codypomeray

codypomeray

30 értékelés

Instant

Talán ezt a helyet ajánlja a legtöbb magyar a külföldieknek. Ennek a pontos okára még nem sikerült rájönnöm, de talán az alternatív hangulat és a magyar iszogatós-beszélgetős-fagyban dohányzós stílusa vagy a minden nyelven könnyen kiejthető neve a megnyerő minden turista számára. Annyira nem klasszikus magyar, hiszen a hely nagy része külföldiekből áll, de mégis van benne valami igazán „Pesti”. Romkocsma-átlag árakkal dolgoznak, a fröccsük kivételesen finom, főleg ha valamilyen szörppel kérjük. Három táncterem, különböző zenei stílusokkal, másrészt pedig az egész egy hatalmas szocreál labirintus, avagy parti van a gyárban. Budapest talán legjobb és legkülönlegesebb szórakozóhelye.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Trófea Grill Étterem Belváros

Habár árban elég borsos árakkal dolgoznak a mai napig, komolyabb baráti összejövetelek, esetleg üzleti vacsorákra tökéletes helyszín. Megsüttetheted a bepácolt húst, első osztályú ételek vannak, nem a szokásos csumi svédasztal. A legnagyobb hotelek vasárnapi brunchait is megelőzi exkluzivitásában. A felszolgálók viselkedése (mint minden magyar vendéglátóipari egységben) hagy némi kivánni valót maga után, de nyilván gyorsan cserélődnek és nem szükségszerű az esetleges rossz indulat. Az árban benne van a folyó bor ami közepes minőségű, de úgymond „ingyen” teljesen elfogadható. Biztos pont, ha nincs idő főzni a rég nem látott külföldi rokonokra, ismerősökre.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Fellini Római Kultúrbisztró

Szinte bosszantó, hogy mekkora bankot robbantottak a Fellini tulajdonosai. Aki errefelé lakik az jól ismeri a mondást: a Dunaparton arrafelé már nincs semmi. Valóban nem is volt, amíg nem jött minden idők egyik legnagyobb filmeséről elnevezett „kultúrbisztó”. Az ilyen elnevezések mindig furák, általában következtetni lehet arra, hogy elképesztően drága és csak a kulturált (és nem kultúr) emberek engedhetik meg maguknak. A sör valóban elképesztően drága, és ami szomorú: nincs olcsó út. Vagy sok pénzzel mész le, vagy sehogy. Kicsit azt érzem kihasználják a Római Part zseniális hangulatát, ezért haragszom rájuk. A belga sör pedig nem nagy szám, a kiszolgálás néha nemhogy lassú, úgy érzi a vendég, hogy bocsánatot kell kérnie mert idemert egyáltalán jönni. Persze egy randira tökéletes.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Római Teniszakadémia

Szegény ember welness-kuckója. Mindössze két mátyás egy napi belépő, amiben minden benne van, ami sehol máshol nincs benne, néha ennél több pénzért sem. Kabin, szauna használat, jacuzzi, kiváló hőmérsékletű úszómedencék. Lehetnének jobbak a zuhanyzóberendezések, fújhatna erősebben a jacuzzi és működhetne a gőzkabin is. De olyan kellemesen érzi magát az ember, hogy ezeken nem bír felháborodni. Az illusztris környezetről nem is beszélve. Habár a recepciós asszony mindig álmos, a vendég felfrissülten távozik. Igaz, a két óránként itt állomásozó és úszni tanuló kisiskolások sikoltozása letudja szívni az ember agyát, ekkor kell rohanni a szaunába. Ja, és berakhatnának egy hajszárítót! Olcsó hús, de nem oly híg a leve!

Hasznos ez a vélemény? Igen

T.G.I. Friday´s (Oktogon)

Az egyik legjobb hely Budapesten. Igazi amerikai étterem, se több, se kevesebb. Az ételeknek legalább olyan íze van mint New Yorkban, a poszterek és egyéb kiegészítők pedig hiánytalanul megidézik az amerikai álmot. Csipős csirkeszárnyak, hideg sör, mi kell még? Hát igen, amerikai csapolt sör. Sajnos ezt még nekik sem sikerült megoldaniuk. Viszont a koktéljaik nagyon finomak, és hogy ellensúlyozzák a borsos árukat, sokszor vannak különféle koktélakciók. Ételből természetesen a a steak a nyerő, de a hamburger sem olyan mint a helyi mekiben. Ha akarsz egy húspogácsányi Amerikát, akkor itt a helyed. És ki ne akarna? Habár igen, az árak magasak, nem drágább akármelyik első osztályú étteremnél.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Istanbul Kebab

Az összes hasonló étterem, de az Istanbul is, elképesztően gyenge minden szempontból. Ahogyan az eladók viselkednek, amilyen nevetséges ételt raknak a vendég elé egész drágán, szinte felháborító. A higiénia szempontjából is vannak hiányosságai az „étteremnek”, de ezeket az emberek általában nem veszik észre, mert általában részegek. Ugyanis a török éttermeknek a belvárosban (nem véletlenül vannak ilyen helyen ) az a titkuk, hogy éjjel-nappal nyitva vannak, és mivel az ittas fiatalok számára nincs más megoldás, esznek egy gyrost. Valóban mennyeien esik ilyenkor egy kis gyros, de érdemes ellátogatni egy ilyen helyre nappal is. Lesznek meglepetések.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Café Z Étterem és Pizzéria

A harmadik kerület egyik legelegánsabb étterme. Néhány percre az aquincumi romoktól egy igazán ízletes konyhai világgal és exkluzív környezettel találkozhatunk, amely több mint 80 fő befogadására képes. Olasz-stílusú, vékony tésztás pizzájuk verhetetlen mind minőségben, mind árban. Heineken sört csapolnak, amely sajnos nem túl gyakori. A napi menü ára verhetetlen, a minőségéről nem is beszélve. A kiszolgálás első osztályú, ha nem éppen valami kellemes zene megy, akkor sportközvetítés, stb. A legjobb konyha, legjobb dolgozók, szép környezet. Mindenképpen megéri ellátogatni, főleg a vasárnapi svédasztalra. Potom áron sokféle ételből lehet választani, kéthetente meg mindig van valami jó kis buli.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Alexandra Könyváruház, Csillagvár

Hangulatos könyváruház, de minek? A Csillagvárban mára már sajnos semmi sincsen, ez az Alexandra az utolsó csepp. Áruháznak sem lehet nevezni, azért nem túl nagy. Van egy kis gyereksarok, ami lefoglalja a kicsiket, amíg böngészünk a könyvek között, de ha valami specifikusat keresünk (nem Fejős Éva vagy a legújabb Csernus) akkor általában nem fogunk sikerrel járni. Raktáruk mintha nem lenne, amilyen kiadás egyszer elfogy, az itt többet nem is lesz. Talán a kuponok miatt járnak ide az emberek, valami gyors ajándékot karácsonyra fel lehet kapni, de semmi több.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Csendes Vintage Bar & Cafe

Nem túl csendes, de elképesztően hangulatos beülős hely. Igazi bölcsész paradicsom, de nem a szó tudományos értelmében, ugyanis tanulni lehetetlen. Az asztalok kicsik, ha többen ülünk mellete akkor alig fér el rajta a piros pöttyös kakaósbögre, ami a hely legértékesebb kincse. Beszélgetésre, első találkozásra viszont pazar helyszín. Az árak passzolnak az underground helyek áraihoz, azaz nem olcsó, de egy kávé vagy tea nyilván nem lehet egy bizonyos szintnél drágább, ennél többre pedig úgysem idejön az ember. Ehhez a helyhez sokáig hozzátartott a dohányzás, sajnos ezt most elvesztette, talán már nem is az igazi így.

Hasznos ez a vélemény? Igen

B. City Pub

Kellemes hely volt annak idején, de ideszokott a (nagyon) fiatalság számottevő része, minden bizonnyal az olcsó árlap miatt. Így minden második vendég erősen illuminált állapotban van, randalírozik és hangosan kiabál. A felszolgálók egyáltalán nem kedvesek, és általában eléggé dekoncentráltak. Mindig tele van a hely, de a vendégnek szerintem mindig úgy kellene éreznie magát, mintha csak ő lenne a felszolgáló számára. Akármennyire is teljesíthetetlen feladat ez egy kocsmában, itt sajnos még meg sem próbálják. Viszont közlekedés szempontjából kiváló helyen van, könnyen átlehet ugrani bulizni mondjuk az Instantba. Hátrányai ellenére is jó kis alapozó hely.

Hasznos ez a vélemény? Igen

0 Lista

Még több »

0 Fénykép

Még több »
Még nincs fénykép

0 Kedvenc hely

Még több »
Még nincsen kedvenc hely