neobutik

30 értékelés

Dürer Kert

Ha az underground központját kéne megjelölnöm Budapesten, azt hiszem, ide bökném a képzeletbeli nagy, piros rajzszöget. Szerény személyem a hardcore és a punk elkötelezett híve, így itt minden hónapban tudok az ízlésemnek megfelelően bőven szemezgetni a programkínálatból. Tetszik, hogy sok magyar együttes helyet kap - a koncertszervezőknek hála-, hogy bemutatkozhasson a nagyérdeműnek. A hely hangulata, a dekoráció a maga kissé kautikus világával a törzsközönség elvárásainak maximálisan megfelel. Számomra plusz pont, hogy nagyobb rendezvényeken a kapuban szűrik a kiskorúakat és a rájuk vonatkozó szabályokat betartják, valamint a hely nagyságának köszönhetően mindig akad egy csendes zúg, ahova el lehet vonulni beszélgetni. A két teremnek köszönhetően egy estén belül is tobzódhatunk a műfajok között.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Orczy Park

Vidékiként a lakóhelyemhez legközelebbi parkot, zöldet kerestem meg elsőnek. Az Orczy parkba belépve kicsit magamba szívhattam az otthon elemeit: a fák illatát, a nagy elterülő zöld mező látványát. Azóta szívesen sportolok itt, kihasználva a futópálya adottságait és a kezdetleges kültéri sporteszközöket. A hely igazán alkalmas lehetne egy korszerű, felnőtt játszótér kiépítésére. Az edzés szemszögéből hiányoltam, hogy bár van egy jó, forgáccsal felszórt pálya, de arról információ (a pálya hossza például) egyáltalán nincs. Annak, aki romantikára vágyik, ideális a kis kerti tó egy andalító sétára, a nagy mező pedig egy pléden heverészős délutánra.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Háda Angol Használtruha Kereskedés

Régebben nagyon szívesen tértem be ebbe a Háda turkálóba, de amióta megjelentek a darabos üzletek, véleményem szerint ennek az üzletnek a választéka különösen megkopott. A hónap eleji új áru után, nem kis szerencsével lehet szép darabokra találni, de csak akkor, ha nyitáskor az ajtóban toporgunk a másik száz emberrel. Sajnos a kiskereskedők idő előtt elrabolják az átlagos testalkatúakra szánt méreteket. Egy pozitív, kecsegtető érv szól az üzlet mellett, az pedig a nagy cipő és táska választék, igazi vintage darabokra is akadhatunk. Anyukák figyelem: a játékok melletti résznél rajzoló sarkot rendeztek be a gyerkőcöknek.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Arriba Taqueria - Teréz krt.

Egy barátom meghívására mentem először el ebbe az étterembe, amelynek azóta is a törzsvendége vagyok. Bevallom féltem először a mediterrán ízektől, de nagy segítségemre volt, hogy több étel összeállításába is beleszólhatok, így nem kellett félnem attól, hogy leégetem a nyelvem a csípős szószokkal. A nem túl alacsony árakért cserébe minőségi ételt kapunk, és egy olyan varázslatos miliőt, amely megkapó és kedvünk lenne egy nagyot kurjantani, hogy „Omber ide a tortillával és a tequila-val”. Pozitív benyomás, hogy a vegán (állati eredetű termékeket nem fogyasztó) barátnőm is talált magának itt bőven ennivalót.

Hasznos ez a vélemény? Igen

OTP Bank fiók

Igen kicsi OTP fiók, nagyon sok emberrel. Így tudnám dióhéjban jellemezni. Akárhányszor bemegyek, napszaktól függetlenül, legalább tíz-tizenöt percet várnom kell. Sokszor idegesítő módon, az, aki utánam jött be, előbb sorra kerül, gondolom „a rendszer” okolható ezért és az ügyek prioritása. A bank dolgozóira viszont egy negatív megjegyzést sem lehet tenni. Kedvesek, profik és segítőkészek. Plusz pont, hogy a pénzautomata mindig működik valamint a nyitvatartás elég hosszú ahhoz, hogy munkaidőtől függetlenül el tudjuk intézni a pénzügyi dolgainkat. A környéken dolgozó, ingázók számára ideális helyen van, mert a városi tömegközlekedés egyik központjában foglal helyet.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Sunroom Szolárium

Hónapok óta kerestem a lakásom közelében egy jó szoláriumot és végre egy sarokra felfedeztem ezt az igen elegáns és családias kis szalont. A 9. kerületben egy igen szívderítő kis oázis, ahol remek összegért barnulhatunk valamint kedvesek, segítőkészek az eladók. Az igényes berendezésnek, lágy zenének köszönhetően az ellazulás és a kikapcsolódás garantált. Több gép közül lehet választani, bőrtípusnak megfelelően álló vagy fekvő gépek közül. Nagy előny még, hogy rengetek barnulást segítő és a bőrt óvó kozmetikum közül lehet választani. A reggeltől késő estik nyitva tartó kis szalonban soha nincs tumultus, és igény szerint manikűrössel is egyeztethetünk időpontot.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Fővárosi Állat- és Növénykert

Budapest emblematikus helye, amit az ország bármely pontján élő embernek látni kell, aki esetleg általános iskolai osztálykiránduláson nem jutott el ide. De annak is kötelező meglátogatni, aki minimum 5 éve nem lépett be a kapuján, mert biztos sok újdonságot fedez fel. Máris az első, amit említenék az a Varázshegy, ami tényleg varázslatos. A Csodák palotájához és a Természettudományi Múzeum minőségi egyvelegének tudnám leírni. Csupa információ, csupa móka és még felnőtt fejjel is tátott szájjal mászkáltam körbe, gyermeki rajongással szaladgáltam az egyik kiállított tárgytól a másikig. Kedves helyem a gorillák és az orangutánok kifutója, ahol hatalmas plexiken keresztül figyelhetjük ezen csodás emlősök minden napi életét. Több interaktív bemutatóval is megörvendezteti látogatóit az állatkert.

Hasznos ez a vélemény? Igen

BioHair Hajvágószalon

Sajnos én negatívan tudok nyilatkozni a szalon munkájáról. Bár igen kecsegtető, hogy természetes anyagokkal dolgoznak, és nem használnak vegyszerezett termékeket, ez csak egy része a hajkezelés világának. Kétszer fordultam itt meg, mindig más fodrásznál, de göndör hajat egyikük sem tudod rendesen vágni, pedig kifejezett kérésem volt, hogy olyan fodrászt szeretnék, aki ért a göndör fürtök megzabolázásához. A hajamba rútul belenyírtak, amit sajnos csak otthon vettem észre. Az olcsó ár ez esetben sajnos maga után vonja „az olcsó húsnak híg a leve” mondást. A szalon egyébként modern és mutatós berendezésű, az ott dolgozók, pedig kedvesek és kommunikatívak. De sajnos ez nem feledteti a kikandikáló rövid tincsemet.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Ping Kínai Étterem

10. Életem első mézes szezámos csirkéjét ettem itt pirított tésztával, és ez a gasztronómiai élmény meghatározta a keleti konyhához való hozzáállásomat, mondhatnám, meghúzta a minőségi határvonalat. Olcsó árak, minőségi és fenséges ételek. A helynek, berendezés szempontjából van egy kis giccses érzete, de azt hiszem, ez elnézhető az első kanál étel után. Bár sajnos nem lakom közel az étteremhez, de ha időm engedi, veszem a fáradságot, és meglátogatom. „Századik” pozitívum, hogy mindig akad szabad asztal. Tömegközlekedés szempontjából frekventált helyen van metróval és villamossal is egyszerű megközelíteni, még a pesti ember lányának is.

Hasznos ez a vélemény? Igen

KÖKI Nyomda

Tavaly karácsonyra egy megvalósíthatatlan ötletem támadt. Egy hatalmas, egyedi képet szerettem volna készíttetni a szüleimnek húsvétra, de az ötletem némi akadályba ütközött. Irtó sok pénzért készítette volna el az a néhány nyomda, amelyik egyáltalán visszajelzett. Hosszas keresgélés után bukkantam erre a szolgáltatóra, ahol némi személyes egyeztetés után a többi árajánlathoz képest bagóért elvállalták. Szakszerű tanácsokkal láttak el, és segítettek a kellemes összhatás megalkotásában. Hab volt a tortán, hogy még keretezőt is ajánlottak, és e-mailben tudtuk tartani a kapcsolatot. Rekord sebességgel született meg a csodás ajándék.

Hasznos ez a vélemény? Igen

0 Lista

Még több »

0 Fénykép

Még több »
Még nincs fénykép

0 Kedvenc hely

Még több »
Még nincsen kedvenc hely