Buriba

28 értékelés

Nobu

Igazi gasztrosznobként egyszer el kellett mennem. Szerencsére akkori főnököm éppen annyira szerette a hasát, mint én, és épp annyira akart menő üzletembernek tűnni, mint amilyen Robert De Niro az valójában. A Nobu a japán konyha Kánaánja, a sushi okozta gyönyör forrása, és a tevékeny üzletemberek vacsoraasztala. Az árak az égbe kiáltanak, ahogy elhelyezkedése is mutatja. A Kempinski Hotel luxusa óvja az éttermet a korgó gyomrú szűkölködőktől, míg a hely külső borítása csendes, fényűzéstől mentes, bár zártkörű hangulatot sugalló szeparáltsággal zárja el a sétálókat a bejárati üvegajtótól. A belső enteriőr barnás, sötét megvilágítása a lélek halk zugaiba vezetett. Hiába vagyok nagy sushifaló, a választást átengedtem az főnökömnek. Az ízek sodrásában csak pillanatokra tértem vissza a való világba. A Kaszpi-tenger prémium ikrái játszottak a nyelvemen, a lazac csúszós, narancssárga húsa könnyedén úszott le hasamba. A szaké eszenciájához még érnem kell, ahogy bankszámlámnak is ahhoz, hogy a Nobu törzsvendége lehessek. Két személy részére ötvenezerbe került a japán orgazmus. Megérte.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Budapest Park

A budapesti belváros kétségtelenül tágul. A Nemzeti Színház és a Művészetek Palotája után ez a következő szórakozó hely, amely az embereket a külső kerületek mezsgyéjére csábítja. Négy helyszín, hatalmas hodály, különböző zenei stílusok különböző neveltetésű emberekkel. Az előítéletek nem csak fikcióként léteznek, felhívom figyelmeteket, hogy könnyen meg is testesülnek. A Park kevésbé él a mostanság divatossá vált face control szolgáltatással. Az olcsó belépőket ugyanis a bejárat előtti konténereknél lehet megvenni, ezért aki fizet, az bemehet - öltözködésre, viselkedésre való tekintet nélkül. A Parknak sikerült a gyakorlatban megvalósítani az egyenlőség és egyenjogúság csodálatos eszméjét, ahol fiatalok, idősek, józanok, csatak részegek, csendes és mediterrán viselkedésű, jómódú és szegény emberek együtt vigadhatnak önfeledten. Azoknak a nőknek ajánlom ez a parti helyet, akik a beszólásokat és kéretlen fogdosásokat telefonszámmal viszonozzák.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Trapéz

Tökéletes egyetemi kricsmi. A haza nagy közgazdász és marketinges reménységei itt költik aprópénzüket szénsavas üdítőre, alkoholra és korrepetálásra. Kitűnő tanulóhely, ahol a háttér szolid nyüzsgése és a kirendelt pohár koffein minduntalan ébren tart. Nagy faasztalok, ósdi kipárnázott székek, krétával összefirkált fekete táblák és alternatív művészeti alkotások dobják fel a teret. Legyen szó hagyományos tanulásról, izgalmas összeesküvésről, önéletrajzba illő diákszervezeti felvételiről, a Trapézban a kibontakozásé a főszerep. Mindenki békén hagy, a pincér csak poharat szed, kérni a pultnál kell. A hely ínyenceknek nem ajánlott, de a diákok ízlelő bimbóinak kellemes, házi ízeket hoz el. A szakács szíves örömest teljesíti az extra kérelmeket is. Az ücsörgés több szinten lehetséges, a vendégszeretet egészen a hajnali órákig kitart. A dohányzás zárt téri betiltása óta a kocsma szabad lábon, cigarettafüst nélkül, au de toilette illattal hagyható el.

Hasznos ez a vélemény? Igen

HQDent Fogászat

Buda szívében, a Moszkva tértől néhány percre ragyogó, egészséges fogsor rendelhető a HQ Dent Fogászatnál. A sors iróniája, hogy Krisztina névre hallgató édesanyámat hoztam ide fogkőleszedésre. Eme kedves gesztus egy elsőre kínzó, gusztustalan, fájdalmasan rossz ajándéknak tűnhet. De lássuk sorban az eseményeket. A BKV helyett mi autóval érkeztünk a fogtündérhez. A párhuzamos utcában könnyen le lehet parkolni, a néhány percig tartó friss séta a klinikáig pedig kifejezetten kedvez a riadt, gyermeki sérülésektől szenvedő szülőknek. Egy régi nagy bérházba érve hamar rábukkantunk a fogas lakásra. Modern környezet, bőrkényelem várt minket az előtérben. Kedves recepciós és néhány izgatott páciens meredt a plazma tévére, míg a női magazinok hívogatóan, de magányosan tornyosultak az asztalon. A fehér köpenyes doktor urak és csinos asszisztensnők fúrtak a másik szobába. Anyukám következett. Alaposan megcsiszolták, hófehérré mázolták. A végén otthagytuk az összeget, hálapénzt nem fogadtak el, ellenben kupont minden mennyiségben. Harminckét fehér rágószervvel , nyugodt lélekkel, elégedetten távoztunk.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Ulpius-Ház Könyvesbolt

Sábát egyik kiddusán egy könyvbemutatóra kaptam meghívást. Rubin Eszter első könyvének, a Barhesz címet viselő, új Ulpius-kiadásnak a népszerűsítésére lettem hivatalos két falat tojáskrémes kenyér majszolása közben. A könnyen megközelíthető, Móricz Zsigmond téren található könyvesbolt két szinten várja a szavak szerelmeseit. Az alsó részen leginkább a Badacsonyi-hegyhez hasonlítható könyvmagaslat tárult elém. Csupa érdekes dráma, fantasztikus történet és komikus írás hevert akciósan előttem. Feltűnő borítókkal, kétértelmű címekkel csalták a bámészkodó vásárlókat egyre közelebb. Erőt vettem magamon, láthatatlan szemellenzőmet felraktam, és a néhány lépcsőfokot megmászva megérkeztem az írónő standjához. Sok-sok kis díszes, árva Barhesz vett körül bennünket. Egyik ropogós könyvét kinyitotta, és kék sorokat vésett a fehér papírlapra. Aláírta. Vagy ahogy lelkes rajongó kiáltja: dedikálta! Melegséggel a szívemben távoztam volna, mikor a könyváruház eladója meglepetésemre fele akkora összeget vitt be a pénztárgépbe. Aznap nemcsak egy írónő gondolt rám, hanem az Ulpius is, aki 50% kedvezménnyel kedveskedett lelkemnek. Immár boldogan és elégedettem hagyhattam el a helyet.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Dr. Jánky György sebész, plasztikai sebész

A Gellért hotel mellett a Bartók Béla út sarkán egy kitűnő plasztikai sebészet üzemel. A harmadik emeleten, egy vidám, sárga színekben pompázó, nagy magánrendelő fogadott. A váróteremben hölgyek vártak a szépségideál egy-egy kifogástalan komponensének átültetésére. A konzultáció a doktor úr irodájában történik, melynek falain alig lehet üres területet találni a bekeretezett orvosi diploma és a számos oklevél, elismerés, dicsérő visszajelzés miatt. A sebész úr mindig frissen borotválkozott, nyugodt, becsületes és remek orvos. Ő csak a műtét, a beavatkozás során törekszik a tökéletességre, a páciensek önbizalmát sosem lohasztja le holmi kéretlen átszabást javasló ötletekkel. Két fotóalbumot adott a kezembe. Rezgő, fókahájjal borított willendorfi vénuszból, gusztusos nőt faragott. Fiús mellkasból méretes kebleket növesztett, logó kutyafülekből pedig kerek emlőket alkotott. A telefoncsörgésekből ítélve a leggyakoribb műtétek mostanság a kisajak-kisebbítések, az elálló fülkorrekciók és az anyajegy eltávolítások. Utóbbit barátnőm is igénybe vette. Dalmata bőre folttalanul és nyomtalanul lélegzik tovább. Ha tökéletesen tökéletlen külsőmet megunnám, én is hozzá fordulnék.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Salaam Bombay

India sokszínű mássága, ismeretlen gazdagsága a fényes Széchenyi tér háta mögött tündöklik díszes sötétségben. A városmag egy eldugott zugában csak a tudatos éhségcsillapítókat vonzza. Én egy randevú során keveredtem a dél-ázsiai birodalomba. Rózsaszín, lila falak, égkék oszlopok, selymes drapériák és Indiát rögzítő látképek köszöntöttek. Majd indiai pincérek üdvözöltek, s tettek nyomban kedvünkre. Az egzotikus serpenyős ételeket választottuk. A gasztronómiájuk, mint népességük, olyan sok és különböző. Eddig érintetlen ízek, keleti aromák, magasztos eszenciák igéztek meg. Mentás csirkemell korianderszószban marinált csirkevagdalttal töltve, majd chilikkel grillezett bárányfalatok forogtak villámon, csészémben tejeskávé színű tea gőzölgött. A háttérben Taj Mahal sejtelmessége szólt, a lágy húrok még jobban szabadon engedték érzéksejtjeimet. Képtelen voltam figyelni partnerem színdarabokról folytatott eszmefuttatására, mert ízig-vérig elvesztem India konyhaművészetében. Első találkozás helyszínének nem ajánlom, mert itt mindkét fél csak Bombayre vágyik. A randevú során nekem is csak ízlelőbimbóim izgultak fel.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Pata Negra Buda

Spanyolországból hazaérve még mindig a tapaszokat hajszoltam. Barcelona ízeit akartam görcsösen a számban érezni. Esős szeptemberi napon, a macskaköves talajt esés nélkül megúszva, a hivatalos ebédidő első perceiben reményekkel telve, zuhantam be a Pata Negra budai éttermébe. A mediterrán hangulat helyett a szürke idő ült kedvemre. Semmitmondó papírplakátok, üvegpultban sóvárgó ételek untatták szemem. Az étlapot fürkészve kerestem a különlegességeket. Nem találtam semmit, de ahhoz hasonlót igen. Fokhagymás, chillis rákfarkat és ropogós bundában sült tintahal karikákat rendeltem. „Jól hangzik” és efféle önszuggesztív próbálkozások cikáztak fejemben. A chilli és a rák külön életet élt, nem forrtak össze az ízek, a tintahal pedig olajban lubickolt. Túl sokat akartam, vártam, de még eleget sem kaptam. Talán este kellett volna kipróbálni, talán más ételfajt választani. Talán el se kellett volna menni.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Lézermed Esztétikai és Fogászati Lézerközpont

Egy évvel ezelőtt még másképp hatottak rám a reklámok. Apró beavatkozások, kisebb-nagyobb esztétikai műtétek tökéletes hazugságként, mint szirének kísértettek engem. Az önpusztítás első lépcsőjén a szám megnagyobbítására gondoltam, persze nem a mai divatideálnak tartott algaevő hal mintájára. Egy konzultációra beiratkoztam a Lézermed központba. Egy könnyed, persze meggyőző csevejre számítottam a beavatkozási lehetőségek előnyeit, hátrányait ismertetve. Egy kék orvosi zsákot kellett cipőmre húznom, majd a műtőbe fáradnom. Megjelent a doktornő, akinek természetesen ráncos arca bizalmat gerjesztett bennem, mert eddig azt hittem, hogy minden szépségdoktor egy botoxmodell. Azonban ahelyett hogy beszédre nyitotta volna a száját, egy hialuronsavval töltött injekcióval közeledett felém, erre én, mint pánikbeteg ugrottam fel a székből, hogy álljon meg a menet, én csak konzultálni jöttem. Majd a tűt kezében hagyva fedezte fel eddig számomra is ismeretlen archibáim tömkelegét. Az ajka alatti terek feltöltése, a szimmetria előidézése, satöbbi, satöbbi. Elnézést, én jó vagyok így, nem tudom, mit keresek itt! Felpattantam és szélsebesen elviharoztam. Én nem akarok más lenni, én így vagyok én. Nekem a smink bőven elég.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Mika Tivadar Mulató

Vers, színdarab, zene szól, minőségi, jó árú bor fogy. Fiatalos, élettel teli, művészi értékkel bíró romkocsma látott napvilágot Budapesten. Valós érzelmekkel fűtött, szenvedéllyel és irodalommal töltött beülős hely. Érdeklődéstől duzzadó pupillák, nevetésre görbülő ajkak és értelmes szavakkal tömött szájak jellemzik a Mika Tivadar közönségét. A történelmet minden kövében magában viselő Kazinczy utca felkapott kocsmája, mely a forró nyári estéken hűsítő alkohollal kényezteti a szomjas idegeneket. A szabadtéri részen sárga fények koslatják az iszogató nemzedéket. A belső tér is magával ragadó, mert erős kék falak, ragasztott pénzérmék, fabútorok és a régmúlt világ emléktárgyai között kapnak új erőre az emberi kapcsolatok.

Hasznos ez a vélemény? Igen

1 Lista

Még több »

Kulináris Kánaán

Gasztronómia gyönyört, Mennyei mártást, Fenséges fogást, Íncsiklandó ízvilágot, Kifogástalan konyhaművészetet és Pompás, pikáns, prémium performanszt kínál a Kulináris Kánaán minden étterme.

  1. Nobu

    Igazi gasztrosznobként egyszer el kellett mennem. Szerencsére akkori főnököm éppen annyira szerette a hasát, mint én, és épp annyira akart menő üzletembernek tűnni, mint amilyen Robert De Niro az valójában. A Nobu a japán konyha Kánaánja, a sushi okozta gyönyör forrása, és a tevékeny üzletemberek vacsoraasztala. Az árak az égbe kiáltanak, ahogy elhelyezkedése is mutatja. A Kempinski Hotel luxusa óvja az éttermet a korgó gyomrú szűkölködőktől, míg a hely külső borítása csendes, fényűzéstől mentes, bár zártkörű hangulatot sugalló szeparáltsággal zárja el a sétálókat a bejárati üvegajtótól. A belső enteriőr barnás, sötét megvilágítása a lélek halk zugaiba vezetett. Hiába vagyok nagy sushifaló, a választást átengedtem az főnökömnek. Az ízek sodrásában csak pillanatokra tértem vissza a való világba. A Kaszpi-tenger prémium ikrái játszottak a nyelvemen, a lazac csúszós, narancssárga húsa könnyedén úszott le hasamba. A szaké eszenciájához még érnem kell, ahogy bankszámlámnak is ahhoz, hogy a Nobu törzsvendége lehessek. Két személy részére ötvenezerbe került a japán orgazmus. Megérte.

  2. Kyoto Étterem

    Minimalista dizájn, keleti exkluzivitás. Földbarna sötétség, arany ragyogás. A Kyoto Budapest szívében Ázsia világát tárja fel. Kifogástalan ízléssel, makulátlan környezetben japán és thai remekműveket mutat be. Tengeri sóban forgatott, forrázott szójababot kóstolok, mellyel érzékszerveimet melegítem a kulináris repülésre. Az ország legfinomabb lazacba göngyölt lazac-avokádó tekercseit itt szolgálják fel. Egy leheletnyi rózsa gyömbér és egy csepp szója kíséretében babonáznak meg. Már majdnem könnyem ered a gyönyörűségtől, de csak a zöld Wasabi űz régi tréfát belőlem. Bűnös torkosságomnak nem elég a hat darab. Bankjegyeimtől elválok. Latin lendületet viszek a keletiességbe, tonhal-avokádó-ponzu tekercsekkel salsa táncot lejtek. A gasztronómiai felszabadítást elegáns parti követi. Márványcsillogás, divatpompa, elit szeánsz a Lánchíddal srégen szemben.

  3. Salaam Bombay

    India sokszínű mássága, ismeretlen gazdagsága a fényes Széchenyi tér háta mögött tündöklik díszes sötétségben. A városmag egy eldugott zugában csak a tudatos éhségcsillapítókat vonzza. Én egy randevú során keveredtem a dél-ázsiai birodalomba. Rózsaszín, lila falak, égkék oszlopok, selymes drapériák és Indiát rögzítő látképek köszöntöttek. Majd indiai pincérek üdvözöltek, s tettek nyomban kedvünkre. Az egzotikus serpenyős ételeket választottuk. A gasztronómiájuk, mint népességük, olyan sok és különböző. Eddig érintetlen ízek, keleti aromák, magasztos eszenciák igéztek meg. Mentás csirkemell korianderszószban marinált csirkevagdalttal töltve, majd chilikkel grillezett bárányfalatok forogtak villámon, csészémben tejeskávé színű tea gőzölgött. A háttérben Taj Mahal sejtelmessége szólt, a lágy húrok még jobban szabadon engedték érzéksejtjeimet. Képtelen voltam figyelni partnerem színdarabokról folytatott eszmefuttatására, mert ízig-vérig elvesztem India konyhaművészetében. Első találkozás helyszínének nem ajánlom, mert itt mindkét fél csak Bombayre vágyik. A randevú során nekem is csak ízlelőbimbóim izgultak fel.

0 Fénykép

Még több »
Még nincs fénykép

0 Kedvenc hely

Még több »
Még nincsen kedvenc hely