HÁdám

31 értékelés

Ellátó Kert

Egy gyógyító pinkit vagy kettőt igazán érdemes itt meginni. Torokgyulladásra, megfázásra legalább olyan jó, mint a pálinka, a grapefruit lé ráadásul tele van C-vitaminnal. Klasszik belvárosi árak, folyamatos nyüzsgés, könnyen ismerősbe botlasz. Nagy társasággal is érdemes ide jönni, hely van bőven, bár esténként nem egyszerű asztalhoz jutni. A téliesített kerthelységben lehet dohányozni, mindenhez nagyon közel van. Zárás körül gyakran igazán családias a hangulat, akkor ez a nagy hely igazán otthonos is tud lenni. A pultosok jó arcok, barátkozósak, pár alkalom után megismernek. A mexikói ételek ízletesek és frissek, nagyon érdemes megkóstolni.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Gondozó Kert és Udvar

Szombat este voltunk ott legutóbb, pont kellemes mennyiségű ember, normál árak. Működik itt színház is, havi pár programmal, ami a télre bezár. A nyitófesztiválon érdekes előadásokat lehetett látni, többek között az évekig a Gödörben megrendezésre kerülő Willany Leót, Grecsó Zoltán és csapatának improvizációs táncos estjét. Ez lesz még ott, érdemes megnézni, általában ingyenes. Ez a tér a kocsma mellett van, itt szombaton buli volt, egész jó zenével, bár nem voltak túl sokan. Van egy hostel a hely mögött, jófej külföldi fiatalokkal lehet ismerkedni. A pultosok jó fejek. A pincében Para- park működik, ahová még nem mentünk le, de szeretnénk.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Katona József Színház

Budapest öt legjobb kőszínháza közül az egyik. Kiváló társulata van, igényes, szakmailag professzionálisan kivitelezett darabok játszanak. Ugyanúgy helyet kapnak a jóféle szórakoztató előadások (Portugál, Koccanás), mint a társadalmi kérdésekre válaszolók, mint a Cigányok című, ami legutóbb Amerikában vendégeskedett. Az utóbbi időben úgy tűnik, folyamatosan nyit populáris irányokba is: zenés és szórakozható előadásokat készít és a megújult színházépületben található bolttal nyit az ajándéktárgyakat, ereklyéket vásárlók felé. Hogy a metrón utazva vagy a villamoson is látszódjon, hogy melyik színházba jársz, és hogy neked fontos a kultúra.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Szkéné Színház

Az alternatív színházcsinálás fontos bázisa volt és még mindig az. A sokáig Regős János vezette intézményben működött a legendás hírű Arvisura Színházi Társaság. Most a legerősebb műhelye a Pintér Béla és társulata. Bármelyik előadásuk jó szívvel ajánlható bárkinek, akár olyanoknak is, akik életükben először járnak színházban. Jó humorú, tempós anyagok, ahol fontos és aktuális emberi és társadalmi kérdésekről esik szó. Fergetegesen jó előadások!
Itt láthatóak továbbá a nézőművészeti Kft. előadásainak egy része is. Jancsó Miklós filmjeiből ismert Kapa-Pepe, azaz Mucsi Zoltán és Scherer Péter sokat játszik itt. Még külön Kapa-bérletük is van Mucsi Zoltán rajongóinak, a BME-re járók pedig mázlisták, olcsóbban nézhetik az előadásokat. Ez a kedvezmény érthető, hiszen a színház maga a BME egyik épületében van.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Bors GasztroBár

A kis kajálda a Kazinczy utcán igazi kuriózum. Megfizethető árakon kínál igazán ízletes és különleges ételeket. Minden hamar kész van, a levesek újabb és újabb íz különlegességeket rejtenek. És akkor a szendvicseket még nem is néztük. Nagy a választék ebből a kettőből, nem készítenek el minden nap mindent, érdemes figyelni, többször visszamenni. A múltkor egy remek karfiolkrém levest fogtam ki, de előtte a hagymaleves is kiváló volt. Nagy a pörgés, és pici a hely, kényelmesebb talán elvitelre kérni, bár nem könnyű hazáig várni az íz robbanásra. A szakácsok, kiszolgálók vidámak, energikusak, mosolygósak. A világ különböző pontjaira utazva tettek szert kiváló ízlésre, így tudnak igazi kuriózumokat főzni.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Trafó – Kortárs Művészetek Háza

A budapesti kortárs előadóadó művészetek legfontosabb helye. Az intézmény több éves működése alatt kapocs volt a világ nagyvárosai és Budapest között. A Trafóban látható produkciók kuriózumnak számítanak, nagyon változatos nézői visszajelzéseket váltanak ki, ez mutatja, hogy érvényes, aktuális előadások. A program változatos több műfajból és ezek fúzióiból születő anyagokat láthat itt a néző. A magyar alkotók is izgalmas előadásokat hoznak létre itt, hoznak ide. De olyan nagy öregnek számító alkotók munkáit is lehetett itt látni, mint Peter Brook. A modern színházcsinálás egyik meghatározó alakja ő, a Budapestre hozott Beckett töredékek, pontos, precíz, tiszta munka volt.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Nemzeti Színház

Budapest öt legjobb kőszínháza közül az egyik. Nagyon sokszínű intézmény, ahol mindenféle nézői ízlést kielégítő darabok futnak, különböző rendezőktől. Jelen van a kísérletezőbb, merészebb forma mellett a hagyományosabb megközelítésmód, sőt a kettő fúziójából születik izgalmas és energiával teli előadás a legtöbb esetben. Vannak gyermekelőadások és zenés előadások is, Alföldi Róbert igazgatása alatt pedig elkezdett a színház a kor problémáira erősen és érvényesen reflektáló előadásokat is készíteni. Fontos momentuma volt a színház történetének az Krétakörös Jég előadás átemelése a saját repertoárba. A nagyszámú és kiváló színészgárdában sok nagyformátumú színész dolgozik

Hasznos ez a vélemény? Igen

Grinzingi Borozó

Remek borok, finom szendvicsek, egyszerű fa bútorok. Baráti beszélgetésekhez, komoly ivászatokhoz az egyik legjobb választás a Grinzingi. Semmi felesleges körítés, a bort egyszerű üvegkancsóban hozzák, kérhetsz mellé üvegkancsóban szódát, ha fröccsöt innál. Négyféle kimért bort tartanak, tavaly nyáron a könnyű rozéjuk volt a favoritunk, előtte inkább a rizlinget szerettük. Vannak üveges borok, a komolyabb íz világra vágyóknak, és persze sör meg rövid is. De amiért igazán érdemes odamenni, az egy nyugodt beszélgetés, egy literes vagy fél literes kancsó bor mellett. Nyugodtan mehetünk nagyobb társasággal is, bár érdemes foglalni asztalt, főleg hétvégén esténként.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Jedermann Kocsma

A Ráday utca Boráros térhez közel eső végén van a Jedermann. Laza, fiatalos hely, jól dizájnolt. Kedvesek a kiszolgálók, a terasz pici, sok növénnyel igazán olyan, mintha egy kis vidéki ház udvarán ülnél. Nem igazán diákbarát árakkal dolgozik, de nagyon finom a kávé és széles a választék. Főleg félhivatalos megbeszélésekhez használjuk, ahol úgy sem fogyasztass sokat, viszont fontos, hogy jó, nyugodt helyen legyél. Az ételeket még nem kóstoltam, de a 30 fölötti korosztályból több visszajáró arcot láttam a pár alkalom során, amikor ott voltam. A zenés kínálatuk nagyon ígéretes, finom és kiváló dzsessz muzsikát hallgathatsz ott a hét több napján is.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Thália Színház

Saját társulatos befogadó színház, ami most összevonásra került a Mikroszkóp Színpaddal, az Mikoszínpad néven került be az intézmény struktúrájába. A Thália Színház egyik legérdekesebb kezdeményezése az FTP, vagyis a Független Thália Projket, ami során független csoportok előadásait fogadja be a színház, hogy pesti Broadway közönsége is megismerhesse őket. A másik fontos kezdeményezés a szórakoztató és humoros előadások készítése, menedzselése a Mikroszínpadon, erre Litkai Gergely neve jó ígéretnek tűnik, remélhetőleg a stand-upos vonal nem fog másokat elnyomó módon felerősödni. A Thália Színház fontos szerepet tölt be a vidéki előadások budapesti közönséggel való megismertetésében is.

Hasznos ez a vélemény? Igen

0 Lista

Még több »

0 Fénykép

Még több »
Még nincs fénykép

0 Kedvenc hely

Még több »
Még nincsen kedvenc hely