Keresd meg a legjobb szolgáltatót a közelben, vagy értékeld akinél voltál!

bmarci

Vélemények, értékelések (32)

Főzelékfaló ételbár

Értékelés 2012. 11. 18. 15:59
A főzelék tagadhatatlanul magyar specialitás. Változatos, laktató, és megfelelő mennyiségben, válogatott feltéttel (fasírt, tükörtojás) nem is hizlal túlzottan. Viszont a hagyományos étteremkultúrában nincs túl nagy kultúrája ennek a hungarikumnak. A hazai gasztropiacon keletkező űrt éppen ezért remekül töltötte be a Főzelékfaló Ételbár, amelynek most már szinte minden nagyobb bevásárlóközpont ételrészlegén található üzlete. Én a Nagymező utcai mellett ezt, a Ferenciek terén található étkezdét kedvelem a legjobban. A berendezés egyszerű, viszont a helyiség megfelelően tágas, még ebédidőben is könnyedén el lehet férni, a földszinti néhány asztal mellett ugyanis a galérián is helyet lehet foglalni. Nem kell sokat sorban állni, nagyszámú személyzet sürgölődik a kiszolgálással. A tálcát és az evőeszközöket magunknak kell elvenni, az étel kiosztása menzajellegű. A népszerű főzelékek és feltétek mellett egyéb magyaros egytálételek és készételek, sütemények és üdítők közül válogathatunk. Lehet törzsvásárlói kártyát igényelni, amellyel kedvezményesen vásárolhatunk, és van diákkedvezmény is. Délután pedig Happy Hours akció keretén belül kaphatunk meg akciós áron egy főzelékből, feltétből és palacsintából álló menüt. Pénztárcakímélő, laktató ebéd. Jó étvágyat!
  • elismerés
  • Csendes Vintage Bar & Cafe

    Értékelés 2012. 11. 18. 16:06
    Nevével ellentétben egyáltalán nem csendes hely, ugyanis általában folyamatosan kellemes, lágy zene szól a háttérben, és a nagyszámú vendég zsivaja is mindig biztosítja az alapzajt. Nagyon forgalmas helyről van ugyanis szó. Kedvelik a körút túloldalára járó ELTE-s diákok, a környékbeli gimnazisták, és a nagyméretű romkocsmák helyett egy kis megnyugvásra vágyó fiatalok is. Valóban igazi alternatív hely, a falak és az egész belső tér dekorációja egészen különleges. A hangulatos félhomály mellett sokszor gyertyák égnek kedvesen az asztalokon. További pozitívum, hogy nem kell feltétlenül a pulthoz járulni, ha rendelni akarunk, a személyzet ugyanis kijön az asztalunkhoz felvenni a rendelést, és ott is hagyja strigulázva a fogyasztásunkat. Egyetlen apró hiányossága az italok árában rejlik: megfizethető, de nem tartozik a legendásan olcsó helyek közé. A hangulat viszont kárpótol ezért.
  • elismerés
  • Mamma Rosa Pizzeria & Ristorante

    Értékelés 2012. 11. 18. 16:17
    Kiváló helyen, a Vár tövében, a Széll Kálmán tértől egy ugrásra lévő Ostrom utcában található ez a romantikus hangulatú pizzéria. A belső tér teljes mértékben megfelel minden kívánalmunknak, visszaadja a hangulatos, gyertyafényes kis olasz éttermek miliőjét. Baráti vacsorához is ideális, de kedvesünket is bátran elvihetjük ide egy kis gasztronómiai kikapcsolódásra. A pincérek szívélyesek, segítenek a választásban is, maga az étlap pedig remek. A tradicionális olasz ételek, levesek, tészták, saláták, rizottók, halételek, és természetesen az ezerféle pizza mellett igazodnak a helyi igényekhez is, megtaláljuk a levesek, előételek és desszertek között a magyar konyha különlegességeit is. Az árak pedig a földön járnak, egy kisebb méretű pizzát már 1500 forintért megkapunk. Aki jó áron, jó minőségű olasz ízekre vágyik, annak csak ajánlani tudom!
  • elismerés
  • Sirius Teaház

    Értékelés 2012. 11. 18. 16:41
    Ez a hely is gimnazista koromban épült be a tudatomba, néhány percre esik a volt iskolámtól. Senkit ne riasszon el a nyolcadik kerületi cím, a teázó a Nemzeti Múzeum mellől, a rádió épülete mögötti utcában, a Palotanegyed közvetlen szomszédságában található. Elsőre nehéz észrevenni, egy kis lépcsőn kell lemenni a megbúvó pincehelyiségbe. Bent jótékony félhomály, és egészen megnyugtató hangulat fogad. Csendes, lágy chill-out zene szól, néha még füstölők is égnek, a hangulat azonban mégsem álságosan távol-keleti. Nagyon sokféle forró italból, kávékülönlegességből, és természetesen teák közül választhatunk. A szervírozás remek, nem csak egy egyszerű filtert és forró vizet kapunk. Nagyon ízlésesek a csészék, a vizet pedig esztétikus kancsókból adagolhatjuk magunknak.
    Az igazi meglepetés a belső helyiségben vár: szőnyeg, babzsákok és ülőpárnák borítanak mindent, a cipőt kötelező levenni, ám kultúráltan egy cipőtartó polcon helyezhetjük el, az ajtó mellett. A párnák és szőnyegek mellett pedig emeletes ágyakat, és a falban megbúvó, különleges, máshol nem látott fülkehelyiségeket is választhatunk. A hangulat egészen különleges, ami gimnazista éveinkben előny volt, az azonban mára hátrány: tizenéves fiatalok élnek szerelmi életet a megbúvó sarkokban, fittyet hányva a többi vendégre. Ez az egyetlen, ami rontja az amúgy remek hely értékelését.
  • elismerés
  • Butterfly Fagylaltozó

    Értékelés 2012. 11. 18. 16:49
    Mozizás után próbáltuk ki ezt a hangulatosnak tűnő kis cukrászdát, ami az Oktogonnál található, a Művész közelében. A pult a pénztárral a szűkös földszinten van, ám szerencsére felmehetünk a galériára, ahol sok kedves asztalt találunk. A festés és a berendezés egyszerű, kedves, igényes, a falakon pedig számos színész, sportoló és egyéb közéleti személyiség bekeretezett fényképe sorakozik, az illető aláírásával ellátva. A hely ugyanis nagyon népszerű a pestiek körében, sokan válnak visszatérő vendéggé a fagyi és a sütemények minősége miatt – mi is! Répa- és sajttortát kóstoltunk, és mindkettő kiváló volt! A repertoár ennél azonban jóval szélesebb, és a hírek szerint a fagylaltjuk és a kávékínálat is remek. Mindez megfizethető áron: lesz miért visszamennünk!
  • elismerés
  • Grinzingi Borozó

    Értékelés 2012. 11. 18. 16:55
    Egyszerű borkedvelő számára a legjobb hely, amit ismerek a városban. Az egyetemi könyvtárral szemközti utcában, a Ferenciek terétől egy percre található, a neve mára fogalom lett. Betérve rögtön a pulttal, és körülötte néhány asztallal találjuk szembe magunkat. Hátrébb van még egy földszinti helyiség, ahonnan le lehet jutni a pincébe is, ott még egy pult várja a borra szomjazó vendégeket. Egyszerű faburkolat, nehéz asztalok, néhány fali dísztányér és borral kapcsolatos dekoráció: ez a hely a maga egyszerűségében állja meg a helyét. A pultban a borok mellett borkorcsolyákat, szendvicseket, zsíros deszkát vagy pogácsát is kaphatunk, de nem ezeken van a hangsúly. A borral kapcsolatos üzletpolitika nagyon szimpatikus: olcsón elfogadhatóan jót. Házi termelői bor, a jobbik fajtából, decire, literre vagy kancsóra kimérve. Mindig találunk változó akciókat is, legutóbbi ottjártunkkor a fröccsök voltak terítéken: mi a Puskás Öcsi fröccsöt próbáltuk ki (6 rész bor, 3 rész szóda). Az árak pedig nem csak néhány kancsó bor elfogyasztása után tűnnek jónak.
  • elismerés
  • Sugár Bowling & Pub

    Értékelés 2012. 11. 18. 17:01
    Zugló szívében, a Sugár üzletközpont emeletén található. Felépítését tekintve hagyományos bowling klub. A bejáratnál vehetőek fel a cipők, és adható le a saját holmink megőrzésre, jobb kéz felé találjuk a pályákat, mindegyikük mellett kényelmes fotelek szolgálják a vendég jóérzését. Azonban itt a bowling kiegészül egy étterem-kávézóval is, így gurítás előtt-alatt-után akár meg is vacsorázhatunk, vagy sörözgetve meccset is nézhetünk. Az árukapcsolás jól sikerül, az ételek ugyanis emberesek, frissek, finomak, és megfizethetőek. A játékot feldobja, hogy esténként éjszakai üzemmódba vált a hely, és különleges hangulatvilágítás borítja be a pályákat. A pályák játékprogramja modern, minden igényt kielégítő, a golyók is teljesen rendben vannak. Bowling árakat figyelembe véve alapesetben sem drága a hely, ezt azonban feldobják különböző idősávos kedvezmények, kuponakciók, diákok pedig hétköznap délutánonként egészen olcsón játszhatnak.
  • elismerés
  • Alexandra Párizsi Nagyáruház - Bookcafé

    Értékelés 2012. 11. 19. 01:18
    Az elmúlt években ismerős jelenség, hogy a különböző könyvkereskedések nagyobb áruházaikban kávézót nyitnak, így a betérő vendégek nem csak vásárolhatják a könyveket, de bele is olvashatnak, vagy nyugodt, klasszikus hangulatban, egy jó fekete mellett, az irodalom kézzel tapintható közelségében lapozhatják át a napi újságokat.
    Nincs ezzel másképp az Alexandra sem, a Párizsi Nagyáruházban berendezett kávéház pedig maga a századelő csodája. A több mint százéves épület, amely korábban divatházként üzemelt, alsó szintjén található a hatalmas könyvesbolt, a felső szintre érve, az úgynevezett Lotz-teremben pedig fantasztikus kávézó üzemel. A terem megőrizte eredeti állapotát, a falakon klasszikus hangulatú tapéták, a mennyezetről hatalmas csillárok lógnak, mindenhol tükrök és aranyozott díszítések. Az asztalok között pincérek sürögnek, a menü választékos, elegáns, kávénk vagy más italunk mellé kérhetünk süteményt is. Az egyetlen olyan klasszikus kávéház, ami pénztárcánk gyomrát sem fekszi meg, bátran ajánlom bárkinek. Ráadásul közel sem lehúzós a hely: első ottjártamkor ír kávét rendeltem, a whiskey pedig legnagyobb meglepetésemre ingyen járt mellé. Egy értékes darab, a boldog békeidők Pestjéből!
  • elismerés
  • Ördög Sarok Söröző

    Értékelés 2012. 11. 19. 01:26
    Klasszikus példa az elmúlt néhány év budapesti kocsmakultúrájának alakulására. Az alaphelyzetben egyébként zseniális hangulatú, és pesti kuriózumnak számító romkocsmák ugyanis fiatal magyar gimnazista vagy egyetemista pénztárca számára megfizethetetlenek, a parkban padon borozós időszaknak pedig már leáldozott. Maradnak azok a helyek, amelyeknél minden adott ahhoz, hogy a fiatalság jól érezze magát: zene, lehetőleg zenegéppel, csocsóasztal, no és a legfontosabb, az elképzelhetetlenül olcsó itallap, időnként megfejelve hatalmas akciókkal. A hangulat, a berendezés és a közönség pedig mégsem egy külvárosi késdobáló szintjén van, hanem igényes, kulturált. A kiskocsmaként induló Ördögsarok azóta kibővült, a nagyteremben még kivetítő is van meccsek idejére, de a kisteremben, a pult felett, és a teraszon is van tévé. Az említett terasszal együtt igen méretes hely az esti órákban áraiból és közönségéből következően minden nap zsúfolásig tele van. Ideális hely l’art pour l’art kocsmázásra, és buli előtti alapozásra is. Arany pénteken meg még inkább…
  • elismerés
  • Indigo Cafe & Restaurant

    Értékelés 2012. 11. 20. 00:30
    Barátnőmmel fel akartuk fedezni az igazi indiai konyhát, ezért úgy döntöttünk, gyorsétterem helyett egy valódi helyet keresünk. Több jó ajánlat közül esett a választásunk a szimpatikus Indigóra, és nem kellett csalódnunk! Az étterem könnyen megközelíthető, a Jókai utca Oktogon felőli részén található. Az elefántos bejáraton belépve meglátjuk a belső teret, amely elegáns, átad egy darabot az indiainak gondolt hangulatból (mert mint tudjuk, India önmaga is ezerarcú). A hely azt mondja magáról, hogy szakácsaik Indiából érkeztek. Ezt nem tudjuk, de hiszünk benne, ugyanis az ételek és az italok is fenségesek voltak. Spenótos, és currys csirkét (mi mást…) kóstoltunk, köretnek pedig tradicionális indiai kenyeret kértünk. Hozzá lassit, hagyományos indiai italt ittunk, mangó és lime-menta ízben. Minden nagyon finom volt, ráadásul megfizethető áron! A felszolgálás gyors volt és szívélyes, a szintén indiai származású pincér pedig minden kérdésünkre részletesen válaszolt az ételekkel kapcsolatban. Egyetlen apró szépséghiba volt csupán: a számlázáskor néhány száz forinttal több jött ki, mint amire számítottunk. Már fogyasztás közben is gyanús volt, de ekkor jöttünk rá: currys csirke helyett currys halat kaptunk… Mivel azonban ez is nagyon ízlett, betudtuk véletlen tévedésnek, és nem tettük szóvá. Ennek ellenére jó szívvel ajánlom mindenkinek a helyet, aki valódi indiai ételre vágyik!
  • elismerés