La Cica

La Cica

4 értékelés

Magyar Állami Operaház

Operaház - új megvilágításban.
A köztudatban az opera és a klasszikus balett mint az idősebb és gazdagabb korosztály elit szórakozása élt. Idáig! Ettől az évadtól kezdve ugyanis a Opera bevezette a nyilvános főpróbákra szóló diák, nagycsaládos és nyugdíjas jegyeket NEGYEDÁRON! Ezzel a lépéssel az Opera vezetőségének nem titkolt szándéka egyrészt az ifjúságot is bevonni az Operába, ezzel megalapozva a jövő balett és operarajongó közönségét, másrészt a kevésbé módos rétegekhez is eljuttatni a műfaj szépségeit. Azt hiszem nem kell ecsetelnem annak nagyszerűségét, hogy a legdrágább jegy kerül 3500 Forintba, a legolcsóbb pedig 300-400 Forintba! Kezdünk ott tartani, hogy egy 3D-s filmre szóló belépőjegy valamelyik multiplex moziba többe kerül, mint egy operajegy. Ha valakinek így már megéri kiöltözve elmenni egy ilyen nyilvános főpróbára - ahol alkalmasint még a rendezői titkok, utasítások élőben történő megtapasztalására is lehetőség nyílik - annak nem kell mást tennie, mint felmenni az Operaház honlapjára és a műsor menüben kikeresni a soron következő főpróba időpontját. Jegyet személyesen vagy telefonon lehet foglalni, átvételkor azonban fel kell mutatni a kedvezményre jogosító igazolványt! Irány az Opera!

Hasznos ez a vélemény? Igen

Komédiás Kávéház

Egy esti operaelőadás vagy a pesti Broadwayen eltöltött színházi kaland után ideális célpont a Komédiás Kávézó. Novemberben kétszer is volt szerencsém e helyhez. Baráttal, barátnővel romantikus együttlét helyszíne lehet, feltéve, hogy a meglehetősen hangosan játszó bárzongorista közelében foglalunk helyet. Bensőségesebb hangulatra vágyóknak a galériát tudnám ajánlani, ahol a vörös drapériát színészek portréképei és színházi kellékes vitrin teszik változatosabbá. Édességeik közül a Baileys palacsintát tudom ajánlani, amelynek mennyei ízéért megéri egyszer még az az 1150 Forint is. De hogy valami kritikát is írjak, a pincérek kedvességével, mosolygósságával volt némi problémám. Az ember egy ilyen (elegáns és drága) helyen többet várna unott képű felszolgálóknál csütörtök este. Persze mindenkinek lehet rossz napja. Mindenesetre ha nem akarjuk, hogy a bárzongorista is morcosan nézzen ránk és jó hangosan köszönjön el tőlünk távozáskor, nem árt ha az ő igencsak feltűnő helyre kitett vázájába is dugunk némi ropogósat. Persze csak akkor, ha kértünk valamilyen számot!

Hasznos ez a vélemény? Igen

Frici Papa Kifőzdéje

Kétségkívül autentikus hangulatú étkezde a terézvárosi templom mellett, amely főleg ebédidőben pezseg az élettől. Mint már sokan leírták, az ötletes falfestmény és a berendezés válhatna formai védjegyévé a helynek. Tartalmilag - itt persze az ételekre gondolva - szintén nem lehet kifogás az étteremre. Ízletes, komoly adagokat szolgálnak fel. Mondhatni, megérik az árukat. Frici papa kifőzdéje árak tekintetében a nívósabb éttermek és az olcsó menzák között helyezkedik el, mivel 1000 Forint alatti összegből aligha jönne ki egy kétfogásos ebéd, ugyanakkor nyilván sokkal olcsóbb például a Gundelnél. A kiszolgálást tapasztalt pincérek biztosítják, a gyorsaságra nem lehet panasz. Sőt, talán már egy kicsit túlságosan is gyors a kiszolgálás, mert az én gombapaprikásomat már akkor az erőlevesem mellé tették, amikor azt még javában kanalazgattam. Határozottan az volt az érzésem, hogy siettetni akarnak, mert másnak kell már a helyem. Ez semmiképp sem számít jó pontnak. Összességében azért ajánlani tudom a helyet, csak nem pont ebédidőben, hanem inkább a délután folyamán, amikor kisebb az esély a túl gyors kiszolgálásra.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Mr. Sale

Évek óta vásárolok ebben az üzletben. Gyakorlatilag elegáns felnőtt ruhatáram háromnegyede innen származik. Összességében több százezer forintot hagytam már itt családommal együtt, de megéri, mert 50 ezer forintonként valóban minőségi nyakkendőt, övet vagy inget választhat az ember a bolt teljes árukészletéből. Természetesen az akciók is heti rendszerességgel becsábítanák az embert, ha nem lenne már meg szinte mindene, amire szüksége van. Az eladói gárda is nagyon előzékeny, habár a lelkesedés már mintha itt is hajszálat megcsappant volna, amióta ilyen befutott hely lett a MrSale. Néha-néha azért látni, hogy savanyú képet vág az eladó, ha visszaküld az ember egy ruhát helyette másikat kérve. De tény, hogy nem ez a jellemző hozzáállás. Amivel azonban mindenképpen érdemes vigyázni az a ruhák anyagösszetétele. Nagyon sok elegáns és jól szabott konfekcióruhát lehet találni az üzletben, de sajnos a műszálak aránya is hasonlóan magas. Részben nyilván ezért is ilyen olcsó a MrSale. Mindenesetre akinek számít a ruha alapanyaga - márpedig egy tudatos vásárlónak mind egészségügyi, mind környezettudatossági és mind minőségi szempontból kell hogy számítson - az alaposan nézze meg a bevarrt címkét, nehogy otthon érje meglepetés! Újabban a divatosan elegáns öltözékek irányába mozdult el a kínálat, ami nem feltétlenül kívánatos irány véleményem szerint. Azért a hagyományosabb fazonokat és színeket kereső urak is találnak még frakkot, szmokingot vagy éppen klubzakót ha betérnek ide.

Hasznos ez a vélemény? Igen

0 Lista

Még több »

0 Fénykép

Még több »
Még nincs fénykép

0 Kedvenc hely

Még több »
Még nincsen kedvenc hely