőmmel. Nagyon klassz volt, mert minden teremben más témát mutattak be, a sok festmény és tárgy egyetlen élménnyé sűrűsödött össze. A legjobban az tetszett, amire eredetileg elmentem, de jó volt végigmenni, és annyira elmerülni benne, hogy végül több, mint egy órát töltöttem ott. Itt döbbentem rá, hogy szeretek múzeumba járni. Az óbudai kísérleti lakótelep olyan volt, mintha visszamentem volna a ’60-as évekbe, a képek és a hozzájuk tartozó szöveg filmként mesélt az akkori világról, arról, hogy hogyan éltek az emberek a lakótelepen. A nosztalgia szele még azt is meglegyinti, aki még meg sem született akkor.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum

Nemrég voltam ott, a szoc deko textil kiállításra mentem, de ha már ott jártam, megnéztem a többit is, és nagyon nem bántam meg. Azok textilek a ’80-’90-es évekből valók, volt köztük olyan, amiről a gyerekkorom jutott eszembe. Egy ismerős világban éreztem magam, ezért volt furcsa mindent látni, ami ezen a részen volt. Fel lehetett írni gondolatokat papírokra, amikből volt a falon, asztalon is. A kereskedelmi kiállításon fantasztikusak voltak a régi képek Budapestről, fekete-fehér fényképek meséltek arról, hogy egy-egy utca, tér hogyan, miről kapta a nevét. A reklámplakát kiállítás azért volt nagyon érdekes, mert kézzelfogható bizonyítékot lehetett itt kapni arra, hogy a reklámnak lehet művészi értéke. Az egyik teremben az édességekről volt egy csomó klassz dolog, szinte kedvem támadt némelyikbe belekóstolni.

Hasznos ez a vélemény? Igen

GtB Szakképző Iskola

Itt tanultam meg a számítógépes alapismereteket, itt jöttem rá, hogy a gépírást meg lehet tanulni. Az irodai munkához szükséges ismereteket jól tanítják. Igaz, sokan vannak, akiknek túl messze van, de szerintem megéri eljönni ide, méginkább idejárni. Amúgy nekem is kb. 2 órás volt az út akkoriban odafelé (a hévtől már egészen könnyen megtaláltam, a Csobánka tértől kellett még egy keveset sétálni – nekem legalábbis nem tűnt soknak), de nem bántam meg, mert közben a kiadványszerkesztés is elkezdett érdekelni, aztán megszerettem. Tetszett, hogy a tanfolyam végén volt csoportkép, ettől még személyesebbé váltak az emlékek.

Hasznos ez a vélemény? Igen

ELTE TÓK Eötvös-pont

Csuda kincsek vannak itt a gyermeki lélek rejtelmeiről! Sokkal izgalmasabb, ha valaki nem tanul itt, mert nem érzi kötelezőnek, hogy arról olvasson, ami érdekli. Gyermekirodalom, ami nem csak a gyerekeknek szánt meséket tartalmazza, hanem olyan könyveket is, amelyekben benne van, hogy melyik korosztálynak milyen könyvet ajánlanak és miért. A játékpszichológiába beleszerettem! Szó van benne arról, hogy milyen hatással vannak a gyerekek lelkivilágára a játékok. Nekem a képességfejlesztő játékokról szóló tetszett a legjobban, mindig is érdekelt ez a téma. Itt még sok tankönyv is szerethető, pl. az ének-zene, vagy amiben versek vannak. JGyermekpszichológia, a személyiség fejlődése és alakulása.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Sugár Üzletközpont

Tetszik, hogy nem az a nagyon modern hely és épület, valahogy itt jobban érzem magam, mint a többi ilyen helyen, szerintem nincs az a tipikus „pláza hangulat.” Van egy kis nosztalgikus hangulata. Nem azonnal kedveltem meg, hanem fokozatosan. Van itt egy hely, az Ásványvilág, ahova mindenképp be kell menni. Remek ajándékokat lehet itt venni. Régóta kerestem már bőrláncot a hozzá illő medálomhoz, már éppen feladtam, amikor elsétáltam az üzlet előtt, és megláttam, hogy itt bizony van. Bementem, vettem, és közben az is örömet okozott, hogy körbenézve mennyi ajándékötletet adnak az itteni tárgyak. A földszinten található, az Ikea felőli részen.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Athéné Idegenforgalmi, Informatikai és Üzletemberképző Szakközépiskola

Az idegenforgalom világával ismerkedtem itt, a legjobban az idegenforgalmi földrajzot szerettem. Érdekes volt a világörökség részeiről tanulni, megtudni a megyék és a régiók közti különbséget. Kedveltem, hogy a jegyzeteket egy külön e-mail fiókban meg lehetett találni, nagy segítség volt, és nem csak annak aki mondjuk nem tudott ott lenni az órán, hanem a vizsgáknál is nagy segítség volt. Már az elején tudtam, amint lehetőségem lesz rá, folytatom az idegenforgalmi tanulmányaimat. Szerintem jók voltak a tanárok. Viszont sajnos esti képzésen nincsen (legalábbis akkor nem volt) beépítve az órarendbe a nyelvigényes szakon a kellő nyelvi óraszám (akad olyan hely, ahol estin is be van). Az iskola által találtam rá az Idegenforgalmi Szakkönyvtárra, ami igazi csemege a turizmus rajongóinak. Képtelenség kijönni egy jó könyv nélkül! :)

Hasznos ez a vélemény? Igen

0 Lista

Még több »

0 Fénykép

Még több »
Még nincs fénykép

0 Kedvenc hely

Még több »
Még nincsen kedvenc hely