petruss

32 értékelés

Nagyi Palacsintázója

Ez a hely egyszerűen megunhatatlan, és még nem találkoztam olyannal, aki ne kedvelte volna – beleértve a külföldi ismerőseimet is, akiknél ugye teljesen másmilyen a palacsinta, és akik először egy kicsit félnek is, mert itt olyan töltelékekkel is találkozhatnak, amilyennel eddig még sosem. Imádom, hogy hatalmas a kínálat, és hogy sose tudom eldönteni, hogy mit is válasszak - persze aztán hosszú elmélkedés után szinte mindig ugyanazok mellett döntök:). Emellett szerintem még gyors is, hiába van sor, az hamar lemegy, ráadásul még olcsó is, párszáz forintért teljesen jól be lehet kajálni. Azt már kicsit sajnálom, hogy nem nagyobb, hiszen ülőhelyre sokszor kell várni, a lenti székek-asztalok meg nem is túl kényelmesek… Egy tipp: a „Minden mehet rá?” kérdésre a válasz természetesen az, hogy igen!

Hasznos ez a vélemény? Igen

Leroy Cafe (Westend)

Bár az étlap árait megnézve mindig egy kisebb szívroham kerülget, azért már mégis többször hagytam magam elcsábulni. Na, igen, van valami ebben az étteremben… Az ételek mind isteniek, még nem ettem olyat, ami nem ízlik. Az italok, koktélok is mind nagyon jók. A kiszolgálás ötcsillagos, a pincérek tényleg úgy viselkednek, mintha nekik az lenne a világon a legfontosabb, hogy te jól érezd magad, és mindig jókat ajánlanak. Ha az árak egy kicsit lejjebb mennének, akkor valószínűleg jóval gyakrabban látogatnám a helyet, bár igaz, akkor az étterem valamilyen szinten veszítene is az „exkluzivitásából”. Így marad az a hely, ahova akkor megyünk, ha ünnepelni akarunk, ha valami különlegesre vágyunk, vagy ha valaki sushizni akar…

Hasznos ez a vélemény? Igen

Fővárosi Állat- és Növénykert

Ó, az állatkert! Évente legalább egyszer igyekszem elmenni ide, hiszen nincs két egyforma nap itt. Sok rosszat mondanak róla, hogy kicsi, elhanyagolt, ilyenek, de szerintem a kert nemzetközi szinten is kiváló, mind méretben, mind állatfelhozatalban, ráadásul még megfizethető is, főleg, ha diák vagy. Legjobb tavasszal vagy ősszel menni, hiszen nyáron tele van a park üvöltöző gyerekekkel, télen pedig – Varázshegy ide vagy oda – nagyon hideg van, kint lenni nem túl nagy élmény, és nem meglepő módon a legtöbb állat el is bújik. Tavasszal és ősszel ezzel szembe minden állat aktív, a nagymacskák nem csak alszanak és a zoo csemege öt perc alatt elfogy. Egyszer sikerült elcsípnünk a pingvinetetést is, nagy élmény volt – imádom, hogy mindig ér valamilyen meglepetés.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Fressnapf Óbuda

Ez a kedvenc helyem állateledel-vásárlásra, mert itt tényleg minden megvan, amit csak keresünk. Minden méretű pénztárcához árulnak termékeket, az áruház pedig számos saját márkával rendelkezik, amiket máshol nem lehet megtalálni, és amit az állatok igenis szeretnek – leteszteltem. Az eladók ráadásul értenek is a dolgukhoz, vagy legalábbis úgy csinálnak. Nem másznak rád, de elérhetőek, és mindig szolgálnak egy-két jó tanáccsal - az ember tényleg úgy érzi, hogy őket érdekli is a problémád. Csak azt sajnálom, hogy nincs túl sok áruház a városban, így leginkább csak kocsival közelíthetőek meg.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Tündérgyár

Amikor először mentem ide, kétszer is jól eltévedtem: először elsétáltam a hely mellett, aztán meg bent keringtem, mire megtaláltam a barátaimat, de megérte. Nagyon bírom ezt a helyet, hiszen nem az a tipikus bár vagy szórakozóhely, kicsit romkocsmás, kicsit alternatív. Mindig tele van fura fazonokkal, de ennek ellenére mégis kulturált. Az külön tetszik, hogy az asztalok nem egymás hátán vannak, a társaságok jól elkülönülhetnek, így nem kell azért aggódni, hogy a röhögésünk esetleg zavarja a szomszédokat. Az italválaszték emellett széles, árban is nagyon jók, az ott dolgozók pedig kedvesek, így aztán még sosem volt rossz estém itt. Az külön plusz, hogy tömegközlekedéssel könnyű megközelíteni, és éjszaka hazamászni se problémás.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Cinema City Mammut

Bírom ezt a mozit, mert a számomra közel lévő mozik közül itt van a legnagyobb választék, viszont nincs tömegnyomor, nem kell attól félni, hogy nem lesz már hely. Mivel mindkét Mammutban vannak mozitermek, ezért minden futó filmet meg lehet nézni, emellett a mozi kényelmes, a popcorn utánozhatatlan, ha pedig korán érkeztünk, akkor meg a bevásárlóközpont boltjaiban nyugodtan lehet nézelődni, mert a mozi nem elszeparáltan van, hanem közvetlenül az üzletek között. Ha a Mammut mélygarázsa kicsit jobban lenne megépítve, jobb lenne, de ez már csak a legkisebb probléma. Az már kicsit nagyobb, hogy ha az ember egy esti filmre megy, akkor utána belecsöppen egy diszkóba, ahol mindenki azt nézi, miért nem öltöztél ki a bulira… :)

Hasznos ez a vélemény? Igen

Szimpla Kert

Egy holland barátnőmet elvittem ide egyszer, és neki teljesen leesett az álla a helytől. Olyannyira jól érezte magát, hogy este 11-kor már a villamoson ültünk, hazafele mentünk és ő tátott szájjal aludt… :) Ennek ellenére hiába akartam másnap máshova vinni, vissza kellett mennünk, és a barátnőm másodjára is végigpizzázta-sörözte az estét. Jó, hogy viszonylag olcsók az italok, hogy különleges és megunhatatlan a hely hangulata, hogy hiába romkocsma, télen is jól befűtenek, és hogy mindig érdekes emberekkel lehet összefutni. Viszont nem túl nagy, így ha valaki nem elég korán megy, akkor nem könnyű helyet találni, állni meg csak nyáron, nyitott szórakozóhelyeken szeretek. Az is kicsit zavaró, hogy a különböző pultoknak mind más a választéka, így érdemes előbb végignézni az összeset…

Hasznos ez a vélemény? Igen

Instant

Talán a kedvenc romkocsmám. Tetszik, hogy nagy a választék, még akkor is, ha az árakat kicsit a nagy létszámú külföldi közönségnek alakították ki. Tetszik, hogy viszonylag könnyen megközelíthető helyen van, ahonnan az éjszaka közepén is könnyű hazajutni. Tetszik, hogy NAGY. Biztos, hogy vannak olyan szobák, ahol még nem is voltam, mert általában a földszinten leragadok – már ha korán érkezem és még van hely. Tetszik a hangulata, az emeleti kis szobák berendezése. A Vaddiszkó meglepően jó, nem egy éjszakát végigtáncoltam már itt, pedig abszolút nem tipikus buli-dalokat adnak. Az külön jó, hogy két „táncterem” is van. Ez az a hely, ahol tutira összefutsz egy-két ismerőssel, és az, ahova a külföldi barátaidat mindenképp el kell vinned. Az mondjuk jó lenne, ha télen nem köteleznének a fizetős ruhatár használatára akkor, amikor bent abszolút nincs meleg… :S

Hasznos ez a vélemény? Igen

Arnold Gym Sportcentrum

Az edzőterem számtalan szolgáltatást nyújt, nem csak kondizni lehet jönni, hanem például squasholni vagy aerobicozni is - én személy szerint táncórákra járok ide. Ugyan az árak magasak, a recepciós hölgyek meg nem mindig kedvesek, de azért mégis szeretek ide jönni. Ennek oka leginkább az ingyenes szauna, amiből ráadásul kettő is van, hagyományos és infraszauna. A normál szauna jó nagy, sokan beférnek és nem is kell egymás nyakán ülniük, az infra ezzel szemben kicsi, de azért általában mégis sikerül bejutni, mert ritka a nagy tömeg. Szeretem azt is, hogy az egész hely tiszta és szimpatikus emberek járnak ide, az viszont kár, hogy nincsen több parkolóhely – télen kimelegedve nem nagy élmény felmászni a hegyre a kocsiért…

Hasznos ez a vélemény? Igen

Alexandra Könyvesház

Sok könyvesboltba be szoktam térni, online is szoktam vásárolni, de valahogy mégis van valami különleges a nyugati téri Alexandrában. Itt tényleg mindent meg lehet találni – beleértve az angol és egyéb idegen nyelvű könyveket, amiket én leginkább keresek, és amiket sok könyvesboltból egyszerűen kihagynak. Ráadásul vannak kényelmes ülőhelyek is, ezért aztán itt nem néznek rád ferde szemmel azért sem, ha leülsz egy kicsit olvasgatni. Bár az üzlet nagy, azért mégsem olyan nehéz bent tájékozódni, még akkor sem, ha éppen átrendeztek mindent, ami szerencsére ritkán történik meg. Az emeleti kávézó is szuper, az italok finomak és egyedi a hangulata is, szóval ha a közelben járok szinte mindig igyekszem időt szakítani arra, hogy befussak és körülnézzek.

Hasznos ez a vélemény? Igen

0 Lista

Még több »

0 Fénykép

Még több »
Még nincs fénykép

0 Kedvenc hely

Még több »
Még nincsen kedvenc hely