20 értékelés

Bohém Söröző

Ó, a Bohém. Az egyik legjobb kocsma, amiben valaha voltam. Persze lehet az emlékek miatt vagyok elfogult. Rengetegszer jártunk be a szalagavató próbák után. A fiatalos környezet garantált, hiszen iskolák és főiskolás kollégium is van a közelében. Talán ennek köszönhetően eléggé diákbarát az árlista.
Nemrégiben azonban felújították és most már a sport őrültek helye is lett. Minden fontosabb közvetítést nézhetünk itt mialatt megiszunk egy-két pohárka sört. Régebben volt házibajnokság is, amikor is fogadni lehetett egy krétás táblán, kisebb tétekért. Amikor nincsen fontos meccs, akkor viszont mai slágerek mennek a háttérben. (Nem annyira beszélgetés párti a hangerő, de kibírható.)
A csapos ha többször látott már, meglepően kedves és kérdezget is! Ami szerintem ma nagyon ritka és jól is tud esni! (Nem mellesleg ingyen wifi is van, így be lehet csekkolni pár bohém kiírással.)

Hasznos ez a vélemény? Igen

Andersen Pub Restaurant

Ami legelőször eszembe jut az Andersenről az az, hogy mindenképp asztalt kell foglalni, mielőtt ide betérünk! Interneten vagy telefonon nagyon ajánlatos helyeket foglalni, mivel egyébként igen nehéz ide beülni. Ez nem amolyan spontán hely, hogy „Gyere, igyunk meg egy fröccsöt az Andersenben!”. A második, ami biztosan eszembe jut, az a méteres. Amikor is tíz darab italt, fröccsöt például egy rúdon kiadnak. Ennek az ára nagyon baráti, viszont ne is minőségi itókára számítsunk. Ezért is az Andersent mai jelzővel illetve: egy kiváló alapozó-helynek tartom. Mi olyan 10-14-en szoktunk ide lejárni kis összeruccanásokra, úgy havonta. A pénztárcámat kíméli és a közlekedés is jó, hiszen a 4-6-ostól egy köpésnyire van. Olykor ennél több nem is kell…

Hasznos ez a vélemény? Igen

Moszkva tér Bisztró

A koszos, legtöbbször büdös Moszkva téren, a metró kijárat „tetején” ez a kis hely a legtöbb bulizni indulónak maga Paradicsom. Az alkohol egészen olcsó, viszont a teájuk árát én irreálisan magasnak tartom. (Mondjuk a pultos egyszer megjegyezte a barátomnak, hogy „Már megint csak teát iszik?”- és nem viccesen…) Szóval ezért is nem kimondottan egy fárasztó munka utáni, sima lazítós kocsmának mondanám. Az őszi-téli hidegben ilyen műanyag lehúzható ablakok vannak, viszont az egyik oldalon a legtöbbször mindig feltekerve hagyják az ablakot, hogy a dohányzó vendégek bennmaradhassanak. Bár pokrócot adnak a vacogóknak, és tudom, hogy többen vannak a dohányzók, de szerintem ez nem annyira pozitív a helyben. Sőt a WC-hez is ki kell mennünk egy másik épületbe. Mindenesetre jó helyen van, ezért olykor betérünk, de csak ha nincs más ötlet.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Leves.

A levesezők levesezője, a menük menüje! Ritka, hogy egy helyért ennyire oda legyek, de ha kell, egy hétig folyamatosan tudok itt ebédelni. A kisebb menü 790 Ft, ami egy különleges leves és egy nagyon gusztán és jól összedobott szendvicset jelent. Minden nap más különleges levest lehet enni, négy féléből válogathatsz. Az olasz csirkés sajtkrém levestől a bazsalikomos paradicsomlevesig (aktuális kedvenc), a hideg banánkrém levesen át a választék igen széles és ízletes. Csak ajánlani tudom! A formás kis papírbögrében megkapott levessel, melyhez a plusz feltétek 50Ft-ért kérhetők, akár el is sétálhatunk a közeli Szabadság-hídhoz, hogy az íz-élményt kellemes kilátással tetőzzük.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Akvárium Klub

A régi Gödör. Úgy ragaszkodtam hozzá, mint a régi Zp.-hez. Viszont! Ebből jó dolog lett, kár, hogy az említett szórakozóhelyből nem. Igazából csak a név változott. Sikkes, alternatívabb irányvonalat követ a hely. A koncertek még mindig változatosak. A jazztől az alternatív rockig széles a repertoár. Amellett, hogy gyerekműsoroknak is biztosítanak helyet előnye, hogy kutyával is leülhetünk a külső részhez, a lépcsőkre. A pincérekből viszont kevés van így a nyári nyüzsgésben vadászni kell rájuk. És, amit még mindenképp meg kell említeni az a nyári limonádéjuk, valamint a rosé fröccsük. Fenséges!

Hasznos ez a vélemény? Igen

Pull&Bear

Imádom a „húzd és maci”-t. A facebookon is követem őket, ahova a legújabb kollekciókból is töltenek fel. Az árak a szokásos plázás üzletek árához hasonlók. Hatezerből már tök jó nadrágot is lehet venni és ha akció van, még olcsóbban. A téli-nyári kiárusításnál érdemes mindenképpen bemenni mert párezerből simán beszerezhetünk ruhákat, nadrágokat és pulcsikat. A kiegészítők is a trendi kategóriába tartoznak, azonban ezek esetében a legjobb megvárni a leárazást, mert eredeti árukat kicsit olykor túlzásnak érzem. A stílusukban megfigyeltem, hogy van egy vadabb és „menőbb” kollekció, valamint egy letisztultabb, de az alapdarabokat is megtalálhatjuk.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Fruska Picnic & Bisztró

A Kopaszi gátnál fellelhető kis faházban remek a hangulat. Komolyan, ilyen jó helyre ritkán tévedek be. A berendezési tárgyakat mintha nekem találták volna ki. Piknik hangulat szódásüvegekkel, kockásterítőkkel, színekkel, falrajzokkal. A kinti terasz elég kicsi de ez is így a családias, elzárt érzést segíti elő. Mögötted a víz és a sétáló csapás, ahol szerelmesek andalognak nyáron. Ah… Az árak is igen változók, de egyik sem vészes. Amolyan közép-árkategóriásak. A szokásos piknikes kellékeket is megkaphatjuk. Kis kosárban rendelhetünk katona-szendókat, bort, nasit. Ami nélkül viszont nem érdemes kijönni az az amerikai palacsintájuk. Mentás-epres mascarpone krémmel tálalják és nem elég belőle egy!

Hasznos ez a vélemény? Igen

Látomás

A Látomást először csak a facebookon láttam. Követni kezdtem, s az egyre többet posztolt ruhás-kiegészítős-cipős-táskás képei között minden olyat megtaláltam, amit nekem szánt még az ég is. Trendi és laza és egyedi! Az egyediség szerintem nagyon fontos mert biztosan nem találkozunk szembe vele az utcán, mivel csak korlátozott számban kaphatók a darabok. Az üzlet is hangulatos, csajos és bohókás. Amit még nagyon szeretek benne, hogy nagyon aranyosak az üzletben a csajok! Ha kell tippeket adnak, mit mivel tudnak ők elképzelni, méretben is segítenek, sőt még ha a facebookon kinéztél valamit és érdeklődsz a válasz is megérkezik egy napon belül. (És ha a neten lefoglalsz valamit, egy napig megtartják neked, csak mert jófejek')
Az árarányok sem vészesek. Mint egy plázás általános női ruhaüzlet. Vannak drágábbak is persze, de az egyedi alapdarabokat párezerből meg lehet úszni!

Hasznos ez a vélemény? Igen

Instant

Az instant leves már a leves nélkül is megállja a helyét! (S, az Instantnak semmi köze a Leves.hez!)Viszont ez az egyik legjobb romkocsma, szórakozóhely, beülőhely Budapesten. A középen futó nyúl-díszek, a zegzugos folyosók, a csocsó és az érkezés élményét nyújtó fa "vörösszőnyeg domborulat", a jó hangulat, a zene, a facebookos mókás posztolgatásaik, valamint a fröccs az, ami összetartja ezt a helyet! Olykor csak kettesben húzódunk meg a barátommal, máskor pedig egy nagyobb társasággal vesszük be magunkat a helyre, s kóstoljuk végig az itallap rövid, illetve hosszú kínálatát.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Vapiano Bécsi Corner

Ez nem egy zongora márka, viszont olasz! Tészta, pizza, sali. Én konkrétan imádom. Nem látszik rajtam de a pocakom irányít és ide akármikor betérítene ha a pénztárcám engedné. Vannak drágább ételek, sőt inkább kicsit középárkategóriás a dolog. De itt a minőséget fizetni meg az ember, amin spórolni viszont nem mindig érdemes. Ott sütik, főzik meg előtted a tésztát, salit és közben akármikor beleszólhatsz is, hogy még kicsit ebből, amabból meg nem köszi. A kaja kiadós még a legalacsonyabb árú (1290Ft.-os)is amolyan "nadrággombnyitós". Mostanában inkább a MOM Parkban levőben voltam, és ebédidőben igencsak vadászni kell a helyet, de mindenképpen megéri ide legalább egyszer betérni! Havonta ;)

Hasznos ez a vélemény? Igen

0 Lista

Még több »

0 Fénykép

Még több »
Még nincs fénykép

0 Kedvenc hely

Még több »
Még nincsen kedvenc hely