bmarci

32 értékelés

Dzsungel Étterem

Egy hely, ahol egyszerre léphetünk be a kalózok izgalmas világába, merülhetünk le a varázslatos óceán mélyére, róhatjuk a végeláthatatlan szavannát, vagy bujkálhatunk a – névadó – dzsungel indái között. Egy étterem, négy helyszín, négy eltérő, különleges érzés. A berendezés páratlan, ilyen remek hangulatú helyen még soha nem jártam korábban. Gyerekek és felnőttek számára egyaránt lenyűgöző élmény. Szerencsére a kiszolgálás, és az ételek minősége sem okozott csalódást. Az étlapon, a hangulatot fokozandó, a termek tematikájához illeszkedő fantázianevekkel ellátva találjuk az ételeket. Mi Cousteau kapitány kedvencét, és a bujkáló ormányost próbáltuk ki, mindkettő remek választásnak bizonyult. Az ételek ízletesek, és az árak sem túlzóan borsosak (7-8 ezer forintból két ember kényelmesen megvacsorázik), az adagok hatalmasak, a kiszolgálás pedig gyors és kedves – úgy fest, a világnak ezen az egzotikus táján minden kerek!

Hasznos ez a vélemény? Igen

Madárfészek Gyorsétterem

Mire vágyik egy egyetemista ebédidőben? Elsősorban olcsó, laktató ételeket kínáló helyekre. A Madárfészek éppen ezért nagyon jó helyen nyitott meg, a körtér két nagy egyetem, a BME, valamint az ELTE lágymányosi campusának épületeitől is „lőtávolon belül” található. A kocsmákban és könyvtárakban elvékonyodott pénztárcájú hallgató pedig nagyon tud örülni az ehető ízű, nem túl drága (értsd: 1000 forint alatti) menüknek. Az árak ebből a szempontból minden igényt kielégítenek. A minőség nem hogy megüti a szokásos kínai gyorséttermes színvonalat, de kifejezetten jól készítik el a hagyományos gyorskajákat. A berendezés is hozza a kötelezőt: egyszerű asztalok és székek, jól megszokott műanyag tálcák, egyedül a pekingi olimpiai stadiontól átvett név, és a levesestál és –kanál mintái, na meg néhány személyzeti tag idéz egy csipetnyi Ázsiát. Apropó, leves: minden étel mellé ingyen kérhető egy adaggal, csípős és natúr változatban is. “Mikor a vadmadár élelem híján van, előtte az egész világ.” – tartja a kínai mondás. És ilyenkor betelepszik a Madárfészekbe – tesszük hozzá.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Jégbüfé

„A Jégbüfé előtt, talpig feketében, Dórácska áll egy fagylalttal kezében” szól a Republic együttes slágerének első versszaka. A dalszöveg mellett a citált édességipari vendéglátóhely is örök érvényű, ugyanis a Jégbüfé immár hatvan éve szolgálja a vendégeket, közmegelégedésre. Tökéletes retrócukrászda, hosszú évtizedek óta érintetlen külső és belső dizájnnal.
A hatalmas üvegablakokban évről évre végzős diákok tablói figyelték, és figyelik a Felszabadulás, majd később a Ferenciek terének forgatagát. Belül Fekete-fehér, szocreál műmárvány burkolat, tükrök és üvegek, valamint székek helyett az ablakoknál lévő könyöklők fogadnak. A rendelés során is megállt az idő: az egyetlen hely, amit ismerek, ahol előre kell leadni a kasszánál a rendelést, és utána a blokk bemutatásával lehet átvenni a kiválasztott süteményeket. A maga egyszerűségében szép, sima fehér tányérok és csészék, az inkább átlagos, de mindig finom, sohasem rossz sütemények és torták, és a kedves kiszolgáló személyzet mind a hely hangulatához tartoznak.
Sütemény, torta, kávé, fagylaltpult és péksütemények mellett hosszú évek óta gofrit is lehet kapni, az ablakban dolgozó gofrisütő bácsi pedig – nem meglepő – szintén évek óta ugyanaz. Belvárosba költözésünkkor, gyerekkoromban ez volt az első megismert és megkedvelt cukrászda, és az is maradt – megállt az idő. „A hetes busz megáll, valaki felszáll, eper ízű a fagylalt, és szereti nagyon a lány.”

Hasznos ez a vélemény? Igen

Ferdinánd Monarchia Cseh Sörház

Aki járt már Prágában, vagy más cseh városban, bizonyára betért már egy tradicionális cseh ebédre, vagy néhány korsó utánozhatatlan házi főzésű sörre egy hagyományos cseh vendéglőbe. Meglátni és megszeretni – így vagyunk a cseh fővárossal, és a gasztronómiával is. Ezért érdemes kipróbálni a Ferdinándot, ugyanis tökéletesen visszaadja ezt a hangulatot, egy csipetnyi Csehország a pesti belváros közelében. Aki pedig még nem próbálta az autentikus kiadást, annak pedig tökéletes ízelítőt ad, mind a hely légköre, mind az étel- és italkínálat.
Az elegáns faburkolat, a kényelmes székekkel és asztalokkal ellátott szeparált boxok, a boldog békeidőket, és a Monarchiát idéző díszítések és lámpatestek, a csillogó családi és rendezvényes különtermek, a kulturált, elegáns, kedves és gyors kiszolgálás mind önmagukért beszélnek. Azt szokták mondani, ha az adott kultúrából érkezők szívesen látogatnak egy helyet, akkor az a hely jó. Nos, ebben sem volt hiány: ott jártunkkor több volt a szláv szó, mint a magyar, sorra tértek be a cseh és orosz vendégek az étterembe.
A háromféle csapolt házi sör mindegyike kiváló, az étlapon pedig megtalálható a nemzetközi konyha is, de javaslom inkább a cseh különlegességeket – a knédliben és a sült húsokban vörös káposztával nem lehet csalódni. Az árak nem kifőzde-szintűek, de megfizethetőek, főleg néhány kupica Borovicska után… Érdemes kipróbálni, garantált minőség és hangulat, aztán pedig, ahoj, irány az Arany Város!

Hasznos ez a vélemény? Igen

Andersen Pub Restaurant

Aki kedveli a hamisítatlan pub-hangulatot, annak tökéletes választás a belvároshoz közel fekvő, négyeshatossal könnyedén elérhető Andersen. Pincelejárat, faburkolat, bárszékes főpult, boxok, és termek a bejárattól jobbra és balra, minden irányban. Aki nem vigyáz, a végén még elveszik… Itt érdemes megjegyezni, hogy a hely hangulata és olcsó árai (a kínálat egyszerű ételek és italakciók mellett tartalmaz olcsó házi sört is) miatt igen népszerű a magyar és a külföldi fiatalok körében, így, ha komolyabb sörözést tervezünk ide, érdemes asztalt foglalni, – nem vicc – akár egy hétre előre is! A pub ugyanis majdnem mindig zsúfolásig tele van.
Ideális hely egész estés baráti sörözéshez, buli előtti alapozáshoz, vagy akár meccsnézéshez. Csocsóasztal egészíti ki a képet. Aki az Andersent választja, annak a méter sör kipróbálása kötelező!
Update: a nagy sikerre való tekintettel nemrég nyílt meg az ezzel franchise-zá váló Andersen 2, egy villamosmegállóval arrébb, a Nagytemplom utcában.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Museum Cukrászda

Korábbi trefortos diákként már a gimnáziumi évek alatt felfedeztük, hogy a Museum cuki kiváló hely. Órák után (végzősként néha helyett…) gyakran ültünk ki a teraszra, figyelni a múzeumkertben lehulló faleveleket, vagy éppen a kiskörúton elhaladó villamoson megcsillanó napfényt. Később a cukrászda igazi éjjeli menedékké vált, egy-egy jól sikerült buli vagy sörözés utáni utolsó állomás, egy jó saláta+szóda, vagy citromos sör kombóval. A hely sajátossága ugyanis, hogy éjjel-nappal várja a vendégeket.
Emellett piros pont a választék szélessége, a sütemények és torták mellett salátákat, szendvicseket, péksütiket is kaphatunk, a kávé-tea mellett pedig az egyéb, akár alkoholos italok is megférnek. Az árak a földön járnak, abszolút megfizethető a számla. A berendezés nagyon elegáns, mégsem „kiöltözős” hely, a kis asztalok hangulatosak, van terasz, a kiszolgálás pedig frenetikus – a pincérek kedvesek, fiatalosak, mosolygósak, lazák, mégis udvariasak!
Éjjel vagy nappal, süti, kávé, vagy sör, mindenkinek csak ajánlani tudom!

Hasznos ez a vélemény? Igen

Adidas Outlet - Boráros tér

A Boráros téri üzletház első emeletén található az a bolt, ahová minden, a sportos öltözéket kedvelő, vagy sportruházatot keresőnek érdemes betérnie. Egy üzlet, mégis két külön helyiség. Az egyikben a kifejezetten női és gyermektermékek találhatók, míg a másikban a férfikollekciót, és az általános sportruházatot helyezték el. Gyári kiárusításról lévén szó, eleve kedvezőbb áron juthatunk hozzá az összes termékhez, ehhez jönnek még hozzá az időről időre meghirdetett, napi vagy heti akciók, amikor bizonyos árufajtákat akár áruk egy- vagy kétharmadáért is megvásárolhatjuk.
Ideális, ha melegítőt, sportkiegészítőket, labdát, vagy sportcipőt (foci, terem, futó, kosár, kézi, fitnesz, teljes a kínálat) keresünk, de az Adidas által ruházott csapatok mezeit, vagy bármi egyéb, a cég repertoárjában megtalálható terméket keresünk. A kiszolgálás udvarias, az eladók segítőkészek és felkészültek. Sportolásra fel!

Hasznos ez a vélemény? Igen

Gong Café 2

A Nagykörúton, a Wesselényi utcai villamosmegálló tőszomszédságában találjuk ezt a pörgős, fiatalos hangulatú bárt, zöld fénnyel világító cégéréről könnyedén felismerhető. Nem összekeverendő a néhány méterrel arrébb található, nyugodtabb hangulatú, kisebb Gong Caféval. A belső tér tágas, sok asztallal, tévékkel, amelyeken sportközvetítéseket adnak, és még egy galéria szint is működik. Ennek ellenére, ha hétvégén akarunk ide jönni a barátainkkal, több napra előre érdemes asztalt foglalni, a hely ugyanis általában zsúfolásig tele van. A közönség fiatalokból áll, a külföldi cserediákok is kedvelik. Hangosan szól a modern, pörgős slágerzene, ideális hely buli előtti alapozáshoz. Ezt az italárak is alátámasztják, abszolút megfizethető árban juthatunk sörhöz, és egyéb parti előtti betevőhöz. Aki megéhezne, az kérhet szendvicseket, vagy pizzát, mi még nem próbáltuk az ételkínálatot. A dohányosok helyzete is jól megoldott: fűtött, fóliázott külső terasz áll a vendégek rendelkezésére.
Ami a hely előnye, ugyanaz kicsit a hátránya is: a hatalmas pörgés, és a rengeteg ember miatt néha igen sokat kell sorba állni a pultnál.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Café Colombo

Ideális választás a cseh sörök és konyha, valamint a családias hangulatú helyek kedvelői számára. Az Oktogonhoz közel, mégis csendes, eldugott helyen, az Aradi és Vörösmarty utca sarkán található, egy pincehelyiségben. Belül kiváló, faburkolatos helyiséget, és fa asztalokat, székeket találunk. A személyzet kedves és szívélyes, az egész üzlet ránézésre családi vállalkozásban működik. Kérdés nélkül is aprólékos részletességgel elmondanak mindent választásunkról. Az étlap (a Columbo hadnagyra kihegyezett hangulatnak megfelelően itt „nyomozati jegyzőkönyv” a neve) is remek, nagyon sokféle étel közül választhatunk. Vannak levesek és kalóriagazdag főételek, de a lepényeket kiemelten ajánljuk, különlegesek, finomak, és hatalmasak! És az áruk is megfizethető. A nyomozós hangulat keveredik az igazi cseh vendéglátással, a sörkínálatban egyenesen Csehországból szállított sörkülönlegességek találhatók, az állandó kínálat mellett mindig meglepik a vendéget egy-egy hordó kuriózummal. Hozzáértés, szívélyesség, remek kínálat, ár-érték arányban a város egyik legjobb helye. Egyetlen kritika: amikor akciós kuponnal érkeztünk a helyre, mindenkit hamarabb szolgáltak ki, még az utánunk érkezőket is. Erre nagyon oda kellene figyelni, mert a kuponakciók a népszerűség növeléséért, és nem az ellenkező hatásért vannak.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Trombitás Gösserező

Frekventált helyen, a Széll Kálmán téren, a villamosmegállóval szemben található. Néhány barátommal jártam ide régen meccset nézni, sörözni, és egy alkalommal kipróbáltuk az ételkínálatot is. Nem csalódtunk, azóta többször is megfordultunk a Trombitásban. Legfőbb szempontom, az ár-érték arány ugyanis itt is remekül érvényesül, az ételek gazdagok és nagyon finomak, és egyáltalán nem megfizethetetlenek.
Választhatunk a régen dohányzó, ma már szerencsére füstmentes első térből, ami faburkolatos pubhangulatot idéz, a pult körül. Itt általában a csak italozó vendégek foglalnak helyet. Beljebb hangulatos, kockás terítős asztalok várnak, és van kerthelyiség is, a melegebb tavaszi-nyári napokra. A belső teremben helyet foglaló, szinte mindig itt tartózkodó törzsvendégek és kihallatszó diskurzusaik pedig csak emelik a hangulatot. A kínálat hagyományos, de remekül van elkészítve, a kiszolgálás pedig gyors és kedves, a személyzet mindig megérdemli a borravalót. Baráti vacsorára, sörözésre ideális!

Hasznos ez a vélemény? Igen

0 Lista

Még több »

0 Fénykép

Még több »
Még nincs fénykép

0 Kedvenc hely

Még több »
Még nincsen kedvenc hely