23 értékelés

Sci-fi Cafe

Scifi-Café –Űrbéli kortyolgatás

Párom és én ismerőseinktől hallottunk az Alle szívében található remek kis kávézóról. Hangzatos nevétől mosolyra húzódik a szánk, de nem véletlenül eshetett erre a választás; a futurisztikus berendezéstől valóban úgy érezzük, mintha a jövőbe csöppentünk volna.
Hárman gyümölcsös limonádét ittunk, párom pedig a mézes latte mellett döntött. Az árak borsosabbak a vártnál, de a limonádé sem csak egy egyszerű limonádé. Őszintén állíthatom, hogy ilyen finomat még életemben nem ittam! Óriási adagot kaptunk gazdagon megpakolva gyümölccsel, mentával, a pohár peremét pedig narancs –és citromkarikákkal díszítették.
Egy kellemes délutáni/esti baráti csevejhez, valamint egy munkamegbeszéléshez is ideális. Barátaimmal könnyed időtöltésként emlékszünk vissza rá

Hasznos ez a vélemény? Igen

Tally Weijl

Tally Weijl – „Totally sexy”

És valóban az. Több éve már, hogy a kirakat előtt sóhajtozom minden egyes alkalommal, amikor elmegyek előtte. Romantikus, nőies stílusomhoz az ő kollekcióik állnak a legközelebb. Sok ruhaüzletet a kedvencemnek mondhatok, de a Tally Weijlről csak legekben tudok mesélni. Színes, csillogó, a fiatal lányok divatparadicsoma.
Minden évszakban a legtrendibb darabok közül válogathatok, elsősorban ruhák, másodsorban pedig minden egyéb –divathoz kapcsolódó- kiegészítők teszik még vonzóbba az üzletet. Cipők, sálak, kesztyűk, sapkák, övek és még sorolhatnám, mégis, amit különösen szeretek bennük, az a saját márkalogóval ellátott kis „mütyürjeik”. Most épp egy gyűrűként funkcionáló apró kövekkel díszített órába szerettem bele, amire még a 11 éves kishúgom is már hetek óta áhítozik.
A Tally Weijlben ami igazán elbűvöl, a színkavalkád, és azok a mesés anyagok, melyekből a divatos rucik készülnek. Selyemsálak, kasmírpulóverek, szőrmesapkák, ezek a szemem mellett, a bőrömet is kényeztetik.
Árkategóriában középkategóriásnak gondolom, bár az én pénztárcámnak sajnos túl drága. De álmodozni továbbra is jó róla és remélem, eljön majd az a nagy nap (talán több is), amikor beszabadulhatok egy nagyobb összeggel és az elkövetkezendő egy évre felújíthatom a ruhatáramat. Addig is bátran ajánlom mindenkinek, mert a minőség szintén első osztályú és minden jellegű alkalomra találhatunk megfelelő darabot általuk. Fiatalos, lendületes, elegáns és szexi, igazi nőnek érzem magam, ha az ő ruháikat viselhetem.

Ui.(Az üzlet elsősorban a nőket célozza meg, de véleményem szerint kiskamaszok, tinik számára is találhatunk csinos, visszafogottabb darabokat. A képen látható kislány a kishúgom, és szülinapi ajándék lett számára ez a cuki sapka)

Hasznos ez a vélemény? Igen

La-Guna Étterem & Pizzeria

La-guna étterem
A La-guna étteremről már nagyon-nagyon régóta szeretnék áradozni egyet, de nem kerítettem rá sort, egészen eddig a pillanatig.
Két éve találtunk rájuk, mikor párom és én újonnan költöztünk a 8. kerületbe. Szinte rögtön rábukkantunk a legjobb, házhozszállítást is vállaló étteremre, a La-gunára és lojalitásunk azóta sem csökkent irántuk.
Volt szerencsém már több éttermet, házhoz szállító céget, pizzériát megismerni, de minden túlzás nélkül állíthatom; ilyen finomat még sehol nem ettem! Ajánlom minden, az ételekre igényes, jóllakni vágyó embernek, mert:
- A diszpécser a telefonban mindig nagyon kedves és készséges.
- Az étel az ígért időn belül, körülbelül egy óra alatt kiérkezik.
- Egy adag főétellel a párom és én is degeszre ehettük magunkat.
- Az ízvilág fantasztikus, gazdagon fűszerezett, de mégsem túl sós.
- Az ételek hőmérséklete mindig megfelelő, mikor megérkezik.
- A futár kollégák szintén nagyon kedvesek a vendégekkel, eddig semmi kivetnivalót nem találtam (bennük sem).
- A kínálat pedig igen bő, mennyei levesek, könnyed saláták, ínycsiklandozó főfogások és édes desszertek közül válogathatunk.
- Mindig akciók várják a vendégeket, 990 forintért rendelhető egy gazdag feltéttel megrakott közepes pizza, amire újra és újra éhesek leszünk majd.
A két év alatt egyszer sem csalódtam a La-gunában, pénztárcakímélő ajánlataiknak köszönhetően pedig a vagyonomból sem ettem ki magam. Ha az ember egyszer megkóstolja fenséges ízeiket, biztosra veszem, hogy utána egy jó darabig nem fog tudni lemondani róla!

(A képen épp egy gyertyafényes vacsival ünnepeltük meg az egyik hónapfordulónkat, természetesen egy La-guna menüvel.)

Hasznos ez a vélemény? Igen

Rézmál Kávézó és Terasz

A Rézmál Kávézó és Terasz meghatározó szerepet játszott abban, hogy gimnáziumi élményeim ilyen felejthetetlenné váltak (elmúltam már 19, amikor először mentem oda bulizni). Bár, rég elballagtam már a Marczibányi térről, a mai napig sokat járunk oda a barátaimmal, igazi jól bevált törzshelyünknek tekintjük.
Hétköznapokon kellemes, nyugodt beülős kávézóként szolgál, nyáron pedig a terasz részen kapcsolódhatunk ki kis –és nagy társasággal egyaránt. Pénteken és szombaton isteni házibuli hangulat uralkodik, a legjobb retro, pop és rock slágerek szólnak.
Volt gimnáziumom pontosan vele szemben található, így sok ép és kerekesszékes ismerősömmel engedjük ki náluk a fáradt gőzt. Megiszunk valamit, beszélgetünk az asztaloknál, majd begurulunk a táncparkett közepére és teli torokból énekeljük a „Pocsolyába léptem”-et, vagy a „Repül a bálna” refrénjét újra és újra. Igazi barátias, romkocsma hangulata van, az új társaságok percek alatt összeverbuválódnak; lány, fiú, mozgássérült, ép, idős, fiatal, mind egy emberként ropja egész este.
Sok kapcsolatot, felejthetetlen bulit és társasági eseményt köszönhetek neki.
Hely van bőven, és az új tulajdonosnak köszönhetően pedig egy rámpával tettél fel az i-re a pontot, hogy a kerekesszékes bulizni vágyók is akadálytalanul élvezhessék tovább a Rézmálos bulikat. Eme eseményt egy nagyszerű rámpaavató party koronázta meg.
Minden könnyed szórakozásra, iszogatásra vágyó fiatalnak és idősebbnek egyaránt melegen ajánlom. Sőt, a karaoke szerelmesei is a legjobb helyen kopogtatnak, ha énekelni támadna kedvük.
Ez a családias légkör fog meg igazán a Rézmálban és emiatt járok vissza már hosszú évek óta.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Deichmann

A Deichmann, kedvenc cipőboltjaim egyike. Mint, általában minden nő, én is könnyen beleszeretek egy-egy ízléses darabba, bár a cipőválasztás az én esetemben nehézkesebbnek bizonyul az átlagnál (34-es lábam van).
Eddig, egyedül a Deichmannban találtam XS-es (35-ös) cipőt, elfogadható áron.
Az Olaszországból hozatott lábbelik nagy része megtalálható kisebben is, de igen borsos áron, viszont a legutóbb a Deichmannban vásárolt csinos magassarkúm 35-ös méretben is ugyanannyiba került, mint nagyobb társai.
Az eladók kedvesek, segítőkészek, szívesen kérem tanácsukat a választásban.
Több üzletükben is megfordultam már (Mammut, Europeum, Mom Park, Köki terminál) és mindenhol ugyanezt a színvonalas kiszolgálást tapasztaltam.
Minden cipővásárlás előtt átböngészem az aktuális katalógust weboldalukon, felírom a cikkszámát a terméknek, mely a leginkább elnyerte tetszésemet, így azt a helyszínen, azonnal meg is tudja keresni számomra az eladó.
Az internetes ügyfélszolgálaton is kértem már segítséget tőlük, egy munkanapon belül válaszoltak és feltett kérdésemre pontos választ adtak.
Egyedüli problémám néhány megvett terméküknél lépett fel, ugyanis a cipők 1-2 éven belül tönkrementek (pedig kerekesszékes vagyok, és nem járok rajtuk). Persze fontos megemlítenem, hogy a vásárláskor cipőápoló szert ajánlottak, így esélyes hogy az én mulasztásom lehetett az okai a korai kopásnak. Összességében nagyon elégedett vagyok az üzlettel és a termékeikkel egyaránt.

(A képen látható magassarkút néhány hete, 35-ös méretben vásárolhattam meg.)

Hasznos ez a vélemény? Igen

Allegretto Étterem

Minden, ami különleges, ízletes és elegáns. E szavak jutnak eszembe, ha az Allegretto étteremre gondolok. Még sosem jártam ott régebben, így minden várakozás nélkül „hátha nem csalódunk” alapon toppantunk be párommal a 3. kerületi étterembe.
Valóban csalódtunk, de nagyon kellemesen. Nyári nap volt, emiatt a terasz részen már egy szabad asztalt sem találtunk, viszont az elegáns belső tér, almazöld és lila asztalok is hívogatóak voltak. Egy kisebb padka akadályozta a bejutást a kerekesszékemmel, de a pincérek azonnal a segítségünkre siettek.
Isteni finom pizzából falatoztunk, óriási adag limonádét ittunk hozzá, a sort pedig narancsos browne-val zártunk. A kiszolgálással kiváló volt, eleganciája mellett pedig megfogott barátságos légköre is. Pár órán belül nagy családokkal, csoportokkal, kis párocskákkal telt meg az Allegretto, kiskutyust is szívesen fogadtak.
Az esti órákban hatalmas vihar tört ki, s mivel az étkezést már rég befejeztük, nem szerettük volna fenn tartani az asztalt. A kedves vendéglátó kollégák viszont addig nem „engedtek el” minket, amíg a vihar nem csillapodott, így még inkább belopták magukat a szívünkbe. Várakozás közben az élőben közvetített olimpiát néztük, mikor pedig Szilágyi Áron vívó megnyerte az első magyar aranyérmet, egy emberként ünnepelt az egész étterem.
Kellemesebb, finomabb volt minden, mint vártam, s remélem, mihamarabb sort tudok keríteni rá, hogy újra betérhessek az Allegretto-ba.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Bocelli Pizzeria Italia

Forró nyári napokon és télen is egyaránt remek választás a Bocelli Pizzeria Italia.

Az újonnan megnyílt étterem Buda szívében, a két Mamut közötti Lövőház utcában található. A zöld-kockás abroszokkal terített kis asztalkák hívogatóak, a konyhából érkező ínycsiklandó illatoktól pedig megkordul a gyomrunk. A néhány éve kiépített sétálóutca már önmagában hangulatot teremt egy kellemes ebédhez, így nehezen álljuk meg hogy az utcán sétálva, csak úgy elmenjünk mellette.
A Bocelli Pizzéria Itáliában levesek, pizzák, főételek és desszertek közül válogathatunk. Bár a választék egyelőre még kevés, a kínálat annál étvágygerjesztőbb, így nehéz a döntés, hogy mit is együnk. Az árak kissé borsosak, mégis megfizethetőek, viszont a gazdag ízvilággal megáldott ételek rászolgálnak hangzatos nevükre.
Az étterem arculata a napsütötte Itália hangulatát sugározta felém, a friss halételek pedig emlékezetes tengerparti nyaralásaimat idézték fel bennem.
Nem felejteném el megjegyezni a fiatal pincérek jó kiállását, attraktív megjelenését sem. Szívet melengető mosolyuk is hozzásegített kellemes kikapcsolódásomhoz.
Párommal és kishúgommal is ebédeltem már itt, így bátran állíthatom, hogy az étterem tökéletesen alkalmas könnyű családi ebédre, baráti találkára, de egy romantikus vacsorára is. Munkamegbeszélésre szintén ajánlanám, ugyanis a helyiség nagyobb csoportok fogadására is megfelelő.

Összességében véve pozitív és emlékezetes gasztronómiai élmény volt számomra a Bocelli Pizzeria Italiaban töltött idő, és alig várom, hogy a közeljövőben ismét ellátogathassak oda.

Pontozás:
Étterem hangulata: a teraszon ülve zavaró lehet az utca forgataga, de a belső tér nyugodt és hangulatos. 6/10
Ár: drága, de megfizethető. 6/10
Ételek minősége: az adag lehetne nagyobb, viszont az íz tökéletes. 8/10
Megközelíthetőség: a villamosmegállótól egy keveset sétálni kell. 9/10
Akadálymentesség: van egy küszöb a bejáratnál, de ezt leszámítva remekül megközelíthető kerekesszékkel. 9/10

Hasznos ez a vélemény? Igen

Fetta Italia Osteria

A Kálvin tér szívében található kis étterem olyan picurka, hogy egyszer-kétszer elmentünk mellette mire megtaláltuk. Ez persze a Kálvin tér zsúfoltságának és a mi figyelmetlenségünknek is betudható. Viszont, a reggelizésre, ebédre is alkalmas otthonos vendéglőt végleg megjegyeztük magunknak; azonnal beleszerettünk.
Finom limonádéval, kávéval és friss, helyben sütött nutellás palacsintával dobtuk fel nyári esténket, és annyira megragadtak a finom ízek, hogy azóta is éhezem rájuk.
A teraszon csücsülve szürcsölgettük a jeges (igazi gyümölcsökből készült) limonádét, közben néztük a város forgatagát, és próbáltuk kitalálni, hogy egy ilyen olcsó palacsinta (nem emlékszem a pontos összegre, de azt tudom, hogy 120-160 forint körül volt 1 db) hogy lehet ennyire finom. Gazdagon megtöltve nutellával, meghintve porcukorral, valódi energiabombaként szolgált, így jobb kedvre is derültünk tőle.
Mivel elvitelre is kérhető bármilyen étel, többször is élünk ezzel a lehetőséggel. Ha egy hideg délutánt szeretnénk megédesíteni, elugrunk a Kálvin térre egy extra-finom palacsinta adagért és otthon is évezhetjük a finom ízeket. Legközelebb más ételüket is megkóstoljuk, biztos vagyok benne, hogy híres pizzájuk sem fog csalódást okozni.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Bershka

Imádott boltom, egyszerűen rajongok érte! A pénztárcám szűkössége miatti elérhetetlenség csak tovább fokozza a hatást, még inkább vágyom színpompás ruháira. Darabjai alapvetően megfizethetőek, kiváló minősége tagadhatatlan, így ár-érték arányból jelesre vizsgázott nálam!
Eddig leginkább áhítoztam, nézelődtem üzleteikben, de tavaly nyáron rávettem magam és áldoztam a ruhavásárlás oltárán. Szert tettem egy gyönyörű, XS-es méretű, türkizkék nyári ruhácskára, ami szinte könyörgött nekem, hogy vigyem magammal. Nem hiába, mikor felpróbáltam mintha rám öntötték volna és éreztem; ez a ruha nekem született.
Azóta is hordom, mikor csak az időjárás engedi, s bár agyon hordtam szegényt, még mindig újonnan vásárolt állapotban várja, hogy újra és újra felvegyem.

A másik Bershkához kötődő élményem a barátnőm pink, testhez simuló farmere, amibe első pillantásra beleszerettem. Próbáltam beszerezni magamnak is egyet az üzletben, de akkoriban még nem futotta rá, későbbre pedig elfogyott, mert szezonális darab volt.
Ettől függetlenül nem mondtam le róla egykönnyen, kölcsönkértem a barátnőmtől először egy, kettő, majd több alkalomra, míg végül (ezúton is ezer hála a barátnőmnek) az egész nyarat és még a gólyatábort is végigtündökölhettem benne.

A Berskha számomra a megközelíthetetlen és megközelíthető egyben. Gyönyörű ruháira érdemes gyűjteni és várni. Idővel ez is meghozza gyümölcsét; érezni a mámorító sikerélményt, mikor az áhított darabot végre magaménak tudhatom és learatni az elismerő pillantásokat, mikor végre általa lehetek igazi önmagam.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Frici Papa Kifőzdéje

Gyermekkorom meghatározó gasztronómiai élménye volt Frici-papa kifőzdéje. A Király utcai 55-ös szám alatt laktunk, pontosan közte és egy gyros-os között. Emlékszem, mekkora élmény volt gyerekként, ha anyukám meglepetésszerűen közölte, hogy a mai főzőcskézés helyett, Friciéknél falunk be egy isteni ebédet.
Egy nagyobb padka vezetett az étterembe, egyedül nem, de segítséggel könnyedén bejutottam a kerekesszékemmel. A pincérek mindig kedves mosollyal köszöntöttek, az ételre pedig alig kellett várni. Finom rántott gomba tartármártással, mennyei Cordon Bleu, ezek az ételek voltak a kedvenceim akkoriban. Eme finomságokat anyukám is nagyon jól elkészítette otthon, de az étterem varázsa, hangulata mégiscsak egy különleges élménnyel ért fel.
Az ételek ára rendkívül kedvező, mégis minden nagyon ízletes, az adag bőséges, a választék szintén. Már több, mint tíz éve nem jártam náluk, de még mindig orromban érzem a jellegzetes, Frici kifőzdés illatokat és látom magam előtt a kézzel festett barátságos fali rajzokat. Kislányként arról álmodoztam, hogy egy nap, nagyi receptjeiből hasonló „menő kis éttermet” nyitok én is.
Melegen ajánlom a Frici-papát kicsiknek és nagyoknak, mindenkinek, aki szereti a gondosan elkészített, házias ételeket, finom desszerteket. Nekem is megjött a kedvem, hogy a közeljövőben nosztalgiaképp ellátogassak oda és újra megízleljem Frici-papa otthonos világát.

Hasznos ez a vélemény? Igen

0 Lista

Még több »

39 Fénykép

Még több »

12 Kedvenc hely

Még több »

,
Sci-fi Cafe
Október 23. utca 8-10., 1117 Budapest
Rézmál Kávézó és Terasz
Marczibányi tér 5/A, 1024 Budapest
Deichmann
Lövőház utca 2, 1024 Budapest
La-Guna Étterem & Pizzeria
Fő utca 1, 1191 Budapest
Fetta Italia Osteria
Kálvin tér 2, 1053 Budapest
Bershka
Lövőház utca 2-6., 1024 Budapest
Frici Papa Kifőzdéje
Király utca 55., 1077 Budapest
Zöld Pardon
Neumann János utca 2., 1117 Budapest
Libri Mammut Könyváruház
Margit körút 89., 1027 Budapest
Trattoria Venezia
József körút 85, 1085 Budapest
Conquest Travel Idegenforgalmi Kft.
Katona József u. 9-11., 1137 Budapest
Instant
Akácfa utca 51, 1073 Budapest