Nagy Gábor

1723251_10200614735929426_1378734946_n.jpg

1 értékelés

Budapest 33. Posta

Lassan 20 éve lakunk a Pók utcai lakótelepen. Ez idő alatt talán 8-10 csomagot vehettem át a postástól a lakásban. A többiért rendszerint az értesítő papírral és a személyi igazolványommal, lakcímkártyámmal be kell menni vagy a Római téri, vagy a Kaszásdűlőn található postahivatalba. Így történ most szerdán is.
Az előzményekhez annyit, hogy kisebbik fiam rendelt egy szerszámot, amit postai csomagban adtak fel még november végén. Ennek megfelelően naponta többször is nézegettük a postaládát a lépcsőházban. És láss csodát, 2014 december 4-én benne volt egy értesítés. Hurrá. Csupán az kezdett aggasztani, hogy a rajta levő szöveg szerint öt napon belül vehető át a Kaszásdűlői postán. A bibi csupán az volt - és a szívbajt hozta rám! - hogy a nyomtatott sajtpapír szerint az értesítés kelte 2013 november 29. Vajon bent lesz-e még?
Végül szerencsém volt, a csomag meglett. Amikor a postás kisasszonynak szóvá tettem a fenti dátumokat, a következő kijelentéssel próbált megnyugtatni. Igyekszem szó szerint idézni:
"A csomagkihordónak nincs jogosítványa a lakótelepi lépcsőházakba belépni, ezért csak az értesítőt nyomtatja ki, s ezt a levélkézbesítő, aki bemehet, majd bedobja."
Szóval a csomag kézbesítésért elkérik a pénzt, a küldő - és a címzett - azt hiszi, hogy a kézbesítési díjért kiviszik az árút. De így? Akkor mit is kap a feladó a pénzéért? És hogyan is van az a hézag a november 29. és december 4 között? Ráadásul negyedikén 14h után indultam csak el otthonról, addig folyamatosan ketten is voltunk a lakásban. A postás azonban nem csengetett fel (pedig elvileg úgy tud bejönni a lépcsőház ajtaján), csak bedobta a postaládába a slejfnit, ami majdnem elveszett a szintén oda begyömöszölt reklámúságok között.
Nem méltatom tovább a postai ügykezelést. Ha én főiskolai docensként így végezném a munkámat, hamar kereshetnék új állást.
A postahivatalban dolgozó hölgyeket kedvességükért, segítségükért csak dicsérni tudom, de a posta csomagküldő szolgáltatása helyett lehet hogy legközelebb inkább magam megyek a csomagért a feladóhoz. Ez jóval kevesebb időmet rabolná el, és nem sokkal kerülne többe.

Hasznos ez a vélemény? Igen

0 Lista

Még több »

1 Fénykép

Még több »

0 Kedvenc hely

Még több »
Még nincsen kedvenc hely