Keresd meg a legjobb szolgáltatót a közelben, vagy értékeld akinél voltál!

HÁdám

Vélemények, értékelések (31)

Karinthy Színház

Értékelés 2012. 11. 26. 21:59
Buda népszerű kőszínháza – hirdeti magát a teátrum. Az biztos, hogy az egyetlen magánszínház. Híres és neves színészek is megfordulnak itt, legutóbb az Egyenlőség című darabot láttam tőlük. Pillekönnyű vígjáték a különböző társadalmi rétegekről közérthető színjátékstílussal, fogyasztható helyzetekkel, szolid pikantériával. A befogadó gondolati horizontján ott lehetnek ilyenek, hogy sok százezer létminimumhoz közelítő; adózással szilárdítani vágyott középosztály, de ha nem akarunk, erről nem kell gondolkodnunk az előadás kapcsán. A vígjáték szórakoztat és mossa kezeit.
  • elismerés
  • Vígszínház

    Értékelés 2012. 11. 26. 22:05
    Budapest hatalmas nézőterű, parinás kőszínháza. Hozzá tartozik a Pesti Színház és a Háziszínpad is. A darabok igyekznek minden korosztályt kielégíteni. A dzsungel könyve, A padlás hosszú évek óta futnak sikerrel. Van az idősebb korosztályt megszólító klasszikus előadásokból is bőven, amiben régóta híres színészeket láthatunk, például Kern Andrást. Az Eszenyi Enikő irányítása alatt álló intézménynek a népszínházi profil mellett művésszínházi törekvései is vannak, Othello rendezésében például a Krétakör korábbi meghatározó színésze Nagy Zsolt volt a főszereplő, de a társulat tagja volt pár évig a szintén ex-Krétakörös Láng Annamária is.
  • elismerés
  • Bárka Színház

    Értékelés 2012. 11. 26. 22:12
    Az üllői úti teátrumot talán a legbátrabb kőszínháznak lehet nevezni. Fontos előadások születtek/születnek itt. Az ifjúsági vonalat Vidovszky György rendezései jelentik (Pál utcai fiúk, Legyek ura, Iskola a határon, East Balkán, Harmadik hullám). Több mint tíz éve fut sikerrel Bérczes László Mulatság rendezés, aki itt készítette el Pinter Hazatérését, Synge Nyugat hőse című tragikomédiáját. Fontos volt a Bárka Színház szerepe a Művészetek Völgyében, majd az Ördögkatlan Fesztiválon. Jelentős volt a színház szervezte nemzetközi színházi fesztivál és fontos határontúli előadásokat is lehetett itt látni. Csányi János alapító igazgató után Alföldi Róbert volt a vezető, jelenleg Seress Zoltán igazgatja az intézményt.
  • elismerés
  • MU Színház

    Értékelés 2012. 11. 26. 22:20
    A Mu Színházban sokféle előadást láthat az érdeklődő. Saját társulata nincs, táncos és prózai előadásokat egyaránt befogad. Aktív kapcsolatot tart fent a kerülettel, ahol működik. Itt látható Schilling Árpád egy korábbi rendezés a hamlet.ws, Duda Éva társulatától a Retouraunoir című előadást láttam itt. Fontos eseménye a színháznak a SzólóDuó Fesztivál, az idén először megrendezett Rövidhullám nevű improvizációs mozgásos, táncos est. Kiváló nemzetközi produkciókat is láthatunk itt. A Hodworks, a HOPPart, a Tünet Együttes, a Káva Kulturális Műhely előadásai kíváló színházi estére garanciák.
  • elismerés
  • Alexandra Párizsi Nagyáruház - Bookcafé

    Értékelés 2012. 11. 26. 22:39
    Az Andrássy úton álló régi Párizsi Nagyáruház szecessziós-neoreneszánsz épülete a könyvek, cdk, magazinok, kiadványok csodalátos birodalma. Minden meglelhető, kis verseskötetek, nagyregények, külföldi szerzők és idegen nyelvű könyvek, hangoskönyvek, halkan is varázst mesélő komolyzenék. Kötelező olvasmányok és bestsellerek. A belső tér kialakítása megemeli a könyvesboltok amúgy is kissé emelkedett szellemét, de hála a kedves eladóknak nem veszünk el a térben. Külön rész van a képregényeknek, amiért igazán hálás vagyok, lélegzetelállítóan flesses dolgokat lehet találni ott.
  • elismerés
  • Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház

    Értékelés 2012. 11. 26. 22:48
    A Nagymező utca különleges kis épülete ez, hangulatos, bár nem olcsó kávézójával lent, az emeleten pedig a fényképészet szerelmeseinek otthonával. Rengeteg fontos, remek, izgalmas kiállítás érkezik ide. Emlékezetes számomra a magyar származású Lucien Hervé pár éves tárlata, nemcsak az alkotó minimalista fekete-fehér világának érdekessége miatt, hanem mert egy kedves pápai cimborámmal néztük meg, aki ezért utazott fel pestre. Több eseményt is rendeznek itt, nagyon jó volt például a 2011-es JAK Piknik a Napfény műteremben, négy kötet jelent meg, Deres Kornélia, Pomázi Adél, Márkus András és Szabó Marcell voltak a szerzők, volt velük beszélgetés, olvastak fel a műveikből, közben boroztunk, pogácsáztunk.
  • elismerés
  • Rock Randevú Club Söröző

    Értékelés 2012. 11. 26. 23:03
    Egy időben sokat jártunk ide, mostanában valahogy elkerüljük. Mondjuk a koncerteken nem nagyon voltunk ott, inkább csak belecsöppentünk néha. A hely alapvetően a metálos arcoknak van kitalálva. Sötét, egyszerű, strapabíró berendezés. Egyébként ha épp nem volt buli és emiatt tömeg, nyugis, beszélgetős hely volt, jókat dumáltunk itt. Az árak nem térnek el nagyon a pesti átlagtól, a wck rendben voltak, a hely törzsközönsége is. Bőrszerkós, acélbetétes bakancsos arcok ugyanúgy voltak, mint egyszerű fekete pulcsis, feket farmeres csajok és srácok.
  • elismerés
  • Kávés Katica Sörözője

    Értékelés 2012. 11. 26. 23:11
    Nekem igazi kult helynek számít, kockás terítős asztalaival, kis beülős padjaival. Teljesen egyszerű hely, a wck, a berendezés, a pult, semmi flancolás. Nem késdobáló, egy hely, ami az emberek praktikusan arra használnak, amire való, esznek-isznak. Kicsit persze poppos az irányvonal. Ami legjobb benne, hogy mindenféle korosztály jár ide, kamaszoktól az idősekig, akik valahol a környékben laknak. Egy időben kétszer-háromszor odaült hozzánk egy csávó, aki idegenlégiós volt, mutogatta a háborús sérüléseit, és csajozós sztorikat mesélt. Az árak barátságosak, a pultosok is, ha a kedvük épp úgy tartja.
  • elismerés
  • Nemzeti Táncszínház

    Értékelés 2012. 11. 26. 23:19
    A festői környezetben található szép épület klasszikus színházi tér, bársonyszékekkel, emelt nézőtérrel, profi technikával. Régi és új irányzatokat is befogad, szerettem ott a Faun című előadást. A segítőszemélyet nagyon készségek, bár néha azt gondolom, hogy feleslegesen vannak ott, fejükön headset, modernség meg minden, de még nem láttam, hogy használják. Ami az érdekes, hogy valahogy még teltházaz előadáson még sosem voltam ott, nekem ettől egy kicsit ilyen magányos, kicsit elit hangulata van a helynek. Persze tudom, hogy van előadás, amire hetekre előre nem lehet jegyet kapni. Ha valaki először megy, érdemes időt szakítani a táncfotók megnézésére és egy jó sétára a környéken.
  • elismerés
  • Városligeti Sörsátor

    Értékelés 2012. 11. 26. 23:24
    Valahogy soha nem voltam még bent, de mindig terveztem. Nagyon sokat járok a Városligetbe, az onnan kiáradó zene messzire hallatszik és sramlimuzsikával tölti meg a szerelmes andalgást, vagy az esti kocogást. Egyszer néztük, hogy árai azért nem annyira barátiak, elég sokféle ember jár oda. Szerettük nézni az ondolált hajú néniket és bácsikat, akik mulatós zenére ropták. Amikor más féle zene van, a ligeti életérzés gondolom sokat dob az estén, főleg nyáron jó ott lenni igazán. Ami egészen furcsa, hogy néha délután, amikor csak páran lézengenek, akkor is üvölt egyszer egyszer a mulatós.
  • elismerés