Mara.Sz

Mara.Sz

31 értékelés

Barabás Villa

A Széll Kálmán tértől nem messze található ez a gyönyörűen felújított régi villa, amely bár alap rendeltetése szerint rendezvényhelyszín, azonban a kertjében található egy kis kávézó, ahova bárki betévedő beülhet. A varázsa talán abban rejlik, hogy gyönyörű, békés kertjével egy titkos zugként, mindössze 5 percre helyezkedik el a „városi dzsungeltől”. Az árak meglepően olcsók, szép és nyugodt a környezet, a kiszolgálás pedig nagyon kedves. Ajánlott ha valaki romantikus és egyedi mégis könnyen elérhető helyszínt keres, mondjuk egy randihoz.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Pótkulcs

A csengeri utcában van, de nagyon figyelni kell, hogy az ember ne menjen el mellette csak úgy. A bejáratánál nincs semmi figyelemfelkeltő, csupán egy kőkerítés, rajta egy kapuval és némi ráfuttatott növényzet. Abszolút nem tűnik ki a régi házak közül, azonban ha bekukucskálunk azon a kapun, máris láthatjuk a lényeget: bent nem csupán egy üres telek van, hanem egy egyszerű kis hangulatos kerthelyiség, beljebb pedig egy bár. Itt az ivás mellett/helyett enni is lehet, méhozzá finom magyaros kajákat. Az alkoholos italok mellett pedig van tea és kávé is, így ez egy univerzális hely: enni, sörözgetni, piálni, de teázgatni vagy beülni egy kávéra is tökéletesen alkalmas. Hétköznap általában nyugodt a légkör, nincsenek sokan, hétvége felé besűrűsődik a hely, főként mivel remek koncertek is megrendezésre kerülnek itt. A berendezést egyébként külön szeretem: a székek nem mind egyformák, ahogy az asztalok és a terítők sem, a falakon pedig mindig új és új művészek kiállított képeit tekinthetitek meg italozás/falatozás közben.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Zöld Teknős Barlangja - Native Teaház

A jókai utcában viszonylag sok teázó van, de mind közül a kedvencem a Zöld Teknős. Legfőbb előnyének a bent uralkodó atmoszférát tartom: halovány fények, halk, nyugodt zene, egyedi hangulat. A teaválasztékuk óriási, a szokásos gyümölcs-, fekete-, zöld-, és gyógyteákon kívül különleges desszertteákat, koktélteákat és egyéb teaspecialitásokat is megkóstolhatsz. Szerintem tipikusan olyan hely, ahová az ember a barátai társaságában „bevackolja” magát, hosszabb beszélgetésekre berendezkedve. (A teát fél literes kis kancsóban hozzák, így az is kitart egy ideig.) Apropó baráti társaság: a teázóban találhatók különböző hangulatokban (pl. lovagkor, egyiptom, arab) berendezett szeparék, ezek kis különtermek, ahol 6-7-en simán elfértek, és lehetőséged van úgy jólérezni magad barátaid körében, hogy senki sem zavar, senki nem téblábol körülöttetek. A termek kibérlésének árát pedig le lehet fogyasztani. Vízipipa bérlésre is van lehetőség.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Noir ChocoBar

Ha akár a barátnőiddel, akár a pároddal, akár anyukáddal készülsz beülni egy barátságos helyre – ajánlott ellátogatni az Oktogon közelében lévő Hegedű utcába, a Noir ChocoBar-ba. A hely viszonylag kicsi, de nagyon népszerű, így szinte mindig tele van. Az általános hangulat ennek ellenére mégis nyugodt, csendes és családias. Csokiból bőven van választék: csokikülönlegességek, bonbonok, csoki fondue, forró csokik különböző ízesítéssel – fehér és barna csoki változatokban, csokis sütemények és -kávék, teák, teasütemények, szendvicsek és sok minden más. Az isteni csokik mellett tartanak kártyapaklikat, marokkót és különböző társasjátékokat is, melyek a majszolás és beszélgetés mellett gondoskodnak a szuper időtöltésről.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Művészellátó Szaküzlet

Elsősorban a festéhez szükséges kellékekről tudok nyilatkozni, mert én főleg azok miatt látogatom a boltot. Elég nagy belőlük a választék, és jó minőségűek a nagyméretű festővásznaik. A festékek nem olcsók, de szintén jó minőségűek. Ha valami speciálisabb kellékre van szükségem (pl. rögzítő lakk), akkor egyből ide jövök, mert itt mindenféle festéshez szükséges eszközt tartanak, így tudom, hogy nem kell több kört futnom, mire megtalálok valamit. Az eladók is nagyon segítőkészek, szívesen elmagyarázzák a kevésbé hozzáértőknek, hogy mit hogyan használjunk, illetve melyik termék praktikusabb.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Sugar Shop - Paulay Ede utca

Ha találkozol a barátaiddal és beültök cukrászdázni, az kicsit olyan nagyis-nyugdíjas programnak hangzik. Kivétel a Sugar Shopban. Itt egészen más sütiket lehet kapni, mint amit a szokásos cukrászda-kínálatban megszokhattál. A problémám egyedül az szokott lenni, hogy a süti amit választok, néha olyan szép, hogy sajnálom beledöfni a villámat és elpusztítani, de ez nem megoldhatatlan ügy, mert hamar meggyőzöm magam, hogy így lesz a legjobb. A berendezés hiper-cuki, és itt a cuki nem csak az aranyosat jelenti. Plusz pont, hogy ha valamelyik barátnőmnek szeretnék venni ajándékot, vagy az ajándéka mellé valami extra dolgot, akkor teli találat a Sugar Shop édességboltja az alsó szinten, mert itt egyedi, vicces és aranyos dolgokat árulnak, ami biztos, hogy mindenkinek tetszeni fog.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Kreatív Hobby

Legfőképpen a nagyon olcsó festővásznak és szintén jó árban lévő ecsetek vonzanak a boltba. Akkor is be szoktam térni, ha valamilyen ruha-átalakítási öteletem támad, mert rengeteg féle ruhafestéket árulnak, illetve egyéb dekorációkat (csipkeszegély, gyöngyök) amik segítségével már több ruhadarabomat is sikerült újjá varázsolnom. Előfordult már olyan is, hogy ajándékot szerettem volna készíteni valakinek, de fogalmam sem volt, hogy mit. A boltban azonban megtetszett ez-az, és összeállt a kép. Tehát ez a bolt számomra olyan szempontból is kreatív bolt, hogy néha konkrétan itt száll meg az inspiráció és a kreatív ötletek, a portéka láttán.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Városligeti Műjégpálya

Emlékszem, kiskoromban telente a kerítésen kívülről néztük anyukámmal a korcsolyázókat, amint körbe-körbe siklanak a zenére. Akkoriban döntöttem el, hogy görkorcsolyát kérek Karácsonyra, hogy némi gyakorlás után, a rákövetkező évben már mehessek én is a Műjégre. Később kijártunk az általános iskolai osztályommal testnevelés óra gyanánt, már csak ezért is felejthetetlen emlékek kapcsolódnak a Műjéghez. Tavaly gyönyörűen felújították, de nem nyitott ki a teljes szezonra, idén viszont hamarosan kitárja kapuit, így mindenképpen ellátogatok. Jó zenéket szoktak adni, és szuper a Vajdahunyad-vár látványa mellett korizni. Ha tömeg van akkor azért vigyázni kell, főleg a száguldozókkal. Mondjuk engem még nem ért hasra esésen kívül semmi komolyabb baleset. A pálya mellett árulnak forró teát, forralt bort és perecet is. Bent pedig van ruhatár, illetve öltöző, korcsolyát lehet bérelni, a meglévőt pedig éleztetni.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Macskafogó Music Pub

A Macskafogó olyan hely, ahova általában „csak beülünk egy pár órára iszogatni” aztán valahogy ott ragadunk hajnalig. Az árak nem vészesek, sőt ital akciók is szoktak lenni. Kényelmesen lehet inni és beszélgetni amíg nem indul be a buli. Utána pedig remekül lehet táncolni. Szeretem, hogy nem csak mai, hanem régi slágereket is játszanak, olyanokat, amikre bárhol, bármikor táncra perdülnék. Ezen kívül az is nagyon vonzó benne, hogy nincs tele tizenévesekkel, inkább húszon- harmincon-felüliek látogatják, így nem érzem magamat „túlkorosnak” a huszonéveimmel. A hely maga nem túl puccos, mégis jól néz ki, olyanféle, ahol az ember otthonosan érzi magát. Ezzel egyenes arányban szerencsére az ide látogatók sem „puccparádézni” jönnek, hanem jól érezni magukat.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Madách Színház

A Madáchban láttam eddig a legeslegjobb musicaleket (személyes favoritom a Producerek), melyek ismert és nagyon tehetséges színészeket vonultattak fel és mind zeneileg, mind megjelenésileg nagyon egyben voltak. Sajnos az újonan indított előadásokra, melyek óriási érdeklődésre tartanak számot, elég nehéz jegyet szerezni, így már jó előre gondoskodni kell róla, ha mindenképp meg szeretnénk nézni egy darabot. (Például jelenleg a Mary Poppins-ra szeretnék jegyet szerezni, de nem tűnik lehetségesnek a közeljövőre nézve.) A színházat, mely nagyon szép és elegáns a fiatalabb korosztály is látogatja. A megközelítése tömegközlekedéssel nagyon egyszerű (4-6 villamos), autóval már bonyodalmasabb a parkolás miatt. Csak egy plusz információ: a büfében nagyon finom bécsi perecet lehet kapni.

Hasznos ez a vélemény? Igen

0 Lista

Még több »

0 Fénykép

Még több »
Még nincs fénykép

0 Kedvenc hely

Még több »
Még nincsen kedvenc hely