Kamilla

28 értékelés

Fővárosi Állat- és Növénykert

Én pont a múlthétvégén voltam az állatkertben, de már holnap megint mennék.
Most számomra a legnagyobb meglepetés a Varázshegy volt. Korábban ott még nem jártam, de nem viccelek, csak a Varázshegyben több mint 2 órát töltöttem el. 1 nap ide soha nem elég, főleg ha el is akarsz olvasni néhány dolgot, vagy picit hosszabb ideig nézegeted az állatokat.
Múlt héten épp szemtanúi voltunk a majmok etetésének. Teljesen elvarázsolt a sok lelkes állatgondozó. Ők télen-nyáron kemény munkát végeznek nagyon lelkiismeretesen, és óriási szeretettel. Jó tudni, hogy az a sok állat ilyen jó kézben van.
Ja, és az örökbefogadást nagyon jó ötletnek tartom. Én is szeretnék egyszer majd egy állatot örökbe fogadni… talán egy majmit, vagy egy szurikátát, de a lajhárokat is imádom!

Hasznos ez a vélemény? Igen

Budapesti Vidámpark

A sírás kerülget, ha eszembe jut, hogy be akarják zárni a Vidámparkot. Kiskoromban az év fénypontja volt az, mikor családostul felkerekedtünk, hogy elmenjünk a Vidámparkba és ezt minden évben meg is tettük!
Szerencsére idén is voltam. A körhintán legalább 5 kört mentem. Az óriáskerék és a hullámvasút is csodálatos kuriózuma a magyar Vidámparknak. Nagyon hiányoznának.
A gyomorforgatósok közül a kedvencem a Polip. A T-Rex nekem már sok volt. Nem mertem kipróbálni, de ha ezen múlna a Vidámpark jövője, még talán arra is felülnék!
Ráadásul ez az új jegyrendszer is sokkal jobb, mint a régi zsetonos rendszer volt. Ha sokan vannak, ugyan kell egy kicsit várnod, hogy odajuss a játékhoz, de viszonyt mindenre annyiszor ülhetsz fel, ahányszor csak akarsz. Nagyon remélem, hogy megmentik.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Dagály Strandfürdő és Uszoda

Az utolsó igazán meleg augusztusi napok valamelyikén voltunk a Dagály Fürdőbe. Mivel ez volt az első alkalom, némi gondot okozott a szekrények használata, de egy kedves idős néni elmagyarázta, hogy bármelyik szekrényt választhatjuk, és a kapott órával tudjuk azt bezárni.
A 25-ös úszómedencével indítottunk, majd a külső meleg vizes medencékben pancsoltunk. Aztán lángost és kolbászt ettünk. Nagy élmény volt. Egyetlen aprócska kudarc ért csupán bennünket: mindenképp szerettük volna kipróbálni a hullámmedencét, ezért körülbelül fél órát ültünk ott, várva a hullámokat, amik sajnos nem jöttek. Sőt, egy alkalmazott megkért bennünket, hogy fáradjunk ki a medencéből. Nem volt nagy gond, mert így is válogathattunk a lehetőségek között. Jövőre azonban mindenképp visszatérünk, hogy kipróbálhassuk az elmaradt hullámmedencét is!

Hasznos ez a vélemény? Igen

Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda

Könnyű megközelíthetőség, hangulatos környezet, szuper medencék, magas ár. Számomra ezt jelenti a Széchenyi Fürdő. Legelőször még egészen kislány koromban voltam itt egy osztálytársammal, és az apukájával. Akkor még alig tudtam úszni, és az osztálytársam apukája elhatározta, hogy megtanít. Hiába próbáltam kibújni a lehetőség alól, nem volt menekvés. Betessékelt az egyik kültéri medencébe, ahol már nem ért le a lábam. Kötelező volt úsznom. Néhány kör után azonban borzasztóan elfáradtam, és a kellemes meleg vizű medencében találtam megnyugvást. Azóta is jobban kedvelem a gyógyvizű medencéket, amikből itt nincs hiány! Ha alacsonyabb volna az ár, talán gyakrabban engedhetnénk meg magunknak...

Hasznos ez a vélemény? Igen

Császár-Komjádi Sportuszoda

Tömegnyomor, lezárt medencék, rendszerváltás előtti hangulat. Kevés uszoda van, ahol rosszul éreztem magam, de ez sajnos azok közé tartozik. Ha az úszásnak élsz, és imádod, ha a sávodba rajtad kívül még három másik ember kapálózik, akkor tökéletes. A zsúfoltságérzetet valószínűleg a magas látogatottság okozza. Arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy eredetileg ez egy sportuszoda, amit vízilabdásoknak, hivatásos úszóknak tartanak fenn. Teljesen érthető, hogy az ő edzésük a legfontosabb, és emiatt gyakran komplett medencéket kényszerülnek lezárni. Ennek azonban a látogatók nem annyira örülnek. Biztos sokan szeretik, de én nem kedveltem.

Hasznos ez a vélemény? Igen

New Orleans Music Club & Restaurant

Idén tavasszal voltam először a New Orleand Music Club-ban egy stand-up comedy esten. Nagy élmény volt élőben látni a Comedi Central Bemutatja műsor sztárjait. A fellépők közt volt Hajdú Balázs, és Hadházi László is, személyes kedvenceim.
A club hangulata egyébként kiváló volt. A belváros szívében meghúzódó kellemes helyre csak úgy özönlött befelé a rengeteg ember, nem hiába, hiszen szuper volt a műsor, jó italokat, és finom ételeket szolgáltak fel.
Annyit nevettem azon az estén, hogy hazafelé menet már zsibbadt az arcom.
A parkolási nehézségekkel itt is számolni kell, min gyakorlatilag mindenhol a belvárosban. Mi csak messze a club-tól találtunk parkolóhelyet, de ne ez számítson! Ajánlom mindenkinek!

Hasznos ez a vélemény? Igen

TESCO Hipermarket

7. Rengeteg Tesco-ban jártam már országszerte mindenfelé, de még egyikben sem ettem olyan finom fánkot, mint a Köki Plázában. Hatalmas választék van a frissem illatozó fánkcsodákból. Karamellás, fehér csokis, lekváros, mogyorós, töltött és töltetlen változatban, minden mi szem-szájnak ingere. A múlt héten csak átutazóban voltam kőbányán, de képes voltam leszállni a buszról, csak azért, hogy a Tesco-ba besurranjak egy-két fánkkért. Ez a Tesco egyébként nem túl nagy, nem is olyan nagy a választék, de minden fontos élelmiszert megtalálunk benne. Mivel nem régen épült, tiszta és rendezett is. Irigylem a környéken lakókat, hogy minden nap ehetnek Kökis Fánkot!

Hasznos ez a vélemény? Igen

Vision Express

Körülbelül fél évig voltam a Vision Express alkalmazottja még 2008-ban. Azt őszintén elárulhatom, hogy alkalmazottaikból a maximumot próbálják kihozni. Mindenkit a legmagasabb fokú kedvességre, pontosságra, szolgálatkészségre intenek. Az ügyfél az első. Ez a legfontosabb szabály. Ha bizonytalan vagy, vagy úgy érzed, segítségre szorulsz a tökéletes szemüveg kiválasztásához, itt biztosan a segítségedre lesznek. Olyan sok keret közül válogathatsz, hogy órákon át tarthat a próbálgatás. A lencsék jó minőségű Zeiss, Hoya, vagy Essilor lencsék. Az pedig már csak a pénztárcánk vastagságától függ, hogy hány extra réteget tudunk szemüveglencsénkre megvásárolni.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Asia Center

Az AsiaCenter igenis, jó kis hely. A kínai piacnál legalábbis fényévekkel jobb. Tiszta, rendezett áruk, kulturált környezetben, elérhető áron. A mai világban, amikor már a West End és a Mamut üzleteiben is kínai holmikat árulnak, szerintem egyáltalán nem szégyen egy jó kis bevásárló körutat szervezni az AsiaCenterbe.
Nem egyszer kaptam magam azon, hogy a korábban valamelyik bevásárlóközpont kirakatában látott méregdrága ruhadarabot fele annyiért vizslatom az AsiaCenterben. Lássuk be, tényleg nem mindegy, hogy 15.000-ért, vagy 3.000-ért vesszük meg ugyanazt a ruhát.
Ráadásul a választék is óriási! Itt tényleg mindent megtalálsz, amire csak vágysz.

Hasznos ez a vélemény? Igen

WestEnd City Center

Én bírom a WestEnd-et. Amikor még nem Pesten éltem, ez volt számomra az egyetlen bevásárlóközpont, ahová úgy éreztem, érdemes elmenni. A Mammutot, a Duna Plazát, és a Pólus Centert is slamposnak találtam a nagy és szép WestEnd-hez képest. Azonban mióta Pesten élek, és lehetőségem volna akár minden nap ellátogatni oda, már nem is tűnik annyira csábítónak. Azt sem tudnám pontosan megmondani, mikor voltam ott utoljára. Ez talán azért van, mert tényleg túl nagy, és nagyon nehéz a konkrét üzleteket megtalálni, ha célirányosan keresel valamit. Emlékszem, nem rég volt, hogy a Kreatív Hobby boltba akartam gyöngyöket vásárolni. Minden szintet bejártam, és már szinte a hajamat téptem, de nem bírtam megtalálni az üzletet. Végül egy biztonsági őr segített. A WesEnd akkor nagyon jó, ha nem akarsz konkrét dolgot vásárolni. Csak nézelődsz, álmodozol, vagy ha épp valami megtetszik, akkor megveszed.

Hasznos ez a vélemény? Igen

0 Lista

Még több »

3 Fénykép

Még több »

0 Kedvenc hely

Még több »
Még nincsen kedvenc hely