Marla Singer

11 értékelés

Kertem

Mindig elfog egy gyerekkori érzés, amikor ide jövök kávézni. Az első benyomásom olyan, mintha egy 1970-es években épült strandra érkeztem volna hirtelen, szinte keresem a jegypénztáros nénit és kérek egy felnőttet, hogy leülhessek forró feketém társaságába. Színesre mázolt fa székek és asztalok rendezetlen sorai, lampionok, homok és színpad. A bejáratnál megszámolhatatlan mennyiségű bicikli piheni a városi megpróbáltatásokat és feltűnően sok babakocsi várja éppen rohangáló vagy krétarajzoló gazdáját. Elmondhatom, hogy a Városliget szívében lévő “kert” többnyire a szabad felfogású emberek törzshelye. A kisgyerekek fantáziadús krétarajzaival színesített betonút elvezet egészen a bakelittel borított bódéig, ahol véget ér időutazásunk, zsebre vághatjuk a” belépőt”, itt ugyan senki nem fogja eltépni nekünk. A bódénál fiatalos hangulat fogad, kedves, laza, élcelődő, gyorsan kiszolgáló pultosokkal.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Kiadó Kocsma

A belvárosi helyek egyik legintimebb hangulatú kocsmája. Sajnos a hely történetét nem ismerem, de galéria kialakítása egy szószékre emlékeztet, mintha egy kis eldugott kápolnát alakítottak volna át, mely szintén a betérő lelkeket fogadja, csak itt a fohász egy jó pofa sörért vagy egy ízletesen elkészített ételért hangzik el. Különösen figyelmetekbe ajánlom az itt kapható kávét, amelyről annyit érdemes tudni, hogy Spanyolország egyik legnépszerűbb kávéja (100% arabica) és egy spanyol család keze-munkáját ízlelhetjük csészénkben kiadósan.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Wasabi Buda

Soha nem lehet megunni! Drágasága ellenére még mindig megéri, mert a különlegesnél-különlegesebb íz variációk és fokozatok olyan élménnyel gazdagítják ízlelőinket, amelyeket más éttermekben ilyen mennyiségben nem tapasztalhatunk meg. Lehetőségünk van étlapról rendelni vagy leülhetünk a mindent megkóstolok futószalag mellé. Minden falat tartogat egy élményt, közben szorgos kezű pincérek szedik le az asztalon felhalmozott kis tálkákat, melyekről mohón eltüntettük sushi falatunkat vagy éppen pad-thai tésztánkat, a pácolt lazacról nem is beszélve! A japán desszertek nekünk magyaroknak nem nyújt akkora élményt, rettentően édesek, ám a csokis tavaszi tekercset kötelező kipróbálni, sőt egy-egy sushi között bedobhatunk párat az ízek fokozásáért. Részemről nem tartom rokonszenvesnek, hogy legalább egy üdítő sincs benne az árban személyenként, ezért külön kell fizetni elég borsos áron. A futószalag egyetlen hátránya és ezt már sokaktól hallom, hogy a futószalag szemünkkel való követése egy idő után szédülést okozhat az arra érzékenyeknek. Sajnos a házhoz szállítással szokott probléma lenni, nem mindig egyformák az adagok és változó a minőség és az íz is.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Cafe Frei

Kávé és könyv , 2:1 ben . Kényeztetés a testnek és a szellemnek.
Az alapötlet kitűnő,sokak számára vonzó,ezért
beülünk /ülnénk/ a Mammut II-ben lévő Frei kávézóba.
Csendes elvonultságra, könyv lapozgatásra, kezünkben egy csésze finom, erős, édes,
habos, tejes, chilis,mogyorós,bécsi, olasz stb. kávéval ne számítsunk.
Itt kérem maga az élet van.Laptopok villognak, nyelvtanárok oktatnak, ügyfeleket fogadnak, szerződések születnek,remények halnak el, és születnek újak, szakítanak és ismerkednek.
Vigyázó szemünket nem Párizsra, hanem a szomszédos asztalokra vetjük.
HA SIKERÜL ! leülnünk,/miután hosszasan szuggeráltunk állj fel, állj fel, úgysem jön el !/kezünkben
a valóban szép kivitelű kávéismertetővel,hosszas töprengés után merészen döntünk egy izgalmas sohasem kóstolt
kávéról,már csak rendelnünk kell. Ehhez fel kell állni, átküzdenünk magunkat az asztalok között, "elnézést, elnézést, szűk a hely."
/Visszafelé rosszabb a helyzet amikor a tálcáddal egyensúlyozol, remegő lábbal, a jaj csak ki ne borítsam, csak nehogy a nyakába öntsem/
Most rendelhetsz, ha van még hozzá kedved.A pult mögötti lánykák olyan arckifejezéssel, hogy "itt kell állnom, kiszolgálnom ezt a sok idiótát"sértetten, és kedvetlenül válaszolgatnak, -az én pénzemért-dühödten stemplizgetnek a törzsvásárlői füzetbe, ronggyal csapkodnak..
Itt kérem nem szeretik a vevőt! Ide kérem szépen az állásra jelentkezőket gondos teszt alapján válogatják, ki tud modortalanabb, mosolytalanabb, lenézőbb lenni. Kedves Frei Úr , ott a messzi Cannes-ban!, A teszt kitűnő és alapos, még sohasem találkoztam ezen a helyen, kedves, segítőkész, MOSOLYGÓS alkalmazottal. Tessék mondani ez Cannes-ban is így van.?

Hogy milyen a hely? A hangulat: retro, 6o-as évek utasellátója. És milyen a kávé ? A kávé amúgy jó!

Hasznos ez a vélemény? Igen

G'Roby Buda

A Gérobi ma már olyan szerves része a Margit krtnak mint a a régi-új Atrium Filmszinház, vagy a Mechwart téri szökőkút.
Vagyis idetartozik, és ez Nekünk jó. Multik jönnek - mennek a közelben, nyitnak és csuknak, de a "roby" szerényen meghúzodva a Szász Károly utca és a Margit krt sarkán biztosan áll. Jó hogy volt /sajnos csak volt / egy bátor vállalkozó fiatalember a rendszerváltás hajnalán aki
ebből a pinceraktár-labirintusból egy vonzó amolyan kis áruházat hozott létre.Lépésről -lépésre, bővítette, alakítgatta az on-line rendelést az elsők között alkalmazta, a házhoz szállítással együtt.
A termékválasztékot folyamatosan bővítik, a bor választék az üzlet méretéhez képest, nagyon széles, tematikusan felhelyezve, és láss csodát, van olyan eladó aki ért is hozzá! Ritka dolog ez manapság, mikor az eladók többsége azt sem tudja mit árul., kolbászt vagy kanavászt.A bió élelmiszerek polcain sok olyan termék van a bio-kínálatban elfogadható árú- A csemegepultban az eladók általában kedvesek ,különösen egy szemüveges idősebb hölgy. És itt is tudják mit árulnak ! Hogy van ez? És még a sajtot is szeletelik ha kérjük! Folyamatosak az akciók, a termékbemutatók, ami sohasem tolakodóak..
A pék-szekció kiváló, nagyon széles ár skálán mozognak az árak, cukrász sütemény is kapható ,azt is mondhatnám : olcsón.

A pénztáraknál tényleg sokszor kígyózik a sor, de gyorsan fogy, különösen Ibolyánál, aki a kezdetektől itt dolgozik, és képzeljék el: Tud MOSOLYOGNI ! Egyre vigyázzanak: A Szász Károly utca és Margit krt. sarkán keressék az üzletet, és semmiképpen sem az Erőd utca utca és körút sarkán, mert az nem a Groby! De arról majd máshol.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Bookline könyvesbolt

Nem " igazi " könyvesbolt, valójában egy könyv-átvevőhely az interneten rendelt könyvek számára.
Árusítanak könyveket is nem túl sokat, elsősorban a közelmúltban megjelent siker gyanús könyveket,

Az eladók kedvesek, de nem "könyvesek" csak az adatbázisban keresgélnek, könyvet átadnak, és pénzt átvesznek.
Ez igaz a plázákban lévő könyvesboltokra is, szerzőkről, kiadásokról, ne kérdezz, No reply.

Ne várjunk tehát többe,t azt nyújtja amit ígér, kényelmesen átveheted a megrendelt könyvet, Jéé van ilyen? ámuldozott kedves idős hölgy ismerősöm . Van ilyen, használjuk .

Hasznos ez a vélemény? Igen

Toldi Kávézó és Klub

Az egyik legszéleskörűbb helynek tartom a belvárosban és még a színvonal sem marad el. Napközben kávézhatunk, teázhatunk, ehetünk. Délután, főleg az akciós keddi napokon beülhetünk egy kulturált művész filmre, sőt, ingyen elvihetők a már levetített filmek plakátjai. Este sörözhetünk, borozhatunk a barátokkal a kényelmes kanapékon végül ha érezzük a lábunkban a boogiet akkor hétvégén megnyílik a kávézó rész helyén a tánctér és DJ-k szolgáltatják a hangulatot. Bringások különösen kedvelik a helyet, mert közvetlenül mellette megy egy kétsávos bringaút, a korlátoknál le tudják láncolni a kétkerekűiket pihenni illetve a mozi előtt kialakított padokon a dohányozni vágyók is kedvükre pöfékelhetnek. Itt tényleg mindenkire gondolnak!

Hasznos ez a vélemény? Igen

Angelo Café

Olyan,mint Jesolo novemberben. A vendégek elutaztak,a szállodák zárva, köd és szürkeség. És kedvetlenség.
Az ott felejtett signorinák valamit őriznek a nyári mosolyból. Valamit.Csak ne kérdezz,ugy is ki van írva minden,igaz olaszul, de hát ez egy olasz sütemény bolt,mit csodálkozunk.Azért egy kultúrember csak tudja mi az az amarena, meg bianco, meg nero , nem igaz ?
Választunk két vakondtúrást szerű desszertet, egy nero-t meg egy biancót, Erre mondják: korrekt.Friss. Manapság már ez is nagy dolog.Csak
Fantáziátlan. Az espresso kitűnő lenne, ha nem lenne langyos forró helyett, de az.
Ha a sütemény és kávé mellé esetleg egy kis vizet is adnának, mint Olaszországban.

Várjuk hát a nyarat. Ki az az őrült aki novemberben megy Jesolóba? Még last minute
sem, pláne nem főszezoni áron.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Jégbüfé

Ha a belvárosban járok egészen biztosan úgy alakítom az utam, hogy útba ejtsem a Jégbüfét egy kávéra és búrkiflire vagy legalábbis egy sajtos pogácsára. Ha kevés pénzből szeretnénk jóllakni akkor keressük az üzlet végében lévő pultot, ahol az esti sütést árulják féláron. Télen gofrit nyáron fagyit egész évben franciakrémest ajánlanák a betérőknek. Sokaknak nehéz megszoknia, hogy előbb fizetni kell a kasszás hölgyeknél majd utána a blokkal sorba állni azoknál a pultoknál ahonnan ki szeretnénk kérni süteményeinket vagy kávénkat. Az utóbbi években az Omnia kávé mellett bio minőségi kávét is főznek. 200 forint egy eszpresszó állva. Sajnos bármennyire is a szívem csücske és elfogult vagyok velük szemben, de be kell, hogy ismerjem a minőség sokszor hullámzó náluk.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Starbucks Király

Maga ötlet, a fiatalossága és a lendülete valamint, hogy félig magadat szolgálod ki jó ötlet. Aki szereti az amerikai típusú kávékat, kicsit vizesebb, hígabb és elég tejes ha tejjel kéred, ám ami nem szimpatikus, hogy eddig még sosem kaptam forró eszpresszót, pedig az úgy jó bárki bármit mondjon. Helyet általában lehet találni és be lehet ülni egy laptoppal és rácsatlakozhatunk a wifire, hogy élhessük megosztó, lájkoló életünket. Számtalan kávé variációt vihetünk haza és igazán kedves, ízléses bögrékkel gazdagíthatjuk otthon polcainkat vagy másokét.

Hasznos ez a vélemény? Igen

0 Lista

Még több »

0 Fénykép

Még több »
Még nincs fénykép

0 Kedvenc hely

Még több »
Még nincsen kedvenc hely