Kata7555

102 értékelés

Planet Sushi

Én személy szerint szeretem kipróbálni az új dolgokat, mégis első élményem a japán konyhával az egyik barátnőm érdeme. Ő szerettem volna kipróbálni a sushit és én, mint jó barátnő gondoltam segítek neki az új ízek felfedezésében.
A Planet Sushi minden igényünket kielégítette. A Deák téren lévő étteremben már többször jártam, mindig elégedetten jöttem el az asztalomtól. A pincérek segítőkészek, az ételek finomak, az első kis ellenérzést leküzdve érdekes ízeket fedezhet fel az ember.
A levesek nem túl fűszeresek, mégis igen laktatóak, ha valaki az enyhébb ízeket részesíti előnyben, először kérje ki pincére véleményét, tudásukkal igen nagy segítséggel lehetnek számunkra. A makik először ijesztőek lehetnek, de amint az első falat a szánkba ér máris elégedettek lehetünk választásunkkal, hogy ebbe a remek étterembe tévedtünk be.
A magyar pénztárcához mérve kicsit magasnak tűnhetnek az árak, de megéri, illetve a Planet Sushi is azokhoz az éttermekhez tartozik, akik folyamatos akcióikkal csalogatják be a vendégeket. Az Amerikában már jól ismert kuponok, hazánkban is egyre elterjedtebbek, így a Planet Sushi is sokszor így hirdeti magát, illetve így növeli népszerűségét.
Aki mégis vonakodna a „nyers” haltól az se bánkódjon, hiszen nem csak halból áll a menü, a levesek mellett csirke is szerepel az étlapon, így számtalan finomságból választhatunk kedvünkre.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Jégbüfé

Az első élményem a Jégbüfével kapcsolatban gyermekkoromra vezethető vissza. Anyukámmal mentem dolgozni és a 7-es buszról leszállva megpillantottam a Jégbüfét, persze, ahogy egy kisgyerek én is nagy csodálattal néztem a sok sütit és édességet a kirakatban, a fagyiról nem is beszélve.
Természetesen anyukámmal bementünk körbenézni, sajnos arra már nem emlékszem, hogy végül milyen finomságot kaptam, de a kép valahogy megmaradt bennem, ahogy a Jégbüfé feliratot olvasom.
Azóta felnőttem, néha gyakran, néha ritkábban kerül utamba a Jégbüfé, de a nyári időszakban a fagylaltok vonzanak a Jégbüfé felé, télen pedig a gofri, melyet mintha mindig ugyanaz az úr csinálna. Igazi nőként állandóan diétázok, de a gofri sokszor keresztbe húzta már a számításaimat, ha mégis a Jégbüfé felé vettem az irányt.
A „kirakatban” lévő finomságok mellett az üzlet belseje felé haladva finomabbnál, finomabb ízletes torták, sós és édes pogácsák, sütemény szeletek várják a megfáradt vándorokat.
Aki úgy dönt, hogy beül egy kis finomság reményében, egy pillanatra megáll számára az idő, ha az ablakhoz ül és a Ferencziek terén lévő forgatagba bámul, ahol az emberek éppen sietnek haza, vásárolni vagy éppen a gyerekért az iskolába, óvodába. Szerencsésnek érezhetjük magunkat, hogy nekünk jutott egy hely az ablak mellett és belepillanthatunk a város forgatagába egy ínycsiklandózó finomság mellett.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Astoria Fitness Center

Az Astoria Fitness Dohány utcai kirendeltségén évekkel ezelőtt jártam napi rendszerességgel. Már akkor is annak a híve voltam, hogy reggel tudjuk le hamar a mozgást és délután már semmi nem húzhatja át a számításunkat.
Reggel 7 órától már voltak órák, nekem nagyon jó edzőt sikerült választanom, aki lelkiismeretesen égette a zsírt rólunk koránkelőkről. Egy intenzív aerobic óra után az ember repülni tudott volna, abban az időben ugyan még nem volt zumba és egyéb divatos elnevezésű sportok, mégis a célnak teljesen megfelelt egy-egy zsírégető óra.
Mindenki szeretne fitt, sportos lenni az Astoria Fitness ezt több helyen is biztosítja a fogyni, formálódni vágyóknak. Nem kell sok dolog a kezdetekhez, először elég egy sportcipő, egy hajgumi és némi sportruházat, illetve egy jó barátnő, aki hóbortunkban társ lehet. Az órarend szerint is nagyon nagy a választék az órák számát tekintve, illetve néhány évvel ezelőtt a gépek is rendelkezésre álltak a fogyás elősegítése céljából.
A recepción segítőkész hölgyek dolgoztak, akiknek nem okozott problémát egy-egy vendég kívánságát teljesíteni, kérdéseire udvariasan, kedvesen válaszolni.
Összességében kellemes helynek tudnám értékelni az Astoria Fitnesst, jó szívvel tudom ajánlani az akkori élményeimre visszagondolva.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Mászóbirodalom

Számomra a Mászóbirodalom igazán jó „csalódás” volt vagy talán nem is biztos, hogy a csalódás a jó szó, inkább a jó élmény. A magasság és én soha nem voltunk jó barátságban, sőt nagyon féltem a magasságtól. A Mászübirodalomban megtapasztalhattam egy borongós vasárnapi napon, hogy nem kell félni a magasban. Barátainkkal mentünk el a párommal és bizton állíthatom, hogy kevésbé félek a magasságtól, mint annak előtte. Szakértő kezekbe kerültünk, amint beléptünk a birodalom ajtaján. Kis teremnek tűnik első pillantásra a hely, mégis el tud fáradni az ember, ha minden centimétert be akar járni kézzel, lábbal.
Gondoljunk arra, hogy csak először tűnik könnyűnek minden, aztán átgondolva, kipróbálva rájövünk, hogy ez igencsak embertpróbáló feladat, még egy aktívan sportoló embernek is. Pláne azoknak, akik csak hébe-hóba járulnak a sport oltára elé.
Mint annyi más sport, ez is olyan, amit többen jó csinálni és minél többen vagyunk, annál szórakoztatóbb az ember.
A cipők kényelmetlennek tűnnek és kell pár darab mire megtaláljuk a kényelmesnek tűnő lábbelit, mégis megéri több cipőt felpróbálni, mert a kényelem itt fontos szempont lehet jelen esetben.
A kezünknek betonbiztosnak kell lennie, nehogy megcsússzunk és kellemetlen pillanatokat szerezzünk annak, aki éppen biztosít bennünk és nem utolsó sorban magunknak is megspórolhatunk egy nagy ijedtséget.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Lady Fitt Plusz Stúdió

A NŐK nagy részére jellemző, hogy szeretnének csinosak lenni, szeretnének az élet minden területén tökéletesnek mutatkozni. A konyhában, a karrierjükben, a gyermeknevelésben és ezek mellett a dolgok mellett még fontos a kinézetük is.
Törekszünk arra, hogy jól nézzünk ki, hogy a belbecs mellett a külcsín is elfogadható legyen és ami még fontosabb, hogy ne mások miatt, hanem magunk miatt étkezzünk egészségesen és mozogjunk sokat.
A 7. kerület Dohány utcai Fitness Plusz Hypoxi Stúdióba egy 10 alkalmas hypoxi kezelésre tévedtem be az esküvőm előtt. Azt gondoltam, hogy nem árt, ha egy kicsit rásegítek az edzőtermi tornákra.
Mindenki csodát vár a fogyasztószerektől és a gépektől, de amit nem felejthetünk el az az, hogy a mozgás mellett nagy szerepe van az egészséges táplálkozásnak is a formálódásban, fogyásban. A hypoxi tréner is csak úgy hozhat látványos eredményt, ha a diétát betartjuk. Talán nem annyira megerőltető, mint jó néhány kör lefutása a Margit-szigeten, de hatása annál látványosabb és izzasztóbb lehet.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Trófea Grill Étterem Belváros

Trófea Étterem
Mi is jut eszembe erről az étteremről? Egy régi céges vacsora, egy csapatépítő kellemes beszélgetés, sok nevetés. Az ételek igazán ínycsiklandózóak voltak, az itallap a máshol is megtalálható italokból állt össze. A svédasztalos vacsora igazán kecsegető mindenki számára, hiszen itt mindenki azt eszik, amit csak a szeme megkíván, a pincéreknek nem kell fáradniuk a kiszolgálással és nem kell attól tartanunk, hogy esetleg nem a megfelelő étket hozzák ki számunkra.
A húsételeket magunk választhatjuk ki és előttünk süti ki a szakács, aki fűszertárából bármit rászór a kiválasztott finomságra, hogy kedvünkben járjon.
A főételek mellett az édességek is nagy számban megtalálhatóak és finomabbnál finomabb dolgok hívogatnak minket az édességpult felé.
A hangulat tökéletes volt, néha az ételek nem is számítanak, ha a megfelelő társaság gyűlik össze az adott helyen.
A Trófeában a jó hangulat mellett az ételek is igazán finomak voltak és baráti társaság összejövetelére is megfelelő lehet, nemcsak üzleti megbeszélések helye.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Dance4Fun

A jó dolgok általában szájról-szájra terjednek. Így volt ez velem és a Dance4fun-nal kapcsolatban is. Az egyik kedves rokonomtól hallottam, hogy erről a helyről, pontosabban magáról a tánciskoláról. A rokonom a Gyálon lévő kirendeltségre jár zumbázni, de szerencsére a tánciskolának több helyen is van terme. Így lehetőségem volt nekem is megismerkedni a zumba igazi örömével. Már több helyen voltam, mielőtt kipróbáltam volna a Podmaniczky utcai termet. Szabó András tartotta az órát és igazi felhőtlen szórakozást és kikapcsolódást jelentett számomra. Az óra 20.00-kor kezdődött, ami egy kicsit későinek számított, de ez nem okozott problémát, még annak sem, aki mondjuk 19.00-ig dolgozott, mert teljesen elfelejti az ember a fáradtságot és a kimerültséget. A koreográfia egyszerű, könnyen megjegyezhető és igazán szórakoztató. András egészen más megvilágításban tárja elénk a tánc, a zene, a koreográfia és a zumba egyvelegét. Vicces, érdekes és még a botlábúak számára is megjegyezhető koreográfiákat tanulhatnak a mozgás szerelmesei.
Azoknak tudom ajánlani, akik szeretik a pörgős, vidám órákat és szeretik, ha óra végére folyik róluk a víz és elégedett fáradtsággal hagyhatják el a zumbatermet.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Karting Promotion

Karting Promotion

Életem első gokartozása a Karting Promotion nevéhez fűződik, a WestEnd tetőparkolójában lévő területen. Ugyan van jogosítványom, de igazán keveset vezetek, ezért azt gondoltam, hogy a gokart sem fog nagyon lekötni, illetve nem leszek túl jó benne. Az ugyan igazolódott, hogy nem vagyok túl jó benne, viszont nagyon élveztem. Egy verseny keretein belül ültem először a gokartba, természetesen utolsóként végeztem, mert nálam sokkal jobb versenyzők voltak a pályán, illetve férfiak, ami azért nem elhanyagolható információ.
Az első kör után úgy éreztem, hogy soha többet nem fogom tudni kiegyenesíteni az ujjaimat és az is kétséges volt számomra, hogy a derekam lesz egy újból egyenes, de a 2. és 3. kör után úgy gondoltam, hogy ennek a sportnak adhatok még egy esélyt a távolabbi jövőben.
A Karting Promotion emberei teljesen felkészülten várták a versenyzőket, az információkat megfelelő módon továbbították a kezdő embereknek, így a baleset esélye minden esetben elkerülhető volt, még annak is, aki először ült egy ilyen járgányban.
A tetőparkoló ugyan kicsit hűvösnek tűnhet már ebben a novemberi időben, mégis, amint a gokartban ül az ember, egyből a versenyszellem járja át, így a hideg idő már egy pillanat alatt feledésbe merülhet számunkra az első hely reményében.

Hasznos ez a vélemény? Igen

T.G.I. Friday´s (Westend)

Igazi amerikai élmény, igazi húsimádóknak. Ugyan, nemcsak húst lehet itt enni, mégis talán ez a legjellemzőbb erre az étteremre.
Óriási hamburgerek, saláták és igazi shake különlegességek közül lehet választani, tehát mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt. A hamburgerek emberes méretűek, a hús füstős ízű, mely igazi ínyencség a gyorséttermi hamburgerhez szokott gyomrok számára. A szószok pedig csak emelik a hamburgerek élvezeti élményét.
Saját tapasztalatom az volt a vacsorám elfogyasztása után, hogy ezek igazi amerikai ételek és nem ez volt az utolsó alkalom, hogy a Westendben lévő éttermet meglátogatjuk a barátainkkal. Az árak ugyan nem azok az árak, amelyhez szokva vagyunk, de mennyiségében és minőségében megéri az árát az itt elfogyasztott étel. Általában nem jár étterembe az ember minden nap, de, ha alkalmanként beugrunk ide, nem fogjuk borsosnak találni az árakat az ételek minősége láttán.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Westend Rádió 1 Jégterasz

Igaz idén még nem került elő a szekrény mélyéről a jégkorcsolyám, de imádok a jégen siklani, imádom, ahogy a hideg kicsit csípi az arcomat, illetve azokat a részeimet, amelyeket felelőtlenül szabadon hagytam. A sapka, a sál és a kesztyű a korcsolyán kívül alapfelszerelés a jegyes sportok szerelmeseinek. Az se mindegy, hogy hol hódolunk ennek a szerelmünknek. Sok pályát volt már szerencsém kipróbálni, de több kedvencem is lett az évek folyamán. A favorit eddig a Városligeti Műjég volt, de a felújítások miatt új területeket kellett kipróbálnom, így esett a választásom a Westend Rádió 1 Jégteraszára. Sokan mondják, hogy nem egy nagy pálya és kicsit szkeptikusak is a hellyel kapcsolatban, de én szeretem kipróbálni az új dolgokat, így voltam a Jégterasszal is.
Jó élmény volt a pályán siklani, a zene remek volt és persze a hely önmagában kevés lenne, ahhoz, hogy felhőtlenül jól érezzem magam, természetesen ehhez az egyveleghez a társaság is nagyban hozzájárult, hogy ilyen jó szájízzel távozzak a helyről.

Hasznos ez a vélemény? Igen

9 Lista

Még több »

Kőbánya gyöngyszemei

 1. Krisztina Cukrászda

  A Krisztina Cukrászdához sok szép emlékem fűződik. Gyerekként sokszor volt vasárnapi sétáink végállomása. A fagylalt mindig finom volt, szerettünk ide járni, mert kellemes családi program és a hétvége méltó befejezése volt egy ilyen kis fagyizós séta.
  A cukrászdáról tudni kell, hogy minden évben lehet kapni az ország tortáját, melyből nem egyszer már kóstolót is kaptunk. Egy elég pici helyről van szó, mégis a kellemes kiszolgálás, illetve a hely olyan kisugárzással bír, amelytől barátságos és melegséget árasztó lesz.
  A fagylaltokon kívül egyéb sós és édes sütemények tárhelye ez a remek cukrászda.

 2. Tuli Virágüzlet

  Több évig Kőbányán laktam, így többször betértem már ebbe a virágüzletbe, ami sokszor jó szolgálatot tett már nekem. Többször történt, hogy egy ünnepi alkalomra nem volt jobb ötletem, mint, hogy virágot vagy valami aranyos dolgot vegyek, így mentőötletként tértem csak be. De soha nem jöttem ki üres kézzel. Néha ünnepekre, néha pedig "csak úgy" vettem virágot itt.
  A minap is betértem egy névnapi ajándék reményében, nem volt túl sok időm és egy kis kiegészítő ajándékot kerestem egy nagyobb dolog mellé. Gondoltam egy szép virággal nem foghatok mellé, így hát egy korallvirággal távoztam, bár nem volt könnyű a választás, hiszen annyi színes és csodálatos virág volt szebbnél-szebb formában kihelyezve a polcokra. A kirakatban pedig édesebbnél-édesebb kis figurák trónolnak annak reményében, hogy valaki egyszer elviszi őket. Az árak elfogadhatóak, nem túl drágák és a virágok csodaszépek.
  A látvány pedig magáért beszél beszélnek.

Ez csak egy játék

 1. Lézerharc

  Életem első lézerharcos élménye a Lasergame-hoz köthető. Mivel semmit nem tudtam erről a játékról, viszont felfigyeltem rá, azt gondoltam, hogy ajándékként befizetem egy ilyenre a páromat és egy-két barátját és az nagyon jó szülinapi ajándék lesz neki. Aztán, amikor jobban utána is néztem rájöttem, hogy itt azért több embert kell összeszednem, ahhoz, hogy jó dolog süljön ki és tényleg jó szórakozás legyen. Kiderült, hogy minimum 8 ember kell egy csapatba (ha valaki nem tud ennyi embert összeszedni, annak tudnak segíteni más csapatba berakják a szervezők), aztán az sem árt, ha az embernek van hozzá kedve és a legfontosabb, hogy nyitottnak kell lenni az új dolgokra is.
  Így történt, hogy én is kedvet kaptam a dologhoz és persze pár barátnőm is (fiúk-lányok vegyesen) elmentünk Szentendrére lézerharcolni. Nagyon jó volt, hogy itt külső helyszíneken voltunk, volt lehetőség a pálya elején átöltözésre, nem kellett ott hagynunk az értékeinket sehol, mert autóval jöttek utánunk a szervezők és az autóban el tudtuk helyezni a táskáinkat.
  Az idő nagyon kellemes volt a helyszínek változatosak, a csapatokat tudtuk változtatni. Maga a játék nagyon izgalmasra sikeredett, volt amikor zászlót kellett megszerezni, volt amikor túszokat kellett visszaszereznünk és volt amikor mindenki mindenki ellen az "életéért" küzdött.
  Az első lézerharcos élményemet úgy érzem, hogy a legjobb helyen szereztem meg.
  Amióta itt jártunk tervben van egy paintball meccs is, ahhoz viszont még erőt gyűjtünk és készülünk a fájdalmak elviselésére.

 2. Lasergame

  Az első lézerharcot túléltük a szentendrei pályákon, így kedvet kaptunk zárt területen is kipróbálni ezt a játékot. Így történt, hogy a visegrádi utcában lévő lézerharc terembe lyukadtunk ki.
  Ide is majdnem ugyanaz a csapat jött, így a hangulat garantált volt. Az árban benne volt az ital is, így legalább szomjan nem haltunk a játék során.
  Furcsa volt a zárt terület a szabadtér után, de nem volt rossz. Kicsit fullasztó volt a levegő, mert már elég meleg volt kint is az idő.
  Kellemes élmény volt ez is, így már két szempontból láthattuk a lézerharc előnyeit és hátrányait.
  A zárt terület kicsit jobban behatárolt minket, bár a hely nem volt kicsi, így nem ütköztünk úton-útfélen egymásba. Vicces volt a felszerelés felvétele, amely itt kicsit más volt, mint az előző helyen. A lényeg, hogy nem volt kényelmetlen csak hozzá kellett kicsit szokni.
  A szervezők itt is próbáltak mindenre figyelni és alapjában véve meg voltunk elégedve a hellyel.

 3. Laserforce Aréna

  Egy csapatépítés alkalmával kerültem a Lézer Force Aréna termeibe.
  Ez nekem már a 3. helyszín volt, amit láttam az utóbbi időben lézerharc vonatkozásban. Voltam egy belvárosi pinceteremben és volt egy Pesthez közeli szabadtéri harcom is már ezen kívül, tehát már láttam egy pár dolgot.
  Talán a szabadtéri után ez volt a kedvenc, hiszen a szabadtérit nem lehet összehasonlítani a pinceharccal. Az alkalmazottak megfelelően elmagyarázták a tudnivalókat és készségesen segítettek a játék elkezdésében, a további küzdelmekben és abban is, hogy ne legyen unalmas a 2 órás játék.
  A teremben az izgalom úgy járta át az embereket, mint a kisgyermekeket, akik éppen egy új játékot kapnak vagy próbálnak ki.
  Nem számít, hogy hány éves az ember. Lehet 18 éves és lehet 40, itt a harctéren ez nem számít, csak az, hogy ki mennyire tudja megvédeni magát, mennyire tudja leteríteni a másikat, mennyire tud összejátszani a csapattársával és mennyire tudja átverni az ellenfelét. Kicsit újra gyerek lesz az ember egy ilyen játékban.

A kultúra jegyében

 1. Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ

  A Pataky Művelődési Központ többször szerepet kapott már az életemben. Az első találkozásom ezzel a hellyel még általános iskolás koromban történt. Az iskolánk rendszerint itt rendezte meg a "Ki, mit tud"-ot, melyben én is többször felléptem. Már akkor is imádtam. Később volt szerencsém a könyvtár szolgáltatásait igénybe venni, illetve több bemutatón is részt tudtam venni, mint néző. Mivel imádok táncolni és a hastánc is az éltem része lett, szerencsésnek éreztem magam, mikor néhány évvel ezelőtt kiderült, hogy ez a Művelődési Központ lesz táncunk színhelye. Feledhetetlen élménnyel lettem gazdagabb. Nincs annál felemelőbb érzés, mint 500 ember előtt táncolni egy olyan érzéki táncot, mint a hastánc.
  Június közepén újra visszatérhettem a Patakyba, most csak nézőként, de hasonló izgalommal ültem végig a hastáncestet, melyet a Yasmina hastánciskola tárt a szemünk elé újból elvarázsolva a nézőtéren ülőket.

 2. Zöld Macska Diákpince

  Nem is hallottam erről a csodás diákpincéről addig a napig, amíg úgy nem döntöttem, hogy veszek két jegyet az egyik előadásra. Az előadás a Viszlát, Föld! című darab volt. Az első benyomás az volt számomra, hogy ez tényleg az egyetemisták és a diákok pincéje. Aztán idővel, ahogy haladtunk a terem belseje felé egyre inkább hívogató és lágy, melegséges lett úrrá rajtunk. Talán a szilvás kézműves sör volt, ami jobb belátásra bírta érzékeinket, bár ezt kétlem, mert alapvetően nem szeretem a sört, ebből néhány kortyot mégis megkóstoltam.
  Az előadás időben kezdődött, a színészek jól felkészültek voltak és vicces perceket szereztek nekünk a dolgos hétköznapok forgatagában. Sokszor magunkra ismerhettünk a szereplők személyében, amely még emberközelibbé hozta az előadást.
  A hely különlegesnek számít, ha arra gondolok, hogy egy színház alapból nem így néz ki. Mégis volt valami ebben a helyben, valami különleges, valami varázslatos, amit az emberek, a színészek és az egyszerűség adott meg.

 3. Vam Design Center

  A Vam Design Center falai között már számtalan kiállítás került megrendezésre. Én a Bodies II. megrendezésének alkalmából léptem át a VAM kapuit első alkalommal, azóta már többször jártam ott. Mégis a Bodies volt a legnagyobb hatással rám, hiszen nem sok ilyen kiállítás van a világban.
  Érdekes, kicsit riasztó, mégis vonzó az egyszerű ember számára, aki szájtátva figyeli a termeket, a testeket és a bennük lévő részeket. A kiállítás során orvostanhallgatók válaszolgattak a kíváncsi nézelődök kérdéseire, táblák tájékoztatták a kiállítás résztvevőit. Kicsit sokkoló, mégis olyan érzése van az embernek, mint amikor egy balesetet látva el kell takarnia a szemét, ugyanakkor látni is szeretné a részleteket. Nekem napok kellettek ahhoz, hogy feldolgozzam az ott látottakat.
  A szervezés kitűnő volt, a terület megfelelő és nem volt olyan érzése az embernek, hogy bármi hiányzott volna a palettából, illetve, hogy még szüksége lett volna bármi kiegészítésre a kiállított testekkel kapcsolatban.

Vásároljunk egy kicsit

 1. Adidas Outlet - Boráros tér

  Már nagyon sokszor vásároltunk a Boráros téri Adidas Factory Outletben. Az üzletházban két Adidas üzlet van, az egyik részen a férfiak tudnak válogatni, a másik oldalon pedig a hölgyek és a gyerekek élhetik ki vásárlási vágyukat.
  Mi általában a férfi részlegen kezdjük a nézelődést, ahova úgy megyünk be, hogy nem veszünk semmit. Természetesen a végén mindig valamilyen új ruhadarabbal távozunk az üzletből. Nagyon sokszínű az üzlet, sportruházat lévén természetesen nagyrészt a sportolás szerelmesei térnek be, mégis találhatunk egy-két elegánsabb vagy hétköznapi hordásra is alkalmas ruhadarabot.
  A női részleg pedig tele van kincsekkel, a szó nem szoros értelmében. A hölgyek bátran válogathatnak az edzőruházatok között, a táskák, kiegészítők nagy számban fordulnak elő az üzletben. Ugyan itt nem lehet csilli-villi 12 centis tűsarkú cipőket találni (ha esetleg valaki azt keresne csalódnia kell), mégis mindig van olyan darab, amire egy igazi nő vágyik. Az Adidas boltokban nagy figyelmet fordítanak arra, hogy egy nő, akkor is nőnek érezze magát, ha éppen sportol.
  A gyerekeknek pedig igazán aranyos kis ruhákat lehet találni, akár olyanokat is, amelyek a felnőttek ruháihoz hasonlítanak.

 2. Blondy Divat

  Imádom a szép és igényes ruhákat és persze nagyon szeretem a csajos, bevásárló túrákat. Szeretem, ha felfedezhetek egy üzletet magamnak és megmutathatom a barátnőimnek is.
  Nem volt ez másként a Blondy Divatáru bolttal sem. Az egyik barátnőm vitt el az üzletbe és talán nem is volt olyan ruhadarab, amelyet ne vittem volna haza azonnal. Persze a pénztárcám véges, így egy-egy darab felpróbálása után a kedves eladóhölgy segítségével mégis sikerült dűlőre jutnom. Az üzlet nagyon kellemes benyomást kelt, amint belépünk, az eladó kedves, segítőkész és nem az a célja, hogy olyan ruhákat vásároljunk össze magunknak, amelyet nem fogunk tudni hordani. Igaz, hogy Gyálon található az üzlet, mégis a központban van, így, ha minőségi ruhát akarunk magunknak érdemes elhagyni Pest vonzáskörzetét és bepillantani ebbe a gyáli kis gyöngyszembe.
  Az üzlet facebook oldalán folyamatosan felkelti érdeklődésünket és azonnal felvilágosítást kérhetünk a méret, szín és darabszám tekintetében is.

Engedjük ki a fáradt gőzt

 1. VakEgér Tőzsdekocsma

  Egy szülinapi buli alkalmával tértünk be a VakEgérbe. A belvárosban található, így pörgős, minden igényt kielégítőnek kell lennie egy felkapott helynek. A szórakozóhely minden igénynek megfelel, amit egy szórakozni vágyó csak szeretne. A szülinapi buli kora este kezdődött, így még beszélgetni is lehetett, kellemes csevegés alakult ki az asztaltársaság körében. A poharak folyamatosan újra lettek töltve, a hangulat egyre fokozódott, amikor felocsúdtunk már azt vettük észre, hogy zsizseg a hely, élettel telt meg és egy szombat esti party közepébe csöppentünk. Kellemes élményekkel és egy nagyszerű szülinapi buli emlékeivel térhettünk aznap nyugovóra.

 2. Cat Café

  A Cat Caféra egy kuponoldalon akadtam rá. Személy szerint inkább kutyás vagyok, de úgy éreztem, hogy a férjem nagyon értékelné, ha elmennék ebbe a kávézóba, mert ő viszont imádja a macskákat. Foglaltam is asztalt, bár, mint kiderült nem is lett volna szükséges, mert a délelőtti órákban mentünk, akkor pedig még nincs nagy tömeg szerencsére. Amikor megérkeztünk még kicsit furcsán néztünk azokra a vendégekre, akik az asztalon az ételeik mellett simogatták a cicákat. Aztán miután a házirendről tájékoztatott minket a pincér úgy gondoltuk, hogy felmérjük a terepet és utána fogyasztjuk el a reggelinket. Az emeleten egy igen barátságos pihenő van berendezve, ahol a cicusok és a látogatók lustálkodhatnak, illetve néhány asztal is gazdagítja a látképet.
  A földszinten kényelmesen elrendezett asztalok vannak és egy külön kis "játszóterem" a macskák nagy örömére mindenféle jóval, amit csak egy macska kívánhat. A cicusok szabadon járnak-kelnek a vendégek között. Nincs szabály, ami rájuk vonatkozik, bármit csinálhatnak. Ha éppen ahhoz van kedvük, hát felugranak az asztalra vagy éppen naphosszat fekszenek kedvenc székükön vagy játszanak egymással.
  Számomra kicsit furcsa volt az, amikor kibontottam az előre csomagolt tortilla tekercsemet és 2 macska ugrott fel az asztalra a tányérom mellé. Nagyon öntörvényűek és nem igazán szeretik, ha nem az történik, amit ők szeretnének. Így kicsit kényelmetlen volt enni, viszont a pincérek segítőkészek voltak és próbálták úgy terelgetni a macskákat, hogy nyugodtan fogyaszthassuk el a reggelinket.
  Mindent összevetve egy jó és érdekes élmény volt. Annak tudnám ajánlani, aki nagy macskabarát.

Édesen szép az élet

 1. Levendula Kézműves Fagylaltozó

  Mivel a Blahán lakok, ezért szeretem tudni, hogy mi van közel a lakhelyemhez. Sokat sétálok a körúton, tájékozott vagyok a körülöttem lévő környezettel kapcsolatban. Talán egy éve figyeltem fel erre a nem hagyományos fagyizóra. A kerékpár és a pad a fagyizó előtt igen kellemes látványt tár elénk és ez még csak az első "külső" benyomás, amint belép az ember valami csodálatos meleg érzés keríti hatalmába. Azt nem lehet tudni, hogy a kis hely, az eladó vagy maga a környezet fogja meg így az embert. A belvárosban azt gondolnánk, hogy nincs túl sok ilyen hely, de ebből is látszik, hogy túl sok előítéletünk van. Számomra ez volt a meglátni és megszeretni érzés.

 2. Fragola Fagylaltozó

  Nagyon szeretem a különleges helyeket. A lakásunkhoz közel már sikerült felfedeznem egy-két jó fagylaltozót. Igaz a Fragola Fagyizó nem közvetlen a lakásunknál van mégis megéri elsétálni az Oktogonig onnan pedig a Nagymező utcába. Sokan nem is hallottak még erről a fagylaltozóról. Az én figyelmemet is az egyik barátnőm keltette fel. Egy nyári séta alkalmával próbáltam ki először ezt a fagyizót. Nálam a fagyi a csokifagyinál kezdődik, amint meglátom a cukrászdában, fagyizóban a csokifagyit egyből tudom, hogy ott jó lesz e a fagyi vagy sem. Amikor ide beléptem egyből tudtam, hogy jó helyre kerültem. Itt is megtalálható mindenféle íz, a chillis csokitól kezdve a különlegesebbnél különlegesebb gyümölcsös finomságokig. Tehát kevés ember jön ki úgy a fagylaltozóból, hogy nem talált magának semmi finomságot.

 3. Kati Cukrászda

  A Kati Cukrászda egy olyan helyen van, amelyet én csak "átutazásra" használtam eddig, vagyis az előtte elterülő utcarészt. Az Üllői út egyik üzletsoros részén található ez a kis cukrászda.
  A kerékpárommal nap, mint nap előtte mentem el, amikor egyszer csak rájöttem (persze kis segítséggel), hogy egy kedves ismerősöm pont ott dolgozik. Egy forró nap leszálltam a kerékpáromról és egy igen aranyos kis cukrászdát pillantottam meg. A pult mögött kedves, igazán segítőkész eladók várják a betérő vásárlókat. A pultban számtalan fagylaltkülönlegesség és persze a jól ismert régi kedvencek találhatóak. A fagylaltot helyben készítik, így friss és igazán ízletes a fagylalt. Természetesen a diabetikus fagylaltok is helyet kaptak az üzletben, így az is kedvére válogathat, aki nem a hagyományos ízeket keresi. A fagylaltok mellett a jégkása is vonzó lehet egy forró nyári napon nemcsak a gyerekek számára. A hideg finomságok mellett természetesen a sütemény, marcipánfigurák és az egyéb édes kiegészítők is megtalálhatóak.
  A cukrászda mellett néhány asztal és szék is helyet kapott, így nyugodtan fogyaszthatjuk el az általunk választott finomságot.
  Én diabetikus fagylaltot ettem, amely gránátalma ízű volt, így egy újabb ízélélménnyel gazdagodhattam.

Itt szépüljünk

 1. Gedeon Bácsi Szépségszalon

  Ahogy már tapasztalhattuk, ha egy női közösségbe járunk ott mindig hallunk új és jó dolgokat. Ha éppen kozmetikust, fodrászt keresünk tuti, hogy akad egy olyan barátnőnk, aki tud egy jó helyet, ami számunkra is megfelelő lehet. Néha bejön, néha nem, de általában jó szándékkal mondják el nekünk praktikáikat barátaink, ismerőseink.
  Én a Gedeon Bácsi Szépségszalonba kozmetikushoz járok Lődi Júlihoz. 2 és fél éve járok hozzá, ő készítette el az esküvői sminkemet, amit akkor életmentőnek éreztem, mert volt néhány félresikerült próbálkozás más kozmetikusoknak által a sminkemmel kapcsolatban és már nagyon el voltam keseredve, mikor rátaláltam Júlira.
  A nagy napon tökéletes és tartós volt a sminkem, azóta pedig visszajáró vendég vagyok a szalonba. Kedves és mindig jó hangulat fogad Júli kis szobájában, így szívesen megyek hozzá hónapról-hónapra.

 2. Wadi Rum Életmódközpont

  Sok dolog van, ami kuponokkal használható. Amerikában már nagyon elterjedt, de hozzánk csak néhány éve ért el ez a nagyszerű pénzspórolási lehetőség.
  Így sikerült igénybe vennem a Wadi Rum Életmódközpontban egy svéd masszázst. A masszőröm nagyon készséges és tapasztalt volt, így jó kezekbe kerültem. A rohanó és fárasztó napok után jó volt egy kis ellazulás egy hozzáértő személy kezei alatt. A szobában igazi megnyugvást éreztem a másfél órás kezelés után, a füstölő illata és a masszázsolaj aromája egyet jelentett a béke szigetével.
  A hely nagyon tiszta és igényes, a masszőr pedig 100 %-osan a vendégekre figyel és másfél óra alatt teljesen felfrissíti testüket.

 3. Lady Fitt Plusz Stúdió

  A NŐK nagy részére jellemző, hogy szeretnének csinosak lenni, szeretnének az élet minden területén tökéletesnek mutatkozni. A konyhában, a karrierjükben, a gyermeknevelésben és ezek mellett a dolgok mellett még fontos a kinézetük is.
  Törekszünk arra, hogy jól nézzünk ki, hogy a belbecs mellett a külcsín is elfogadható legyen és ami még fontosabb, hogy ne mások miatt, hanem magunk miatt étkezzünk egészségesen és mozogjunk sokat.
  A 7. kerület Dohány utcai Fitness Plusz Hypoxi Stúdióba egy 10 alkalmas hypoxi kezelésre tévedtem be az esküvőm előtt. Azt gondoltam, hogy nem árt, ha egy kicsit rásegítek az edzőtermi tornákra.
  Mindenki csodát vár a fogyasztószerektől és a gépektől, de amit nem felejthetünk el az az, hogy a mozgás mellett nagy szerepe van az egészséges táplálkozásnak is a formálódásban, fogyásban. A hypoxi tréner is csak úgy hozhat látványos eredményt, ha a diétát betartjuk. Talán nem annyira megerőltető, mint jó néhány kör lefutása a Margit-szigeten, de hatása annál látványosabb és izzasztóbb lehet.

Egy kis szabadidő

 1. Rokon Sport

  A Rokon Sport dolgozóival egy igen érdekes apropóból sikerült első alkalommal találkoznom. Ez az alkalom nem volt más, mint, hogy elmentem egy futóversenyre. A Rokon Sport vezetői úgy gondolták, hogy törekvéseket tesznek egy sportosabb, fittebb kis csapat kiépítésére. A Maraton lefutása volt a cél váltócsapatban. A csapat főként a dolgozókból állt az első néhány alkalommal, de 2012 szeptemberére már a csapat 15 főre duzzadt és a szervezők szerint ez a sportos csapat csak még tovább fog gyarapodni.
  A cél az lenne, hogy minél több embert a sportolásra buzdítsunk és hogy minél több ember a mozgást válassza a kanapén ülés helyett.
  A váltófutás azért jó, mert nem kell lefutnod a Maratont, ha nem akarod, mégis egy jó ügyért futsz és a mozgás az életed része lesz. Jó egy csapatban lenni, jó valahova tartozni. Az érzés, mikor megkapod az egyenpólót, a chipet, a rajtszámodat, ez mind, mind olyan érzés, mely csak egy verseny során tud annyira doppingolni, hogy ne állj meg és lefusd a rád kiosztott (vagy általad választott) távot.

 2. Dance4Fun

  A jó dolgok általában szájról-szájra terjednek. Így volt ez velem és a Dance4fun-nal kapcsolatban is. Az egyik kedves rokonomtól hallottam, hogy erről a helyről, pontosabban magáról a tánciskoláról. A rokonom a Gyálon lévő kirendeltségre jár zumbázni, de szerencsére a tánciskolának több helyen is van terme. Így lehetőségem volt nekem is megismerkedni a zumba igazi örömével. Már több helyen voltam, mielőtt kipróbáltam volna a Podmaniczky utcai termet. Szabó András tartotta az órát és igazi felhőtlen szórakozást és kikapcsolódást jelentett számomra. Az óra 20.00-kor kezdődött, ami egy kicsit későinek számított, de ez nem okozott problémát, még annak sem, aki mondjuk 19.00-ig dolgozott, mert teljesen elfelejti az ember a fáradtságot és a kimerültséget. A koreográfia egyszerű, könnyen megjegyezhető és igazán szórakoztató. András egészen más megvilágításban tárja elénk a tánc, a zene, a koreográfia és a zumba egyvelegét. Vicces, érdekes és még a botlábúak számára is megjegyezhető koreográfiákat tanulhatnak a mozgás szerelmesei.
  Azoknak tudom ajánlani, akik szeretik a pörgős, vidám órákat és szeretik, ha óra végére folyik róluk a víz és elégedett fáradtsággal hagyhatják el a zumbatermet.

 3. Westend Rádió 1 Jégterasz

  Igaz idén még nem került elő a szekrény mélyéről a jégkorcsolyám, de imádok a jégen siklani, imádom, ahogy a hideg kicsit csípi az arcomat, illetve azokat a részeimet, amelyeket felelőtlenül szabadon hagytam. A sapka, a sál és a kesztyű a korcsolyán kívül alapfelszerelés a jegyes sportok szerelmeseinek. Az se mindegy, hogy hol hódolunk ennek a szerelmünknek. Sok pályát volt már szerencsém kipróbálni, de több kedvencem is lett az évek folyamán. A favorit eddig a Városligeti Műjég volt, de a felújítások miatt új területeket kellett kipróbálnom, így esett a választásom a Westend Rádió 1 Jégteraszára. Sokan mondják, hogy nem egy nagy pálya és kicsit szkeptikusak is a hellyel kapcsolatban, de én szeretem kipróbálni az új dolgokat, így voltam a Jégterasszal is.
  Jó élmény volt a pályán siklani, a zene remek volt és persze a hely önmagában kevés lenne, ahhoz, hogy felhőtlenül jól érezzem magam, természetesen ehhez az egyveleghez a társaság is nagyban hozzájárult, hogy ilyen jó szájízzel távozzak a helyről.

Ahova érdemes betérni egy kis finomságra

 1. Planet Sushi

  Én személy szerint szeretem kipróbálni az új dolgokat, mégis első élményem a japán konyhával az egyik barátnőm érdeme. Ő szerettem volna kipróbálni a sushit és én, mint jó barátnő gondoltam segítek neki az új ízek felfedezésében.
  A Planet Sushi minden igényünket kielégítette. A Deák téren lévő étteremben már többször jártam, mindig elégedetten jöttem el az asztalomtól. A pincérek segítőkészek, az ételek finomak, az első kis ellenérzést leküzdve érdekes ízeket fedezhet fel az ember.
  A levesek nem túl fűszeresek, mégis igen laktatóak, ha valaki az enyhébb ízeket részesíti előnyben, először kérje ki pincére véleményét, tudásukkal igen nagy segítséggel lehetnek számunkra. A makik először ijesztőek lehetnek, de amint az első falat a szánkba ér máris elégedettek lehetünk választásunkkal, hogy ebbe a remek étterembe tévedtünk be.
  A magyar pénztárcához mérve kicsit magasnak tűnhetnek az árak, de megéri, illetve a Planet Sushi is azokhoz az éttermekhez tartozik, akik folyamatos akcióikkal csalogatják be a vendégeket. Az Amerikában már jól ismert kuponok, hazánkban is egyre elterjedtebbek, így a Planet Sushi is sokszor így hirdeti magát, illetve így növeli népszerűségét.
  Aki mégis vonakodna a „nyers” haltól az se bánkódjon, hiszen nem csak halból áll a menü, a levesek mellett csirke is szerepel az étlapon, így számtalan finomságból választhatunk kedvünkre.

 2. Sir Lancelot Lovagi Étterem

  A lovagi éttermek megkedvelése nekem a siófoki Camelot étterem nevéhez fűződik. Siófokra évente egy-két alkalommal járunk, így nagyon megörültem mikor megtudtam, hogy Budapesten is jó néhány ilyen étterem van.
  A Lancelot Lovagi Étteremben már többször jártam és mindig degeszre ettem magam.
  A finom ételek mellett, a hely kinézete, a fellépők, a felszolgálók mind abban erősítettek, hogy többször visszatérjünk az étterembe.
  A felszolgálók korhű ruhában serénykednek, fatálakon hozzák a finomabbnál finomabb húsokat, a hagymalevest cipóban tálalják, a látvány magáért beszél.
  Számomra különösen fontos ez a hely, mert az eljegyzésem is itt volt. Egy különleges élménnyel lettünk gazdagabbak, mikor úgy döntöttünk, hogy itt tartjuk életünk egyik legfontosabb eseményét.

 3. Leander Terasz

  Nagyon sokat kerékpározok egyedül és a párommal is. A kerékpár az életem része lett, el sem tudom képzelni nélküle az életemet már.
  A páros bicajozás általában, ha kisebb távokat akarunk tekerni, akkor a Római part felé vezet. Ha pedig Római part, akkor hekk és ha hekk, akkor pihenés. Nincs is jobb annál, mint 20-30 km letekerése után megpihenni egy kellemes étteremnél, ahol csodálhatjuk a Duna hűs habjait a finom falatok mellett. Ez a megpihenés általában a Leander Terasz melletti éttermet jelentette számunkra.
  Vannak helyek, amelyek beváltak nekünk, így az újítások mellett maradnak a bevált dolgok is. De miután egy alkalommal majd egy órát vártunk a másik étteremnél felfedeztük a Leander Teraszt. A Terasz nagyon jó helyen van, ki tudtunk ülni egész közel a vízhez. A hekk, amelyet rendeltünk nagyon finomra sikerült és nem kellett sokat várni, csupán tényleg a sütési időt, hogy finom, friss ropogós hallal kényeztessük bendőnket.

96 Fénykép

Még több »

5 Kedvenc hely

Még több »
Leves.
Múzeum körút 14, 1088 Budapest
Blondy Divat
Kőrösi út 82, 2360 Gyál
Levendula Kézműves Fagylaltozó
Rákóczi út 25, 1088 Budapest
Rokon Sport
Mátyás király út 6., 1039 Budapest
Planet Sushi
Oktogon 3, 1061 Budapest