euphoria

euphoria

32 értékelés

MOM Kulturális Központ

Pozitívum, hogy ha már nincs pénzem moziba vagy egyéb fizetős programra elmenni, akkor mindig ott van a MOM, ami egyszerre színvonalas és szórakoztató. A bejáratnál mindig ott ékeskedik a havi programkatalógus, amiben az ingyenes és a fizetős programok széles skálája rejtőzik. Legutóbb a Bösendorfert néztem meg a barátnőmmel, akivel nem adtunk túl sok esélyt a "színháznak" s bevallom tartottunk attól, hogy egy kulturális központ nem tudja azt a minőséget produkálni, mint az "igazi" színházak. Kellemesen csalódtunk! Amikor beléptünk kosztümös, kedves hölgyek fogadtak minket, megmutatták, hova szól a jegyünk. Az előadás egyenes lenyűgöző volt! A hang- és fény technika teljesen a helyén volt. Mi a közepe tájékán ültünk és mindent láttunk. -Sajnos volt már olyan előadás, amiből csak a hang maradt meg, mivel semmit nem láttunk a terem rossz kialakítása miatt- A szünetben büféztünk egyet. Mivel mi állandóan fogyózunk, számunkra nagyon fontos az étel minősége és persze az ár. A salátáktól kezdve a müzliig szinte minden fogyis étel szerepelt a kínálatban, ráadásul egyetemistáknak is elérhető áron. A szünetben elmentünk a mosdóba, ami nekem rigolyám, hiszen a mellékhelyiség milyensége ad igazi bizonyítványt a hely színvonaláról. A WC olyan tiszta volt, hogy ha leejtettem volna a puffasztott rizsemet, nem féltem volna felvenni és megenni... Azóta -ha csak tehetjük- visszajárunk ide.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Majorka Kávézó és Söröző

Mivel elég jól frekventált helyen van, állandóan sokan térnek be ide. Szinte mindig tumultus alakul ki, nem ritkán az is előfordult már, hogy nem találtam szabad asztalt. Az ételeket még nem próbáltam, de a látvány és az illat alapján biztosan nagyon finomak lehetnek a helyben készült fogások. Az italok teljesen rendben vannak, a házi limonádéjuk pedig nem csak, hogy finom de egyedi is. Egyszer megkérdeztem, hogy miként készítik el, mondtak valami furcsa összetevőt, ami az ital karakteres ízét adja. Az árak sajnos nem valami alacsonyak, ezért az ember kétszer is megfontolja, mit rendeljen. A felszolgálók aranyosak, ha kutyával megyek, mindig megsimogatják, megcsodálják és vizet is hoznak neki. Sajnos a helyen általánossá vált tumultus miatt a pincéreknek nem mindig sikerül időben kihozniuk a rendeléseket, ami persze érthető.

Hasznos ez a vélemény? Igen

4 Szürke Étterem

Régebben nagyon imádtam, de az utóbbi időkben sok mindenben megváltozott. A hely tele van tinikkel, akiknél a mértéktartó ivás nem jelent mást, minthogy: mérték a vödör, tartó az asztal. (Persze, nekem is idő kellett, amíg megtaláltam a saját határaimat!) Az alagsorban található részleg általában foglalt. Születésnapi partiktól kezdve, legénybúcsúkon át sokféle rendezvénynek ad otthont a lenti italozó, ahol régebben mindig nyitott karaoke partik voltak. Gondolom, híre ment a dolognak, s ezért, aki csak teheti ide szervezi a maga kis buliját. Ezzel csak az a baj, hogy akik nincsenek meghívva, azok nem is mehetnek le mulatozni. Az árak egyébként nagyon barátságosak, a felszolgáló fickó pedig nagyon emlékezett a folyosóügyeletes tanárokra, hiszen nem csak rendeléseket teljesít, hanem rendre kell utasítania minden szignus görbében közlekedő sihedert is. Kár, hogy nem írhat be intőt nekik...

Hasznos ez a vélemény? Igen

Fasor Eszpresszó

Az egyik törzshelyem! Olcsó, megbízható, egyedi. Röviden ez jellemzi leginkább a Fasort. Az egyik szépsége az, hogy a kólázó fiataloktól kezdve a fröccsöző idősekig mindenki megtalálható itt. Az idősebbek a pultnál vitatják meg az aktuális politikai dolgokat -néha megkérdezve a fiatalok véleményét is- a fiatalok pedig vagy az emeleten lévő -100 Ft-tal működő- billiárd asztalnál "settenkednek" vagy meccset néznek. A másik bája pedig az a retro stílus ami nem csak a berendezésen, hanem a hangulatban is jelen van. Az italok kifejezetten olcsók, a pultosok pedig nagyon kedvesek és lazák. Ja, és nem húzzák a szájukat, ha egyetemistaként nem tudsz 1000 forintos borravalót adni! Nemhiába lopta be magát a hely a szívembe!

Hasznos ez a vélemény? Igen

Rézmál Kávézó és Terasz

Rengetegszer jártam már itt. Hát... Voltam már koncerten – a hangtechnika pocsék!-, kávézni és sörözni is. A felszolgálókat nem lehet nyomon követni, mivel szinte havonta új személyzet van. Általános tapasztalatom, hogy az italok kikérésénél szinte zavarban érzi magát az ember, mert a hatalmas tömeg miatt a pincérnek semmi kedve nincs már a kedvünkben járni, köszönni, elejteni egy mosolyt. És én ezt teljesen megértem, de nem biztos, hogy mindenki így van ezzel. Az árak közepesek, de egyáltalán nincs meg az ár-érték arány. Nem az italok minőségével, hanem azzal a megmagyarázhatatlan melankóliával van gond, ami a helyet körbe veszi. Mivel kezdő zenekaroknak lehetőségük van fellépni a Rézmálban, ezért általában belépőket szednek. - Lehet, hogy az együttes jó lenne, de a hangtechnika miatt kiszaladsz a világból és igenis sajnálod a kidobott X Forintot.- Napközben érdemes betérni, mert akkor nincsenek sokan, de esti programot ide tervezni nem ajánlatos...

Hasznos ez a vélemény? Igen

Budagyöngye Bevásárlóközpont

Az egész létesítményt áthatja az „úriasság”. A vásárlók többsége jómódú. Drága parfümök odörje hatja át a levegőt, kimért urak és hölgyek alkotják a publikumot. Nekem a Budagyöngyéről előbb jut eszembe az Opera hangulata, mint mondjuk az Ecseri piac sokszínűsége. Ez persze nem baj, sőt! Kellenek az ilyen típusú helyek, de aki nem tartozik a felső tízezerhez, az könnyen érezhet „kisebbségi komplexust” egzisztenciális hovatartozása miatt. Ide tényleg tré tréningruhában, tescos szatyorral a kezünkben bemenni... Az itt lévő boltok alkalmazkodnak a közönséghez: a portékák minőségiek, de még mindig megfizethetőek. Sokkal csendesebb, mint a többi bevásárlóközpont. Mindenesetre ezért a hangulatért érdemes elnézni ide, hiszen kell a változatosság!

Hasznos ez a vélemény? Igen

Rigó Jancsi Cukrászda

"Istenem, vétkeztem. De nem bánom!"-mindig ez a mondat jár a fejemben, a „rigózás” után. Haragszom erre a cukrászdára, mert mindig elrontja a szép fogyókúráimat. Már az utcafronton érezni a csalogató finomságok illatát, amik szinte hívogatnak: „Gyere, egyél meg..” A mindig friss pogácsák, a krémes krémesek a túrótáska -ami nem csak táska-, az igazi tejszínhabbal ékesített tejeskávé, a bécsi meggyes rétes és a krémes fagyasnyalat visz az édes bűnök mezejére. Az itteni ízek valóban karakteresek, semmi mű nincs a mannákban. Ráadásul, olcsók! Már megettem a kenyerem javát – nem átvitt értelemben, hanem a torkosság szempontjából- de soha sehol nem ettem olyan jókat, mint itt! A cukrászda kicsit retró, a bögre pöttyös, a pult ósdi. Az egész olyan, mintha nagyanyáink közös cukrászdájába tértünk volna be. Ha fogyózok, szándékosan átmegyek az utca másik felére, mert emberi gyarlóságom miatt, biztosan nem tudnám megállni, hogy ne menjek be egy falat mannára...

Hasznos ez a vélemény? Igen

Szamos Marcipán Budai Cukrászda

Friss levegő, magas minőség, exkluzív kiszolgálás. Drágán! A Szamos neve okkal került be a nívós cukrászdák nem létez gyűjteményébe. A választék hatalmas, de nekem azért kicsit irreálisak az árak. Ha csak az ízek világában szeretnénk sziesztázni, kóstolgatni, akkor szuper választás. Bezabálni nagyon nem lehet, hiszen az élvezeteknek a Szamosnál ára van. A süteményeknél mindig gondban vagyok, nehezen tudom eldönteni, hogy melyiket válasszam mert mindegyik nagyon finom! A hely elhelyezkedése miatt, már többször találkoztam itt ismert politikusokkal, celebekkel. Szerintem az embernek néha kötelező betérnie ide -ha teheti- , és nem csak a tömeggyártott finomságokat fogyasztania. A Szamosnak van egy különleges, megfoghatatlan titka, ami miatt képes vagyok megfizetni a luxus mannákat. Még akkor is, ha utólag fáj a szívem a kiadások miatt.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Mamma Rosa Pizzeria & Ristorante

Nyugodt, romantikus kis pizzéria. Az étlap széles kínálata és a barátságos árak, no meg a kedves felszolgáló még finomabbá teszik az ételt. Sajnos a megszokások embere vagyok és mindig a „Tono” nevezetű pizzát kérem magamnak. Fenomenális! Annyira finom, hogy sosem akarom kipróbálni a többit, mert azt hiszem, hogy ennél jobbat már nem lehet alkotni! Majd egyszer megszegem a saját szabályaimat és teszek egy próbát. A tészta vastag, omlós, friss és önmagában is megenném mindenféle feltét nélkül. Megfigyeltem már, hogy más helyeken a tenger gyümölcseiből a lehető legolcsóbbat pakolják a tésztára, s abból is keveset. A Mamma Rosa azonban nemet mondott ennek a badarságnak, és mindig bőkezűen rakják tele -jó minőségű- tonhallal az ételt. A pizzára sosem kell sokat várni, annak ellenére, hogy ez nem a mélyhűtőből előkapott kiszerelés. Ezt onnan tudom, hogy ezen a pizzán eredetileg lenne hagyma és olívabogyó, de mindig anélkül kérem. Ezeknek pedig annyira intenzív aromájuk van, hogy ha előre elkészített pizzáról lenne szó, -amiről csak utólag lekapják a nem kívánt feltétet-, akkor ezeknek éreznénk az utóízét. Szóval, a Mamma Rosa egyszerűen perfecto!

Hasznos ez a vélemény? Igen

Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidék Önkormányzat Okmányirodája

Gyors, segítőkész és emberközpontú hivatalnokok dolgoznak itt. Mindig pontos és érthető tájékoztatást adnak, még az általuk kiszabott határidő előtt elkészítik a szükséges dokumentumokat. A pici babával érkezők -tapasztalataim szerint- privilégiumot élvezhetnek, s nem kell a gyereknek két etetés között végig szenvedniük anyu és apu ügyintézését. A jól szervezett struktúrának köszönhetően nem kell órákat dekkolni, mire sorra kerül az ember. Egyszerre több ügyintéző van az irodában, s eddig mindegyikőjükről pozitív véleményem van! Előfordult már, hogy nem töltöttem ki pontosan az útlevelemhez szükséges igénylőlapot, s azonnal szóltak. Emlékszem, anno még a központi Okmányirodában csináltattam útlevelet és még ma is agygörcsöt kapok, ha visszaemlékszem az esetre. Hatalmas tumultus, arrogáns várakozók, megfáradt ügyintézők... Persze a hivatali hangulat ekkor többórás „szórakozássá” forrta ki magát. Ellenben a hegyvidéki Okmányirodában nyugodtabban zajlanak a dolgok, és ha valamilyen ügy miatt ide kell mennem, akkor nem kell a határidőnaplómba egész napos programként felírnom...

Hasznos ez a vélemény? Igen

0 Lista

Még több »

0 Fénykép

Még több »
Még nincs fénykép

0 Kedvenc hely

Még több »
Még nincsen kedvenc hely