Ági25

30 értékelés

Filter Club

Szintén egy olyan hellyel találtam magam szemben, mely ugyancsak olyan boltíves menyezettel rendelkezik, mint a Rocktogon Pub & Roll, de úgy tűnik, sok szórakozóhely kedveli ezt a fajta belső építészeti megoldást. Ennek ellenére nagyon is hangulatos kis hely, ahol faasztalok, fa székek, bőrkanapék és egyéb férőhelyek, mint fotelek, várják a szórakozni vágyó fiatalokat. A Filter rengeteg zenei stílusnak ad lehetőséget, legyen az rock, metal, hard core, dupstep, elektronikus zene vagy hip-hop. Különböző DJ-k is fel szoktak lépni. Asztalt előre le lehet foglalni és italakció is van dögivel, így tudunk válogatni, mit is szeretnénk fogyasztani. Mivel pedig az Almássy Hall közelében van, így ha esetleg az Almássy Hall-ban van valami jó koncert és utána még nincs kedvünk hazamenni, átugorhatunk a Filter klubba, hiszen keddtől szombatig hajnali négyig vannak nyitva, így nem kell azon törnünk a fejünket, hogyan jussunk haza, mivel ekkor már járnak normálisan a tömegközlekedési eszközök.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Fáklya Klub

A Teréz körútról jól megközelíthető Fáklya Klub koncerteknek és manapság tánciskolának is helyet biztosít. Kényelmes, magas színpada és igen csak nagy küzdő-és tánctere lévén nagyobb koncerteknek is helyet tud adni, mint például olyan zenekaroknak, mint a Hard. Maga a backstage kétemeletes, így ha több zenekar lép fel egy este alatt, kényelmesen el tudnak férni és lepakolni. Kabátjaink és táskáik számára a ruhatár biztosít biztonságos helyet. Mint minden nagyobb helyen, itt is szokott lenni italakció, melyet gyakran összekapcsolnak a belépővel úgy, hogy a belépő ára lefogyasztható, mely általában egy-két sört jelent. Koncertek alatt le is ülhetünk, akár bent a koncertteremben vagy kint előtte.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Kobuci Kert

A Kobuci kert egy szezonális szórakozóhely, mely tavasztól a tél beköszöntéig várja az odalátogatókat. Maga a hely nagyon hangulatos, főleg nyáron, mikor koncertek tömkelege várja a szórakozni vágyókat, olyan ismert zenekarokkal, mint a Kiscsillag, a Quimby, a Paddy and the Rats vagy Roy és Ádám. Jobban megnézve a helyet, inkább népi és folks beütése van, hiszen rengeteg ilyen stílusú együttes fordul itt meg. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy kizárólag ennek a stílusnak kedveznek, hiszen egy Belga aligha tartozna bele eme stílusirányzatba. A koncertek mellett változatos és gazdag italokból válogathatunk kedvünkre, persze ahogy a pénztárcánk engedi. Az étlap szerényebb, de annál megszokottabb, mint zsíros kenyér, hasábburgonya, ropi, sós mogyoró, de van például roston sült csirkemell vagy hosszúkaraj és a kihagyhatatlan kobuci, aki mondjuk többet kíván enni, mint egy egyszerű, de annál tradicionálisabb zsíros kenyérnél. A kobuci egyébként egy pirított kolbászos buci, melyen fokhagymás fűszeres tejföl van, pirított kolbásszal és paradicsom, illetve uborkakarikákkal megspékelve. Olyan, mint egy különleges melegszendvics extrán.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Kakas Presszó

Kakas Presszót nem egy helyen találunk a belvárosban, van a Deák Ferenc téren, a Móricz Zsigmond Körtéren és a Kálvin téren, így kedvünkre válogathatunk, és amelyik a legközelebb van, benézhetünk. A Deák téren éjjel-nappali nyitva tartása és rengetek akciója révén nagyon is kedvező kis hely, ahol neonfények biztosítják látásunkat, nehogy eltévedjünk a sötétben. Hogy még otthonosabb legyen a presszó, vannak sportközvetítések és az ingyen WiFit is élvezhetjük. A hangulat kellemes és minden olyan modern és színes. A kiszolgálással semmi gond. Ha pedig rá akarunk gyújtani – lévén hogy már tilos a dohányzás bent – a teraszon ezt bátran megtehetjük, mely tavasztól őszig nyitva tart.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Jégkert

Ez az a hely, ahol annyi minden vár az emberre, hogy azt sem tudja képzelni. Amíg nem látogatja meg a helyet, addig nem is tudja, hogy létezik ilyen is. A hely a Széna téren található, pont a Mammut 2-vel szemben, így egy alapos bevásárlás után nyugodtan átugorhatunk a Jégkertbe egy kis lazításra. Számomra az első furcsaságot a kártyás fizetési rendszer jelentette, – már nem úgy értve, hogy csak bankkártyával vagy hitelkártyával lehet fizetni – tehát mindenki kap egy kóddal ellátott vendégkártyát, amivel egész nap lehet rendelni, majd távozáskor kell fizetni. Végülis egyszerűbb, mint mindig elővenni a pénztárcát. A Sörtkert rendezvények lebonyolítására tökéletesen alkalmas, legyen az legénybúcsú, születésnap, évfolyam-találkozó vagy kisebb összejövetel. Nézhetünk sporteseményeket, hallgathatunk zenét, melyeket egy lampion segítségével választhatunk ki, és még pincérhívó is működik. A hely specialitása az igazi retro óriás hamburger, amikor a hamburger még tényleg hamburger volt. Itt lehet inni, enni, csocsózni, biliárdozni és még ingyenes wifi is van. Mindenképp érdemes ellátogatni a Jégkertbe, legalább egy este erejéig.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Négy Muskétás Étterem és Söröző

Az étterem négy gyermekkori jó barát összetartozása miatt kapta a nevét. Nevéből adódóan hűen visszatükrözi a lovagkor jellemzőit, mind kinézetben, mind pedig hangulatban. Nagyon szép látványt nyújt este, kivilágítva. A 12. kerületben található hely legfontosabb alapszabálya, hogy a „vendég a király”, így mindent ennek megfelelően csinálnak. A vendég itt mindent megkap, és olyan kényelemben részesül, mely sok étteremben sajnos hiányzik. Még saját menüt is összeállíthat, e legkedvencebb ételek pedig felkerülnek az étlapra rendszeres fogyasztásra. Itt tényleg minden a vendégért van. Továbbá lehet különböző rendezvényeket is tartani, mint születésnapokat, esküvőket, munkahelyi rendezvényeket és baráti összejöveteleket, hiszen legalább harminc ember befér és még kint is van hely a teraszon, mely télen fűtötté és fedetté alakul. Az étterem gyermekbarát is egyben, hiszen a kisebb korosztály is lehetőséget kap számukra összeállított Gyermekmenü elfogyasztására.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Pinty Teázó Pub

Nagy teázó lévén ezt a helyet sem hagyhattam érintetlenül, bár a harmadik kerület elég messze van. Teázó és pub megnevezése révén teázáson kívül italozni is lehet, sőt különböző estéket szoktak itt rendezni, mint a Ponyvaregény (Pulp Fiction) Party, Csajestéket vagy Szilveszteri Házibulit. Mindig van itt valami mozgás. Legtöbben fiatalok járnak ide. Pinty egyébként egy sárga kismadár, legalábbis annak tituláltam, mikor megláttam az emblémát, melyen két sárga kismadár van, alatta egy szöveggel: „Sárga pintyőke, lába fekete, 120 éves kanverébnek hátul a töke. A vendégek isznak, a vendégek isznak, a vendégek jót ittak és mégsem rúgtak be”.
Bár a helyet inkább pubnak nevezném, mint teázónak.

Hasznos ez a vélemény? Igen

B. City Pub

Ha az ember családjában van olyan rokon, akik által ilyen helyekre is eljuthat az ember, akkor az egy ilyen söröző volt. A falon mindenhol képek díszelegnek, mely által igen kellemes hangulatot varázsol a szórakozóhelynek. Bár ezt a fajta megoldást számos kocsma szívesen alkalmazza. A pub Zichy Jenő utcában található, ahol ingyenes az asztalfoglalás, a diákok számára 10% kedvezményt biztosítanak, több teremből áll, melyek légkondicionáltak és a barátságos kiszolgálásról már ne is beszéljünk. Közelsége szintén újabb piros pontot érdemel, hiszen közel van az oktogonhoz, így a villamoshoz és a nyugatihoz is. Itt szinte minden stílusú egyén megtalálhatja a kedvére való italt, ételt vagy a csocsót. Az árak barátságosak.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Mirror Szépségszalon

Mi más lenne egy nő egyik kedvenc időtöltése, mint szépségszalonba járni? A XII. kerületben található Mirror Szépségszalon nagyon sok szolgáltatással várja a szépülni és kikapcsolódni vágyó hölgyeket egészen a fiataloktól az idősökig, hiszen a szépülés nincs korhoz kötve. Van itt fodrászat, manikűr, pedikűr, műköröm, kozmetika, szolárium, High-Care arc-és testkezelés, O2 Intraceuticals-és Pascaud kezelések, melyek a legmodernebb technológiával kényeztetnek minket. Jómagam - ki elég érzékeny a hajkoronájára – szerencsére igen ügyes kezekre bízta magát, így olyan fizura születhetett meg, mely semmiféle aggodalmat nem váltott ki. Ha véletlen arra járunk, kukkantsunk be bátran, hiszen egy kis kényeztetés mindenkinek kijár. Viszont mint mindenért, a szépségért is fizetni kell.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Zöld Macska Diákpince

A Zöld Macska nem csupán egy kocsma, itt az italozás mellett lehet teázni, kávézni, különböző turmixokat és kakaót inni, de remek meleg szendvicseik is vannak, sőt még palacsinták is óriási választékban. Igazi diákoknak való lazulós kocsma, diákoktól diákoknak, ahol minden kávé Lavazza-ból készül és minden sör különleges, magyar kézművesek kezéből kikerült sörök, melyeket a Békésszentandrási Sörfőzdétől kapnak. Vannak itt koncertek és még színházi előadásoknak is helyet ad. Elhelyezkedését tekintve kissé kiszorul a népszerű helyszínek kategóriájából, de ha mégis arra járunk, kukkantsunk be nyugodtan és szürcsöljünk el valamit. A színpad előtti mennyezet erősen emlékeztet a Rocktogon színpad előtti, tánctéri mennyezetére, azonban itt tele van képekkel.
Az ajtóra – amely mellesleg zöld, de hát ki gondolta volna – kávéház és kincsesbolt felirat van kiírva.

Hasznos ez a vélemény? Igen

0 Lista

Még több »

0 Fénykép

Még több »
Még nincs fénykép

0 Kedvenc hely

Még több »
Még nincsen kedvenc hely