P. Noémi

25 értékelés

Minyon Bár

Már a bejáratnál érezni lehetett, hogy ez a hely más, mint a többi... Az ajtókat csak a személyzet nyithatta ki vagy zárhatta be a bulizók számára, ezáltal is érzékeltetve, hogy egy nívós helyre érkeztek. Ki gondolná, hogy létezik még olyan szórakozóhely, ahol az est zenei hangulatáért felelős személy, valóban a zenével kápráztatja el a bulizni vágyókat, nem pedig személyes kommentjeivel. Nemcsak a magyar, hanem a külföldi fiatalok közkedvelt mulatóhelye is, így nem csoda, hogy néha teltház közeli bulikat szerveznek. Gyors és precíz kiszolgálásuknak köszönhetően nem kell hosszú perceket állni a bárpultnál egy italért, gördülékenyen működik a dolog. Tehát, aki igényes, színvonalas helyen szeretne szórakozni, annak mindenképpen érdemes ide eljönnie.

Hasznos ez a vélemény? Igen

McDonalds

Gyors, egyszerű, megfizethető. A mai rohanó világban ezek a jellemzők uralják az étkezési szokásainkat, s a gyorséttermek ezt kihasználva csábítanak bennünket változatos kínálatukkal. Az ember már el sem tudna képzelni egy bevásárlóközpontot McDonald's nélkül, hiszen a kimerítő és olykor órákig tartó shoppingolás után azt szeretnénk, hogy azonnal előttünk legyen az étel. A legtöbb esetben sem energiánk, sem időnk nincs már arra, hogy hosszú perceket várjunk egy főttételre, így hagyjuk magunkat elcsábítani egy finom hamburgerre. Nincs olyan alkalom, hogy ne legyenek zsúfoltak az asztalok, ám a rafináltabb vendégek kihasználják a McCafé közelségét, s azokhoz az asztalokhoz foglalnak helyet. Idős vagy fiatal egyaránt kedvelt étterme ez, hiszen a McDonald's egy olyan ízvilágba varázsol bennünket,mely által kiemelkedik a többi gyorséttermtől.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Gotti Étterem

Egy péntek este a Garay utcában sétálgattam és a Gotti étterem kirakatában arra lettem figyelmes, hogy az előadóművész mikrofonja egy ruhafogashoz van rögzítve. Felkeltette az érdeklődésemet, így beültem az étterembe, s kíváncsian vártam. Azonnal magával ragadott a hely zenei hangulata, modern kivitelezése, mely valószínű annak a hatalmas méretű képnek is köszönhető, ami éjszakai megvilágításban ábrázolja a Lánchidat a bejárattól jobbra lévő falon. A pincérek segítőkészek és figyelmesek voltak, bár számomra az újdonság erejével hatott, hogy a felszolgáló kézben hozta az evőeszközöket, majd azokat gondosan és precízen, a tálalási szabályoknak megfelelően helyezte el az asztalomon. Vacsorám elfogyasztása közben többször is megkérdezték elégedett vagyok e az étellel, ami számomra valóban a törődést mutatta a vendég felé. Ideális hely azok számára, akik barátaikkal szeretnének elfogyasztani egy kellemes vacsorát, vagy akik magányosan félrevonulnának kicsit a külvilágtól.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Libri Allee Könyváruház

Azt gondolnánk, ebben a modernizált világban lassan elvész az emberekben a könyvek iránti érdeklődés...szerencsére, még nincs minden veszve. Rendszeres látogatója vagyok az Allee Bevásárlóközpontban található Libri könyvesboltnak, s örömmel tölt el, hogy a nap bármely szakában is érkezem oda, mindig találok vevőket. Jól felépített konstrukciója révén, bárki könnyedén megtalálhatja a számára megfelelő könyvet, s ha netán elakadna, segítőkész eladók hada veszi körül, kik örömmel állnak rendelkezésükre. A könyvesboltban kialakított Frei kávézó kialakítását ideálisnak találom, hiszen egy kellemes kávé elfogyasztása mellet mazsolázhatunk a könyvek tartalmában, még mielőtt megvennénk azt. Nagy pozitívum, hogy a kínálatuk szinte minden esetben naprakész, ha valamit nem találtam, igyekeztek rövid időn belül beszerezni, ezáltal is szem előtt tartva a vevő elégedettségét. Egy jó könyvért ide mindig érdemes betérni.

Hasznos ez a vélemény? Igen

4 Szürke Étterem

Amikor először megpillantottam a hely nevét-Négy Szürke Zenés Kocsma- elmosolyodtam, s azon gondolkodtam vajon hogyan született ez az elnevezés. Nyár eleje lehetett, amikor vendégségbe voltak nálam a barátnőim, s a szombat esti fergeteges buli előtt gondoltam felfedezem velük ezt a kocsmát. A teraszon volt már csak hely, amit mi egyáltalán nem bántunk, ugyanis alig múlt fél tíz, és odabent már csak szűkösen fértünk volna el. A hangulat nemcsak a mi részünkről, de a körülöttünk lévő társaságok részéről is egyaránt kezdett a tető fokára hágni, mely köszönhető a zenének s persze a kiváló italoknak. Minden elismerésem a felszolgálóké volt aznap este, mert annak ellenére, hogy szép számmal gyűltünk össze éjféltájra, a rendelésünk pár perc alatt az asztalon volt. Az esti bulira sikerült meghozni a hangulatot, így, ha tehetjük, visszatérünk alapozni.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Bambi Eszpresszó

Soha nem felejtem el az első mondatot, ami elhagyta a számat, mikor megpillantottam a Bambi Eszpresszót: "Ez a hely, maga a 60-as évek." Minden amit, addig csak képeken láttam ebből a korszakból, a kockás abrosztól egészen a bőrkanapés körasztalos boxokig, az most élő valójában állt előttem. Egy pillanatra behunytam a szemem, s mélyen beleszippantottam a levegőbe...mintha visszarepültem volna az időben. Csodálatos érzés kerített hatalmába, kiváncsian s izgatottan vettem szemügyre minden szegmensét a helynek, mint egy kisgyermek, aki épp felfedezni készül egy számára ismeretlen világot. Talán a hely varázsa miatt éreztem, hogy még a melegszendvicsnek is más az íze, olyan "retro." Napközben mindig akad szabad asztal, ám estefelé már nehezebb dolgunk van, főleg nyári időszakban, ugyanis mindenki a teraszon lévő asztalokért harcol. Kellemes környezet és hangulat várja az ide látogatókat. Sajnos, csak este 10 óráig tart nyitva, amit egy aranyos hagyománnyal, csengőszóval jeleznek pár perccel a zárás előtt. Érdemes betérni.

Hasznos ez a vélemény? Igen

McCafé

Vidéki utazásaim során, ha csak tehetem bemegyek a Nyugati pályaudvar melletti McCafe-ba. Nem túlzás, ha azt állítom, hogy azok az emberek, akik kedvelik a kávét illetve a kávékülönlegességeket, azok szeretik megadni a módját is az elfogyasztásának. A McCafe a gyorséttermével ellentétben valódi kávézó hangulatát érezteti, már magával az eszközeivel is, hiszen egy egyszerű forró csokoládét is olyan pompával tudnak szervírozni az üvegpoharakba, amit a McDonald's-os műanyagpoharassal nem lehet. Természetesen ezért a "kitüntetett" bánásmódért, néhány százassal többet kell fizetnünk, mint a gyorsétteremben, de néha megérdemeljük, hogy kényeztessük magunkat ilyen finomságokkal. Nem is beszélve a süteményeikről. Talán azért kedveltem meg leginkább, mert itt olyan sütiket kaphatunk, melyekkel nem igazán találkozunk a cukrászdákban. Egy csokis muffin és egy latte machiato mindig feldobja a hangulatomat a hosszú út előtt.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Európa Kávéház és Cukrászda

Pazar pompájával, eleganciájával olyan milliőbe érzi magát, aki belép az Európa Kávéház és Cukrászda ajtaján, amelybe jólesik visszatérni. Na persze csakha a pénztárcája is engedi, mert itt a nívósságnak megfelelő összegekkel találkozunk. Nem csoda, hiszen a minőséget valóban meg kell fizetni, s azt gondolom, ezért néha érdemes kicsit mélyebben a zsebünkbe nyúlni. Bőven akad választék, ha megkívánunk egy süteményt, vagy elfogyasztanánk egy kávét. Az ínyencebb vendégek olyan könnyed ízvilággal örvendeztethetik meg magukat az étlapról ,mint például a füstölt lazac tormahabbal vagy a prágai sonka zöldpaprikával. Valószínű a kivitelezésnek köszönhetően kedvelem anyira a galériáját, hiszen a hatalmas ablakaiból szemlélhetem a Szent István körúton történteket.

Hasznos ez a vélemény? Igen

DM - Drogerie Markt

A lakóhelyem adta közelségéből adódóan, heti rendszerességgel látogatok el a Margit körúti DM-be. Részben azért, mert napi szinten használok ajakápolót, így hamar elfogy, s itt elég nagy választékban kedvemre válogathatok közöttük-jóval olcsóbban, mint a közértekben vagy éjjel-nappalikban-, másrészt a pénztárcámnak kedvező akciók vonzotta lehetőségek miatt is érdemes ide bejönni. Volt szerencsém kipróbálni általuk forgalomba hozott terméket is (például testápoló), mely nemcsak az árában, de minőségében is az általam elvártnak felelt meg. Könnyedén eligazodunk a drogériában kiváló tagoltsága által. A földszinten találhatók a bio termékek, a babák ápolására szolgáló kenceficék és minden, ami smink..., míg az alsó részen tisztítószerek, haj- és bőr ápoló szerek. Ha drogériáról van szó, akkor számomra csak a DM jöhet szóba.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Vision Expressz - Optikai Szaküzlet

Sajnos már lassan 5 éve, hogy a szemüvegesek táborába kerültem. Annak köszönhető, hogy a Vision Expressz mellett tettem le a voksomat, hogy már a szemvizsgálat alatt éreztem, fontos számukra az egészségem. Mivel "újonc" voltam ezen a területen, s picit rémült is, igyekeztek mindenben a segítségemre lenni. Érthető emberi nyelven fogalmazták meg, mennyire súlyos a szemkárosodásom, s mit javasolnak ennek javításában. Nem erőszakoltak rám semmilyen plusz szolgáltatást a szemüvegemmel kapcsolatban, csupán tájékoztattak a különféle konstrukciókról. Azóta is náluk vizsgáltatom a szemem, évente egyszer, bár fizetni kell érte, de a minőségi szolgáltatásért, azt hiszem megéri. Számomra az is pozitív a szolgáltatásukban, hogy bármilyen problémám adódott eddig a szemüvegemmel, azonnal javították, ingyen. Örülök, hogy őket választottam.

Hasznos ez a vélemény? Igen

0 Lista

Még több »

0 Fénykép

Még több »
Még nincs fénykép

0 Kedvenc hely

Még több »
Még nincsen kedvenc hely