Keresd meg a legjobb szolgáltatót a közelben, vagy értékeld akinél voltál!

Buriba

Vélemények, értékelések (28)

Noir et l'Or Restaurant

Értékelés 2012. 11. 17. 18:07
A stílus az esszenciája. Mediterrán hangulattal fűszerezi francia ételeit, magyar titokkal színezi borait, és eleganciával tölti fel belső építészetét. Drapp, barna, narancssárga, arany színek lazítanak el, miközben játékos angyalkák huncutkodnak a mennyezeten pihenve. Folyamatosan megújuló étlapja az évszakok váltakozásával születik újjá. Az őszi repertoár egyik gyöngyszeme kacsamell filé almás lilakáposztával, sütőtökös stircelt burgonyával és vörösboros aszalt szilvával. Az első falat kóstoló után az angyalok engem is felemeltek a fekete és arany menybe. Az étterem különösen kedvez a szerelmeseknek, akik a kellemes vacsora után az emberektől, kávézóktól és bútorüzletektől lüktető Király utcában kívánnak kéz a kézben andalogni. A Noir et l’Or profizmusát az üzletvezető és a kiszolgáló személyzet készségessége is növeli. Honlapját ínséges órákban látogatni veszélyes.
  • elismerés
  • Wine & Coffee House

    Értékelés 2012. 11. 17. 18:50
    Rengeteg tárgyalás, üzleti reggeli, barátnőmmel lopott rövid női traccsparti köt ehhez a kicsi, belvárosi kávézóhoz. Az Andrássy Palota teljes marketing csapata minden nap itt kávézik, de engem egy sokkal nagyobb élvezet rántott magával. A friss lazaccal és jégsalátával tömött magos szendvicsük, a szárított paradicsomokkal és pármai sonkával teli spagettijük, de még a brokkoli krémelvesük is minden alkalommal levesz a lábamról. Ráadásul a kiszolgálás is első osztályú. Régebben egy izmosabb pincér mosolygott szélesen a sziesztázó hölgyekre, miközben vízpermet csillapította a nyári hőséget. Bár őt mostanság már nem látom, de a többi felszolgáló is teljes figyelemmel, odaadással siet a vendégek igényeinek kielégítésére. Nálam máshol fogyasztott bor és kávé helyett, Wine and Coffee rendel.
  • elismerés
  • Búsuló Juhász

    Értékelés 2012. 11. 18. 11:40
    Polgári környezetet,szolid eleganciát és képzeletfeletti panorámát nyújt a Búsuló Juhász Étterem. Az asztalokhoz érve egy formabontó enteriőr szédít meg, melynek közepén egy világos barna kérgű, vastag fatörzs ágai nyújtózkodnak a Gellért-hegy adta észveszejtő dél-budai kilátásba. Az óriási üvegablakok a főváros díszvilágítását és hófehér gyertyafények csillogását tükrözik vissza. A káprázatos hangulatot a látvány borhűtő, a lángoló kanapé és édes ízek orgiája fűtik fel. Előételnek szarvasgombával tálalt kecskesajtot vanília olajjal ajánlok, főételnek pedig rozé kacsamellet almával, tésztában sült kacsamájjal. Ezen a helyen ízlelőbimbóim sosem búsulnak, hanem keringőt járnak a zamatos aromákkal, és örömódát játszanak a fenomenális ízeknek.
  • elismerés
  • Osteria Numero Undici

    Értékelés 2012. 11. 18. 14:32
    Észak-Olaszország férfias divatvilágát idézi fel bennem, mintha egy milánói étterembe tértem volna be. Fekete-fehér csempék borítják a falakat, steppelt bőrgarnitúra fogja körbe a faasztalokat. A nemzeti lobogó zöld-fehér-piros színhármasa helyenként megbolygatja a markáns díszköveket. Egy fárasztó munkanap után mediterrán kikapcsolódásra éheztem. Egy pohár Villányi Cabernet Savignont kortyolgattam, melyhez kemény és penészes sajtfalatokat szopogattam, miközben a kinti, ködös időben a Szent István-nagyharang kongatta utolsó órájának szólamát. Olasz zenével, könnyű ínyencséggel merültem el magamban, míg a többi vendég nyelvével barangolta végig Olaszországot, Piemonttól egészen Szicíliáig.
  • elismerés
  • Taverna Dionysos

    Értékelés 2012. 11. 18. 15:22
    A bor és mámor istene mennyei görög étteremmel ajándékozta meg a magyar ízkalandorokat. A Dionysos konyhaművészetében, személyzetében, hangulatában és berendezésében is Görögország varázslatos kultúráját teleportálja nekünk. Fehérre meszelt falak, tengerkékre festett kupolák, kék-fehér és fehér-kék kockás abroszok, kerámiák, drapériák hevernek mindenütt. A vendégek hangosan nevetnek, a rembétiko ritmusa testemben rezeg, lassan mindannyiunk lába zorbára lendül. Kihagyhatatlan, kötelezően választható előétel a sós spenótos rétes. A szám maszatossá válik az olívában sült báránycomb filétől, melyet kaporral főtt tejszínes mártásban tunkolok. Az élvezetet az elengedhetetlen édes mazsolabor, a kedvenc italom, egy üveg Mavrodaphne teszi teljessé. Nyáron, a teraszon étkezve a Gellért-hegy sziklafala és az Erzsébet híd kábelépítészete tárul elénk. A görög gasztronómiától még a Duna is kéknek tűnik.
  • elismerés
  • TG Italiano

    Értékelés 2012. 11. 18. 16:50
    Tom George sűrű itáliai módra. Olaszország szőrőstől, bőröstől a székeken, csillárok, lampionok, láncok az éterben. Fadeszkák, téglák, festmények művészien tapadnak a falakhoz. Az étterem, mint Bábel tornya hangos a szüntelen idegen emberi csacsogástól és a megannyi fashion elem zajától. Amilyen ízléses kavalkád a dizájn, olyan színes íz farsang a konyhatudomány. Céges vacsorát tartottunk, helyet előre foglaltunk. Az előételek az asztal közepére érkeztek, hirtelen kíváncsi ujjak sétáltak a tányérok közelébe, és az éhes kezek jobbra-balra húzták a finomságokat. Fekete kagyló fokhagymás fehérboros mártásban, marha carpaccio és vegyes felvágottak vándoroltak körbe. Én főételnek szezámmagos tonhalat kértem, mert az olaszok mindenhez értenek. Végül profiterol édesítette meg az emlékeket. A kultúrdopping után más-más felessel öblítettünk, a savanyú együttműködést elkerülve Limoncello helyett fertődi málna folyt ereinkbe.
  • elismerés
  • Citadella

    Értékelés 2012. 11. 19. 09:55
    Elmenekülni, szabadon lélegezni, természetesen viselkedni. Minden városi polgár érzi, hogy a szmogos, sabloncélú élet a sok drágakövével együtt nem nyújt eleget. A Citadella segít visszatérni az ősi környezetbe, megtisztítani a fejet a mindennapok mocskától. Mint mindent, ezt is alulról érdemes elkezdeni. Lépcsőfokról lépcsőfokra egyre több mindent veszek észre. Okkersárga, vörösesbarna, rózsaszín és narancszöld kerek, szaggatott levelek hullanak a vékonyodó ágakról. Lassan nem hallom, a mérgező gondolatokat, lassan már nem figyelek zihálásomra. Agarak rohangálnak, bordáik kidudorodnak. Mészkő vázák meredtek kővé mellettem. Hintázó kisgyerekek kacagnak, mégis hallom a csendet. Az ösvényre visszatérek, egy kilátóhoz érek. Egész Budapest a lábaim előtt hever. Úgy siet, ahogy én is mindig teszem. De azok az autók még nem tudják hová tartanak. Én itt visszakaptam lelki nyugalmamat. Készen állok, hogy a legfelső sétányt is megtekintsem. Éttermekkel, büfékkel, kézművesekkel teli kisvárosi erődutca. Nem tud elcsábítani, a szabadság szobor elvette az eszem. Némán állok a fellegváron. Előttem a forradalom, mögöttem a történelem. A Citadella visszaadta a jövőmet, ismét a fellegekben lépkedek.
  • elismerés
  • Kyoto Étterem

    Értékelés 2012. 11. 19. 10:57
    Minimalista dizájn, keleti exkluzivitás. Földbarna sötétség, arany ragyogás. A Kyoto Budapest szívében Ázsia világát tárja fel. Kifogástalan ízléssel, makulátlan környezetben japán és thai remekműveket mutat be. Tengeri sóban forgatott, forrázott szójababot kóstolok, mellyel érzékszerveimet melegítem a kulináris repülésre. Az ország legfinomabb lazacba göngyölt lazac-avokádó tekercseit itt szolgálják fel. Egy leheletnyi rózsa gyömbér és egy csepp szója kíséretében babonáznak meg. Már majdnem könnyem ered a gyönyörűségtől, de csak a zöld Wasabi űz régi tréfát belőlem. Bűnös torkosságomnak nem elég a hat darab. Bankjegyeimtől elválok. Latin lendületet viszek a keletiességbe, tonhal-avokádó-ponzu tekercsekkel salsa táncot lejtek. A gasztronómiai felszabadítást elegáns parti követi. Márványcsillogás, divatpompa, elit szeánsz a Lánchíddal srégen szemben.
  • elismerés
  • Hummus Bar

    Értékelés 2012. 11. 19. 11:42
    Izrael tárta ki szívét a városban, a híres vendégszeretet még az éttermet is átszövi. Forró, menta teával kedveskednek minden betérőnek. A zsidó konyha íncsiklandó hagyományai frissen készülnek, a laffa gyúrása és pörgetése sok kíváncsi szempárt vonz az étteremben. A közel-kelet ízeit válogatva duplán akarom érezni az élvezeteket. Masabahát kérek, vagyis szezámkrémes, főtt csicseriborsós, enyhén fokhagymás humuszt. Az egyszerűség kedvéért: csicseriborsós csicseriborsót fogyasztok. Tűzről pattant, hagymával sült laffát tunkolok tányéromba, miközben villámra kerekre vágott, marokkói répát szúrok fel. Szinte kidurranok, annyira jóllakom. Pihenésként elmerengek a falon futó idézetekben. A kedves felszolgálóknak nem lehet ellenállni. Egy diós baklawát, bevákásá. Minden nagyon finom. Hákol táim meod. Todá rábá. Köszönöm. Salom.
  • elismerés
  • Orangerie Interieur

    Értékelés 2012. 11. 21. 16:11
    A hűvös belvárosi utcákat róttam, mikor francia szellő kapta fel lábamat, és egy bútorüzletben tett le. Vidéki Franciaországba érkeztem, elegancia és nyugalom áradt minden forgácsából. Érzékszerveim csilingeltek, hogy menj körbe. Fahéjas narancs illata párolgott, képzeletemben haraptam a déligyümölcsöt. Szemeim pasztelltengeren lebegtek. Púder lila, telítetlen kék, drapp és krétabarna színekben pompáztak a textíliák. Az asztalokat, karfákat keményfából faragták. Rájöttem, csiszolt tölgyfák túlvilági létébe csöppentem. Egy-egy gyertyatartó, hógömb és díszes étkészlet pihent a francia importokon. Nem volt giccses, túl díszes, szinte üres volt, de csak beljebb és beljebb hívott. Az alsó részen hálószobába tértem be. Világoskék ágytakaró fedte a franciaágyat. Romantikus, rózsaszín, virágokkal mintázott lámpabúra mögül halvány fény kukucskált. Nem akartam elmenni, de be sem költözhetek. Kifelé egy hatágú bronzos csillár nyújtotta a kezeit, hogy ne menj még el. Megígérem, hogy egyszer nappalimba hazaviszlek.
  • elismerés