Eszter

Eszter

30 értékelés

Akvárium Klub

Az Akvárium Klub bár kevesen tudják egy új és felettébb hasznos kezdeményezésnek ad helyet. A Nagy Budapesti Kultúrzsibit a belváros szívében e klub fölött rendezik meg november 25-én immár harmadik alkalommal. A szervezők a nagy forgalom miatt tökéletesen választották a helyszínt. Még ha nem is azzal a céllal indult útjára az ember, hogy ellátogasson a kultúrzsibibe a rengeteg nézelődő és a még több portéka láttára akaratlanul is oda viszi a lába. Betérve a vásártérre a választék rendkívül széles tárháza nyílik meg előttünk. Porcelán figurák, régi és új könyvek, használati tárgyak sokaságába botlunk. Alkudni természetesen ajánlott. Ha nem rajongunk kimondottan a retro dolgokért akkor is megtaláljuk a kedvünkre való vásárfiát. A régiségek mellett képviseltetik magukat a kortárs fiatal kézművesek is. Feldobhatjuk szürke hétköznapjainkat néhány egyedi és ötletes kiegészítőjeikkel. Nyitott szemmel járva bővíthetjük ruhatárunkat. Használt, de még divatos ruhák, cipők várják új gazdáikat. A keresgélés rég feledett kincsek után, előhozza a felnőttekből gyermeki énjüket. A jó hangulatnak csak az időjárás lehet az elrontója, mivel a vásár szabadtéri rendezésű.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Csirke Csibész

A pesti Broadway-en (Nagymező utca) sétálva nem csak szellemi táplálékot találhatunk. A Csirke Csibész gyorsétterem már messziről csábítja fantasztikus illataival az éhes városiakat. A kicsi, de annál barátságosabb helyre betérve a rántott ételek paradicsomába tér az ember. Itt minden korosztály megtalálja a kedvére való harapnivalót. Nem csak mi fogunk jóllakni itt, hanem ami lényeges a pénztárcánk sem marad üres "hassal",mivel az árak kedvezőek. Helyben is lehet fogyasztani különböző menüket, amik általában tartalmazzák a húst, köretet és üdítőt. Bár csak készpénzes fizetés lehetséges a gyorsétterem szinte mindig tele van. De ha sietünk akkor sem kell kihagynunk a rántott és sült falatokat. Szendvicsben elvitelre is kérhetjük kedvencünket. A kiszolgálás gyors és figyelmes. Nagy pozitívum, hogy mindent helyben, frissen sütnek.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Nagyi Palacsintázója

Nem csak az édességmániásoknak kedvez a palacsintázó. Sós palacsintákból is széles választékkal rendelkezik. Kísérletező kedvűek akár az egész étlapot végigkóstolhatják, ha tudják, de 3 darab palacsintával bőven jól lehet lakni. Ami a palacsintakedvelőknek külön öröm, hogy nem spórolnak a töltelékkel és, hogy mindezt megfizethető áron kapjuk szintén nem elhanyagolható. Megkockáztatom, hogy Budapesten itt lehet a legolcsóbban édességhez jutni. Szemfülesnek kell lennünk, ha helyben szeretnénk elfogyasztani a finomságokat, mivel az üzlet központi elhelyezkedése miatt mindig nagy benne a forgalom. Nyáron kültéri asztalokat is biztosítanak, de ha jön a hideg csak bent lehet szószerint helyre vadászni. A sok vendég ellenére hangulatossága miatt ideális randi helyszín.

Hasznos ez a vélemény? Igen

McCafé

A Nyugati pályaudvar mellett találhatjuk a világ második legszebb McDonald's gyorséttermét. Részben a kovácsoltvas kapuk, az antik lámpák miatt méltán érdemelte ki e megtisztelő helyezést. Kevesen tudják, de régen ezen a helyen vasúti váróterem volt, melyben Sissi királynét fogadták. A hagyományos McDonald's kínálat mellet elfért az étteremben egy McCafé részleg is. Különféle kávék, meleg illetve hideg italok szerepelnek a kínálatukban. Most már a kávézóban is fel tudjuk használni a kedvezményre jogosító kuponokat. A megszokott épületbelsők után felüdülés egy ilyen impozáns helyre betérni. Nem csak a városiakat látja el a gyorsétterem és a kávézó, hanem a pályaudvarról utazók is gyakran innen szerzik be útravalójukat.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Háda Angol Használtruha Kereskedés

Mindenki szeret divatosan öltözködni. Az emberek többsége ezt öszeköti azzal, hogy vagyonokat kell költeni ennek elérése érdekében. Ez nagy tévedés. A Háda angol használtruha kereskedésben minőségi darabokhoz juthatunk alacsony áron. Az ár-érték arány nagyon kedvező. Nagynevű márkák, tervezők ruháit vásárolhatják meg a szerencsések töredék áron. Különösen az akciók idején érdemes ellátogatni valamelyik üzletükbe. Ilyenkor minden ruháért csak az eredeti árának a felét kell fizetni. A választék rendkívül széles és folyamatosan cserélődik. Az alkalmi ruháktól a hétköznapi ruhákon át minden kategóriában bő a kínálat.

Hasznos ez a vélemény? Igen

WestEnd City Center

A Westend City Center Budapest egyik legnagyobb bevásárlóközpontja. Itt mindent megtalál az ember, amit keres. Időt is spórolhatunk, mert nem kell több üzletet végigjárnunk a kívánt termék felkutatásáért. A 3 emeletes épület aluljáró szintjén főként a különféle éttermek, étkezdék kaptak helyet. A környéken dolgozók szívesen töltik itt ebédidejüket a széles kínálat és a változatos ízek miatt. A kínai éttermeken át a hagyományos gyorséttermekig minden jelentősebb üzletlánc képviselteti magát. Szórakozási lehetőségekből is végtelen számú alternatívát ajánl a Westend. A legfelső szinten a moziban, a tetőkertben télen a jégpályán töltheti el szabadidejét a nagyközönség. Rossz idő esetén is lehet ide programot szervezni, hiszen ki sem kell mozdulnunk az épületből egy tartalmas nap eltöltéséhez.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Corvinus Café Közgáz

A diákok kedvelt találkozóhelye a Corvinus Egyetem mellett megbújó kis pincehelyiség. Az utcáról nem is látszik mekkora élet van lent. Vendégekből sosincs hiány. A Corvinus Caféban hirdették meg Budapest legnagyobb koktélakcióját. 790 Ft-ért két darab koktélt ízlelhetünk meg. A hagyományos koktélok kedvelőin kívül a kísérletezőkedvűek sem maradnak elégedetlenek, ha ide betérnek. Érdemes egy héttel a kívánt időpont előtt asztalt foglalni, mivel a hely kis területű és gyorsan megtelik. Minden este teltház van és ha csak úgy beesik az ember előfordulhat, hogy nem kap helyet. Talán délelőtt és délután este 6 óráig van esély arra, hogy bejelentkezés nélkül le tudjunk ülni. A Corvinus Café Közgáz ideális törzshelye a föiskolásoknak és egyetemistáknak. Fiatalos, lendületes és hangulatos hely.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Alexandra Párizsi Nagyáruház - Bookcafé

Az üzleteiről híres Andrássy út egyik legkiemelkedőbb helye a Párizsi Nagyáruház. Már kívülről is szemetgyönyörködtető látványt nyújt, hát még belülről. AZ épület nagy részét egy Alexandra könyvesbolt foglalja el. Ameddig a szem ellát jól értelmezhető rendszerben könyvek sorakoznak a polcokon. A minőségi borok kedvelői sem fognak csalódni, ha ellátogatnak a Nagyáruházba. Szerintem ez a leghangulatosabb Alexandra bolt Budapesten. Az emeleten találhatjuk a mesés Lotz-termet, ahol egy kávéház üzemel. Vásárolgatás után vagy akár közben is érdemes beülni ide és gyönyörködni a fenséges épületbelsőben. Aranyozott díszek, freskók, hatalmas tükrök társaságában, elit körülmények között fogyaszthatjuk el kávénkat.

Hasznos ez a vélemény? Igen

KFC - Kentucky Fried Chicken Keleti

A legjobb csirkés gyorsételeket, szendvicseket vitathatatlanul a Kentucky Fried Chicken-ben lehet kapni. A varázslat titka a panírban rejlik. Ennek hozzávalóit lakat alatt őrzik, nehogy kitudódjanak és illetéktelen kezekbe kerüljenek. A KFC nem tömegterméket készít, hanem egyedi ízekkel csalogatja vásárlóit. A szendvicsek táplálóak és finomak. Nincs rövid idő múlva az a kellemetlen érzésünk, hogy újra megéheztünk. Kedvenc fűszerezésű csirkerészünket többféle válogatásban kérhetjük. Ha nagyon éhesek vagyunk vagy társasággal ülünk be valamelyik KFC gyorsétterembe célszerű kosárban kérni a finomságokat. Ez akár 4 személyt is jóllakat. Azok akik csak épp harapnának valamit kérjenek egyet a B-Smart variációkból. 400 Ft-ért egy kis adag sültkrumplit és egy általunk választott szendvicset kaphatunk.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Írók Boltja

Már a bejáratnál érezni lehet azt a jellegzetes könyv illatot. Régen e falak között inkább a kávé illata terjengett. Az Írók Boltja helyén állt ugyanis a Japán Kávéház, számos magyar író és költő kedvelt törzshelye. Belépve a boltba komoly, magasztos hangulat járja át az embert. A régi ősök lábnyomán lépkedünk. A kávéház emlékét idézi a földszinten az egyik sarokban megbújó kis vitrin. Érdemes itt elidőzni pár percet. Láthatunk régi képeket, megcsodálhatjuk a régi itallapot, az evőeszközöket, de még egy boros üveg is helyet kapott. Aki érdeklődik a művészet iránt itt megtalálja mindazt, amit csak szeretne. Könyvek, DVD-k, szakfolyóiratok, művészeti kiadványok tömkelege várja a lelkes vásárlókat. Az eladók készséggel állnak rendelkezésünkre, ha kérdés merülne föl.

Hasznos ez a vélemény? Igen

0 Lista

Még több »

0 Fénykép

Még több »
Még nincs fénykép

0 Kedvenc hely

Még több »
Még nincsen kedvenc hely