Litz

35 értékelés

Cafe Factory

Cafe Factory régóta üzemelő, bejáratott hely. Így sokan ismerik, ami megkönnyíti a sokszor nehézkes egyezkedést, ha valakivel a Nyugatinál van találkozónk és nem akarunk a McDonalds-ban kikötni. Széles tea kínálat van, és a szendvicsek különlegesen finomak. Akkor is jó a társaságra vágyunk mert nagy hely és esténként sokan vannak, de kettesben is elücsöröghetünk ha a szintén nagy galériát választjuk. A sötét színék és a kizárólag fa bútorok otthonossá teszik a légkört, bár van egy olyan érzésem, hogy nem tudják eldönteni, hogy angol pub vagy francia kávézók szeretnének lenni. De mindegy is, mert így is úgy is jó hely. Évekig tanítottam itt angolt az emeletem és soha egy szót sem szólak érte. Mondjuk fogyasztottam is rendesen, sajnos a keresetem felét ott is hagytam és erről a Café Factory tehetett, mert jobbnál jobb ételeket szolgáltak fel az orrom előtt.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Villa Bagatelle

A villa Bagatelle tipikusan olyan hely, amiből sokkal több kéne a városban. Először is mert tényleg szuper itt minden. Az ételek, az italok, a kiszolgálás, a helyszín. Bent van még a városban, de közben már azért zöldövezet. Szép régi villa, nagyméretű kerttel. Parkolni is lehet, de azért az autók látványa sem zavaró.

A probléma pont azzal van, hogy túlságosan jó. Sajnos ez Budapesten egyedülálló hely, minden hangulatos még épphogy megfizethető is, és a finnyás külföldiek és a bio-magyaroknak is megfelel, mert tényleg minden a legegészségesebb alapanyagokból készül. A fent leírtak miatt hatalmas a tömeg, és szivarozó, kövér, újgazdag, bácsik üzletelnek a szomszéd asztalnál ami nem túl kellemes.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Múzeum Kávéház és Étterem

Ez egy kultikus hely. Aki valaha kitartóan éjszakázott Budapesten az mind ismeri. Ugyanis éjjel-nappal nyitva van. Mikor már minden bezárt, vagy eluntuk az ötödik helyet is ahova beugrottunk, akkor irány a Múzeum, ahol mindig van ismerős, vagy ha nincs, akkor összehaverkodsz a szomszéd asztalnál ülőkkel, mert úgyis olyan közel ülnek és amúgy is itt a reggel. Rengeteg élményem fűződik ehhez a helyhez, és mindegyik szép emlék. Nem, ez nem igaz, mert itt találkoztam egyszer Huszár Zsolttal, és ez már sajnos nem jó emlék.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Libella Kávéház


A Műszaki Egyetem mellett üzemel a Libella, mi egy legenda. A műegyetemistáknak mindenképpen a törzshelynek számít. De én is sokszor voltam itt és távolról sem vagyok műegyetemista és még a környéken sem lakom. De „A Libellát” mindenki ismeri, mert jó sötét, jó kicsi, régen vágni lehetett a füstöt (nyilván ez a probléma már nem áll fent) és nagyon szimpatikus, fél-alkoholista művészek és értelmiségiek látogatják, akik összeszokott társaságként viselkednek. És ami a legfontosabb a törzsközönség évtizedek óta nem változik, csak bővül. Ennek ellenére valami rejtélyes módon van szabad asztal és befogadó a hangulat.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Toldi Kávézó és Klub


A Toldi mozi régen egy mozi volt, de mára már inkább egy a legtrendibb szórakozóhelyek közül. (Meg persze mozi is még mindig.) Vannak itt koncertek, rendezvények és szervezett bulik is. Akárhányszor voltam itt, mindig nagyon jól éreztem magam. Jó az atmoszférája a helynek vagy a Csí, ahogy egyesek mondják. Sokat segít egy szorakozó-találkozó-iszogtó helynek, ha már eleve arra építették, hogy abban emberek találkozzanak, és jól érezzék magukat és egymást. Érthetőbben fogalmazva, nem szeretem a pincékből kialakított kocsmákat és bulihelyeket. A Toldiban is nagy utcafrontos ablakok vannak, amelyek pont az utcán sétáló emberekkel egy magasságban vannak. Elegánsan és kulturáltan lehet nézelődni, ha a beszélgető partnerünk unalmasnak bizonyul.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Angelika Kávéház

Az Angelika kávézó az a típusú hely ahol dolgozhatnak akár a világ legidegesítőbb pincérei lehet meglepően drága, de mindig tele lesz. Gyakorlatilag a templomkertben található és a Dunára panorámás azon belül is a Parlamentre. Tényleg a város egyik legszebb elhelyezkedésű kávézója, de sajnos valamiért mégsem az igazi. Nagyon-nagyon sokszor járok és jártam régebben is erre, de egyszerűen nem visz rá a lélek, hogy igazán megkedveljem. Persze beültem számtalanszor, mert adja magát, meg tényleg kihagyhatatlan, különösen a tavasz első napjaiban. De valahogy nem tudtam igazán megkedvelni. A pincérek a legjobb esetben is fapofák és sajnos a szocializmusban megszokott stílust gyakorolják még most is. Sajnos még drága is. Egyszer azért el kell ide jönni, mert a helyszín utolérhetetlen.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Majorka Kávézó és Söröző

A Majorka amint megnyílt népszerű lett, pár év és kultikus helynek fog számítani. Ha jól tudom és valami halvány emlékem is van róla, itt régebben egy nyilvános vécé üzemelt. Onnan a patinás épület. A srácok, akik üzemelik belenyúltak a tutiban az tuti. De ez előre látható volt. Rendkívül forgalmas helyen van, ugyanakkor egy békés, és ősfás környezetben. De a siker többi része már rajtuk múlt. Megoldották, hogy annak ellenére, hogy ez egy teljesen szabadtéri hely télen is be tudják fűteni a sátrukat (ez a legtöbb ilyen helyen nem sikerül.) Ezenkívül, normális áraik vannak és finomak az ételek is, kell ennél több?

Hasznos ez a vélemény? Igen

Bambi Eszpresszó

A Bambi az a hely ahol véletlenül a saját apáddal is találkozhatsz, így csak óvatosan az iszogassál. De ha estefelé érkezel, akkor úgysem tudod sokáig húzni, mert tízkor már jön is az egyik törzsvendég és rázza a csengőt, hogy irány haza. A Bambi annyira eredeti és igazi, hogy valami baedekerbe is bekerülhetett az utóbbi időben, mivel meglepően elszaporodtak a turista párocskák annak ellenére, hogy ez a környék amúgy nem szokott kifejezetten a célpontjuk lenni. Már a reggelijüket is itt fogyasztják, tehát gyanús a dolog. Az eredetiségének lényege, hogy nem direkt retro a berendezése, hanem egyszerűen csak nem cserélték ki a 60-as évek óta. Pár éve meg fűzős, magas sarkú, vászoncipőben szolgáltak ki a nénik. Tavasztól őszig meg tényleg csak nagy szerencsével lehet asztalt találni, de egyszer mindenkinek meg kell küzdeni érte.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Kino Kávézó


Valahogy minden olyan vendéglátó ipari egységnek, amely egy moziban található szuper hangulata van. Legyen az a trendi bulihely a Toldiban, a kedvesen lepukkant kocsma a Bemben, a belvárosi kávézó a Puskinban, vagy az szépsége és üressége miatt szeretett Uránia mozi büféje. A Kino Kávézó is beállt szépen ebbe a sorba, és hozott egy saját vonalat. Ez pedig azt jelenti, hogy igényesek az ételekre és az italokra, amit a vendégnek adnak. Sokszor sajnáltam, hogy nem vagyok éhes vagy be kell mennem a filmre. Utcafrontos, világos hely, és senki nem néz hülyének, ha egyedül dolgozol itt órákig.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Puskin Kávéház és Étterem


Puskin mozi kávézójába nagyon sokat jártam régen az akkoriban tapasztalt szemet csípő füst ellenére is, mert igazi kávéház hangulata van. Egyterű, ugyanakkor nagy, tehát mindenkit láthatsz aki ott van, de az utca felé is bámészkodhatsz. Ha a belvárosnak ezen részén szeretnél valakivel találkozni akkor könnyedén bajban kerülhetsz mert sok a turista csalogató, koncepció nélküli és drága hely. A Puskin nem ilyen. Teljesen klasszikus kávéház helyieknek, ahol tíz is már jól megfért a szerb maffiózó a bölcsész lányokkal. Szerencsére az utóbbi a jellemzőbb vendég.

Hasznos ez a vélemény? Igen

0 Lista

Még több »

0 Fénykép

Még több »
Még nincs fénykép

0 Kedvenc hely

Még több »
Még nincsen kedvenc hely